X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczolinio wrote:
    Mój rewir to północna część miasta ;) pierwszy poród miałam na Kamieńskiego i pewnie drugi też :) a Ty już masz jakiś szpital na oku?

Ja myslalam o brochowie bo w sumie to jest blisko choć bliżej mam Borowska ale opinie nie są najlepsze. Byłaś zadowolona z Kamieńskiego?

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • agula1512 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żel i hybryde robie od dawna i w ciąży z tego nie zrezygnowałam i nie będę rezygnować dużo się dowiadywalam i czytałam bo to moja branża i przeciwwskazań żadnych nie ma. W pracy muszę mieć piekne zadbane paznokcie bo sprzedaje te produkty hehe. W marcu jak trafiłam na stół operacyjny o 2 w nocy (rozerwany jajowod cp i krwotok wewnątrzny) nikt nie patrzył czy jest hybryda a miałam i to mocny kolor. Operacja przebiegła prawidłowo pulsomert był na palcu w ręce. Dopiero na sali po operacyjnej na oddziale podejrzewam że gorszy sprzęt mieli na palcu u nogi, bo na ręce raz łapał raz nie. W lecie mam również hybryde na stopach ale lekki pastelowy kolor w razie czego (ciemne kolory i czerwień podobno najgorsza dla pulsomeru) jesień, zima zostaje przy zwykłym lakierze na stopach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2017, 09:27

qb3c20mm950timep.png

9.02.2018 - synek :)
    Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 3 września 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ta pochmurną niedziele ( przynajmniej w Opolu)
    Co do słodyczy- w pierwszym trymestrze odrzuciło mnie całkiem od czekolady- robiło mi się po niej niedobrze, ale teraz... spokojnie moge zjeść- ale staram się rozważnie,nie przesadzać. NAjwięcej owoców. I właśnie zrobiłam galaretkę z malinami ( malinki z działki od taty ). I wiecie co, oglądam bajke- Tygrys i przyaciele <3

Czarna_kawa, Talla lubią tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 3 września 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, w tygodniu orzyszły do mnie spodnie ciążowe- jeansy z elastanem- bardzo fane. Zamówione u babeczki na OLX. Jak chcecie to macie linka:

https://www.olx.pl/oferta/rurki-ciazowe-jeansowe-nowe-r-s-CID87-IDj6hrT.html#752e69cb2f

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całkowicie zrezygnowałam z malowania paznokci i mam cały czas krociutko obcięte.:-)
    Stwierdziłam,ze mi przynajmniej odpoczna i się zregenerują,bo zawsze non stop miałam pomalowane.A włosy narazie raz po 3 miesiącach ufarbowalam,kupilam farbę biokap i jestem zadowolona,nic nie smierdzi :-)
    momo28 z tym kichaniem mam to samo :-)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • pola80 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że wchodzę w wątek.

Jomi81 mam pytanie u kogo i gdzie robiłaś badania prenatalne - może być na priva. Rzuciło mi się w oczy, że polecasz usg u dobrego fachowcy i ewentualną rezygnację z Pappa, która często wprowadza w błąd. Jestem z okolic Łodzi i dlatego pytam.

eaobezd.png
    AMH 0,37 listopad 2016
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola80 wrote:
    Przepraszam, że wchodzę w wątek.

Jomi81 mam pytanie u kogo i gdzie robiłaś badania prenatalne - może być na priva. Rzuciło mi się w oczy, że polecasz usg u dobrego fachowcy i ewentualną rezygnację z Pappa, która często wprowadza w błąd. Jestem z okolic Łodzi i dlatego pytam.

Robiłam u dwóch specjalistów, oboje przyjmują w Gamecie w Rzgowie i mają certyfikat FMF (wizyty tylko prywatnie, klinika nie ma kontraktu z NFZ). Byli to dr Baś-Budecka oraz dr Kozarzewski. Bardzo ich polecam. Na usg połówkowe też już się do nich umówiłam.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • martaw Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda nie Jomi :) chociaż z okolic Łodzi, ale zerknij tutaj: http://www.prenatus.pl/ tutaj masz info o tym lekarzu http://www.usg-3d.pl/biografia.html pracuje CZMP znam go od ciąży z pierwszą moją córką czyli 13 lat i każde usg prenatalne lub połówkowe robię tylko u niego ale terminy ma długie nawet prywatnie

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Ciążowe Ptysie :)!

Martaw,co do boku brzuszka to praktycznie codziennie coś tam się odzywa,puchnie albo wzdyma się w różnych momentach dnia i nocy,wiesz co mi pomaga,magnez bardzo,normalnie biorę 1 tabletkę,ale jak wiec,ze się gorzej czuje albo będę miała pracowity dzień to 2/3 oczywiście w rozłożeniu na cały dzień łykam,jest bezpieczny i na te wszystkie bolące brzuszki pomaga i plecy :) zauważyłam,ze jak ta macica się podnosi to dlatego odczucia bóle się zwiększają :) maluchy zaczynaja ,,urządzać'' sobie domek :p

Marmi,kochana z ta cola to coś jest na rzeczy,mój chłopak jak pije to teraz podkradam trochę,a nigdy jakoś nie przepadałam :) I trzymam kciuki za Twoje postanowienie :)

Kasiarzyna,ja podobnie krótko spiłowane pazurki mam teraz i ostatnio od święta tylko pomalowałam jasnym lakierem,a tak to bez,ale owszem czytałam ogólnie nie ma przeciwskazan do hybrydy tylko te pulsometry.

Tokarzynka,uwielbiam wszystko co Kubusio-Puchatkowe <3 wiec pewnie bym tam z tobą oglądała teraz ;p a w ogóle to ja jestem taka bajkowa naprawdę,Disneya i Pixara kocham miłością szczera :) wszystkie Minionki i te inne stworki ;p taka macie Kawę na forum ;))) moja córka będzie miała super ze mną i swoim tata,bo my obydwoje tacy bajkowi hahaha

I wiecie co Moje Brzuszki,właśnie wznoszę kawowy toast za Was i nasze piękne,zdrowe pociechy!!! Bo kto jak nie Ciocia Kawa tu musi taki toast zacząć! Wirtualnie Was tulę <3

Anne92, Monic88, Tokarzynka, Talla lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Gosiakk300 Koleżanka

Wysłany: 3 września 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy... W piatek usunelam gorna 8 powiem tak bol niesamowity na ta chwole jiz mniejszy ale najgorsze ze mam spuchniety polik znacie jakies sppsoby na zmiejszenie opuchlizny i zlagodzenoe bolu

oar89n73od1dc4i6.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) Udało mi się Was nadrobić. Od czwartku jestem tak zapracowana - wprowadzamy się po generalnym remoncie do mieszkania :-) Tyle rzeczy trzeba ogarnąć, że o matko kochana.

Mnóstwo przydatnych informacji tu napisałyscie i też jestem za taką listą na pierwszej stronie - na pewno przyda się! :-)

Ja jestem z wagą na plus niestety, brzuszek już wyraźnie widoczny. Ostatnio w sklepie ekspedientka mi gratulowała :-D Także już typowo ciążowy jest. No i od kilku dni czuję takie smyranie wewnątrz :-D Piękne uczucie! Najczęściej wieczorem jak już leżę w łóżku, albo po obiedzie.

Miłego dnia! U mnie szaro i pochmurno dziś :-/

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiakk300 wrote:
    Dziewczyny pomocy... W piatek usunelam gorna 8 powiem tak bol niesamowity na ta chwole jiz mniejszy ale najgorsze ze mam spuchniety polik znacie jakies sppsoby na zmiejszenie opuchlizny i zlagodzenoe bolu

Jedyne co mi przychodzi do głowy to zimny okład. Może zadzwoń do dentysty i zapytaj co zrobić? Albo jedź na pogotowie stomatologiczne to zobaczą czy tam nic złego się nie dzieje i coś pomogą.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Gosiakk300 Koleżanka

Wysłany: 3 września 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma takiego pogotowia najblizsze w Warszawie a to ponad 200km stomatolog mowil ze moze bolec i zeby zimne oklady robic i nie plukac buzi zeby sie suchy zebodol nie zrobil no najgorsze ze w ciazy to tylko apap mozna brac

oar89n73od1dc4i6.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie ten ból :-/ W takim razie zimne okłady rób sobie. Na ból głowy teściowa mi kiedyś surowego ziemniaka zawiniętego w ręcznik papierowy przykładała. Pomogło, może spróbuj. Nie zaszkodzi a może pomoże Tobie.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • pola80 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Robiłam u dwóch specjalistów, oboje przyjmują w Gamecie w Rzgowie i mają certyfikat FMF (wizyty tylko prywatnie, klinika nie ma kontraktu z NFZ). Byli to dr Baś-Budecka oraz dr Kozarzewski. Bardzo ich polecam. Na usg połówkowe też już się do nich umówiłam.

Jomi81 bardzo bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. O dr Kozarzewskim dużo dobrego słyszałam, drugiej Pani doktor nie znam. Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam.

eaobezd.png
    AMH 0,37 listopad 2016
  • pola80 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaw wrote:
    Ja co prawda nie Jomi :) chociaż z okolic Łodzi, ale zerknij tutaj: http://www.prenatus.pl/ tutaj masz info o tym lekarzu http://www.usg-3d.pl/biografia.html pracuje CZMP znam go od ciąży z pierwszą moją córką czyli 13 lat i każde usg prenatalne lub połówkowe robię tylko u niego ale terminy ma długie nawet prywatnie

martaw bardzo dziękuję; dokładnie tego lekarza także miałam polecanego :) ponoć miewa pacjentki z całego kraju na konsultacje; pozdrawiam

eaobezd.png
    AMH 0,37 listopad 2016
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te Wasze ciążowe zakupy i ja się skusiłam na ciążowe rurki z hm i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona z 'efektu końcowego', z jakąś zniżka z aplikacji wyszło 25% mniej i muszę przyznać, że ostatnio tak ładnie wyglądałam jeszcze na studiach. Kupiłam też bluzkę w buldogi, bo w sumie czemu nie :D

Też uwielbiam bajki, właściwie głównie na to chodzimy z mężem do kina i strasznie mnie wzruszają ;)

Przywiozłam od taty swojskie wyroby, akurat miał świeży rosół więc pierwszy głód zarzucony. Weszłam na wagę i tyle co na ostatniej wizycie, brzuszek ładnie widać więc taki mój urok chyba :)

Co do USG 3d- mój lekarz takiego nie ma i myślałam, żeby w październiku pójść i dodatkowo zrobić takie badanie ale tak dla siebie. Myślicie, że jest sens?

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z mężem właśnie się zbieramy, idziemy na obiado - randkę :D uhuu dawno nie byłam na randce ;k

momo28, marmi, Anne92, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momo, na pewno jest to fajna pamiątka :-) jeśli mój ginekolog by tego nie miał to pewnie bym się zdecydowała w późniejszym etapie, jak już ładnie będzie wszystko widać :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ginekolog tez nie ma usg 3d i wybieram się do innego lekarza :) myślałam aby iść tak ok. 22-24 tygodnia, bo xzytalam ze to jest odpowiedni termin ;) później niby "ładniej" i dokładniej widać buźkę ale może się zakrywać rączkami i nie zawsze chce się pokazać

1t69dfh.png
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ