Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj tak podobno lateksowe są super, ale też droższe. Zobaczę jak będziemy stać z finansami i wtedy zdecyduję czy lateksowy czy piankowy
W sypialni będzie łóżeczko, ale w salonie chce postawić to cudo, w ciągu dnia głównie siedzę w kuchni i w salonie, więc muszę coś mieć do położenia dziecka tam. Koleżanka ma i jest zachwycona, ja też już poluję na olx na to
http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-turkusowe-i5839384226.html
A do do śpiworka to myślicie, że taki jest ok? Do fotelika i do wózka?
http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-czapeczka-dobry-do-maxi-cosi-i6904105915.html#thumb/2Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 12:01
-
Mi się trafił za darmo od wspomnianej koleżanki taki, tylko inny kolor:
http://allegro.pl/kombinezon-spiwor-cocodrillo-roz-62-i6937293113.html
Bardzo sobie chwali, szczególnie że kurteczka przydała się potem po odpięciu dołu.
Takie połączenie kombinezonu ze śpiworkiem, jest otwór na pasy.
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
nick nieaktualnyMonic, gdzies czytalam bardzo dobre opinie o tych lezaczkach Tiny Love. Mnie tez zainteresowal ostatnio bujaczek z Ikei
http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/50167969/
ktorego w bujanie wprawiaja ruchy malenstwa. Co prawda wyglada tak ubogo w porownaniu z tymi czadowymi zmechanizowanymi, ale podobno maja ome lepszą rację bytu, bo buja tylko wtedy, jak Dziecie sie rusza, wiec kiedy zasnie, to zadna maszyna go juz nie trzącha
No i ten ikejkowy to niezla alternatywa cenowa
dla Babybjorn, ktory wydaje sie byc podobny, a kosztuje ponad 600...
Katowiczanka, ale Ci sie trafiło z tym spiworkiem, wyglada na mega praktyczny. Az mnie kusi, zeby zalicytowac ten, ktory wyslalas, ale wzor taki "chłopacki", a u nas przecież póki co usg mówi Monika -
Konikowa wrote:Hej dziewczyny, czym leczycie przeziebienie w ciąży? Ratujcie bo umieram ;(
Konikowa zrób sobie taką mieszankę: 10 cm imbiru (zetrzyj na tarce), 2 główki czosnku (przepuść przez praskę), 2 cytryny (wyciśnij sok) i miód (dodaj tyle żeby ci smakowało) oraz wodę tak niecałą 1 szklankę(a żeby silniej zadziałało to pół szklanki wody). Bierz po trzy łyżki dziennie lub w zależności od potrzeb. Momentalnie stawia na nogi i wzmacnia, efektów ubocznych brak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 16:25
-
Katowiczanka super ten śpiworek! Faktycznie praktyczny bo można użyć jako kurteczki. A88 ja też już chciałam kliknąć licytuj, ale ja nawet jeszcze nie wiem czy siedzi Natalka czy Wojtuś
Może we wtorek już się dowiem
A co do bujaczka, to w TinyLove przekonuje mnie to, że jest to również łóżeczko, więc pierwsze pół roku będzie głównie dziecko w nim spało, potem można przerobić na klasyczne krzesełko-bujaczek. I TinyLove ma opcję takiego drgania ala pralka, synek koleżanki zasypia przy tym w minutęNa OLX za 200zł spokojnie można już dostać, koleżanka za 150zł upolowała.
-
a88 czy ja wiem czy chłopacki, jak dla mnie uniwersalny, a do tego wystarczy różowa czapa i będzie ok
A może zostanie dla następnego dzieciaczka, który będzie płci męskiej?jomi81 lubi tę wiadomość
Córcia 12.2010
-
Katowiczanka wrote:a88 czy ja wiem czy chłopacki, jak dla mnie uniwersalny, a do tego wystarczy różowa czapa i będzie ok
A może zostanie dla następnego dzieciaczka, który będzie płci męskiej?
Dokładnie! W ogóle granatowe ubranka super się komponują z różem. Nie umiem tu wrzucać zdjec, ale moja młoda miała kiedyś typowo chłopięcą granatową kurtkę, do tego czapę w odcieniu fuksji. Super to wyglądało.
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Dzień dobry w piątek
Ja również czekam na rady doświadczonych mam i spisanie ich w jednym miejscu.
U nas huśtawka chyba będzie takim 'must have', moja teściowa przyznała, że dla niej taki bujaczek byłby wybawieniem gdy się mój mąż urodziłmały książę
-
Weszłam sobie właśnie na to Tiny Love i coś podobnego jak to 3 w 1 chyba dostanę od tej kuzynki mojej,która ma 6 miesięczna córeczkę
ale powiem wam ile tych rzeczy jest pięknych
śpiworki, rożki,kocyki...można oszaleć przysięgam
)) a co do kolorów to moja mała będzie właśnie chyba w różnych kolorach paradować,bo bardzo lubię granat (jak Jomi pisała) i w połączeniu z jakimś dziewczęcym kolorkiem to naprawdę pięknie będzie wyglądać
I ten materac już zanotowałam,żeby piankowy albo lateksowy kupićżeby robali nie było o zgrozo...
Jejciu,zaraz zasnę...najchętniej zakopałam się pod kołderka,a tu jeszcze tyle godz do końca pracy.... -
A co sądzicie o rożku, jest sens go w ogóle kupować? Dużo mam mówi, że im się nie przydał, nie umiały wyczuć w nim dziecka, dziecko nie lubiło być tak zakneblowane i generalnie leżał w kącie. Nie mam pojęcia czy w ogóle go kupować. Do spania na razie skłaniam się ku śpiworkowi więc rożka też nie wykorzystam w ten sposób. Czy w rożku łatwiej się trzyma dziecko czy trudniej (dla niewprawionych jeszcze w noszeniu dzidziusia rąk?
).
Co do kolorów to ja też nie chcę przewagi różu tylko przy dziewczynce, bardzo lubię niebieski więc pewnie będą mi mylić dziecko na początku -
Czesc dziewczyny. Powiem wam, ze ja bylam przekonana do materaca gryka-kokos-pianka, ale tez ostatnio ogladalam filmik o robakach i zrezygnowalam, tylko teraz nie wiem, czy lepiej lateksowy czy piankowy.. Co do lozeczka, to ja na razie planuje kupić do sypialni dostawke i rozwazam zeby do salonu kupić turystyczne, bo cały dzień spedzany jest w salonie. Lezaczek tez będę kupować od znajomych. A co do ubierania dzieciaczka myślę, ze body na długi rękaw i spodnie, na to pajacyk i dziecko do śpiworka. A spiworek chce kupić na rozmiar 62.
Ostatnio pisalam wam, ze czuje ruchy. I od tamtej pory, a był to 16t6d czuje je do dziś. Codziennie, takie to przyjemne. I przynajmniej wiem, ze z maluszkiem w porządkuWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 13:13
-
Monic ten śpiworek bardzo mi się podoba uwielbiam takie kolory jednolite.
Paula świetny pomysł z tą listą, chętnie skorzystam bo ja również zielona hihi
Moja koleżanka miała bujaczek z Tiny love i była zadowolona, podobno jedną z lepszych marek wśród bujaczków.
Co do wózków to my kupimy chyba używany 2w1 a fotelik nowy:) mnie się podobają X-landery, nowe są drogie ale urzekła mnie ich prostota i funkcjonalność
Wogole to witam serdecznie w 19 tygodniu;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 13:13
-
Monic88 wrote:A co sądzicie o rożku, jest sens go w ogóle kupować? Dużo mam mówi, że im się nie przydał, nie umiały wyczuć w nim dziecka, dziecko nie lubiło być tak zakneblowane i generalnie leżał w kącie. Nie mam pojęcia czy w ogóle go kupować. Do spania na razie skłaniam się ku śpiworkowi więc rożka też nie wykorzystam w ten sposób. Czy w rożku łatwiej się trzyma dziecko czy trudniej (dla niewprawionych jeszcze w noszeniu dzidziusia rąk?
).
Co do kolorów to ja też nie chcę przewagi różu tylko przy dziewczynce, bardzo lubię niebieski więc pewnie będą mi mylić dziecko na początku
Ja przy córce uzywałam tylko przez pierwsze dni póki nie przyzwyczaiłam się do noszenia bez. Więc nie planuję zakupu, chyba że dostanę, a pewnie dostanę po bratanicy, która ma 3 m-ce teraz i jest noszona w rożku cały czas. Głównie bratowa ją do karmienia w niego pakuje i tak usypia. Ma ten usztywniany.
I tez w róż nie ubierają, głównie szare i białe ubranka mają i strasznie się wkurzają, bo ludzie z automatu zakładają że to chłopiec. Różowe otrzymane w prezencie ciuszki odkładają zatem na wyjścia z domu żeby uniknąć tłumaczenia się z płci. Ludzie jednak sa stereotypowi bardzoAniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
Co do rożka to nie wiem. Ja dostalam jeden od kolezanki i jeszcze dwa siostra ma mi dac mam nadzieje ze mojemu maluszkowi bedzie w tym dobrze i ze mi sie uda jakos to ogarnac👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
nick nieaktualnyU nas też na pewno granatów, szarości będzie sporo, ogólnie nie przepadam za takimi przesadnie dziecięcymi wzorami (typu miś na misiu, na kwiatku, za słoneczkiem + to wszystko w 10 różnych kolorach) - a w tym temacie na pewno skutecznie będzie mi grać na nosie teściowa, która uwielbia wszystko, co pstrokate i na pewno w wyprawce dla Wnuczątka takie kwiatki się znajdą
Muszę poćwiczyć udawanie, że coś mi się podoba, bo z drugiej strony wiem, jaką ona ma radochę z wybierania rzeczy dla Maleństwa, więc nie chcę, żeby jej było przykro tylko dlatego, że ja najchętniej ubrałabym Dziecię na czarno
A w temacie materaców: prawda to, że pod lateksowym monitor oddechu nie działa prawidłowo? -
nick nieaktualnywitajcie!
A my dziś piąty miesiąc zaczynamy, ale ten czas leci a ja jeszcze nic nie kupiłam. Ale mam worek z ciuszkami, leżą już ze cztery lata i czekają, muszę go przejrzeć.
Konikowa też mnie coś łapie. Od dziś mam katar i gardło zaczyna pobolewać. A mój lek. rodzinny na urlopie i dopiero 11.09 wraca. A ja zaplanowałam sobie zrobiś wyniki:morfologie i mocz na poniedziałek i chyba nie pójdę.
Talla wypróbuję ten Twój przepis, chcę naturalnie. Teraz piję soczek z malin.
Kasiaa i martaw taka rodzinka to skarb, choś teraz wysiłek i nerwy ale jak dorosną to na starość będzie kto miał się Wami zaopiekować. Ja chciałabym choś trójkę ale raczej nie możliwe.
A co do pierwszej stronki zz listą ubranek to jestem zaTalla lubi tę wiadomość
-
Co do rożka jeszcze to przydaje się dla gości:)
Babcie, ciocie wszelakie, różnie wprawione w noszeniu maleństwa, wszystkie chca na ręce i lepiej podac w rożku. I bezpieczniej czują się goście i mamy, bo wiedza, że lepiej jest dziecię trzymane i sie nikomu nie wyślizgnie.
Paula. lubi tę wiadomość
Córcia 12.2010