X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaw Ty to w takim razie musisz mieć łeb nie od parady! Ja pierdziele, to się nazywa dobra logistyka ;-)

Czarna kawa ja mam dziś wizytę ale u genetyka, więc to się chyba nie liczy :-P
    I z tego co pamiętam Tokarzynka też ma.

Talla lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam taka propozycje. Tzn nqajpierw powiedzcie mi czy to ma sens. Ale moze bysmy wlasnie takie listy porobily jak ubrac dziecko na dwor co kupic na luty jakie ubranka w jakich rozmiarach. Ja bym to pozniej dodala na pierwsza strone, bo tak za jakis czas to nam zaginie i bedzie ciezko znalezc. Oczywiscie to prosba do tych doswiadczonych mam bo ja to wam moge powiedziec tylko co na sniadanie zjadlam :)

a88, Krakowianka, Czarna_kawa, Talla, kolka lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszlam na ta stronke faktycznie cudne te rzeczy sa a ceny jeszcze cudowniejsze, ale na pewno warte są produkty tej ceny :) a tak jak uwazacie np wozek, łóżeczko itp to lepiej kupic przez internet czy w sklepie stacjonarnym? Chodzi mi cenowo. Wiadomo ze kazdy sklep ma swoje ceny ale duzej az roznicy nie powinno byc.

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o wozek to będziemy kupować w hurtowni , bo ceny są często niższe niż w internetach :P natomiast jeżeli chodzi o łóżeczko to mam upatrzone na allegro - białe, sosnowe z szufladą i materacem za ok. 330 zł :)

Paula., marmi lubią tę wiadomość

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Dziewczyny a mam taka propozycje. Tzn nqajpierw powiedzcie mi czy to ma sens. Ale moze bysmy wlasnie takie listy porobily jak ubrac dziecko na dwor co kupic na luty jakie ubranka w jakich rozmiarach. Ja bym to pozniej dodala na pierwsza strone, bo tak za jakis czas to nam zaginie i bedzie ciezko znalezc. Oczywiscie to prosba do tych doswiadczonych mam bo ja to wam moge powiedziec tylko co na sniadanie zjadlam :)

Jestem bardzo za :D ja również z tych zielonych-nieogarniających jeszcze tematu ;)

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:
    Jomi , czyli zamiast welurowego pajaca , rozglądać się jeszcze za miecutkmimi spodenkami i sweterkami np.? Takie rady są cenne , zwłaszcza dla niedoświadczonej mamy :).

Ja sweterki i spodenki będę kupować gdy dzieci będą siedzieć. Na początek na spacer będę wkładać zestaw domowy, czyli body + półśpiochy i na to pajac z grubszej bawełny. W takim stroju dzieci będę pakować do śpiworka.

kuzka, marmi, Monic88 lubią tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupusowa, Jomi ogromne gratulacje!! Piekne imiona :)

Lupusowa lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak oceniacie ubranka z Reserved dla maluchów? Tak piszecie o tych bodziakach i innych rzeczach, że zaczęłam i ja przeglądać :D
    I na ich stronie sporo rzeczy mi wpadło w oko, tylko nie wiem jak jakościowo. No i mam problem bo zaczynam oglądać tylko dla dziewczynek a jak nakupuje a okaże się chłopak ? :D

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzka, łóżeczko chyba mamy upatrzone to samo ;)

Co do materacyka, ja kupię piankowy (oczywiście z atestami), raczej twardy. Na grykę i kokos się nie zdecyduję, bo mnie postraszono, że w tych "naturalnych podkładach" łatwo zalęgają się robaki...brrr.... przekonał mnie ten argument kompletnie ;)

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na spacer pod śpiworek chcę kupić coś tego typu.
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0496448001.html
    lub
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0535836001.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 09:54

Paula., kuzka lubią tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Gosiakk300 Koleżanka

Wysłany: 1 września 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z ta lista rzeczy potrzebnych to bardzo dobry pomysl ja mam bardzo duzo rzeczy po bratowej wozek lozeczko wanienka praktycznie wszystko no z jednej strony to jest oszczędność ale z drugoej zero satysfakcji z zakupow ;-):-( a na domiar tego wszystkiego ode dzisiaj na wyrwanie zeba i strasznie sie boje bo to niby zab mądrości ale denerwuje sie co ze znieczuleniem co z dzieckiem masakra a noestety musze bo za chwile doprowadze do stanu zapalnego bo tak mnie boli

oar89n73od1dc4i6.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaw wrote:
    Kasiaaa trochę zazdroszczę ja mam trzy córki 13,10,8 lat i teoretycznie są już duże ale najstarsza ma jazdy hormonalne i ciągle zaczepia najmłodszą w związku z tym jak tylko powiem że idę się położyć na pół godzinki to zaraz jest mamooooo a ona mnie walnęła, a ona na mnie usiadła, a ona zajęła moje miejsce na kanapie. Po ostatnim tygodniu marzę żeby najstarsza wróciła do szkoły i na treningi bo ciężko z nią w domu wyrobić jak ma za dużo energii i naprawdę już wolę wozić ją 15km na 6 rano na trening niż wysłuchiwać jej dyskusji. Powiem Wam że są dni kiedy moje córki są najwspanialsze na świecie a są takie kiedy zapakowałabym je w paczkę i wysłała na Madagaskar :) I chociaż bardzo czekamy na naszego czwartego bobasa bo kurczę czekaliśmy na niego 3 lata, to są wieczory szczególnie jak mam dużo pracy w firmie ( a mamy swoją więc L4 to raczej ostateczność) dzieciaki dają czadu, a dodatkowo od początku ciąży mdłości mi jeszcze całkiem nie przeszły i mam codzienne bóle głowy że chciałabym się zahibernować do tego lutego. Na głowie mam jeszcze końcówkę budowy domu i przeprowadzkę na koniec października więc nawet nie myślę o kupowaniu niczego dla malucha dopóki się nie przeprowadzimy, a teraz to np. tak, wczoraj miałam kurs do sklepu bo ekipa zgubiła kartkę z rodzajem i numerem gresu, dziś rano przyjechała wywrotka piachu trzeba panu otworzyć bramę itd, przypomnieć panu stolarzowi że mamy się umówić na przyszły tydzień, znaleźć firmę która zrobi schody itd. a pomiędzy tym wszystkim praca, troje dzieci, trzy psy a właściwie suki jedna właśnie dostała cieczkę, 4 koty jeden ma aktualnie katar i 2 świnki morskie tym przynajmniej nic nie jest. No nic nie narzekam kocham ten nasz wesoły dom, miłego dnia dziewczyny ja się zbieram na krew do laboratorium.
    Wow to widzę ,że nie ja jedna mam taką gonitwe w życiu... A co do chłopców to oni też potrafia się pokłócic jak to rodzeństwo ..A to jeden drugiego kopnie ,popchnie ale łączy ich piłka nożna to ich godzi razem grają na boisku starszy by chyba się zapłakał jakby nie mógł pojechać do młodszego na mecz kibicowac mu..a po meczu jak młodszy nie strzeli gola to starszy mówi do niego "Ty fajtłapo jak Ty grałeś co za burak "oczywiście mówi tak abym ja albo maż nie słyszał .. Więc nie jest tak zawsze super natomiast w stosunku do mnie sa grzeczni nie pyskują ,jak o coś poproszę to czasami sie skrzywią np zeby iśc do sklepu bo czegoś mi zabrakło to słysze "ojej no dobra pójdę " :)
    Marta nie mam az tyle obowiązków co Ty tzn nie pracuje teraz mam macierzynski mieszkam w bloku więc mniej pracy niż w domu i mam tylko 2 koty :) Więc podziwiam,podziwiam i jeszcze raz podziwiam Cię baardzo ..Musisz być zaradną babką ,ja przy Tobie się chowam i ukłon w Twoją stronę :)

201610141756.png
    201802217352.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam podziwiam Was obie. Dla mnie trójka dzieci to poki co science fiction ;) Chociaż ja i tak będę mieć chyba łatwiej, bo dwójka będzie w jednym wieku, więc logistycznie łatwiej ogarnąć taki zestaw niż trójkę, z której każde dziecko jest w innym wieku. No a u Was będzie za moment czwórka :) To już w moim odczuciu jazda bez trzymanki ;) Także szacun dziewczyny, jesteście WIELKUE!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 10:19

Olga 05.01.2013
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Konikowa Znajoma

Wysłany: 1 września 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czym leczycie przeziebienie w ciąży? Ratujcie bo umieram ;(

c55fdqk3hwejfx8k.png
  • Gosiakk300 Koleżanka

Wysłany: 1 września 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konikowa wrote:
    Hej dziewczyny, czym leczycie przeziebienie w ciąży? Ratujcie bo umieram ;(
    Mi lekarz polecil prenalen na przeziebiebie a na katar inhalacje z soli fizjologocznej plus apap bo jest przeciwgoraczkowy i lozko :-D

oar89n73od1dc4i6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konikowa, ja też jestem aktualnie na prenalenie. Jest w pelni bezpieczny, więc wyślij kogoś szybko do apteki, a Ty do łóżka :)

• martaw Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Ja tam podziwiam Was obie. Dla mnie trójka dzieci to poki co science fiction ;) Chociaż ja i tak będę mieć chyba łatwiej, bo dwójka będzie w jednym wieku, więc logistycznie łatwiej ogarnąć taki zestaw niż trójkę, z której każde dziecko jest w innym wieku. No a u Was będzie za moment czwórka :) To już w moim odczuciu jazda bez trzymanki ;) Także szacun dziewczyny, jesteście WIELKUE!

E tam....ja bym chciała 5 ale nie sądzę żeby mój lekarz mimo iż jest ordynatorem zgodził się na 5 ciążę po 4 cc :)

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosann,dzięki kochana <3 już się zakochałam w tych rzeczach :p wszystko mi się podoba ;D

Lena7,to tez ważna wizyta!Trzymamy za Ciebie i Tokarzynka kciukasy!!!! oby wszystkie wyniki były w normie!

Taka amplituda pogoda,ze zaczyna mi być zimno z tego wszystkiego ;D a wczoraj się gotowałam ;p

lena7 lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Kuzka, łóżeczko chyba mamy upatrzone to samo ;)

Co do materacyka, ja kupię piankowy (oczywiście z atestami), raczej twardy. Na grykę i kokos się nie zdecyduję, bo mnie postraszono, że w tych "naturalnych podkładach" łatwo zalęgają się robaki...brrr.... przekonał mnie ten argument kompletnie ;)

Oj tak koleżanka miała z gryką i pewnego dnia zobaczyła robaki w łóżeczku!!!!!! Takiego stresu dawno nie przeżyła! Inna koleżanka poleca lateksowe materace, ale te są dość drogie, także raczej piankowy będę kupować. Żadnej gryki brrrrr! :/

Jestem jak najbardziej za, żeby takie konkretne rady jak ubierać dziecko, co kupić do wyprawki itd umieścić na pierwszej stronie, potem to ginie i co chwilę zadajemy te same pytania ;-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy córce miałam kokosowy lub kokosowo-gryczany - nie pamietam już ;) Ja byłam zadowolona, ale tak jak mówicie zdarzają się robale i moja koleżanka tez się nadziała niestety niedawno musiała wyrzucić. Zakupiła lateksowy. Poleca go bardzo.
    Ja jeszcze nie wybrałam.

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ