X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczolinio wrote:
    Mój rewir to północna część miasta ;) pierwszy poród miałam na Kamieńskiego i pewnie drugi też :) a Ty już masz jakiś szpital na oku?

Ja myslalam o brochowie bo w sumie to jest blisko choć bliżej mam Borowska ale opinie nie są najlepsze. Byłaś zadowolona z Kamieńskiego?

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • agula1512 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żel i hybryde robie od dawna i w ciąży z tego nie zrezygnowałam i nie będę rezygnować dużo się dowiadywalam i czytałam bo to moja branża i przeciwwskazań żadnych nie ma. W pracy muszę mieć piekne zadbane paznokcie bo sprzedaje te produkty hehe. W marcu jak trafiłam na stół operacyjny o 2 w nocy (rozerwany jajowod cp i krwotok wewnątrzny) nikt nie patrzył czy jest hybryda a miałam i to mocny kolor. Operacja przebiegła prawidłowo pulsomert był na palcu w ręce. Dopiero na sali po operacyjnej na oddziale podejrzewam że gorszy sprzęt mieli na palcu u nogi, bo na ręce raz łapał raz nie. W lecie mam również hybryde na stopach ale lekki pastelowy kolor w razie czego (ciemne kolory i czerwień podobno najgorsza dla pulsomeru) jesień, zima zostaje przy zwykłym lakierze na stopach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2017, 09:27

qb3c20mm950timep.png

9.02.2018 - synek :)
    Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 3 września 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ta pochmurną niedziele ( przynajmniej w Opolu)
    Co do słodyczy- w pierwszym trymestrze odrzuciło mnie całkiem od czekolady- robiło mi się po niej niedobrze, ale teraz... spokojnie moge zjeść- ale staram się rozważnie,nie przesadzać. NAjwięcej owoców. I właśnie zrobiłam galaretkę z malinami ( malinki z działki od taty ). I wiecie co, oglądam bajke- Tygrys i przyaciele <3

Czarna_kawa, Talla lubią tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 3 września 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, w tygodniu orzyszły do mnie spodnie ciążowe- jeansy z elastanem- bardzo fane. Zamówione u babeczki na OLX. Jak chcecie to macie linka:

https://www.olx.pl/oferta/rurki-ciazowe-jeansowe-nowe-r-s-CID87-IDj6hrT.html#752e69cb2f

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całkowicie zrezygnowałam z malowania paznokci i mam cały czas krociutko obcięte.:-)
    Stwierdziłam,ze mi przynajmniej odpoczna i się zregenerują,bo zawsze non stop miałam pomalowane.A włosy narazie raz po 3 miesiącach ufarbowalam,kupilam farbę biokap i jestem zadowolona,nic nie smierdzi :-)
    momo28 z tym kichaniem mam to samo :-)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • pola80 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że wchodzę w wątek.

Jomi81 mam pytanie u kogo i gdzie robiłaś badania prenatalne - może być na priva. Rzuciło mi się w oczy, że polecasz usg u dobrego fachowcy i ewentualną rezygnację z Pappa, która często wprowadza w błąd. Jestem z okolic Łodzi i dlatego pytam.

eaobezd.png
    AMH 0,37 listopad 2016
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola80 wrote:
    Przepraszam, że wchodzę w wątek.

Jomi81 mam pytanie u kogo i gdzie robiłaś badania prenatalne - może być na priva. Rzuciło mi się w oczy, że polecasz usg u dobrego fachowcy i ewentualną rezygnację z Pappa, która często wprowadza w błąd. Jestem z okolic Łodzi i dlatego pytam.

Robiłam u dwóch specjalistów, oboje przyjmują w Gamecie w Rzgowie i mają certyfikat FMF (wizyty tylko prywatnie, klinika nie ma kontraktu z NFZ). Byli to dr Baś-Budecka oraz dr Kozarzewski. Bardzo ich polecam. Na usg połówkowe też już się do nich umówiłam.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • martaw Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda nie Jomi :) chociaż z okolic Łodzi, ale zerknij tutaj: http://www.prenatus.pl/ tutaj masz info o tym lekarzu http://www.usg-3d.pl/biografia.html pracuje CZMP znam go od ciąży z pierwszą moją córką czyli 13 lat i każde usg prenatalne lub połówkowe robię tylko u niego ale terminy ma długie nawet prywatnie

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Ciążowe Ptysie :)!

Martaw,co do boku brzuszka to praktycznie codziennie coś tam się odzywa,puchnie albo wzdyma się w różnych momentach dnia i nocy,wiesz co mi pomaga,magnez bardzo,normalnie biorę 1 tabletkę,ale jak wiec,ze się gorzej czuje albo będę miała pracowity dzień to 2/3 oczywiście w rozłożeniu na cały dzień łykam,jest bezpieczny i na te wszystkie bolące brzuszki pomaga i plecy :) zauważyłam,ze jak ta macica się podnosi to dlatego odczucia bóle się zwiększają :) maluchy zaczynaja ,,urządzać'' sobie domek :p

Marmi,kochana z ta cola to coś jest na rzeczy,mój chłopak jak pije to teraz podkradam trochę,a nigdy jakoś nie przepadałam :) I trzymam kciuki za Twoje postanowienie :)

Kasiarzyna,ja podobnie krótko spiłowane pazurki mam teraz i ostatnio od święta tylko pomalowałam jasnym lakierem,a tak to bez,ale owszem czytałam ogólnie nie ma przeciwskazan do hybrydy tylko te pulsometry.

Tokarzynka,uwielbiam wszystko co Kubusio-Puchatkowe <3 wiec pewnie bym tam z tobą oglądała teraz ;p a w ogóle to ja jestem taka bajkowa naprawdę,Disneya i Pixara kocham miłością szczera :) wszystkie Minionki i te inne stworki ;p taka macie Kawę na forum ;))) moja córka będzie miała super ze mną i swoim tata,bo my obydwoje tacy bajkowi hahaha

I wiecie co Moje Brzuszki,właśnie wznoszę kawowy toast za Was i nasze piękne,zdrowe pociechy!!! Bo kto jak nie Ciocia Kawa tu musi taki toast zacząć! Wirtualnie Was tulę <3

Anne92, Monic88, Tokarzynka, Talla lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Gosiakk300 Koleżanka

Wysłany: 3 września 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy... W piatek usunelam gorna 8 powiem tak bol niesamowity na ta chwole jiz mniejszy ale najgorsze ze mam spuchniety polik znacie jakies sppsoby na zmiejszenie opuchlizny i zlagodzenoe bolu

oar89n73od1dc4i6.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) Udało mi się Was nadrobić. Od czwartku jestem tak zapracowana - wprowadzamy się po generalnym remoncie do mieszkania :-) Tyle rzeczy trzeba ogarnąć, że o matko kochana.

Mnóstwo przydatnych informacji tu napisałyscie i też jestem za taką listą na pierwszej stronie - na pewno przyda się! :-)

Ja jestem z wagą na plus niestety, brzuszek już wyraźnie widoczny. Ostatnio w sklepie ekspedientka mi gratulowała :-D Także już typowo ciążowy jest. No i od kilku dni czuję takie smyranie wewnątrz :-D Piękne uczucie! Najczęściej wieczorem jak już leżę w łóżku, albo po obiedzie.

Miłego dnia! U mnie szaro i pochmurno dziś :-/

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiakk300 wrote:
    Dziewczyny pomocy... W piatek usunelam gorna 8 powiem tak bol niesamowity na ta chwole jiz mniejszy ale najgorsze ze mam spuchniety polik znacie jakies sppsoby na zmiejszenie opuchlizny i zlagodzenoe bolu

Jedyne co mi przychodzi do głowy to zimny okład. Może zadzwoń do dentysty i zapytaj co zrobić? Albo jedź na pogotowie stomatologiczne to zobaczą czy tam nic złego się nie dzieje i coś pomogą.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Gosiakk300 Koleżanka

Wysłany: 3 września 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma takiego pogotowia najblizsze w Warszawie a to ponad 200km stomatolog mowil ze moze bolec i zeby zimne oklady robic i nie plukac buzi zeby sie suchy zebodol nie zrobil no najgorsze ze w ciazy to tylko apap mozna brac

oar89n73od1dc4i6.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie ten ból :-/ W takim razie zimne okłady rób sobie. Na ból głowy teściowa mi kiedyś surowego ziemniaka zawiniętego w ręcznik papierowy przykładała. Pomogło, może spróbuj. Nie zaszkodzi a może pomoże Tobie.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • pola80 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Robiłam u dwóch specjalistów, oboje przyjmują w Gamecie w Rzgowie i mają certyfikat FMF (wizyty tylko prywatnie, klinika nie ma kontraktu z NFZ). Byli to dr Baś-Budecka oraz dr Kozarzewski. Bardzo ich polecam. Na usg połówkowe też już się do nich umówiłam.

Jomi81 bardzo bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. O dr Kozarzewskim dużo dobrego słyszałam, drugiej Pani doktor nie znam. Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam.

eaobezd.png
    AMH 0,37 listopad 2016
  • pola80 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaw wrote:
    Ja co prawda nie Jomi :) chociaż z okolic Łodzi, ale zerknij tutaj: http://www.prenatus.pl/ tutaj masz info o tym lekarzu http://www.usg-3d.pl/biografia.html pracuje CZMP znam go od ciąży z pierwszą moją córką czyli 13 lat i każde usg prenatalne lub połówkowe robię tylko u niego ale terminy ma długie nawet prywatnie

martaw bardzo dziękuję; dokładnie tego lekarza także miałam polecanego :) ponoć miewa pacjentki z całego kraju na konsultacje; pozdrawiam

eaobezd.png
    AMH 0,37 listopad 2016
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te Wasze ciążowe zakupy i ja się skusiłam na ciążowe rurki z hm i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona z 'efektu końcowego', z jakąś zniżka z aplikacji wyszło 25% mniej i muszę przyznać, że ostatnio tak ładnie wyglądałam jeszcze na studiach. Kupiłam też bluzkę w buldogi, bo w sumie czemu nie :D

Też uwielbiam bajki, właściwie głównie na to chodzimy z mężem do kina i strasznie mnie wzruszają ;)

Przywiozłam od taty swojskie wyroby, akurat miał świeży rosół więc pierwszy głód zarzucony. Weszłam na wagę i tyle co na ostatniej wizycie, brzuszek ładnie widać więc taki mój urok chyba :)

Co do USG 3d- mój lekarz takiego nie ma i myślałam, żeby w październiku pójść i dodatkowo zrobić takie badanie ale tak dla siebie. Myślicie, że jest sens?

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z mężem właśnie się zbieramy, idziemy na obiado - randkę :D uhuu dawno nie byłam na randce ;k

momo28, marmi, Anne92, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momo, na pewno jest to fajna pamiątka :-) jeśli mój ginekolog by tego nie miał to pewnie bym się zdecydowała w późniejszym etapie, jak już ładnie będzie wszystko widać :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ginekolog tez nie ma usg 3d i wybieram się do innego lekarza :) myślałam aby iść tak ok. 22-24 tygodnia, bo xzytalam ze to jest odpowiedni termin ;) później niby "ładniej" i dokładniej widać buźkę ale może się zakrywać rączkami i nie zawsze chce się pokazać

1t69dfh.png
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ