Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Brzydko i zimno
Mialam iść do laboratorium, bo lekarz zlecił kontrolę glukozy na czczo, ale pójdę na spokojnie jutro, do czwartku będą wyniki, więc wyrobię się czasowo. Zawsze cukier super, a tu 99,5. Może to z niejedzenia albo stresu, bo ja z tych strachliwych i igieł się boję :o
Trzymam kciuki za wizyty i dzieciaki idące dzisiaj pierwszy raz do szkoły (chociaż bardziej za ich mamusie, żeby nie płakały za bardzo) !
mały książę
-
Witam Was Miśki Pluszowe!
Jesień zawitała na 102! Powiem Wam,ze nie umiem się ubrać :p dopiero co sukienki dwie letnie kupiłam,a tu takie iglobez cieplej wody z cytrynka się nie obędzie.Dbajcie kochane o siebie,żeby Was teraz jakieś bakterie nie dopadły!Dla wszystkich mam szykujących pociechy do przedszkola/szkoły powodzenia i mimo aury pogodowej dużo uśmiechu
))
Kto dzisiaj wizytuje mamuśki?Powodzenia i kciukasy!!!Dzisiaj dzwonię umawiać się na połówkowe wreszcie ;p -
nick nieaktualnyAnne, Jomi, ja też nie słodzę herbaty od dobrych 15 lat. Kawę sporadycznie, zazwyczaj zabielam mlekiem po prostu.
Ale tak mnie naszło dziewczyny na herbatę - smak dzieciństwa - czarną, z cytryną i cukrem. I piję taką od piątku i ochota nie mija. A że nie chcę się tak cukrem zasypywać, to kupię ksylitol
Dzięki za pomoc :*
Ja dziś szczyt lenistwa, na obiad będą...placki ziemniaczane z biedronkiale wieczorem, po pracy, zrobię leczo na najbliższe dni.
Za oknem szarp i buro, chwilami pada. I tak ma być przez cały tydzień. Chyba czas przywitać jesieńKrakowianka lubi tę wiadomość
-
witajcie, mnie troche palce u rak spuchly i bola.
i nie mam na nic jakos sily, zmeczona jestem, chyba niskie cisnienie bedzie...
Jutro ide do ogolnego zbadac krew i mocz..
no i moze w koncu jutro zalozymy karte ciazy...
Niezla historia, bylam u mojej ginekolog ktora na progu poprosila mnie o karte ciazy, ja jej na to ze nie mam , bo zwyczajnie jej nie dostalam jeszcze , ona na to jak to? i cala az sie trzesla ze zlosci, nie wierzac mi , ja mowie ze nie mam bo tylko w Polsce dostalam polska, a tu w Norwegii norweskiej jeszce mi nikt nie dal, i mowie ze myslalam ze ona mi teraz ja w koncu da skoro do niej przyszlam, a ona na to ze ginekolog karty ciazy nie daje tylko lekarz ogolny albo polozna, i ze jak to mozliwe ze jej nie mam, ciaza zagrozona, 19 tydzien a ja karty nie mam... zaczela wypytywac ile razy juz od poczatku ciazy u lekarza ogolnego bylam, ja mowie ze jakos 3 lub 4 ale ze lipiec bylam na wakacjach, moze dlatego zapomnial lekarz, ( tlumaczylam go troche, bo fajny lekarz to jest i szkoda mi sie go zrobilo) a ona zaczela wypytywac o jego nazwisko ,o numer telefonu i odrazu zabrala sie za dzwonienie do niego z wielka zloscia ( no szykowala sie do zrobienia zadymy), na szczescie nikt tam w tej przychodni nie odebral bo prawie mieli lunch, ale sadze ze jak pozniej wyszlam od niej to i tak zadzwonila go przywolac do porzadku.
Jutro ide do niego to dowiem sie co mu to nagadala..
bo wielce koniec swiata sie stal, ze nie zalozyl karty ciazy, wazne ze wszystkie badania ma w komputerze, a oni miedzy soba wszyscy lekarze i tak maja wglad do badan , wystarczy wpisac numer personalny pacjenta i wszystko im sie wyswietla..
-
To ja też mam czasem na taką herbatkę ochotę i wtedy miód daję. Do cytryny nic mi tak dobrze nie pasuje jak miódOlga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Ja dziś przy tej ponurej pogodzie posłucham sobie maluchów detektorem
Ale są juz wysoko, prawie rowno z linią pępka
Momo, no nieładna ta glukoza na czczo. Oby to był jednorazowy wybryk.
Katowiczanka, kciuki za Was! Pierwsza klasa to już nie są żartyKto był bardziej dzielny, Ty czy córka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 11:06
Paś lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Ojejku jaka u Was brzydka pogoda, u mnie słońce świeci i wybrałam się z rana do lumpa po koszule robocze dla męża no i wzięłam parę rzeczy dla maluszka a dla siebie dwa stroje kąpielowe na wyjazd:)
Miłego dzionka Wam życzę, u mnie dziś tortilla z wczorajszych mielonych kotletów na obiadek:) -
Ja dziewczyny w końcu w sobotę postanowiłam również kupić pierwsza rzecz dla maleństwa. Aaah alez to sprawiło radosci:) czekam na potwierdzenie płci polowkowe 2 października i aż się boje co to będzie jak tyle pięknych rzeczy w sklepach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 11:15
marmi lubi tę wiadomość
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
Trzymajcie kciuki, dziś wizytuję po miesiącu
Mam wyniki badań, wymaz z pochwy idealny, tylko liczne lactobacillus,więc jestem przeszczęśliwa.A pieczenie widać od luteiny,bo grzybków nie wyhodowano
Jak u Was z morfologia?U mnie było bez zarzutów,teraz widzę nieznacznie erytrocyty mi się obniżyły,ale hemoglobina ok.
Ciekawe czy lekarz dziś potwierdzi płeć czy maluch się obróci
qatynka codziennie piję
staram się ograniczać cukier,w ogóle nie słodzę,ale wczoraj u rodziców wsunęłam ciasto drożdżowe ze śliwkami...Lupusowa, marmi lubią tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
jomi81 wrote:Ja dziś przy tej ponurej pogodzie posłucham sobie maluchów detektorem
Ale są juz wysoko, prawie rowno z linią pępka
No właśnie a ja się ciagle zastanawiam czemu moj maluszek dalej jest bardzo nisko ? Ostatnio słuchałam serduszka i do pępka nawet nie sięga, tylko dużo niżej :o dziwne .... ale może dlatego dalej mam ciagle parcie na pęcherz ? myślałam ze już na tym etapie córcia powinna być nieco wyżej tak jak u Ciebie :p -
Kasiarzyna,to ja w pracy zaciskam kciukasy za Twoja wizytę!Najwazniejsze,ze nie masz grzybków,to już można się uspokoić
A o której wizytujesz
? Mam nadzieje,ze uda Wam się z lekarzem zajrzeć między nóżki maleństwu :p
Herbatka c cytryną i miodkiem super sprawawarto tez wodę z cytryna i miodem pic szczególnie w taka marną pogodę
marmi lubi tę wiadomość
-
Witam ciężaróweczki
U mnie słonecznie Ale chłodno.
Pytanko mam.
Lekarka kazała mi przerzucić z Pregna plus na prenatal duo. Ktoś je bierze? Czy wy te 3 tabletki bierzecie na raz czy też kwasy dha dzielicie na rano i wieczorem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 11:45
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
nusiaczek20 wrote:Czyli jest tak jak słyszałam, myślę że spotkać się możemy tylko wtedy gdy Ty byś wcześniej urodziła czego nie życzę Ci bo ja mam termin na początku lutego. Ale spotkać się wcześniej i pogadać czemu nie
Też sobie tego nie życzę, żeby trafić do szpitala na początku lutego, ale mam noestety dosc wysokie ryzyko porodu przedwczesnego (1:299). Pierwszą ciążę przenosilam prawie 2 tygodnie. Tak więc szansa jest spora, że się spotkamy gdzieś na porodowce. Dzieciaczki rzadko kiedy rodzą się dokładnie w dniu terminu. Ale oczywiście życzę nam tu wszystkim, żeby przyszly na świat, tak żeby wszystko było dobrze
A to Twoja pierwsza ciąża? Gdzie robisz polowkowe?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 11:52
MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
-
W temacie miodu to ja dzisiaj popłynęłam i zafundowałam sobie takie śniadanie, że czekam na wielki wyrzut insuliny...
Bułka ziemniaczana z kremowym miodem alpejskim i kakao. A najlepsze w tym wszystkim jest to, że ja tak bardzo miodu nie lubię...
Dobrego dnia dziewczynyCzarna_kawa, marmi, Talla lubią tę wiadomość
-
U nas słoneczko, ale chłodno, ale ja tam lubię, te upały mnie tam wykańczały. Czekam nawet na jesień żeby sobie zrobić wieczorem owocową herbatkę pod kocykiem i zamawiać bodziaki przez internet
Jutro idę na USG, zapisałam się prywatnie, bo przecież nie doczekam do 2 październikaOby nam już powiedział jaka płeć, już mnie tak świerzbi żeby mówić o Dzidku on lub ona!
Trzymajcie kciuki, żeby pokazał co tam ma
Was też tak szarpie macica? Czuje takie kłucia, napięcia, rozciągania, generalnie życie się tam toczyNie jest to bolesne, ale tak ciągle czuję tą macice, ale w dwa dni się mocno podniosła, czuję po tym gdzie słucham dziecka, także myślę, że tam się odbywa niezła rewolucja dlatego tak to odczuwam. Myślicie, że to normalne, też tak macie?
marmi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No i skierowanie już mam. Za ok 5 tygodni powinnam zrobić krzywą cukrową
U mnie maluch też jest wyżej. Detektora używam już mniej niż na początku ciąży. Ostatnio tak głośno było słychać. Teraz kilka razy dziennie czuję smyranie brzucha od wewnątrz
Rosann, ale śniadanko! Musiało być pyszne, moje smaki. Ja zjadłam sałatkę z tuńczykiem - tak mnie naszło, że nie mogłam się powstrzymać. Zaraz zabieram się za marynowanie karkówki na obiad i pranie