Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
marczolinio wrote:Mój rewir to północna część miasta
pierwszy poród miałam na Kamieńskiego i pewnie drugi też
a Ty już masz jakiś szpital na oku?
Ja myslalam o brochowie bo w sumie to jest blisko choć bliżej mam Borowska ale opinie nie są najlepsze. Byłaś zadowolona z Kamieńskiego? -
Ja żel i hybryde robie od dawna i w ciąży z tego nie zrezygnowałam i nie będę rezygnować dużo się dowiadywalam i czytałam bo to moja branża i przeciwwskazań żadnych nie ma. W pracy muszę mieć piekne zadbane paznokcie bo sprzedaje te produkty hehe. W marcu jak trafiłam na stół operacyjny o 2 w nocy (rozerwany jajowod cp i krwotok wewnątrzny) nikt nie patrzył czy jest hybryda a miałam i to mocny kolor. Operacja przebiegła prawidłowo pulsomert był na palcu w ręce. Dopiero na sali po operacyjnej na oddziale podejrzewam że gorszy sprzęt mieli na palcu u nogi, bo na ręce raz łapał raz nie. W lecie mam również hybryde na stopach ale lekki pastelowy kolor w razie czego (ciemne kolory i czerwień podobno najgorsza dla pulsomeru) jesień, zima zostaje przy zwykłym lakierze na stopach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2017, 09:27
9.02.2018 - synek
Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu -
Dzień dobry w ta pochmurną niedziele ( przynajmniej w Opolu)
Co do słodyczy- w pierwszym trymestrze odrzuciło mnie całkiem od czekolady- robiło mi się po niej niedobrze, ale teraz... spokojnie moge zjeść- ale staram się rozważnie,nie przesadzać. NAjwięcej owoców. I właśnie zrobiłam galaretkę z malinami ( malinki z działki od taty ). I wiecie co, oglądam bajke- Tygrys i przyacieleCzarna_kawa, Talla lubią tę wiadomość
-
Aha, w tygodniu orzyszły do mnie spodnie ciążowe- jeansy z elastanem- bardzo fane. Zamówione u babeczki na OLX. Jak chcecie to macie linka:
https://www.olx.pl/oferta/rurki-ciazowe-jeansowe-nowe-r-s-CID87-IDj6hrT.html#752e69cb2f -
Ja całkowicie zrezygnowałam z malowania paznokci i mam cały czas krociutko obcięte.
Stwierdziłam,ze mi przynajmniej odpoczna i się zregenerują,bo zawsze non stop miałam pomalowane.A włosy narazie raz po 3 miesiącach ufarbowalam,kupilam farbę biokap i jestem zadowolona,nic nie smierdzi
momo28 z tym kichaniem mam to samo
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Przepraszam, że wchodzę w wątek.
Jomi81 mam pytanie u kogo i gdzie robiłaś badania prenatalne - może być na priva. Rzuciło mi się w oczy, że polecasz usg u dobrego fachowcy i ewentualną rezygnację z Pappa, która często wprowadza w błąd. Jestem z okolic Łodzi i dlatego pytam. -
pola80 wrote:Przepraszam, że wchodzę w wątek.
Jomi81 mam pytanie u kogo i gdzie robiłaś badania prenatalne - może być na priva. Rzuciło mi się w oczy, że polecasz usg u dobrego fachowcy i ewentualną rezygnację z Pappa, która często wprowadza w błąd. Jestem z okolic Łodzi i dlatego pytam.
Robiłam u dwóch specjalistów, oboje przyjmują w Gamecie w Rzgowie i mają certyfikat FMF (wizyty tylko prywatnie, klinika nie ma kontraktu z NFZ). Byli to dr Baś-Budecka oraz dr Kozarzewski. Bardzo ich polecam. Na usg połówkowe też już się do nich umówiłam.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Ja co prawda nie Jomi
chociaż z okolic Łodzi, ale zerknij tutaj: http://www.prenatus.pl/ tutaj masz info o tym lekarzu http://www.usg-3d.pl/biografia.html pracuje CZMP znam go od ciąży z pierwszą moją córką czyli 13 lat i każde usg prenatalne lub połówkowe robię tylko u niego ale terminy ma długie nawet prywatnie
-
Dzień dobry Ciążowe Ptysie
!
Martaw,co do boku brzuszka to praktycznie codziennie coś tam się odzywa,puchnie albo wzdyma się w różnych momentach dnia i nocy,wiesz co mi pomaga,magnez bardzo,normalnie biorę 1 tabletkę,ale jak wiec,ze się gorzej czuje albo będę miała pracowity dzień to 2/3 oczywiście w rozłożeniu na cały dzień łykam,jest bezpieczny i na te wszystkie bolące brzuszki pomaga i plecyzauważyłam,ze jak ta macica się podnosi to dlatego odczucia bóle się zwiększają
maluchy zaczynaja ,,urządzać'' sobie domek :p
Marmi,kochana z ta cola to coś jest na rzeczy,mój chłopak jak pije to teraz podkradam trochę,a nigdy jakoś nie przepadałamI trzymam kciuki za Twoje postanowienie
Kasiarzyna,ja podobnie krótko spiłowane pazurki mam teraz i ostatnio od święta tylko pomalowałam jasnym lakierem,a tak to bez,ale owszem czytałam ogólnie nie ma przeciwskazan do hybrydy tylko te pulsometry.
Tokarzynka,uwielbiam wszystko co Kubusio-Puchatkowewiec pewnie bym tam z tobą oglądała teraz ;p a w ogóle to ja jestem taka bajkowa naprawdę,Disneya i Pixara kocham miłością szczera
wszystkie Minionki i te inne stworki ;p taka macie Kawę na forum
)) moja córka będzie miała super ze mną i swoim tata,bo my obydwoje tacy bajkowi hahaha
I wiecie co Moje Brzuszki,właśnie wznoszę kawowy toast za Was i nasze piękne,zdrowe pociechy!!! Bo kto jak nie Ciocia Kawa tu musi taki toast zacząć! Wirtualnie Was tulęAnne92, Monic88, Tokarzynka, Talla lubią tę wiadomość
-
Hej
Udało mi się Was nadrobić. Od czwartku jestem tak zapracowana - wprowadzamy się po generalnym remoncie do mieszkania
Tyle rzeczy trzeba ogarnąć, że o matko kochana.
Mnóstwo przydatnych informacji tu napisałyscie i też jestem za taką listą na pierwszej stronie - na pewno przyda się!
Ja jestem z wagą na plus niestety, brzuszek już wyraźnie widoczny. Ostatnio w sklepie ekspedientka mi gratulowałaTakże już typowo ciążowy jest. No i od kilku dni czuję takie smyranie wewnątrz
Piękne uczucie! Najczęściej wieczorem jak już leżę w łóżku, albo po obiedzie.
Miłego dnia! U mnie szaro i pochmurno dziś -
Gosiakk300 wrote:Dziewczyny pomocy... W piatek usunelam gorna 8 powiem tak bol niesamowity na ta chwole jiz mniejszy ale najgorsze ze mam spuchniety polik znacie jakies sppsoby na zmiejszenie opuchlizny i zlagodzenoe bolu
Jedyne co mi przychodzi do głowy to zimny okład. Może zadzwoń do dentysty i zapytaj co zrobić? Albo jedź na pogotowie stomatologiczne to zobaczą czy tam nic złego się nie dzieje i coś pomogą. -
jomi81 wrote:Robiłam u dwóch specjalistów, oboje przyjmują w Gamecie w Rzgowie i mają certyfikat FMF (wizyty tylko prywatnie, klinika nie ma kontraktu z NFZ). Byli to dr Baś-Budecka oraz dr Kozarzewski. Bardzo ich polecam. Na usg połówkowe też już się do nich umówiłam.
Jomi81 bardzo bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. O dr Kozarzewskim dużo dobrego słyszałam, drugiej Pani doktor nie znam. Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam. -
martaw wrote:Ja co prawda nie Jomi
chociaż z okolic Łodzi, ale zerknij tutaj: http://www.prenatus.pl/ tutaj masz info o tym lekarzu http://www.usg-3d.pl/biografia.html pracuje CZMP znam go od ciąży z pierwszą moją córką czyli 13 lat i każde usg prenatalne lub połówkowe robię tylko u niego ale terminy ma długie nawet prywatnie
martaw bardzo dziękuję; dokładnie tego lekarza także miałam polecanegoponoć miewa pacjentki z całego kraju na konsultacje; pozdrawiam
-
Przez te Wasze ciążowe zakupy i ja się skusiłam na ciążowe rurki z hm i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona z 'efektu końcowego', z jakąś zniżka z aplikacji wyszło 25% mniej i muszę przyznać, że ostatnio tak ładnie wyglądałam jeszcze na studiach. Kupiłam też bluzkę w buldogi, bo w sumie czemu nie
Też uwielbiam bajki, właściwie głównie na to chodzimy z mężem do kina i strasznie mnie wzruszają
Przywiozłam od taty swojskie wyroby, akurat miał świeży rosół więc pierwszy głód zarzucony. Weszłam na wagę i tyle co na ostatniej wizycie, brzuszek ładnie widać więc taki mój urok chyba
Co do USG 3d- mój lekarz takiego nie ma i myślałam, żeby w październiku pójść i dodatkowo zrobić takie badanie ale tak dla siebie. Myślicie, że jest sens?Czarna_kawa lubi tę wiadomość
mały książę
-
Moj ginekolog tez nie ma usg 3d i wybieram się do innego lekarza
myślałam aby iść tak ok. 22-24 tygodnia, bo xzytalam ze to jest odpowiedni termin
później niby "ładniej" i dokładniej widać buźkę ale może się zakrywać rączkami i nie zawsze chce się pokazać