X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Gratuluję wszystkich udanych wizyt, szczególnie tych zaawansowanych - połówkowych :) Ja niestety jeszcze troszkę poczekam, połówkowe dopiero w połowie października. Ale powiem Wam, że jestem w szoku, jak szybko teraz dziecko rośnie. 17.08. miałam genetyczne i dziecko mierzyło 6,25, a 22.08. wizytę u lekarza prowadzącego i dziecko było już centymetr większe!

Niestety ;) ma to wpływ na moją figurę, dopiero 15 tydzień, a mam już brzuszek. Przed ciążą byłam na granicy niedowagi i macica nie ma się gdzie "schować". Problem z ubraniami już dość poważny. Za niecałe 2 tygodnie mam urodziny i zażyczyłam sobie od męża w prezencie kilka koszulek, spodnie i majtki w prezencie z wyprzedaży z HM Mama, dzisiaj przyszły <3 Polecam Wam serdecznie, jest to oczywiście końcówka wyprzedaży letniej, ale nawet na zimę przydadzą się bawełniane koszulki z miejscem na brzuchol ;)

f2w3flw16652lysf.png
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayolin wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Gratuluję wszystkich udanych wizyt, szczególnie tych zaawansowanych - połówkowych :) Ja niestety jeszcze troszkę poczekam, połówkowe dopiero w połowie października. Ale powiem Wam, że jestem w szoku, jak szybko teraz dziecko rośnie. 17.08. miałam genetyczne i dziecko mierzyło 6,25, a 22.08. wizytę u lekarza prowadzącego i dziecko było już centymetr większe!

Niestety ;) ma to wpływ na moją figurę, dopiero 15 tydzień, a mam już brzuszek. Przed ciążą byłam na granicy niedowagi i macica nie ma się gdzie "schować". Problem z ubraniami już dość poważny. Za niecałe 2 tygodnie mam urodziny i zażyczyłam sobie od męża w prezencie kilka koszulek, spodnie i majtki w prezencie z wyprzedaży z HM Mama, dzisiaj przyszły <3 Polecam Wam serdecznie, jest to oczywiście końcówka wyprzedaży letniej, ale nawet na zimę przydadzą się bawełniane koszulki z miejscem na brzuchol ;)

Pochwal się prezentami, może i my się skusimy;)

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta mnie też dzisiaj dopadła biegunka... coś wisi w powietrzu ;-)

Widzę, że chyba wszystkie mamy podobny gust, ja też już dawno powiedziałam mężowi, że jak będzie dziewczynka to na pewno nie chcę jej ubierać na różowo. Sama w swojej garderobie mam najwięcej granatu, szarości i beżu, zdarza się też ciemna zieleń. Także obawiam się, że braknie ciuszków w takich kolorach jak się wszystkie weźmiemy za zakupy ;-)

Ja dziś dopadłam na allegro jeansy ciążowe, używane of course ;-) za 30 zł.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!
    Przez ostatnie dni Was tylko podczytywałam ;)
    Kurczę, już tematy wyprawek, spiworków- jak dziecko ubierać ... Ale to zleci jak to nie będzie już takie gdybanie tylko rzeczywiście...
    Dziękuję Wam za słowa wsparcia. Krwawienie ustało i dzisiaj wyszłam do domu. Luteine dopochwowo i Asmag. Jutro rano mam wizytę u swojej Pani ginekolog- zobaczymy co ona powie.
    A dzisiaj byliśmy u genetyka. Bardzo fajny lekarz. Wytłumaczył co i jak- przeziernosc karkowa ok,USG też ok. A te białka troszkę podwyższyły ryzyko ale nieznacznie. Nie widzi wskazań do badan inwazyjnych. Też z krwi coś mogło tak wyjść przez krwiak-może już wtedy miałam. Kazał się cieszyć ciążą, dbać i uważać na siebie :-) Jak mam ułożyło! W poniedziałek umawiam się na drugie USG prenatalne. Aha, i jeszcze echo serca płodu mamy zrobić.

jomi81, Asasa, marmi, kasiarzyna, Talla, lena7 lubią tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają dzieci, znacie firmę Motherhood? Podoba mi się kilka rzeczy, ceny fajne, ale zastanawiam się jak z jakością, bo chyba nie miałam nic tej firmy przy Oldze.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka, super wiadomości!

Tokarzynka lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolka,dobrze kochana,ze wróciłaś do nas,nawet jak się smutasz to pamiętaj,ze tu jesteśmy cały czas i troszkę to płaczące serduszko możemy pocieszyć :) tulimy Cię mocno <3

Marczolinio,dzięki za takie fajne rady,na pewno się przydadzą :)))

Tokarzynka,wspaniałe wieści,teraz już tylko z górki wszystko pójdzie o cieszcie się ciąża jak radzi genetyk :)))

Nareszcie wracam z pracy,zimno brrr ubierajcie się misiaczki kolorowe,żeby dupinek nie poprzeziebiac :) a i dołączam się do grona tych ,,zatwardziałych'' z problemami toaletowymi,masakruellaaaaa momentami,ale fakt woda w dużych ilościach trochę pomaga.

Tokarzynka, kolka lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Dziewczyny, które mają dzieci, znacie firmę Motherhood? Podoba mi się kilka rzeczy, ceny fajne, ale zastanawiam się jak z jakością, bo chyba nie miałam nic tej firmy przy Oldze.
    Moja kuzynka zamawiała z tej firmy rogala do karmienia- jest zadowolona. Dobry materiaŁ i wypełnienie.

jomi81 lubi tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • kolka Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczynki za wsparcie :) :*
    ja od poniedziałku wracam do pracy, na ostatni miesiąc :)

w temacie odzieży ciążowej ja zamierzam nosić leginsy, mam kilka par, które już były za duże, bo przed ciążą schudłam. Kupiłam sobie na razie jedne spodnie, w H&M:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72b3f1251ed8.jpg

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit: odpowiadam sama na swoje pytanie dot. monitora i materaca lateksowego, a właściwie odpowiada za mnie strona internetowa jednego z producentów:

"Babysense jest zaprojektowany do optymalnej pracy z większością dostępnych na rynku materacy. W gumowych i sprężynowych materacach nie zaobserwowaliśmy limitów grubości. Monitor oddechu Babysense nie powinien być używany z materacami piankowymi z efektem pamięci."

W skrócie: lateks tak, ale za to pianka nie zawsze ;)

• meggi90 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Nie wiem moje drogie gdzie Wy dla dZiewczynek kupujecie inne ubranka niż róż. Dziś byłam ma zakupach i oczywiście przeszłam sklepy. Z tego względu że nie znam płci to szukałam czegoś uniwersalnego. No szary, granat, od biedy biały. I co? Na tyle sklepów ile przeszłam znalazłam jedne szare śpiochy z jakimś misiem. a tak nawet jak był jakiś inny koLor np niebieski czy zielony to rysunki typowo chłopięce i odwrotnie jakiś beż czy żółty to rysunki dziewczęce. Stwierdzam że kolejna wyprawa po 100% pewności płci.

A chciałam kupić spodnie ciążowe. Jedna jakaś budka w hali była z takimi rzeczami. Pani patrzyła się na mnie mało co mnie wzrokiem nie zjadła. I powiedziała że na tak wczesna ciążę to spodnie nie będą dobre bo ten pas będzie się zsuwał. Wkurzylam się bo zostałam bez spodni. A od poniedziałku wracam do pracy. Ale w Reserved znalazłam identyczny krój jeansow co mam czarne to granatowe. I kupiłam. Są bardzo rozciagliwe. Myślę że góra dwa miesiące będę mogła w nich śmigać.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka bardzo dobre wieści :) super.

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u Was tez taka jesien? na pomorzu straszna pogoda :(
    Ja po genetyku, i czuje sie uspokojona, lekarz kazal sie ne martwic ta niedomykalnoscia , bo dzis jest, a jutro jej nie ma, wazne ze przyziernosc jest ok powiedzial :)ale echo musze zrobic i tak, choc i tak jest lepiej, bo dostalam skierowanie na nfz i 300zl zaoszczedzone :)
    I wiem juz wiecej dzieki Wam, zeby nie kupowac materaca np grycznego bo moga byc pozniej robale ;P

Krakowianka, marmi, Tokarzynka lubią tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa wrote:
    Szwesta mnie też dzisiaj dopadła biegunka... coś wisi w powietrzu ;-)

Widzę, że chyba wszystkie mamy podobny gust, ja też już dawno powiedziałam mężowi, że jak będzie dziewczynka to na pewno nie chcę jej ubierać na różowo. Sama w swojej garderobie mam najwięcej granatu, szarości i beżu, zdarza się też ciemna zieleń. Także obawiam się, że braknie ciuszków w takich kolorach jak się wszystkie weźmiemy za zakupy ;-)

Ja dziś dopadłam na allegro jeansy ciążowe, używane of course ;-) za 30 zł.

Hihi ja nie nie boje ze mi wszystko wykupicie w "naszych" kolorach bo z tego co kojarzę nie ma nikogo więcej z Wrocławia hihi

Asasa lubi tę wiadomość

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi nieprawda z tymi jeansami ciążowymi, moja mama mi kupiła w hm rurki ciążowe z ponad miesiąc temu kiedy nawet brzucha nie było u mnie widać i guma jest na tyle elastyczna że nic nie spada, oczywiście jak weźmiesz swój aktualny rozmiar. Jestem z nich mega zadowolona i kupuje drugie na Olx używane tyle że w innym kolorze;)

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarości i granaty tez mi sie podobaja. Nie wiem co bedzie bedzie przewazac w garderobie mojej corki ale na chwile obecna jak zrobilam wczoraj zakupy online to przewaga różu :D

Edit.
    Smialam sie do swojego ze jak pojde na polowkowe i gin powie ze jednam mnoe przeprasza ale widzi chlopaka to mu rachunek oddam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 08:12

a88, Asasa, Czarna_kawa, marmi lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Dziewczyny u Was tez taka jesien? na pomorzu straszna pogoda :(
    Ja po genetyku, i czuje sie uspokojona, lekarz kazal sie ne martwic ta niedomykalnoscia , bo dzis jest, a jutro jej nie ma, wazne ze przyziernosc jest ok powiedzial :)ale echo musze zrobic i tak, choc i tak jest lepiej, bo dostalam skierowanie na nfz i 300zl zaoszczedzone :)
    I wiem juz wiecej dzieki Wam, zeby nie kupowac materaca np grycznego bo moga byc pozniej robale ;P
    Super Lena :) teraz relaks :)

5958beaa9c1f8.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka, Lena, dobrze, że za Wami takie pozytywne wieści :)

Dzień dobry z rana :) Zaraz biorę się za śniadanie, potem jadę do H&M po misiowaty kombinezon dla Malutkiej i do McDonald's :D Zachciankę mam, ale nie w postaci jakiegoś hamburgera tylko marzy mi się obrzydliwie słodka i smakowa kawa :) No a po powrocie biorę się za cinnamon rolls (dla męża w wersji z powidłami śliwkowymi) i za pizzę :D Tak dietetycznie u nas dzisiaj będzie... :)

A jak mowa o diecie, sprawach około żywieniowych, itp. to czy któraś z Was tutaj jeszcze chudnie bądź w ogóle nie tyje? Ja zaraz będę mieć -4,5kg na liczniku i o ile wcześniej mnie to nie martwiło, tak teraz zaczynam trochę świrować, że dziecku dzieje się krzywda...

a88, lena7, Tokarzynka, kuzka lubią tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosann to Ty wcale nie jesz? ;) dobrze, że u Ciebie takie pyszności do jedzenia to może ruszysz z wagą, też bym chciała trochę mniej przybierać. Ja to mam mega apetyt, co niestety widać na wadzę dlatego się trochę powstrzymuję;) nie widać tych kg u mnie specjalnie, trochę brzusio już wystaje i może ciut w biodra poszło (jak zawsze). Przed ciążą ważyłam 53kg i schudłam 2 kg to dziś waga wskazuje 55,8 ;/ już sprawdzałam na kalkulatorach ciążowych czy przyrost prawidłowy i niby ok:) ale nie jestem pewna którą wagę wyjściową mam przyjąć 51 czy 53kg? ale chyba 53 ku mojemu pocieszeniu.. jak myślicie?

A tak w ogóle to dzień dobry w tak pochmurny i zimny poranek.. chyba bez kawusi się dziś nie obejdzie... ja już po śniadanku i czas na ogarnianie mieszkania..

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosann pochwal się później zakupami :) co do wagi to ja z tych tyjących. Mam juz gdzieś z 2.5kg na plusie.... Ale wiesz to moze tez być normalne. Nie znam się aż tak na tym .

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ