X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak podobno lateksowe są super, ale też droższe. Zobaczę jak będziemy stać z finansami i wtedy zdecyduję czy lateksowy czy piankowy ;-)

W sypialni będzie łóżeczko, ale w salonie chce postawić to cudo, w ciągu dnia głównie siedzę w kuchni i w salonie, więc muszę coś mieć do położenia dziecka tam. Koleżanka ma i jest zachwycona, ja też już poluję na olx na to ;-)
    http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-turkusowe-i5839384226.html

A do do śpiworka to myślicie, że taki jest ok? Do fotelika i do wózka?
    http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-czapeczka-dobry-do-maxi-cosi-i6904105915.html#thumb/2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 12:01

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się trafił za darmo od wspomnianej koleżanki taki, tylko inny kolor:

http://allegro.pl/kombinezon-spiwor-cocodrillo-roz-62-i6937293113.html

Bardzo sobie chwali, szczególnie że kurteczka przydała się potem po odpięciu dołu.

Takie połączenie kombinezonu ze śpiworkiem, jest otwór na pasy.

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic, gdzies czytalam bardzo dobre opinie o tych lezaczkach Tiny Love. Mnie tez zainteresowal ostatnio bujaczek z Ikei
    http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/50167969/
    ktorego w bujanie wprawiaja ruchy malenstwa. Co prawda wyglada tak ubogo w porownaniu z tymi czadowymi zmechanizowanymi, ale podobno maja ome lepszą rację bytu, bo buja tylko wtedy, jak Dziecie sie rusza, wiec kiedy zasnie, to zadna maszyna go juz nie trzącha ;)
    No i ten ikejkowy to niezla alternatywa cenowa
    dla Babybjorn, ktory wydaje sie byc podobny, a kosztuje ponad 600...

Katowiczanka, ale Ci sie trafiło z tym spiworkiem, wyglada na mega praktyczny. Az mnie kusi, zeby zalicytowac ten, ktory wyslalas, ale wzor taki "chłopacki", a u nas przecież póki co usg mówi Monika :P

• Talla Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konikowa wrote:
    Hej dziewczyny, czym leczycie przeziebienie w ciąży? Ratujcie bo umieram ;(

Konikowa zrób sobie taką mieszankę: 10 cm imbiru (zetrzyj na tarce), 2 główki czosnku (przepuść przez praskę), 2 cytryny (wyciśnij sok) i miód (dodaj tyle żeby ci smakowało) oraz wodę tak niecałą 1 szklankę(a żeby silniej zadziałało to pół szklanki wody). Bierz po trzy łyżki dziennie lub w zależności od potrzeb. Momentalnie stawia na nogi i wzmacnia, efektów ubocznych brak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 16:25

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka super ten śpiworek! Faktycznie praktyczny bo można użyć jako kurteczki. A88 ja też już chciałam kliknąć licytuj, ale ja nawet jeszcze nie wiem czy siedzi Natalka czy Wojtuś :-D Może we wtorek już się dowiem :-)
    A co do bujaczka, to w TinyLove przekonuje mnie to, że jest to również łóżeczko, więc pierwsze pół roku będzie głównie dziecko w nim spało, potem można przerobić na klasyczne krzesełko-bujaczek. I TinyLove ma opcję takiego drgania ala pralka, synek koleżanki zasypia przy tym w minutę :-D Na OLX za 200zł spokojnie można już dostać, koleżanka za 150zł upolowała.

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 czy ja wiem czy chłopacki, jak dla mnie uniwersalny, a do tego wystarczy różowa czapa i będzie ok :)
    A może zostanie dla następnego dzieciaczka, który będzie płci męskiej? :P

jomi81 lubi tę wiadomość

Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka wrote:
    a88 czy ja wiem czy chłopacki, jak dla mnie uniwersalny, a do tego wystarczy różowa czapa i będzie ok :)
    A może zostanie dla następnego dzieciaczka, który będzie płci męskiej? :P

Dokładnie! W ogóle granatowe ubranka super się komponują z różem. Nie umiem tu wrzucać zdjec, ale moja młoda miała kiedyś typowo chłopięcą granatową kurtkę, do tego czapę w odcieniu fuksji. Super to wyglądało.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w piątek :)

Ja również czekam na rady doświadczonych mam i spisanie ich w jednym miejscu.

U nas huśtawka chyba będzie takim 'must have', moja teściowa przyznała, że dla niej taki bujaczek byłby wybawieniem gdy się mój mąż urodził :)

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam sobie właśnie na to Tiny Love i coś podobnego jak to 3 w 1 chyba dostanę od tej kuzynki mojej,która ma 6 miesięczna córeczkę ;D ale powiem wam ile tych rzeczy jest pięknych <3 śpiworki, rożki,kocyki...można oszaleć przysięgam :))) a co do kolorów to moja mała będzie właśnie chyba w różnych kolorach paradować,bo bardzo lubię granat (jak Jomi pisała) i w połączeniu z jakimś dziewczęcym kolorkiem to naprawdę pięknie będzie wyglądać :)

I ten materac już zanotowałam,żeby piankowy albo lateksowy kupić ;D żeby robali nie było o zgrozo...;D

Jejciu,zaraz zasnę...najchętniej zakopałam się pod kołderka,a tu jeszcze tyle godz do końca pracy....;)

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sądzicie o rożku, jest sens go w ogóle kupować? Dużo mam mówi, że im się nie przydał, nie umiały wyczuć w nim dziecka, dziecko nie lubiło być tak zakneblowane i generalnie leżał w kącie. Nie mam pojęcia czy w ogóle go kupować. Do spania na razie skłaniam się ku śpiworkowi więc rożka też nie wykorzystam w ten sposób. Czy w rożku łatwiej się trzyma dziecko czy trudniej (dla niewprawionych jeszcze w noszeniu dzidziusia rąk? ;-) ).

Co do kolorów to ja też nie chcę przewagi różu tylko przy dziewczynce, bardzo lubię niebieski więc pewnie będą mi mylić dziecko na początku :-D

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam jeszcze na olx:)

https://www.olx.pl/oferta/kombinezon-r-62-coccodrillo-CID88-IDjhpap.html#cd3201a6f2

Może dziewczęcy jakiś sie pojawi jeszcze do lutego.

Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Powiem wam, ze ja bylam przekonana do materaca gryka-kokos-pianka, ale tez ostatnio ogladalam filmik o robakach i zrezygnowalam, tylko teraz nie wiem, czy lepiej lateksowy czy piankowy.. Co do lozeczka, to ja na razie planuje kupić do sypialni dostawke i rozwazam zeby do salonu kupić turystyczne, bo cały dzień spedzany jest w salonie. Lezaczek tez będę kupować od znajomych. A co do ubierania dzieciaczka myślę, ze body na długi rękaw i spodnie, na to pajacyk i dziecko do śpiworka. A spiworek chce kupić na rozmiar 62.
    Ostatnio pisalam wam, ze czuje ruchy. I od tamtej pory, a był to 16t6d czuje je do dziś. Codziennie, takie to przyjemne. I przynajmniej wiem, ze z maluszkiem w porządku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 13:13

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic ten śpiworek bardzo mi się podoba uwielbiam takie kolory jednolite.

Paula świetny pomysł z tą listą, chętnie skorzystam bo ja również zielona hihi

Moja koleżanka miała bujaczek z Tiny love i była zadowolona, podobno jedną z lepszych marek wśród bujaczków.

Co do wózków to my kupimy chyba używany 2w1 a fotelik nowy:) mnie się podobają X-landery, nowe są drogie ale urzekła mnie ich prostota i funkcjonalność;)

Wogole to witam serdecznie w 19 tygodniu;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 13:13

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    A co sądzicie o rożku, jest sens go w ogóle kupować? Dużo mam mówi, że im się nie przydał, nie umiały wyczuć w nim dziecka, dziecko nie lubiło być tak zakneblowane i generalnie leżał w kącie. Nie mam pojęcia czy w ogóle go kupować. Do spania na razie skłaniam się ku śpiworkowi więc rożka też nie wykorzystam w ten sposób. Czy w rożku łatwiej się trzyma dziecko czy trudniej (dla niewprawionych jeszcze w noszeniu dzidziusia rąk? ;-) ).

Co do kolorów to ja też nie chcę przewagi różu tylko przy dziewczynce, bardzo lubię niebieski więc pewnie będą mi mylić dziecko na początku :-D

Ja przy córce uzywałam tylko przez pierwsze dni póki nie przyzwyczaiłam się do noszenia bez. Więc nie planuję zakupu, chyba że dostanę, a pewnie dostanę po bratanicy, która ma 3 m-ce teraz i jest noszona w rożku cały czas. Głównie bratowa ją do karmienia w niego pakuje i tak usypia. Ma ten usztywniany.
    I tez w róż nie ubierają, głównie szare i białe ubranka mają i strasznie się wkurzają, bo ludzie z automatu zakładają że to chłopiec. Różowe otrzymane w prezencie ciuszki odkładają zatem na wyjścia z domu żeby uniknąć tłumaczenia się z płci. Ludzie jednak sa stereotypowi bardzo :)

Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rożka to nie wiem. Ja dostalam jeden od kolezanki i jeszcze dwa siostra ma mi dac mam nadzieje ze mojemu maluszkowi bedzie w tym dobrze i ze mi sie uda jakos to ogarnac :)

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam tę stronę Beztrosko i normalnie ceny mają, ale widzę, że można sobie samemu powybierać jakie chce się kolory, wzory i bardzo duży wybór, bo to jest ładne, a tamto też jest ładne. :)

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też na pewno granatów, szarości będzie sporo, ogólnie nie przepadam za takimi przesadnie dziecięcymi wzorami (typu miś na misiu, na kwiatku, za słoneczkiem + to wszystko w 10 różnych kolorach) - a w tym temacie na pewno skutecznie będzie mi grać na nosie teściowa, która uwielbia wszystko, co pstrokate i na pewno w wyprawce dla Wnuczątka takie kwiatki się znajdą :P

Muszę poćwiczyć udawanie, że coś mi się podoba, bo z drugiej strony wiem, jaką ona ma radochę z wybierania rzeczy dla Maleństwa, więc nie chcę, żeby jej było przykro tylko dlatego, że ja najchętniej ubrałabym Dziecię na czarno :P

A w temacie materaców: prawda to, że pod lateksowym monitor oddechu nie działa prawidłowo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie!

A my dziś piąty miesiąc zaczynamy, ale ten czas leci a ja jeszcze nic nie kupiłam. Ale mam worek z ciuszkami, leżą już ze cztery lata i czekają, muszę go przejrzeć.

Konikowa też mnie coś łapie. Od dziś mam katar i gardło zaczyna pobolewać. A mój lek. rodzinny na urlopie i dopiero 11.09 wraca. A ja zaplanowałam sobie zrobiś wyniki:morfologie i mocz na poniedziałek i chyba nie pójdę.

Talla wypróbuję ten Twój przepis, chcę naturalnie. Teraz piję soczek z malin.

Kasiaa i martaw taka rodzinka to skarb, choś teraz wysiłek i nerwy ale jak dorosną to na starość będzie kto miał się Wami zaopiekować. Ja chciałabym choś trójkę ale raczej nie możliwe.

A co do pierwszej stronki zz listą ubranek to jestem za

Talla lubi tę wiadomość

• Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rożka jeszcze to przydaje się dla gości:)
    Babcie, ciocie wszelakie, różnie wprawione w noszeniu maleństwa, wszystkie chca na ręce i lepiej podac w rożku. I bezpieczniej czują się goście i mamy, bo wiedza, że lepiej jest dziecię trzymane i sie nikomu nie wyślizgnie.

Paula. lubi tę wiadomość

Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslicie, ze warto kupować monitor oddechu? Ja się nad tym zastanawiam i nie wiem...

momo28 lubi tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ