Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki ja po wizycie, było straszne opóźnienie...
Ale warto było czekaćsiusiak pozostał siusiakiem,wiec spodziewamy się syna
Usmialismy się nieźle, bo maluch śmiały, pięknie nam się ustawił,ze az lekarz zmierzył siuraka ma prawie 2 cmmaluch wazy 293g i termin nadal tydzień do przodu niż wynika z OM, na 28 styczeń :-)Jedyne co mnie martwi to nisko położone łożysko,gin twierdzi ze może się podnieść bo to jeszcze wcześnie a jeśli nie to cesarka.Mam się oszczędzać i tyle,wiec od jutra znowu daje nura w książki,zresztą pogoda ku temu sprzyja
Co do macicy to tez czuje ja coraz bardziej,zwłaszcza pachwiny i krzyże.
Co do probiotykow to polecam trivagin, sa tam szczepy typowo wspomagające układ moczowo-plciowy,mnie pomógł,bo wykaraskalam się z grzybka i na wymazie z pochwy wyszły tylko liczne lactobacillusmarmi, Paula., Katowiczanka, Czarna_kawa, jiwa lubią tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
hej dziewczyny
Ciężko za Wami nadążyć przez parę dni . Ja po dwudniowym weselu 200km od domu i odpoczywam po powrocie. Samopoczucie nawet niezłe, tyle że mam czasami bóle brzucha i ratuję się nospą. Na szczęście po weselu nie było żadnych niespodzianek w postaci plamień, co jest nawet dziwne bo się wyskakałam za wszystkie czasy
Dowiedziałam się też że u mojej siostry będzie dziewczynka, szkoda że moje maleństwo się nie poruszało na usg i nie wiem w dalszym ciągu co będzie.
Następna wizyta dopiero 23 września, cięzko będzie tyle wytrzymać bo i tak się cały czas boję czy napewno wszystko dobrze.Gosia
Wiksuia 5 lat mój największy skarb
Aniołek * 4 kwietnia -
nick nieaktualnyKasiarzyna, witaj w grupie niskiego łożyska;) tak jak lekarz wspomnial, jeszcze przez minimum miesiąc nie ma powodu do niepokoju, a nawet gdyby się postanowiło nie podnosić, to odpoczynkiem i spokojem na pewno zdziałamy cuda
Poleć jakieś ciekawe książki dla pozostałych odpoczywajacych -
a88 mocno wierze,ze nam się podniesie mimo wszystko
na mamaginekolog czytalam,ze w 90% się podnosi,ale nie wiem do którego tyg...narazie chyba nie ma co zawracać sobie glowe , to nie jest sytuacja bez wyjścia
Ostatnio mama mi wypożyczyła fajna książeczkę, Leszka Talko 'dziecko dla poczatkujacych' niby poradnik ale napisany w humorystyczny sposób,książka na jeden dzień dosłownie,ale sie posmialam.A przedwczoraj zaczelam czytać Kamienie na szaniec,pamiętam ze w podstawówce mi się bardzo podobała wiec odswiezam pamięć,bo niedawno w TV leciał film i mnie cos tknelo
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
nick nieaktualnyMoj lekarz na poprzedniej wizycie (14tc) powiedzial, ze jeszcze 2 miesiace w ogole nie nim nie martwimy, jesli ok 22 nadal bedzie nisko, to zaczynamy tryb zycia seniora, ale nadal sie nie martwimy
A tez nie kazde niskie lozysko to wskazanie do cesarki. Na pewno przodujace i na przedniej scianie to cesarka na 100%, ale przy niskim z tylu (bedacym blisko szyjki, ale nie nadchodzącym), mozna czasami rodzic sn.
Kasiarzyna, a u Ciebie jak dokadnie opisal je lekarz? Przykrywa szyjke czy tylko nachodzi? Sciana przednia czy tylnia? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
A tez nie kazde niskie lozysko to wskazanie do cesarki. Na pewno przodujace i na przedniej scianie to cesarka na 100%, ale przy niskim z tylu (bedacym blisko szyjki, ale nie nadchodzącym), mozna czasami rodzic sn.
Z tym na przedniej scianie się nie zgadzam. Nie jest to wskazanie do cesarkiprzodujace już tak
-
Marta091 wrote:Z tym na przedniej scianie się nie zgadzam. Nie jest to wskazanie do cesarki
przodujace już tak
Ja mam nie przodujące, ale nisko położone na przedniej scianie i moja pani dr powiedziała, ze jego podniesienie się to jeden (z wielu niestety) warunków, które umożliwią mi próbę porodu sn. Jeśli się nie podniesie to na pewno będzie cc. Tyle, ze u mnie ciąża bliźniacza, więc może inaczej wtedy do tego podchodzą.
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Dzień dobry w ten paskudny dzień, u nas całą noc lało a teraz dalej pada i nawet moje psy nie chcą iść na spacer. Ja po wczorajszej wściekłości dziś obudziłam się w nagrodę z bólem głowy
Pociesza mnie jedynie że na 16.45 mam wizytę u gina więc może bobas zechce pokazać czy siusiak odpadł czy nie.
Wizytuje ktoś jeszcze dzisiaj? -
nick nieaktualnyTak jak wspomniala Monic, chodzilo mi o jednoczesne przodujace i przednia sciane.
Samo na przedniej scianie, lecz wysoko, to juz w ogole dosc spokojny scenariuszpoza tym, ze moze tlumic troche ruchy na poczatku i opoznic ich wyrazne odczuwanie.
Martaw, "siusiak odpadl" mnie rozbawiłkciuki, za wszystko na swoim miejscu, no chyba, ze marzysz o coreczce, to wtedy niech odpada
marmi, Marta091 lubią tę wiadomość
-
..az zasiegnełam opini wujka "G" po Waszej konwersacji
Co ma wspolnego łozysko z lodówka
https://mamaginekolog.pl/lozysko-przodujace-a-lozysko-przedniej-scianie/Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Dzień dobry w ten chłodny poranek
Moje łożysko jest na przedniej ścianie, może tłumić odczuwanie ruchów, ale wydaje mi się, że dużo zależy od indywidualnych uwarunkowań. Mam się nim nie martwić,
Marta - trzymam kciuki za dobre wieści! Ja idę w czwartek i też się zastanawiam czy się syn potwierdzimały książę
-
dzien dobry, u nas deszcz i ponura pogoda, ale za to suwaczek pokazuje ze wlasnie zaczyna sie 20 tydzien, wiec humor dopisuje.
ja mam na przedniej scianie lozysko.
dzis do lekarza ogolnego ide, tylko na badanie krwi i moczu, ( no i mysle ze karte ciazy zalozymy hehe) i bede szla w deszczu 4,5 km , bo nie mam transportu, chyba ze zatrzymam kogos na stopa, ale jakos nie mam ochoty dzisiaj na pytania typu: a gdzie? a po co? a dlaczego? -
nick nieaktualnyDziewczyny, nie wiem czy zapisywalyscie sie do newslettera Enfamama Klub, ale przysylaja co tydzien maila z ciekawostkami dotyczącymi naszego aktualnego tygodnia ciazy. Są informację o tym jak sie Maluch w danym tygodniu rozwija, są wskazówki, porady, bardzo ciekawa dawka informacji
polecam
Czarna_kawa, Lupusowa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Co do humorów - mąż śmieje się, że to już taka zaprawa, do życia z dwoma kobietami pod jednym dachem ( u niego w domu przeważali faceci ). Nie mówimy o łożysku przodującym do 20tc, bo do tego czasu zazwyczaj łożyska znajdują się jeszcze nisko, a i po tym czasie większość z nich się podnosi. Na pocieszenie dodam, że łożysko potrafi podnieść się kilka dni przed porodem, tak więc spokojnie. Martwmy się, na jaki kolor pomalować pokoik i czy bardziej będą pasowały różowe czy niebieskie śpioszki.
Apropo koloru pokoju - mamy plan, żeby do grudnia być już w 100% gotowi na przyjście na świat Tosi. No właśnie..plan. Tylko, tak bardzo mi się nie chce.. Jak u Was przygotowania?
marmi lubi tę wiadomość