X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż łączy się w bólu z Waszymi..
    Potrafi mi zrobić przykrość tym, że nie domyślił się, że chciałam buraczki wiórki a kupił tarte... Nie powiem na niego złego słowa, dba, angażuje się i nigdy nie odmawia :)

Detektora nie kupowałam i trochę żałuję z jednej strony, ale jak już czuję, że tam coś sobie rośnie to jestem spokojniejsza :)

Kot mi zalega na kolanach, drugi obrażony, bo brakło dla niego miejsca. Chyba i one i maluch się wzajemnie wyczuwają i działają na siebie odprężająco...

marmi lubi tę wiadomość

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzyna powodzonka :)

Szwesta spokojnie, to tylko hormony, skąd ja to znam :) miałam ciężki weekend u teściowej, emocje teraz ciężko opanować ech....

Dziewczyny dokuczają Wam bóle podbrzusza? Zastanawiam się czy to w 2 trymestrze normalne, boli też przy wypróżnianiu. Za tydzień wizyta to się dowiem. Katowiczanka chyba mamy to samo.

Z nowości u mnie chyba czuję smyranie w brzuchu zwłaszcza po jedzeniu.

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo mamusie :) ale u mnie zimnica sie zrobila :/ taka pozna jesien grrr... Ale kupilam sobie dzis wreszcie spodnie ciazowe jeansy nawet cena spoko bo 68zł. Oraz moj eM wybral 2 bodziaki jedne z napisem córusia tatusia hehe :D
    Smyrania zaczynam czuć coraz bardziej wyrazniejsze <3

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    2 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm). Wcześniej starania były bez spiny, ale ponad rok czasu nic się nie wykluło także zobaczymy co z tego wyniknie.
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 4 września 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż łączy się w bólu z Waszymi ;(
    Wczoraj mu się oberwało, bo przesunął suszarkę z praniem :P Ja tak wszystko misternie rozwiesiłam, a przez jego gwałtowne przesunięcie mogło mi się coś tam przekrzywić o 1 cm, same rozumiecie :D

f2w3flw16652lysf.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88, spośród tych czynnikow podnoszących ryzyko przedwczesnego porodu u mnie aż 4 obecne :/ U nas od początku była mowa, że jak dotrwamy do stycznia to będzie super. A ryzyko 1 do dwustu czy trzystu to nie jest duże ryzyko, także dziewczyny, głowa do góry, i tak będę przed Wami ;)

Nusiaczek, mi też od kilku dni dokuczają bóle podbrzusza. Tyle, że dodatkowo po raz pierwszy w tej ciąży (i w ogóle w życiu) zmagam się z zaparciami, więc nie wiem czy to nie pogarszs sytuacji.

Moj mąż też ma ze mną przerąbane. Ostatnio czepiam się o wszystko i ciągle jestem wkurzona, a byle pierdola urasta do rangi nie wiem jak ogromnego problemu.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka,współczuje bardzo,uważaj na siebie,a jak ta pachwina będzie dłuzej bolec to może trzeba sprawdzić u doktorka o co chodzi.

Dołączam do gangu szalejących hormonów,potrafię przy jedzeniu obiadu się rozpłakać,bo mi się coś przypomni ;) wiec mój chłopak tylko patrzy na mnie jak na UFO o co chodzi ;p

Kasiarzyna,czekamy na wieści po wizycie :)))

Skończyłam na dzisiaj prace,uff,dobrze,bo taka pogoda,ze tylko zakopać się pod kołderka :)))

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam dosyć. Kolo 1,5 tych temu zaczęło mi się zapalenia pęcherza i grzybek. Przez tydzień bralam urofuraginum i nastatyne i przestałam. Minęło 3-4 dni i te dwie rzeczy znów wróciły. Mam juz dosyć ! :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 16:55

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie dziewczyny uspokoiłyście, widać że wszystkie mamy rewolucje w macicach naszych ;-) Myślę, że to co się tam dzieje musi być przez nas jakoś odczuwalne, wszystko się przesuwa do góry, to naprawdę rewolucja. Musi boleć trochę ;-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaz wiecie co Dziewczyny? Te nasze humorki to w sumie niezla lekcja wychowawcza dla naszych partnerow. W koncu jak za kilka lat zapyta naszego trzylatka czemu placze, to on tez mu odpowie, ze nie wie, tak jak czasami my teraz... ;)

Czarna_kawa, Monic88 lubią tę wiadomość

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88,święte słowa ;D to jest lekcja życia przed przyjściem na świat naszych pociech i na pewno uczy cierpliwości :)))

Monic88,wychodzę z tego samego założenia,wszystko się rozrasta w środku i to musi się odbyć w towarzystwie mniejszego lub większego dyskomfortu dla nas,bo taka natura :)

Malineczkaa,kochana ja dostałam na infekcje pęcherz antybiotyk(jednorazowo dawka plus drugi przez 5 dni),bo inaczej nie dało rady tego świństwa zgromić.A Ty bierzesz może luteinę dopochwowa?

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa bralam ale przestalam. Także to nie jest spowodowane luteina. Od dziecka się z tym mecze, ale nigdy to nie wracało po tygodniu czy kilku dniach.. Zaczynam się martwić, ze nic mi nie pomoże

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczkaa,a byłaś u ginka,on ci dał te leki czy sama brałaś?Moze musisz mieć zastosowana drastyczniejsze terapie niestety,badali ci mocz,posiew z krwi i wymaz ze środka? Przy pęcherzu trzeba dużo pic,wygrzewać się i chodzić siusiu kiedy tylko sie zachce nawet cokolwiek,żeby wypłukać te bakteria,Ty pracujesz czy ma L4 jesteś?

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Czarna_kawa bralam ale przestalam. Także to nie jest spowodowane luteina. Od dziecka się z tym mecze, ale nigdy to nie wracało po tygodniu czy kilku dniach.. Zaczynam się martwić, ze nic mi nie pomoże
    Pijesz wystarczająco dużo wody? Ja też cierpię od dziecka na zapalenie pęcherza tyle że u mnie to niedobór wody był przyczyną.A z grzybkiem obecnie Też walczę. To już drugi raz w ciąży a trzeci raz w życiu. Ja biorę clotrimazolum i boję się ze jak skończę to znów wróci:( już nie wiem, dbam o higienę jak nigdy wcześniej, majtki bawełniane, co jeszcze....

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaczek,koniecznie dobry probiotyk trzeba brać i zajadać się jogurtami naturalnymi.Unikac wanny i gorących kąpieli niestety,może mydełko do higieny intymnej po prostu najzwyklejsze szare.Z grzybkiem niestety tak jest,ze trzeba go doleczyc,i często zalecany jest lek dopochwowy w postaci maści z aplikatorem,ale silniejszej niż clitrimazolum.

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. z pecherzem nie pomoge bo ja nie mam takich problemow i szczerze Wam wspolczuje bo to pewnie nic przyjemnego...

Ja dzisiaj po wizycie kontrolnej. Jestesmy zdrowi i ruchliwi. Na 100% bedzie chlopiec. A ja juz 2.5kg na plusie :-o w 3 tyg... Masakra

kuzka, jiwa, Anne92, marmi, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)
  • kolka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

mnie dziś coś rozkłada przeziębienie :(
    odnośnie infekcji ja mam przepisany max mirror, oby chociaż to przeszło.

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolka dużo zdrówka, gorąca herbatka i pod koldrkę. Do tego ulubiony film czy serial;)

Kawo, a jaki probiotyk polecasz? Z tych takich ginekologicznych czy wystarczy zwykły?

Promyczek super ze maluszek rośnie i jest zdrowy, rosnijcie dalej :)

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa, nusiaczek20 Ja się uczyłam, ale już koniec :) Dzwoniłam do mojej gin, ale przy poprzedniej infekcji, to mówiła, że mam wziąć nospe, urofuraginum i nastatyne, a jak nie przejdzie to przyjechać po antybiotyk. Przeszło, ale wróciło, ale nie jechałam do niej, bo w środe, czyli za 2 dni mam wizyte u niej, także wszystko jej opowiem. Poprosze o posiew z cewki i pochwy. Robiłyście to może? Coś to kosztuje, jakoś się do tego przygotować trzeba, boli może? Blada jestem, więc wole spytać. Pije dużo, ale to z natury, załatwiam się regularnie.Ogólne badania miałam robione w 8-9 tyg ciąży, myśle, że jak będę u niej to dostane kolejne skierowanie.

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie!
    Ja nadal kicham i smarkam. To dopiero czwarty dzień mam nadzieję, że do czwartku przejdzie, chciałam iść na wyniki bo za tydzień mam wizytę. Miodzik, cytrynka, malinka i "miksturka" od Talla to powinno pomóc.

Mnie też pobolewa brzuszek najbardziej od prawej strony, ale mówią,że to tak boleć musi go wszystko się rozciąga i rośnie.

• kolka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaczek film i serial to marzenie. mam dziś tatę i brata w domu i mecz na celowniku, także tego :P
    malineczkaa posiew z pochwy nie boli, zakładają wziernik, pobierają wymaz i tyle. tylko na wynik się czeka około 2-3 dni bo sprawdzają czy coś się wyhoduje z tego.

Ja już po dwóch herbatkach malinowych z cytrynką i kanapkach z czosnkiem. Nie dam się żadnemu przeziębieniu bo kto będzie buszował za mnie po sklepach w poszukiwaniu dzidziusiowych rzeczy :P

znalazłam dziś szkołę rodzenia prowadzoną przez położną, która ma super opinie i do tego pracuje w tym samym szpitalu i koleguje się z lekarzem, który prowadzi moją ciążę :) zadzwoniłam i termin w listopadzie, bardzo miła kobieta, chyba się zdecyduję :)

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ