Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tokarzynka odpoczywaj, zdrowie maluszka i Twoje najważniejsze, jeszcze się wybawisz;)
A ja jestem +1kg od początku ciąży, teraz mi tak jakoś skoczylo. Przez pierwszy trymestr totalnie mnie odrzucilo od słodyczy, teraz Jest inaczej, z chęcią bym coś wysunęła słodkiego:)
Promyczek podobno na migreny dobra jest mikstura z soli himalajskiej cytryny i wody w ilości 200ml.Tokarzynka, marmi, Promyczek_91 lubią tę wiadomość
-
U mnie +4 kg
podobno mieszczę się w normie, bo wcześniej zawsze byłam chuda i miałam niedowagę a od paru dni brzuch jak balonik, twardszy i również napiety
a co do słodyczy to niestety tez je uwielbiam, staram się ograniczać, ale nie zawsze jest tak łatwo
-
U mnie 2,5kg na plusie
A to w ciągu miesiąca,bo w pierwszym trymestrze apetyt miałam mizerny...
Brzuszek fajnie wyskoczył,taki napięty balonik
Na słodkie miałam totalny odrzut, tak teraz nie pogardzewłaśnie pieke ciasto ucierane z malinami i borowkami...ale to przez pogodę
u mnie tylko 16 stopni brrr
Super pomysl z ta lista na pierwsza stronęja się wstrzymuje jak mogę do polowkowych,wtedy na pewno poszaleje i zaczne kolekcjonować wyprawke
Miłego weekendu dziewczyny,wyczekuje poniedziałku bo mam wizyte po miesiącuCzarna_kawa lubi tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Tokarzynka,niech mąż nadrobi za was dwoje,a ty tymczasem pełen relaks z rodzinka
))
Co do słodkiego to 1 trymestr mogłam omijać szerokim łukiem,natomiast teraz to mam czasem ochotę na lody
,ale bez czekolady żyje,a lubiłam od czasu do czasu zjeść jakiegoś batonika,teraz sporadycznie.Natomiast przed ciążą codziennie serwowałam sobie kawę z miodem,naprawdę słodką :p
Kasiarzyna,mmmm mniam mniam to ciasto z malinami i borówkamina taki dzień ponury jak dziś to cudownie będzie smakowało!Trzymam kciuki za poniedziałkową wizytę
))
Promyczek,którejś z dziewczyn pomogła czekolada na taki mocny ból głowy,mnie natomiast moczone w zimnej wodzie torebki herbaty położone na oczy,zasnęłam z nimi i obudziłam się już bez bólu.
Aaaa nareszcie błogie lenistwo choć na chwilkę...odpoczywajcie mamuśki jak mozecie,bo pogoda totalnie nie sprzyja spacerom.kasiarzyna, Promyczek_91, Tokarzynka lubią tę wiadomość
-
Ja zawsze bylam słodka dupka i teraz tez jak cos to na czekolade zawsze jest apetyt
Ale tak jak przed ciaza bez problemu zjadalam cała, tak teraz też mam problem. Musze cos wlozyc slodkiego do ust chocby po obiedzie, ale raczej symbolicznie. Porcje posilkow tez juz nie te co kiedyś, smieje sie, ze Dzidek mnie tam ogranicza i pilnuje zeby matka sie nie roztyla jak slonica
Brzuszek tez juz zaczyna byc inny, moze jeszcze nie widoczny przez ludzi, bo przed ciaza tez mialam wiekszy, ale stwardnial, zmienia ksztalt, bardzo to czuje ja jak dotykam, dla innych moze jeszcze nie byc widac różnicy. Ale na pewno podnosi się macica, bo jak Dzidka szukałam detektorem zawsze prawie na kroczu, na kosci lonowej, tak w przeciagu dwoch dni poszybowal w gore i teraz juz normalnie na dole brzucha go łapie -
A ja niestety lubię słodycze .. i mimo tego, że teraz zdecydowanie to ograniczyłam ( bo mnie aż tak bardzo nie ciągnie) to jakiegoś wafelka, loda czy słodką bułkę lubię wciągnąć
Coca - cola ... strasznie mnie ostatnio ciągnie - dzisiaj wypiłam dwie małe szklanki, ale to jest taka chęć ,że człowiek walczy , a i tak g... z tegoa później wyrzuty sumienia
-
nick nieaktualny
-
momo28 wrote:Też schudłam i mam wrażenie, że waga nie wraca jakoś spektakularnie ;/
Właściwie dopiero od dwóch tygodni jem normalnie, wsunęłam dwa talerze kremu z brokułów więc trochę żarłok... Może nogi jak patyki, ale brzuszek się nie ukrywa
Pogoda okropna, więc pod kocem dzisiaj z kotem mam dzień leniucha
Tokarzynka- odpoczywaj, fajnie, że rodzice do Ciebie przyjadą, zawsze to towarzystwo i ma kto zadbać i trochę rozpieścićale mi było dobrze!! Uciekłam od upałów i krakowskiego syfu... Dzis już wróciłam.
-
nick nieaktualnyKuzka, jedziemy na tym samym wózku. Ja ostatnio codziennie piję colę, od kilku łyków do szklanki. Po prostu nie mogę się oprzeć. A przed ciążą nie piłam praktycznie wcale, może raz na miesiąc...
Któraś z Was potrafi wyjaśnić taki fenomen?
Co do słodyczy podobnie. Przed ciążą jadłam bardzo rzadko, w 1 trymestrze, z ręką na sercu, nie zjadłam ani jednego słodycza, za to teraz jak się rozkręciłam, to codziennie po coś sięgamaż mi trochę głupio przez to, bo dla dzidka pewnie nie jest to najlepsze...
Także mam mocne postanowienie poprawy, przynajmniej z tymi słodyczami. Trzymajcie kciuki...Monic88, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
marmi wrote:Kuzka, jedziemy na tym samym wózku. Ja ostatnio codziennie piję colę, od kilku łyków do szklanki. Po prostu nie mogę się oprzeć. A przed ciążą nie piłam praktycznie wcale, może raz na miesiąc...
Któraś z Was potrafi wyjaśnić taki fenomen?
Co do słodyczy podobnie. Przed ciążą jadłam bardzo rzadko, w 1 trymestrze, z ręką na sercu, nie zjadłam ani jednego słodycza, za to teraz jak się rozkręciłam, to codziennie po coś sięgamaż mi trochę głupio przez to, bo dla dzidka pewnie nie jest to najlepsze...
Także mam mocne postanowienie poprawy, przynajmniej z tymi słodyczami. Trzymajcie kciuki...
A człowiek głupi się cieszy , że nie jest sammarmi, Monic88, meggi90, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
A ja chciałam powiedzieć, że mnie zarazilyscie zachwytem nad śpiworkami od Beztrosko i mam zamiar w przyszłym miesiącu sobie dwa takie skomponować
Czarna_kawa lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Krakowianka wrote:A u mnie dzis wywaliło mały balonik
zobaczymy czy jutro będzie płasko jak do tej pory czy zostanie... Jeansy już cisną
muszę sobie chyba jakieś spodnie kupić..kupiłam ostatnio w lumpku fajne jeansy, ale to na większy brzuch..
Na ból głowy świetnie działa po prostu woda(sprawdzone, przetestowane) trzeba dużo pic! Nie wiem tylko czy pomaga na bóle migrenowe..
Apropo słodkiego; właśnie wciagnęłam 2 duże bezy!Promyczek_91, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
rosann wrote:Ja właśnie dzisiaj zamówiłam śpiworek i torbę do wózka od Beztroska
Mam nadzieję, że dojdą do 15 września bo akurat do tego dnia będę w PL u rodzicówJak nie to mama wyśle mi kurierem