Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kozamonia wrote:Jaki rozmiar śpiworka wzięłaś?
Po tym co dziewczyny tutaj pisały, zdecydowałam się w końcu na S
Szary melanż z pastelowo-różową dresówką i margaretkami na mięcieBędzie słodko do wyrzygania
kozamonia, a88, jomi81, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny za rady a propo migreny. Teraz to juz nic nie bd kombinowac i ide spac. Caly dzien stracony przez ten bol okropny
jak jeszcze sie powtorzy a na pewno tal bedzie to wyprobuje Wasze sposoby bo umeczylam sie okropnie...
Kacperek
Aniolek [*] 04.04.17
Nadzieja umiera ostatnia -
Wy słodkie, a ja dziś u narzeczonego w Lubartowie jadłam pierwszy raz w życiu kebab i to turecki i to z baraniny, z surówką, lekkim sosem, a potem kawałeczek baklavy, mniam. U mnie musi być konkret. Słodycze są dopiero na którymś tam miejscu. Na prowadzeniu są ciągle maliny.
Miłej niedzieli wam życzę.
-
Witam dziewczyny
Mam pytanko kilka dni przed tym jak dowiedziałam się o ciązy kupiłam sobie cały zestaw do robienia paznokci hybrydowych .Jeszcze nie robiłam,wyczytałam w internecie ,że jest to szkodliwe tzn szkodliwy jest lakier który ma jakiś składnik ..Równiez czytałam opinie niektórych dziewczyn ,ze robią sobie paznokcie tak samo jak i farbują włosy i zgłupiałam robić czy nie robić pazurki? ..Trochę się obawiam a jednocześnie kusi mnie wypróbować nowy sprzętWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 22:08
-
Kasiaa ja czasami robie hybrydę i nie sadze żeby miała aż taki negatywny wpływ
tak na dobra sprawę w tych czasach wszystko szkodzi, jest niezdrowe i niezalecane w ciąży, ale sadze ze teraz w 2 trymestrze tym bardziej nie ma co popadać w paranoje i się nie stresować
-
nick nieaktualny
-
nusiaczek20 wrote:Hihi ja nie nie boje ze mi wszystko wykupicie w "naszych" kolorach bo z tego co kojarzę nie ma nikogo więcej z Wrocławia hihi
Wiki83 lubi tę wiadomość
MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy Was czasem boli brzuch? U mnie może ciężko to nazwać bólem, tylko po prostu ciągle czuję brzuch i nie potrafię rozpoznac czy to jakieś kłopoty z trafieniem czy coś czym powinnam się niepokoić... No i plecy też pobolewaja jakby ciągle zmęczone a to dopiero początek i waga +2kg
-
Hybrydy nie szkodzą, jedyne co może być problemem to ich kolor.
Tfu, tfu, nigdy nie wiadomo co się wydarzy i czy np. nie trafimy z różnych powodów do szpitala (odpukać!). Wiem, że na wielu oddziałach pielęgniarki przychodzą ze zmywaczami i proszą o zmycie lakieru i o ile ze zwykłym nie ma problemu tak z hybrydą już tak. Chodzi tu o to, aby płytka paznokcia była widoczna bo np. po niej, a racze po jej sinieniu, można rozpoznać, że organizm jest niedotleniony.
Ja w związku z powyższym, na czas ciąży, zdecydowałam się używać kolorów transparentnych hybryd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 23:16
-
Nie farbuję włosów, hybryd też nie robię, bo za pierwszym razem mimo renomy salonu zrobiły mi z paznokci masakrę, ale - ciężarne koleżanki z pracy robiły regularnie więc może nie jest to aż tak szkodliwe.
Marta- mnie też czasem coś jakby gniecie i daje dziwne uczucie i odkryłam ostatnio, że często tak objawia się pęcherz, po wizycie w łazience w większości to dziwne uczucie znika.
Mnie męczy kichanie, od samego początku ciąży. Kataru brak, alergii brak, a kicham okropnie... tak mną przed chwilą rzuciło, że się maluch odezwał w brzuchu
Spokojnej nocy dziewczynyMarta091, nusiaczek20 lubią tę wiadomość
mały książę
-
Robie sobie hybrydy sama i kompletnie nie mam zniszczonych paznokci, ale tez pewnie zależy jak czyje paznokcie reaguja
Z tymi paznokciami w szpitalu, to tez podobno ze starych czasów, juz sa lepsze sposoby na sprawdzanie dotlenienia
Ale pewnie gdzies tam starsi lekarze czy położne jeszcze to praktykuja, takze w zblizajacym sie terminie porodu nie bede juz robic paznokci. A przy dzieciatku pewnie nie bede miala czasu
Dzis w Tesco widzialam cudny kombinezon zimowy za 80zl, dobra cena. Ale dla dziewczynki także czekam jeszcze -
Przekleję Wam co wyczytałam o pazurach u mamyginekolog bo że w ciąży można to ja wiem i sama noszę cały czas hybrydy ale też wiem że w razie ciąży zagrożonej czy bliżej terminu porodu zrezygnuję z nich, albo będę miała przy sobie pilnik żeby je szybko spiłować
"Jeżeli chodzi o paznokcie u rąk to jest jeden mały problem – tym problemem jest urządzenie o nazwie pulsoksymetr – jest to taka jakby nakładka na palec, która informuje lekarzy o Waszym pulsie oraz o utlenowaniu krwi tętniczej. Pulsoksymetr działa poprzez ocenę „koloru” krwi przez płytkę paznokcia. Jeżeli macie pomalowane paznokcie – czy to zwykłym lakierem czy hybrydą – to pulsoksymetr może albo w ogóle nie działać albo może dawać zafałszowane wyniki. (Sprawdzałam ostatnio przez lakier hybrydowy – w ogóle nie było odczytu)
Nie przy każdym porodzie pulsoksymetr jest konieczny – jednak zawsze przy cięciu cesarskim oraz zawsze kiedy kobieta decyduje się na znieczulenie porodu, pulsoksymetr będzie wykorzystany żeby monitorować jej stan.
Pulsoksymetr bez problemu działa przez lakier przeźroczysty (odżywka do paznokci) oraz uwaga uwaga… bo ostatnio to z mojego brata żoną przetestowałyśmy, działa także przez bezbarwną hybrydę(czyli basa i top bez koloru między nimi).
Pomyślicie sobie po co robić hybrydę bez koloru? Ma to sens jeżeli od dawna nosicie lakiery hybrydowe i Wasza płytka jest osłabiona i łamliwa bez lakieru.
Więc do porodu najlepiej mieć paznokcie albo nie pomalowane albo pomalowane na „bezbarwny” kolor (prawdziwy oksymoron mi wyszedł. Alternatywnie możecie też mieć jeden paznokieć niepomalowany – bo pulsoksymetr się zakłada na jeden palec, zazwyczaj palec wskazujący. Jednak nie wiadomo czy urządzenie będzie podłączone z prawej czy lewej strony, zatem najlepiej mieć niepomalowane oba palce wskazujące – co według mnie, ale może się nie znam
-
Ja robiłam hybrydy raz w I trymestrze na wesele koleżanki. Robila mi pani w salonie. To co zostalo po moich paznokciach to porażka. Już dwa miesiące nie malowalam aby trochę odzyly. Ale wiecie co? O ile zawsze niepomalowane mi się łamały tak teraz moge spore zapuscic. I pewnie teraz sama sobie zrobie hybrydy. Bo wracam do szkoly. I pisząc kredą po tablicy nieraz zarysuje paznokciami. Więc wolę zarysowac hybryda, mniejsza strata
-
kuzka wrote:Do Szczecina ?
Co do bóli brzucha - mnie ostatnio też pobolewał. Po wizycie - wszystko pięknie, szyjka bez zmian. Jak się okazało, w ten sposób organizm mówi mi, żebym przystopowała. Dostałam większą dawkę luteiny, do tego Duphaston, Nospę Forte, Aspargin i nakaz odpoczynku przez kilka dni. Już następnego dnia było lepiej.Marta091 lubi tę wiadomość
-
nusiaczek20 wrote:O to mnie zaskoczylas, myślałam że jestem rodzynką a tu proszę jak miło, jakie granice miasta? Bo ja z południa:)
pierwszy poród miałam na Kamieńskiego i pewnie drugi też
a Ty już masz jakiś szpital na oku?
MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
-
Dokladnie, tak jak pisze Martaw, chodzi nie o ocenę zasinienia, a działanie pulsyksometru. Dlatego nawet szklana hybryda nie wchodzi w grę, bo ona tez uniemożliwia działanie tego urządzenia (koleżanka sprawdzała).
Ja na wszelki wypadek już rezygnuję z hybryd, bo u mnie w każdej chwili może się okazać, że trzeba założyć szew okrężny, a to robi się w znieczuleniu ogólnym.
Jeśli chodzi o stosowanie lakierów czy zmywaczy to można stosować, jedynie ważne żeby było otwarte okno, żeby tego nie wdychać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2017, 08:35
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018