Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Martaw Ty to w takim razie musisz mieć łeb nie od parady! Ja pierdziele, to się nazywa dobra logistyka
Czarna kawa ja mam dziś wizytę ale u genetyka, więc to się chyba nie liczy
I z tego co pamiętam Tokarzynka też ma.Talla lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Dziewczyny a mam taka propozycje. Tzn nqajpierw powiedzcie mi czy to ma sens. Ale moze bysmy wlasnie takie listy porobily jak ubrac dziecko na dwor co kupic na luty jakie ubranka w jakich rozmiarach. Ja bym to pozniej dodala na pierwsza strone, bo tak za jakis czas to nam zaginie i bedzie ciezko znalezc. Oczywiscie to prosba do tych doswiadczonych mam bo ja to wam moge powiedziec tylko co na sniadanie zjadlam
a88, Krakowianka, Czarna_kawa, Talla, kolka lubią tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
Weszlam na ta stronke faktycznie cudne te rzeczy sa a ceny jeszcze cudowniejsze, ale na pewno warte są produkty tej ceny
a tak jak uwazacie np wozek, łóżeczko itp to lepiej kupic przez internet czy w sklepie stacjonarnym? Chodzi mi cenowo. Wiadomo ze kazdy sklep ma swoje ceny ale duzej az roznicy nie powinno byc.
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
Jeżeli chodzi o wozek to będziemy kupować w hurtowni , bo ceny są często niższe niż w internetach
natomiast jeżeli chodzi o łóżeczko to mam upatrzone na allegro - białe, sosnowe z szufladą i materacem za ok. 330 zł
Paula., marmi lubią tę wiadomość
-
Paula. wrote:Dziewczyny a mam taka propozycje. Tzn nqajpierw powiedzcie mi czy to ma sens. Ale moze bysmy wlasnie takie listy porobily jak ubrac dziecko na dwor co kupic na luty jakie ubranka w jakich rozmiarach. Ja bym to pozniej dodala na pierwsza strone, bo tak za jakis czas to nam zaginie i bedzie ciezko znalezc. Oczywiscie to prosba do tych doswiadczonych mam bo ja to wam moge powiedziec tylko co na sniadanie zjadlam
Jestem bardzo zaja również z tych zielonych-nieogarniających jeszcze tematu
-
kuzka wrote:Jomi , czyli zamiast welurowego pajaca , rozglądać się jeszcze za miecutkmimi spodenkami i sweterkami np.? Takie rady są cenne , zwłaszcza dla niedoświadczonej mamy
.
Ja sweterki i spodenki będę kupować gdy dzieci będą siedzieć. Na początek na spacer będę wkładać zestaw domowy, czyli body + półśpiochy i na to pajac z grubszej bawełny. W takim stroju dzieci będę pakować do śpiworka.
kuzka, marmi, Monic88 lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Dziewczyny a jak oceniacie ubranka z Reserved dla maluchów? Tak piszecie o tych bodziakach i innych rzeczach, że zaczęłam i ja przeglądać
I na ich stronie sporo rzeczy mi wpadło w oko, tylko nie wiem jak jakościowo. No i mam problem bo zaczynam oglądać tylko dla dziewczynek a jak nakupuje a okaże się chłopak ?👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
nick nieaktualnyKuzka, łóżeczko chyba mamy upatrzone to samo
Co do materacyka, ja kupię piankowy (oczywiście z atestami), raczej twardy. Na grykę i kokos się nie zdecyduję, bo mnie postraszono, że w tych "naturalnych podkładach" łatwo zalęgają się robaki...brrr.... przekonał mnie ten argument kompletnie -
Na spacer pod śpiworek chcę kupić coś tego typu.
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0496448001.html
lub
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0535836001.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 09:54
Paula., kuzka lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Dziewczyny z ta lista rzeczy potrzebnych to bardzo dobry pomysl ja mam bardzo duzo rzeczy po bratowej wozek lozeczko wanienka praktycznie wszystko no z jednej strony to jest oszczędność ale z drugoej zero satysfakcji z zakupow
a na domiar tego wszystkiego ode dzisiaj na wyrwanie zeba i strasznie sie boje bo to niby zab mądrości ale denerwuje sie co ze znieczuleniem co z dzieckiem masakra a noestety musze bo za chwile doprowadze do stanu zapalnego bo tak mnie boli
-
martaw wrote:Kasiaaa trochę zazdroszczę ja mam trzy córki 13,10,8 lat i teoretycznie są już duże ale najstarsza ma jazdy hormonalne i ciągle zaczepia najmłodszą w związku z tym jak tylko powiem że idę się położyć na pół godzinki to zaraz jest mamooooo a ona mnie walnęła, a ona na mnie usiadła, a ona zajęła moje miejsce na kanapie. Po ostatnim tygodniu marzę żeby najstarsza wróciła do szkoły i na treningi bo ciężko z nią w domu wyrobić jak ma za dużo energii i naprawdę już wolę wozić ją 15km na 6 rano na trening niż wysłuchiwać jej dyskusji. Powiem Wam że są dni kiedy moje córki są najwspanialsze na świecie a są takie kiedy zapakowałabym je w paczkę i wysłała na Madagaskar
I chociaż bardzo czekamy na naszego czwartego bobasa bo kurczę czekaliśmy na niego 3 lata, to są wieczory szczególnie jak mam dużo pracy w firmie ( a mamy swoją więc L4 to raczej ostateczność) dzieciaki dają czadu, a dodatkowo od początku ciąży mdłości mi jeszcze całkiem nie przeszły i mam codzienne bóle głowy że chciałabym się zahibernować do tego lutego. Na głowie mam jeszcze końcówkę budowy domu i przeprowadzkę na koniec października więc nawet nie myślę o kupowaniu niczego dla malucha dopóki się nie przeprowadzimy, a teraz to np. tak, wczoraj miałam kurs do sklepu bo ekipa zgubiła kartkę z rodzajem i numerem gresu, dziś rano przyjechała wywrotka piachu trzeba panu otworzyć bramę itd, przypomnieć panu stolarzowi że mamy się umówić na przyszły tydzień, znaleźć firmę która zrobi schody itd. a pomiędzy tym wszystkim praca, troje dzieci, trzy psy a właściwie suki jedna właśnie dostała cieczkę, 4 koty jeden ma aktualnie katar i 2 świnki morskie tym przynajmniej nic nie jest. No nic nie narzekam kocham ten nasz wesoły dom, miłego dnia dziewczyny ja się zbieram na krew do laboratorium.
Marta nie mam az tyle obowiązków co Ty tzn nie pracuje teraz mam macierzynski mieszkam w bloku więc mniej pracy niż w domu i mam tylko 2 kotyWięc podziwiam,podziwiam i jeszcze raz podziwiam Cię baardzo ..Musisz być zaradną babką ,ja przy Tobie się chowam i ukłon w Twoją stronę
-
Ja tam podziwiam Was obie. Dla mnie trójka dzieci to poki co science fiction
Chociaż ja i tak będę mieć chyba łatwiej, bo dwójka będzie w jednym wieku, więc logistycznie łatwiej ogarnąć taki zestaw niż trójkę, z której każde dziecko jest w innym wieku. No a u Was będzie za moment czwórka
To już w moim odczuciu jazda bez trzymanki
Także szacun dziewczyny, jesteście WIELKUE!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 10:19
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualny
-
jomi81 wrote:Ja tam podziwiam Was obie. Dla mnie trójka dzieci to poki co science fiction
Chociaż ja i tak będę mieć chyba łatwiej, bo dwójka będzie w jednym wieku, więc logistycznie łatwiej ogarnąć taki zestaw niż trójkę, z której każde dziecko jest w innym wieku. No a u Was będzie za moment czwórka
To już w moim odczuciu jazda bez trzymanki
Także szacun dziewczyny, jesteście WIELKUE!
E tam....ja bym chciała 5 ale nie sądzę żeby mój lekarz mimo iż jest ordynatorem zgodził się na 5 ciążę po 4 cc -
Rosann,dzięki kochana
już się zakochałam w tych rzeczach :p wszystko mi się podoba
Lena7,to tez ważna wizyta!Trzymamy za Ciebie i Tokarzynka kciukasy!!!! oby wszystkie wyniki były w normie!
Taka amplituda pogoda,ze zaczyna mi być zimno z tego wszystkiegoa wczoraj się gotowałam ;p
lena7 lubi tę wiadomość
-
marmi wrote:Kuzka, łóżeczko chyba mamy upatrzone to samo
Co do materacyka, ja kupię piankowy (oczywiście z atestami), raczej twardy. Na grykę i kokos się nie zdecyduję, bo mnie postraszono, że w tych "naturalnych podkładach" łatwo zalęgają się robaki...brrr.... przekonał mnie ten argument kompletnie
Oj tak koleżanka miała z gryką i pewnego dnia zobaczyła robaki w łóżeczku!!!!!! Takiego stresu dawno nie przeżyła! Inna koleżanka poleca lateksowe materace, ale te są dość drogie, także raczej piankowy będę kupować. Żadnej gryki brrrrr!
Jestem jak najbardziej za, żeby takie konkretne rady jak ubierać dziecko, co kupić do wyprawki itd umieścić na pierwszej stronie, potem to ginie i co chwilę zadajemy te same pytania -
Ja przy córce miałam kokosowy lub kokosowo-gryczany - nie pamietam już
Ja byłam zadowolona, ale tak jak mówicie zdarzają się robale i moja koleżanka tez się nadziała niestety niedawno musiała wyrzucić. Zakupiła lateksowy. Poleca go bardzo.
Ja jeszcze nie wybrałam.
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010