Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Maaagy wrote:Cześć dziewczyny czytałam Was wcześniej i po cichu miałam nadzieje ze będę mogła tutaj napisać test ciążowy pozytywny + beta 117. Mogę do was dołączyć ?
Maaagy lubi tę wiadomość
-
Meginka wrote:Pewnie witaj, rozgość się na kiedy masz termin?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 09:56
-
Sunset o jak ja Ci zazdroszczę, ze widziałaś okruszka :*
Maaagy witaj
Dziewczyny spokojnie włosy farbować można tak jak jedna napisała już. Przepraszam, ale pisze z telefonu i ciężko mi się wraca sprawdzać nicki, a jeszcze Was nie znam :p mam nadzieje, ze będzie mi wybaczone
U mnie straszna wrażliwość na zapachy - wszystko czuje 10 razy mocniej niż normalnie.!delikatne mdłości, ale takie do przeżycia. Właśnie tylko przy zapachach lub czasem po jedzeniu poza tym Ok. Tzn biegam do toalety ciągnę, ale to i przed ciąża miewałam Hahaha.
Miłego dnia kochane u nas dzisiaj piękne słońce i teoretycznie 28 stopni zapowiadają - jak na jukeja to upał nie z tej ziemi :psunset06 lubi tę wiadomość
Bedzie dziewczynka
-
A ja mam małe mdłości. Do tego odkryłam, że spodnie mi się przycistne zrobiły. U nas dzisiaj zimno wiec długie spodnie ubrałam co na mnie zawsze przyduże były. A tu niespodzianka. Zapiąć zapinam, ale są na styk a jak usiadę to lepiej mi jak je rozluźnię.A tu dopiero przecież 8 tydzień się zaczyna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 12:39
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Kochane moje , póki co moje modlitwy zostały wysluchane i jest okruszek 5 mm , ładne ciałko zółte i powolutku bije mu serduszko. Doktor niczego nie przesądza, ale modlę się, żeby przetrwał.
Progesteron nie może spaść poniżej 11. Katiusza biegiem po duphaston lub luteinę, a najlepiej jedno i drugiekuzka, szwesta80, Alstro38, kolka, Aga89, rosann, Kiciak, kozamonia lubią tę wiadomość
-
aria40 wrote:Kochane moje , póki co moje modlitwy zostały wysluchane i jest okruszek 5 mm , ładne ciałko zółte i powolutku bije mu serduszko. Doktor niczego nie przesądza, ale modlę się, żeby przetrwał.
Progesteron nie może spaść poniżej 11. Katiusza biegiem po duphaston lub luteinę, a najlepiej jedno i drugie
Witam chciałabym dołączyć, jeszcze nieśmiało
Termin według belly mam na 18.02.2018
Jestem po 3 poronieniach (08.2006, 02.2016 i 03.2017)dlatego też taka moja nieśmiałość.
Mama mutacje MTHFR i PAI - heterozyhotyczne
I biorę clexane, actifolin, acard i luteinę
Trzymam kciuki za wszystkie mamusie i ich serduszka:-)rosann, sunset06, Milliemoo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaria40 wrote:Kochane moje , póki co moje modlitwy zostały wysluchane i jest okruszek 5 mm , ładne ciałko zółte i powolutku bije mu serduszko. Doktor niczego nie przesądza, ale modlę się, żeby przetrwał.
Progesteron nie może spaść poniżej 11. Katiusza biegiem po duphaston lub luteinę, a najlepiej jedno i drugie
podzwoniłam po lekarzach i najwcześniej mogą mnie przyjąć w środę. to się zapisałam. Obejrze sobie przy okazji mój pęcherzyk może do małża więcej dotrze jak zobaczy że rzeczywiście coś tam jest a nie że tylko mdłości symuluję ha ha no przynajmniej ja mam takie wrażenie że on tak myśli.
Ale jak myślice wziąść na własną rękę duphaston? -
Cześć dziewczyny. To i ja dołączę do Was - lutówek Mój termin to 9 luty i jest to 2 ciąża. Co najciekawsze moja ciąża jest ze stosunku przerywanego nieplanowana ale jak najbardziej chciana. A poza tym była blizniacza a już został tylko 1 kropek. Tamten zanikl.
Życzę wszystkim przyszłym mamusiom samych dobrych chwil bez mdłości, które sama mam i bez żadnych złych chwilMeginka, Alstro38, rosann lubią tę wiadomość
-
Katiuszaa ja uważam że żadnych leków nie powinno brać się na własną rękę.
Za mała lub za duża dawka może zaszkodzić. Ja na twoim miejscu czekała bym do środy. Nie chciałabym później myśleć co by było gdybym nie brała leków bez konsultacji.Rozumiem twój strach doskonale. Ale to są jednak hormony. Za dużą dawką też można zaszkodzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 18:45
rosann lubi tę wiadomość
Sunset, Maaagy, Alstro, Czekająca cześć Wam! Spokojnych ciąż
Katiusza ja bym nie brała... Lek to lek, to nie cukierki i nie odważyłabym się wziąć czegokolwiek bez konsultacji z lekarzem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 15:07
sunset06 lubi tę wiadomość
-
czekajaca000 wrote:Cześć dziewczyny. To i ja dołączę do Was - lutówek Mój termin to 9 luty i jest to 2 ciąża. Co najciekawsze moja ciąża jest ze stosunku przerywanego nieplanowana ale jak najbardziej chciana. A poza tym była blizniacza a już został tylko 1 kropek. Tamten zanikl.
Życzę wszystkim przyszłym mamusiom samych dobrych chwil bez mdłości, które sama mam i bez żadnych złych chwil
Witaj
Też nie planowałam teraz ciąży bo byłam w trakcie badań , ale bardzo chciałamczekajaca000 lubi tę wiadomość
-
Nie bez powodu Duphaston czy Luteina jest na receptę. Tym bardziej na początku ciąży powinno się konsultować każdy lek z lekarzem prowadzącym ciążę, bo maluch jest bardzo wrażliwy. Ja bym się nie odważyła, raczej zrobiła bym wszystko, żeby jak najszybciej zobaczyć się z lekarzem.
szwesta80, Milliemoo lubią tę wiadomość
-
katiuszaa wrote:Trzymam za ciebie kciuki z całych sił.
podzwoniłam po lekarzach i najwcześniej mogą mnie przyjąć w środę. to się zapisałam. Obejrze sobie przy okazji mój pęcherzyk może do małża więcej dotrze jak zobaczy że rzeczywiście coś tam jest a nie że tylko mdłości symuluję ha ha no przynajmniej ja mam takie wrażenie że on tak myśli.
Ale jak myślice wziąść na własną rękę duphaston? -
nick nieaktualnyMeginka wrote:A nie możesz iść nawet do jakiegoś innego gin w poniedziałek? Ja bym się raczej bała sama eksperymentować żeby nie przesadzić. Dużo odpoczywaj i jak najszybciej idź do lekarza. Wszystko będzie ok
Plan jest taki siedzieć z orzechami pracować ale bardzo lekko i przetrwać do środy. Dam rade! Muszę dać! Nie po to tyle lat czekałam na to szczęście żeby teraz coś poszło nie tak. a w poniedziałek postaram się zbadać proga czy coś rośnie