Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,
Gratuluję wszystkich udanych wizyt, szczególnie tych zaawansowanych - połówkowychJa niestety jeszcze troszkę poczekam, połówkowe dopiero w połowie października. Ale powiem Wam, że jestem w szoku, jak szybko teraz dziecko rośnie. 17.08. miałam genetyczne i dziecko mierzyło 6,25, a 22.08. wizytę u lekarza prowadzącego i dziecko było już centymetr większe!
Niestetyma to wpływ na moją figurę, dopiero 15 tydzień, a mam już brzuszek. Przed ciążą byłam na granicy niedowagi i macica nie ma się gdzie "schować". Problem z ubraniami już dość poważny. Za niecałe 2 tygodnie mam urodziny i zażyczyłam sobie od męża w prezencie kilka koszulek, spodnie i majtki w prezencie z wyprzedaży z HM Mama, dzisiaj przyszły
Polecam Wam serdecznie, jest to oczywiście końcówka wyprzedaży letniej, ale nawet na zimę przydadzą się bawełniane koszulki z miejscem na brzuchol
-
Mayolin wrote:Cześć dziewczyny,
Gratuluję wszystkich udanych wizyt, szczególnie tych zaawansowanych - połówkowychJa niestety jeszcze troszkę poczekam, połówkowe dopiero w połowie października. Ale powiem Wam, że jestem w szoku, jak szybko teraz dziecko rośnie. 17.08. miałam genetyczne i dziecko mierzyło 6,25, a 22.08. wizytę u lekarza prowadzącego i dziecko było już centymetr większe!
Niestetyma to wpływ na moją figurę, dopiero 15 tydzień, a mam już brzuszek. Przed ciążą byłam na granicy niedowagi i macica nie ma się gdzie "schować". Problem z ubraniami już dość poważny. Za niecałe 2 tygodnie mam urodziny i zażyczyłam sobie od męża w prezencie kilka koszulek, spodnie i majtki w prezencie z wyprzedaży z HM Mama, dzisiaj przyszły
Polecam Wam serdecznie, jest to oczywiście końcówka wyprzedaży letniej, ale nawet na zimę przydadzą się bawełniane koszulki z miejscem na brzuchol
Pochwal się prezentami, może i my się skusimy;) -
Szwesta mnie też dzisiaj dopadła biegunka... coś wisi w powietrzu
Widzę, że chyba wszystkie mamy podobny gust, ja też już dawno powiedziałam mężowi, że jak będzie dziewczynka to na pewno nie chcę jej ubierać na różowo. Sama w swojej garderobie mam najwięcej granatu, szarości i beżu, zdarza się też ciemna zieleń. Także obawiam się, że braknie ciuszków w takich kolorach jak się wszystkie weźmiemy za zakupy
Ja dziś dopadłam na allegro jeansy ciążowe, używane of courseza 30 zł.
-
Cześć dziewczynki!
Przez ostatnie dni Was tylko podczytywałam
Kurczę, już tematy wyprawek, spiworków- jak dziecko ubierać ... Ale to zleci jak to nie będzie już takie gdybanie tylko rzeczywiście...
Dziękuję Wam za słowa wsparcia. Krwawienie ustało i dzisiaj wyszłam do domu. Luteine dopochwowo i Asmag. Jutro rano mam wizytę u swojej Pani ginekolog- zobaczymy co ona powie.
A dzisiaj byliśmy u genetyka. Bardzo fajny lekarz. Wytłumaczył co i jak- przeziernosc karkowa ok,USG też ok. A te białka troszkę podwyższyły ryzyko ale nieznacznie. Nie widzi wskazań do badan inwazyjnych. Też z krwi coś mogło tak wyjść przez krwiak-może już wtedy miałam. Kazał się cieszyć ciążą, dbać i uważać na siebieJak mam ułożyło! W poniedziałek umawiam się na drugie USG prenatalne. Aha, i jeszcze echo serca płodu mamy zrobić.
jomi81, Asasa, marmi, kasiarzyna, Talla, lena7 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, które mają dzieci, znacie firmę Motherhood? Podoba mi się kilka rzeczy, ceny fajne, ale zastanawiam się jak z jakością, bo chyba nie miałam nic tej firmy przy Oldze.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Tokarzynka, super wiadomości!
Tokarzynka lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Kolka,dobrze kochana,ze wróciłaś do nas,nawet jak się smutasz to pamiętaj,ze tu jesteśmy cały czas i troszkę to płaczące serduszko możemy pocieszyć
tulimy Cię mocno
Marczolinio,dzięki za takie fajne rady,na pewno się przydadzą))
Tokarzynka,wspaniałe wieści,teraz już tylko z górki wszystko pójdzie o cieszcie się ciąża jak radzi genetyk))
Nareszcie wracam z pracy,zimno brrr ubierajcie się misiaczki kolorowe,żeby dupinek nie poprzeziebiaca i dołączam się do grona tych ,,zatwardziałych'' z problemami toaletowymi,masakruellaaaaa momentami,ale fakt woda w dużych ilościach trochę pomaga.
Tokarzynka, kolka lubią tę wiadomość
-
jomi81 wrote:Dziewczyny, które mają dzieci, znacie firmę Motherhood? Podoba mi się kilka rzeczy, ceny fajne, ale zastanawiam się jak z jakością, bo chyba nie miałam nic tej firmy przy Oldze.
jomi81 lubi tę wiadomość
-
dzięki dziewczynki za wsparcie
:*
ja od poniedziałku wracam do pracy, na ostatni miesiąc
w temacie odzieży ciążowej ja zamierzam nosić leginsy, mam kilka par, które już były za duże, bo przed ciążą schudłam. Kupiłam sobie na razie jedne spodnie, w H&M:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72b3f1251ed8.jpg
starania od 2015 roku
-
nick nieaktualnyEdit: odpowiadam sama na swoje pytanie dot. monitora i materaca lateksowego, a właściwie odpowiada za mnie strona internetowa jednego z producentów:
"Babysense jest zaprojektowany do optymalnej pracy z większością dostępnych na rynku materacy. W gumowych i sprężynowych materacach nie zaobserwowaliśmy limitów grubości. Monitor oddechu Babysense nie powinien być używany z materacami piankowymi z efektem pamięci."
W skrócie: lateks tak, ale za to pianka nie zawsze -
ja Nie wiem moje drogie gdzie Wy dla dZiewczynek kupujecie inne ubranka niż róż. Dziś byłam ma zakupach i oczywiście przeszłam sklepy. Z tego względu że nie znam płci to szukałam czegoś uniwersalnego. No szary, granat, od biedy biały. I co? Na tyle sklepów ile przeszłam znalazłam jedne szare śpiochy z jakimś misiem. a tak nawet jak był jakiś inny koLor np niebieski czy zielony to rysunki typowo chłopięce i odwrotnie jakiś beż czy żółty to rysunki dziewczęce. Stwierdzam że kolejna wyprawa po 100% pewności płci.
A chciałam kupić spodnie ciążowe. Jedna jakaś budka w hali była z takimi rzeczami. Pani patrzyła się na mnie mało co mnie wzrokiem nie zjadła. I powiedziała że na tak wczesna ciążę to spodnie nie będą dobre bo ten pas będzie się zsuwał. Wkurzylam się bo zostałam bez spodni. A od poniedziałku wracam do pracy. Ale w Reserved znalazłam identyczny krój jeansow co mam czarne to granatowe. I kupiłam. Są bardzo rozciagliwe. Myślę że góra dwa miesiące będę mogła w nich śmigać. -
Dziewczyny u Was tez taka jesien? na pomorzu straszna pogoda
Ja po genetyku, i czuje sie uspokojona, lekarz kazal sie ne martwic ta niedomykalnoscia , bo dzis jest, a jutro jej nie ma, wazne ze przyziernosc jest ok powiedzial :)ale echo musze zrobic i tak, choc i tak jest lepiej, bo dostalam skierowanie na nfz i 300zl zaoszczedzone
I wiem juz wiecej dzieki Wam, zeby nie kupowac materaca np grycznego bo moga byc pozniej robale ;PKrakowianka, marmi, Tokarzynka lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Asasa wrote:Szwesta mnie też dzisiaj dopadła biegunka... coś wisi w powietrzu
Widzę, że chyba wszystkie mamy podobny gust, ja też już dawno powiedziałam mężowi, że jak będzie dziewczynka to na pewno nie chcę jej ubierać na różowo. Sama w swojej garderobie mam najwięcej granatu, szarości i beżu, zdarza się też ciemna zieleń. Także obawiam się, że braknie ciuszków w takich kolorach jak się wszystkie weźmiemy za zakupy
Ja dziś dopadłam na allegro jeansy ciążowe, używane of courseza 30 zł.
Hihi ja nie nie boje ze mi wszystko wykupicie w "naszych" kolorach bo z tego co kojarzę nie ma nikogo więcej z Wrocławia hihiAsasa lubi tę wiadomość
-
Meggi nieprawda z tymi jeansami ciążowymi, moja mama mi kupiła w hm rurki ciążowe z ponad miesiąc temu kiedy nawet brzucha nie było u mnie widać i guma jest na tyle elastyczna że nic nie spada, oczywiście jak weźmiesz swój aktualny rozmiar. Jestem z nich mega zadowolona i kupuje drugie na Olx używane tyle że w innym kolorze;)
-
Szarości i granaty tez mi sie podobaja. Nie wiem co bedzie bedzie przewazac w garderobie mojej corki ale na chwile obecna jak zrobilam wczoraj zakupy online to przewaga różu
Edit.
Smialam sie do swojego ze jak pojde na polowkowe i gin powie ze jednam mnoe przeprasza ale widzi chlopaka to mu rachunek oddamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 08:12
a88, Asasa, Czarna_kawa, marmi lubią tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
lena7 wrote:Dziewczyny u Was tez taka jesien? na pomorzu straszna pogoda
Ja po genetyku, i czuje sie uspokojona, lekarz kazal sie ne martwic ta niedomykalnoscia , bo dzis jest, a jutro jej nie ma, wazne ze przyziernosc jest ok powiedzial :)ale echo musze zrobic i tak, choc i tak jest lepiej, bo dostalam skierowanie na nfz i 300zl zaoszczedzone
I wiem juz wiecej dzieki Wam, zeby nie kupowac materaca np grycznego bo moga byc pozniej robale ;Pteraz relaks
Tokarzynka lubi tę wiadomość
-
Tokarzynka, Lena, dobrze, że za Wami takie pozytywne wieści
Dzień dobry z ranaZaraz biorę się za śniadanie, potem jadę do H&M po misiowaty kombinezon dla Malutkiej i do McDonald's
Zachciankę mam, ale nie w postaci jakiegoś hamburgera tylko marzy mi się obrzydliwie słodka i smakowa kawa
No a po powrocie biorę się za cinnamon rolls (dla męża w wersji z powidłami śliwkowymi) i za pizzę
Tak dietetycznie u nas dzisiaj będzie...
A jak mowa o diecie, sprawach około żywieniowych, itp. to czy któraś z Was tutaj jeszcze chudnie bądź w ogóle nie tyje? Ja zaraz będę mieć -4,5kg na liczniku i o ile wcześniej mnie to nie martwiło, tak teraz zaczynam trochę świrować, że dziecku dzieje się krzywda...a88, lena7, Tokarzynka, kuzka lubią tę wiadomość
-
Rosann to Ty wcale nie jesz?
dobrze, że u Ciebie takie pyszności do jedzenia to może ruszysz z wagą, też bym chciała trochę mniej przybierać. Ja to mam mega apetyt, co niestety widać na wadzę dlatego się trochę powstrzymuję
nie widać tych kg u mnie specjalnie, trochę brzusio już wystaje i może ciut w biodra poszło (jak zawsze). Przed ciążą ważyłam 53kg i schudłam 2 kg to dziś waga wskazuje 55,8 ;/ już sprawdzałam na kalkulatorach ciążowych czy przyrost prawidłowy i niby ok:) ale nie jestem pewna którą wagę wyjściową mam przyjąć 51 czy 53kg? ale chyba 53 ku mojemu pocieszeniu.. jak myślicie?
A tak w ogóle to dzień dobry w tak pochmurny i zimny poranek.. chyba bez kawusi się dziś nie obejdzie... ja już po śniadanku i czas na ogarnianie mieszkania.. -
Rosann pochwal się później zakupami
co do wagi to ja z tych tyjących. Mam juz gdzieś z 2.5kg na plusie.... Ale wiesz to moze tez być normalne. Nie znam się aż tak na tym .
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.