X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 Ty mówisz ze masz wklęsłe a ja jak na złość mam sterczące i ostatnio kupiłam niwy stanik bez usztywniacza, jak byłam w pracy poszłam z rana do łazienki i co w lustrze widzę? Dwa odstające sutki Hahaha, a wczensiej się dziwiłam czemu ludzie się na mnie patrzą :D wstyd ze hej :p i od tamtej pory używam wkładek i jest ciut lepiej :D

Co do wizyt ja dzisiaj na 16 :) mam nadzieje, ze dzidziuś w końcu pokaże co nie co, ale nie nastawiam się, żeby znowu sie nie zdołować :) kolejna wizyta pewnie za miesiąc i już połówkowe, ale znowu tyle czekania. Zazdroszczę Wam dziewczyny, które już znają płeć i mogą mówić do brzuszku "on", "ona" :)

Talla lubi tę wiadomość

1t69dfh.png
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja cały czas Was podczytuje i nie nadążam, jestem na zwolnieniu od 8 sierpnia i jeszcze nie dostałam zasiłku. Ale wkurzulam się bo dostałam pasek za lipiec i byłam tydzień na l4 i policzyli mi wypłatę jak za zwykle zwolnienie czyli 80%. Napisałam do kadr to faktycznie się pomylili i mają mi z sierpniowa wypłatę wypłacić różnice z odsetkami. Ja to wiem jak liczyć bo pracowałam w biurze rachunkowym ale inna osoba by nawet nie zauważyła. Także plinujcie swoich wypłat:)

Ja wizytuje 11 września i to będzie 20 tydzień więc może i badanie będzie połówkowe.Jak ja Wam zazdroszczę że znacie płeć dzidzi. Jeszcze tyle czasu muszę czekać:(

Dziś pracowity dzień zrobiłam krokiety z mięsem i upiekłam piernik, pyszotka, muszę skoczyć do sklepu po barszczyk mniam:)

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic,gdzieś czytałam na innym forum,ze to właśnie może być już siara :) wiec mamuśka,pokarm w gotowości,dziecko głodne nie będzie chodzić ;D

Ela1234,powodzenia na dzisiejszej wizycie! Nie przejmuj się,ze jeszcze płci nie znasz,wiem ze to słabo z cierpliwością teraz,ale najważniejsze,żeby dzidzia zdrowa była,a siusiak czy muszelka się w końcu objawia :)

Nusiaczek,ty tez się doczekasz kochana :) mmm ale pyszności tam w twoim menu dzisiaj :))) żeby mi się chciało coś takiego robić ;p

Jejciu,czy wam się tez tak macica rozciąga...no czuje dzisiaj skurcze pół dnia,aż mnie nawet kość ogonowa trochę bolała jak za długo siedziałam.Dzisiaj jakby mi ktoś 20 kg do podbrzusza przykleił...mała chyba ,,urządza'' sobie pokój w brzuchu :) włącznie z wyburzaniem ścian :)

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • rosann Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawusia mnie też dzisiaj bardzo ciągnie brzuch i taki napięty jest, mam nadzieję, że jutro będzie lepiej bo mam w planie ruszyć w miasto, trochę stare kości rozruszać i jakąś mrożoną kawkę zaliczyć :D

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Dziewczyny zbliża mi siw 2 rocznica ślubu i nie mam pomysłu na prezent dla męża...
    Powiem Ci ze my mielismy piereszanrocznice slubu w niedziele.... Przez te moje przeboje z krwiakiem nic nie miałam dla męża.... Miałam mu coś teraz kupić, ale znowu szpital....
    Jak wyjde to cos poszukam i zamowie, ale tez zabardzo nie mam pomyslu... To na co wpadłam to łancuszek z literka M- jak Mariola ( i malenstwo)

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosann,to możemy sobie piątkę przybić :) bo już się zaczęłam zastanawiać czy mam sobie tym faktem głowę zaprzątać czy po prostu przyjąć za pewnik,ze tak powinno być i wszystko jest w jak najlepszym porządku.Nigdy nie miałam boli okresowych nawet mocnych wiec każde takie sygnały są inne i zastanawiające :) hehe stare kości powiadasz :) mmmm kawa mrożona...uwielbiam <3 a ja się tam jakoś ograniczyłam z ta kawa...ale mi przypomniałaś teraz,ze mam niedaleko suuuuper miejsce z pyszna kawa i boskimi lodami <3 najchętniej to bym was wszystkie tam wpakowała i zrobiła ,,forum na żywo'' przy tej kawie i tych lodach super ;D

Tokarzynka lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Kawa- mam podobnie. Odkad jestem w ciązy to dostawiłam kawe. Bo nawet mi nie smakowala jaknsie chcialam kiedys napic. Ale osttanio wzielam lyk od meza i spoko. Ale dla siebie jeszcze nie robilam. Ale terazto mi taka ochotr na mrozona kawe zrobilas, ze chyba jak wyjde ze szpitala to poprosze o taka :-)

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna kawa - miło, że pytasz! Czytam Was na bieżąco, ale nie mam kiedy pisać - Ignaś plus wolontariat i zaczynam nie ogarniać. Wizytuję 13 września, już się nie mogę doczekać. Wydaje mi się, że ostatnio czuję delikatne ruchy :) I wróciła mi energia, mniej też mi się chce spać. W piątek jedziemy po nowy samochód, kawałek drogi, ale przy okazji zwiedzimy Zamość. ZUS przyznał mi zasiłek także jest pięknie!

Ela - ja wstępnie znam płeć, ale jeszcze się nie przyzwyczajam, bo od sporo osób słyszałam, że dziewczynki lubią się zmieniać w chłopaków ;) Choć mam nadzieję, że u nas tak nie będzie. Powodzenia na wizycie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 16:14

Czarna_kawa, marmi lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawusia ja już mam tak drugi raz, za pierwszym razem spanikowałam i poleciłam na ostry dyżur sprawdzić czy wszystko jest OK. Lekarz wytłumaczył mi, że to normalne, więc teraz już jest bez paniki :)
    Ja kawę też ograniczyłam. Potrafiłam pić 3 dziennie, a teraz tylko jedną i to też nie każdego dnia :)
    Jedyną codzienną jaką dawkuję na pewno to jesteś Ty :D

Czarna_kawa, a88 lubią tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a czy macie już przygotowane jakieś listy zakupów ? :)

• Paula. Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jeszcze 20 minut i moja kolej na podglądanie dzidziusia :) trzymajcie kciuki oby wszystko bylo dobrze ;)

Wredotka, Czarna_kawa, lena7, Biotech, Talla, Ewelaa_♡, Tokarzynka lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :) a ja się dzisiaj chwalę, bo nasze maleństwo w końcu pokazało się w całej krasie :D w wersji 4d doczekałam ładnej fotki buźki :) No i mamy całe 9,5 centymetra :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/934b1f4717a4.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e4f942bc631c.png

Katowiczanka, Wredotka, Czarna_kawa, Gosiakk300, Tokarzynka, jomi81, lena7, Paula., kasiarzyna, marmi, kuzka lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne fotki. Super widać:)

innamorata88, kasiarzyna lubią tę wiadomość

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka wrote:
    Ale fajne fotki. Super widać:)
    W końcu się doczekałam :D maleństwo chyba jest wybredne jeśli chodzi o wybór lekarzy od usg :D ale dr przystojniak chyba przypadł do gustu :D

Mikołaj 25.04.2011

• nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawusia ja mam bóle kości ogonowej od samego początku ciąży i jest to mega upierdliwe a lekarze mówią że to normalne że miednica się poszerza wraz z macicą

Mialam się Was pytac jak u Was z aktywnością fizyczną? Robicie coś? Ja dostałam zalecenie od neurologa aby na nordic walking chodzić codziennie i już dwa wyjścia za mną. Można poczuć zwiotczale mięśnia hihi

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosann,to mnie rozwaliłaś na łopaty tym dawkowaniem kawy ;D Haha miło! Właśnie ja tez ograniczyłam i dzisiaj od wielkiego dzwonu się napiłam 3 w 1 :) uff,to dzięki za ta informacje o tym,ze konsultowałas takie rewolucje brzuszne z ginkiem,bo wiadomo,ze człowiek się zastanawia w takich sytuacjach czy już ma panikować i przypuszczać atak na IP czy na spokojnie poczekać :)

Paula,chuchamy tu w kciuki na szczęście :))) dawaj znać po :))

Wredotka,widzę,ze zabiegana jesteś :) ale to czasem dobrze,szybciej mijają tyg do kolejnych wizyt :) fajnie,ze pozwiedzacie przy okazji zakupu samochodu to zawsze jakaś odskocznia :) i tego Zusu gratuluje,spokój masz w głowie teraz :)

Tokarzynka,po tych stresach to Ci się będzie należała pycha kawa mrożona jak misiowi miód :))) wzniesiesz toast za ciocie Czarna Kawę i za nasze pociechy,a jak ja będę piła mrożoną to gwarantuję odwdzięczyć się tym samym ;)) a co,alko nie pijemy to chociaż toast kawowy mogę zarządzić,taka będę ciotka wirtualna :))) <3 !!!

Wredotka, Tokarzynka, Paula. lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Innamorata super fotki, to na drugim zdjęciu to nóżki i siusiak między nimi?

Paula trzymam kciuki, powodzonka:)

Paula. lubi tę wiadomość

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaczek20 wrote:
    Kawusia ja mam bóle kości ogonowej od samego początku ciąży i jest to mega upierdliwe a lekarze mówią że to normalne że miednica się poszerza wraz z macicą

Mialam się Was pytac jak u Was z aktywnością fizyczną? Robicie coś? Ja dostałam zalecenie od neurologa aby na nordic walking chodzić codziennie i już dwa wyjścia za mną. Można poczuć zwiotczale mięśnia hihi

Ja ćwiczę 2-3 razy w tygodniu, chodzę na BuggyGym. I przy okazji syn bawi się z innymi dziećmi :)

Innamorata, super fotki! Lekarz potwierdził płeć? Teraz zdjęcia będą już coraz fajniejsze.

Wy musicie ograniczać kawę, a ja jej w ogóle nie lubię - tzn. tej pitnej, bo forumową jak najbardziej :D

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:
    Ja ćwiczę 2-3 razy w tygodniu, chodzę na BuggyGym. I przy okazji syn bawi się z innymi dziećmi :)

Innamorata, super fotki! Lekarz potwierdził płeć? Teraz zdjęcia będą już coraz fajniejsze.

Wy musicie ograniczać kawę, a ja jej w ogóle nie lubię - tzn. tej pitnej, bo forumową jak najbardziej :D
    No u nas z Majeczki Michaś się zrobił :D dobrze, że mam jeszcze paragon z Tesco i te mniej uniwersalne rzeczy możemy jeszcze oddać do sklepu i wymienić :D miedzy nogami zadzwonił dzisiaj dorodny dzwon Hahahaha :D

a88, kasiarzyna, kozamonia, marmi lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

• rosann Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Innamorata gratulacje! Foty pierwsza klasa! :)

innamorata88 lubi tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ