X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Gratuluję wszystkich udanych wizyt, szczególnie tych zaawansowanych - połówkowych :) Ja niestety jeszcze troszkę poczekam, połówkowe dopiero w połowie października. Ale powiem Wam, że jestem w szoku, jak szybko teraz dziecko rośnie. 17.08. miałam genetyczne i dziecko mierzyło 6,25, a 22.08. wizytę u lekarza prowadzącego i dziecko było już centymetr większe!

Niestety ;) ma to wpływ na moją figurę, dopiero 15 tydzień, a mam już brzuszek. Przed ciążą byłam na granicy niedowagi i macica nie ma się gdzie "schować". Problem z ubraniami już dość poważny. Za niecałe 2 tygodnie mam urodziny i zażyczyłam sobie od męża w prezencie kilka koszulek, spodnie i majtki w prezencie z wyprzedaży z HM Mama, dzisiaj przyszły <3 Polecam Wam serdecznie, jest to oczywiście końcówka wyprzedaży letniej, ale nawet na zimę przydadzą się bawełniane koszulki z miejscem na brzuchol ;)

f2w3flw16652lysf.png
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayolin wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Gratuluję wszystkich udanych wizyt, szczególnie tych zaawansowanych - połówkowych :) Ja niestety jeszcze troszkę poczekam, połówkowe dopiero w połowie października. Ale powiem Wam, że jestem w szoku, jak szybko teraz dziecko rośnie. 17.08. miałam genetyczne i dziecko mierzyło 6,25, a 22.08. wizytę u lekarza prowadzącego i dziecko było już centymetr większe!

Niestety ;) ma to wpływ na moją figurę, dopiero 15 tydzień, a mam już brzuszek. Przed ciążą byłam na granicy niedowagi i macica nie ma się gdzie "schować". Problem z ubraniami już dość poważny. Za niecałe 2 tygodnie mam urodziny i zażyczyłam sobie od męża w prezencie kilka koszulek, spodnie i majtki w prezencie z wyprzedaży z HM Mama, dzisiaj przyszły <3 Polecam Wam serdecznie, jest to oczywiście końcówka wyprzedaży letniej, ale nawet na zimę przydadzą się bawełniane koszulki z miejscem na brzuchol ;)

Pochwal się prezentami, może i my się skusimy;)

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta mnie też dzisiaj dopadła biegunka... coś wisi w powietrzu ;-)

Widzę, że chyba wszystkie mamy podobny gust, ja też już dawno powiedziałam mężowi, że jak będzie dziewczynka to na pewno nie chcę jej ubierać na różowo. Sama w swojej garderobie mam najwięcej granatu, szarości i beżu, zdarza się też ciemna zieleń. Także obawiam się, że braknie ciuszków w takich kolorach jak się wszystkie weźmiemy za zakupy ;-)

Ja dziś dopadłam na allegro jeansy ciążowe, używane of course ;-) za 30 zł.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!
    Przez ostatnie dni Was tylko podczytywałam ;)
    Kurczę, już tematy wyprawek, spiworków- jak dziecko ubierać ... Ale to zleci jak to nie będzie już takie gdybanie tylko rzeczywiście...
    Dziękuję Wam za słowa wsparcia. Krwawienie ustało i dzisiaj wyszłam do domu. Luteine dopochwowo i Asmag. Jutro rano mam wizytę u swojej Pani ginekolog- zobaczymy co ona powie.
    A dzisiaj byliśmy u genetyka. Bardzo fajny lekarz. Wytłumaczył co i jak- przeziernosc karkowa ok,USG też ok. A te białka troszkę podwyższyły ryzyko ale nieznacznie. Nie widzi wskazań do badan inwazyjnych. Też z krwi coś mogło tak wyjść przez krwiak-może już wtedy miałam. Kazał się cieszyć ciążą, dbać i uważać na siebie :-) Jak mam ułożyło! W poniedziałek umawiam się na drugie USG prenatalne. Aha, i jeszcze echo serca płodu mamy zrobić.

jomi81, Asasa, marmi, kasiarzyna, Talla, lena7 lubią tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają dzieci, znacie firmę Motherhood? Podoba mi się kilka rzeczy, ceny fajne, ale zastanawiam się jak z jakością, bo chyba nie miałam nic tej firmy przy Oldze.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka, super wiadomości!

Tokarzynka lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolka,dobrze kochana,ze wróciłaś do nas,nawet jak się smutasz to pamiętaj,ze tu jesteśmy cały czas i troszkę to płaczące serduszko możemy pocieszyć :) tulimy Cię mocno <3

Marczolinio,dzięki za takie fajne rady,na pewno się przydadzą :)))

Tokarzynka,wspaniałe wieści,teraz już tylko z górki wszystko pójdzie o cieszcie się ciąża jak radzi genetyk :)))

Nareszcie wracam z pracy,zimno brrr ubierajcie się misiaczki kolorowe,żeby dupinek nie poprzeziebiac :) a i dołączam się do grona tych ,,zatwardziałych'' z problemami toaletowymi,masakruellaaaaa momentami,ale fakt woda w dużych ilościach trochę pomaga.

Tokarzynka, kolka lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Dziewczyny, które mają dzieci, znacie firmę Motherhood? Podoba mi się kilka rzeczy, ceny fajne, ale zastanawiam się jak z jakością, bo chyba nie miałam nic tej firmy przy Oldze.
    Moja kuzynka zamawiała z tej firmy rogala do karmienia- jest zadowolona. Dobry materiaŁ i wypełnienie.

jomi81 lubi tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • kolka Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczynki za wsparcie :) :*
    ja od poniedziałku wracam do pracy, na ostatni miesiąc :)

w temacie odzieży ciążowej ja zamierzam nosić leginsy, mam kilka par, które już były za duże, bo przed ciążą schudłam. Kupiłam sobie na razie jedne spodnie, w H&M:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72b3f1251ed8.jpg

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit: odpowiadam sama na swoje pytanie dot. monitora i materaca lateksowego, a właściwie odpowiada za mnie strona internetowa jednego z producentów:

"Babysense jest zaprojektowany do optymalnej pracy z większością dostępnych na rynku materacy. W gumowych i sprężynowych materacach nie zaobserwowaliśmy limitów grubości. Monitor oddechu Babysense nie powinien być używany z materacami piankowymi z efektem pamięci."

W skrócie: lateks tak, ale za to pianka nie zawsze ;)

• meggi90 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Nie wiem moje drogie gdzie Wy dla dZiewczynek kupujecie inne ubranka niż róż. Dziś byłam ma zakupach i oczywiście przeszłam sklepy. Z tego względu że nie znam płci to szukałam czegoś uniwersalnego. No szary, granat, od biedy biały. I co? Na tyle sklepów ile przeszłam znalazłam jedne szare śpiochy z jakimś misiem. a tak nawet jak był jakiś inny koLor np niebieski czy zielony to rysunki typowo chłopięce i odwrotnie jakiś beż czy żółty to rysunki dziewczęce. Stwierdzam że kolejna wyprawa po 100% pewności płci.

A chciałam kupić spodnie ciążowe. Jedna jakaś budka w hali była z takimi rzeczami. Pani patrzyła się na mnie mało co mnie wzrokiem nie zjadła. I powiedziała że na tak wczesna ciążę to spodnie nie będą dobre bo ten pas będzie się zsuwał. Wkurzylam się bo zostałam bez spodni. A od poniedziałku wracam do pracy. Ale w Reserved znalazłam identyczny krój jeansow co mam czarne to granatowe. I kupiłam. Są bardzo rozciagliwe. Myślę że góra dwa miesiące będę mogła w nich śmigać.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka bardzo dobre wieści :) super.

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u Was tez taka jesien? na pomorzu straszna pogoda :(
    Ja po genetyku, i czuje sie uspokojona, lekarz kazal sie ne martwic ta niedomykalnoscia , bo dzis jest, a jutro jej nie ma, wazne ze przyziernosc jest ok powiedzial :)ale echo musze zrobic i tak, choc i tak jest lepiej, bo dostalam skierowanie na nfz i 300zl zaoszczedzone :)
    I wiem juz wiecej dzieki Wam, zeby nie kupowac materaca np grycznego bo moga byc pozniej robale ;P

Krakowianka, marmi, Tokarzynka lubią tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa wrote:
    Szwesta mnie też dzisiaj dopadła biegunka... coś wisi w powietrzu ;-)

Widzę, że chyba wszystkie mamy podobny gust, ja też już dawno powiedziałam mężowi, że jak będzie dziewczynka to na pewno nie chcę jej ubierać na różowo. Sama w swojej garderobie mam najwięcej granatu, szarości i beżu, zdarza się też ciemna zieleń. Także obawiam się, że braknie ciuszków w takich kolorach jak się wszystkie weźmiemy za zakupy ;-)

Ja dziś dopadłam na allegro jeansy ciążowe, używane of course ;-) za 30 zł.

Hihi ja nie nie boje ze mi wszystko wykupicie w "naszych" kolorach bo z tego co kojarzę nie ma nikogo więcej z Wrocławia hihi

Asasa lubi tę wiadomość

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi nieprawda z tymi jeansami ciążowymi, moja mama mi kupiła w hm rurki ciążowe z ponad miesiąc temu kiedy nawet brzucha nie było u mnie widać i guma jest na tyle elastyczna że nic nie spada, oczywiście jak weźmiesz swój aktualny rozmiar. Jestem z nich mega zadowolona i kupuje drugie na Olx używane tyle że w innym kolorze;)

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarości i granaty tez mi sie podobaja. Nie wiem co bedzie bedzie przewazac w garderobie mojej corki ale na chwile obecna jak zrobilam wczoraj zakupy online to przewaga różu :D

Edit.
    Smialam sie do swojego ze jak pojde na polowkowe i gin powie ze jednam mnoe przeprasza ale widzi chlopaka to mu rachunek oddam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 08:12

a88, Asasa, Czarna_kawa, marmi lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
    08.2025r - stymulacja do in vitro - czas start
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Dziewczyny u Was tez taka jesien? na pomorzu straszna pogoda :(
    Ja po genetyku, i czuje sie uspokojona, lekarz kazal sie ne martwic ta niedomykalnoscia , bo dzis jest, a jutro jej nie ma, wazne ze przyziernosc jest ok powiedzial :)ale echo musze zrobic i tak, choc i tak jest lepiej, bo dostalam skierowanie na nfz i 300zl zaoszczedzone :)
    I wiem juz wiecej dzieki Wam, zeby nie kupowac materaca np grycznego bo moga byc pozniej robale ;P
    Super Lena :) teraz relaks :)

5958beaa9c1f8.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka, Lena, dobrze, że za Wami takie pozytywne wieści :)

Dzień dobry z rana :) Zaraz biorę się za śniadanie, potem jadę do H&M po misiowaty kombinezon dla Malutkiej i do McDonald's :D Zachciankę mam, ale nie w postaci jakiegoś hamburgera tylko marzy mi się obrzydliwie słodka i smakowa kawa :) No a po powrocie biorę się za cinnamon rolls (dla męża w wersji z powidłami śliwkowymi) i za pizzę :D Tak dietetycznie u nas dzisiaj będzie... :)

A jak mowa o diecie, sprawach około żywieniowych, itp. to czy któraś z Was tutaj jeszcze chudnie bądź w ogóle nie tyje? Ja zaraz będę mieć -4,5kg na liczniku i o ile wcześniej mnie to nie martwiło, tak teraz zaczynam trochę świrować, że dziecku dzieje się krzywda...

a88, lena7, Tokarzynka, kuzka lubią tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosann to Ty wcale nie jesz? ;) dobrze, że u Ciebie takie pyszności do jedzenia to może ruszysz z wagą, też bym chciała trochę mniej przybierać. Ja to mam mega apetyt, co niestety widać na wadzę dlatego się trochę powstrzymuję;) nie widać tych kg u mnie specjalnie, trochę brzusio już wystaje i może ciut w biodra poszło (jak zawsze). Przed ciążą ważyłam 53kg i schudłam 2 kg to dziś waga wskazuje 55,8 ;/ już sprawdzałam na kalkulatorach ciążowych czy przyrost prawidłowy i niby ok:) ale nie jestem pewna którą wagę wyjściową mam przyjąć 51 czy 53kg? ale chyba 53 ku mojemu pocieszeniu.. jak myślicie?

A tak w ogóle to dzień dobry w tak pochmurny i zimny poranek.. chyba bez kawusi się dziś nie obejdzie... ja już po śniadanku i czas na ogarnianie mieszkania..

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosann pochwal się później zakupami :) co do wagi to ja z tych tyjących. Mam juz gdzieś z 2.5kg na plusie.... Ale wiesz to moze tez być normalne. Nie znam się aż tak na tym .

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
    08.2025r - stymulacja do in vitro - czas start
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ