X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj bez żadnych objawów ... ale to jest zwariowane. Odliczam do środy - żeby wszystko było ok.

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• marmi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Sunset, wyglada na to, ze rodzimy w tym samym dniu ;)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaagy wrote:
    Cześć dziewczyny :) czytałam Was wcześniej i po cichu miałam nadzieje ze będę mogła tutaj napisać :) test ciążowy pozytywny + beta 117. Mogę do was dołączyć ? :)
    Pewnie ;) witaj, rozgość się :) na kiedy masz termin?

Maaagy lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Maaagy Znajoma

Wysłany: 17 czerwca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    Pewnie ;) witaj, rozgość się :) na kiedy masz termin?
    Dziękuje :) tutaj mi wyszło ze termin mam na 24.02 :) mam nadzieje ze zostanę z Wami na dluzej i razem będziemy przezywać nasze ciąże i porody :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 09:56

f2w3gox1au48jxjj.png
    ex2b9vvj4kyjlto9.png
  • MiaDina Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset o jak ja Ci zazdroszczę, ze widziałaś okruszka :*

Maaagy witaj ;)

Dziewczyny spokojnie włosy farbować można ;) tak jak jedna napisała już. Przepraszam, ale pisze z telefonu i ciężko mi się wraca sprawdzać nicki, a jeszcze Was nie znam :p mam nadzieje, ze będzie mi wybaczone :D

U mnie straszna wrażliwość na zapachy - wszystko czuje 10 razy mocniej niż normalnie.!delikatne mdłości, ale takie do przeżycia. Właśnie tylko przy zapachach lub czasem po jedzeniu poza tym Ok. Tzn biegam do toalety ciągnę, ale to i przed ciąża miewałam Hahaha.

Miłego dnia kochane u nas dzisiaj piękne słońce i teoretycznie 28 stopni zapowiadają - jak na jukeja to upał nie z tej ziemi :p

sunset06 lubi tę wiadomość

Bedzie dziewczynka

0d1ygzu3u94eltsn.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam małe mdłości. Do tego odkryłam, że spodnie mi się przycistne zrobiły. U nas dzisiaj zimno wiec długie spodnie ubrałam co na mnie zawsze przyduże były. A tu niespodzianka. Zapiąć zapinam, ale są na styk a jak usiadę to lepiej mi jak je rozluźnię.A tu dopiero przecież 8 tydzień się zaczyna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 12:39

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje , póki co moje modlitwy zostały wysluchane i jest okruszek 5 mm , ładne ciałko zółte i powolutku bije mu serduszko. Doktor niczego nie przesądza, ale modlę się, żeby przetrwał.

Progesteron nie może spaść poniżej 11. Katiusza biegiem po duphaston lub luteinę, a najlepiej jedno i drugie

kuzka, szwesta80, Alstro38, kolka, Aga89, rosann, Kiciak, kozamonia lubią tę wiadomość

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    Kochane moje , póki co moje modlitwy zostały wysluchane i jest okruszek 5 mm , ładne ciałko zółte i powolutku bije mu serduszko. Doktor niczego nie przesądza, ale modlę się, żeby przetrwał.

Progesteron nie może spaść poniżej 11. Katiusza biegiem po duphaston lub luteinę, a najlepiej jedno i drugie
    Bardzo się cieszęi trzymam kciuki :)

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria to dobra wiadomość. Trzymam mocno kciuki za okruszka <3

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Alstro38 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam chciałabym dołączyć, jeszcze nieśmiało :-)
    Termin według belly mam na 18.02.2018

Jestem po 3 poronieniach (08.2006, 02.2016 i 03.2017)dlatego też taka moja nieśmiałość.
    Mama mutacje MTHFR i PAI - heterozyhotyczne
    I biorę clexane, actifolin, acard i luteinę

Trzymam kciuki za wszystkie mamusie i ich serduszka:-)

rosann, sunset06, Milliemoo lubią tę wiadomość

• marmi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria, to bardzi dobre wiadomosci! Niech okruszek rosnie w sily :)

Milego dnia dziewczyny :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:

Trzymam za ciebie kciuki z całych sił.
    podzwoniłam po lekarzach i najwcześniej mogą mnie przyjąć w środę. to się zapisałam. Obejrze sobie przy okazji mój pęcherzyk może do małża więcej dotrze jak zobaczy że rzeczywiście coś tam jest a nie że tylko mdłości symuluję ha ha no przynajmniej ja mam takie wrażenie że on tak myśli.
    Ale jak myślice wziąść na własną rękę duphaston?

• czekajaca000 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. To i ja dołączę do Was - lutówek :) Mój termin to 9 luty i jest to 2 ciąża. Co najciekawsze moja ciąża jest ze stosunku przerywanego nieplanowana ale jak najbardziej chciana. A poza tym była blizniacza a już został tylko 1 kropek. Tamten zanikl.
    Życzę wszystkim przyszłym mamusiom samych dobrych chwil bez mdłości, które sama mam i bez żadnych złych chwil :)

Meginka, Alstro38, rosann lubią tę wiadomość

bhywh371ilfltdjs.png
    4c3tflw1301snnns.png[/link]
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza koniecznie jak masz to minimum 3x1.

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaa ja uważam że żadnych leków nie powinno brać się na własną rękę.
    Za mała lub za duża dawka może zaszkodzić. Ja na twoim miejscu czekała bym do środy. Nie chciałabym później myśleć co by było gdybym nie brała leków bez konsultacji.Rozumiem twój strach doskonale. Ale to są jednak hormony. Za dużą dawką też można zaszkodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 18:45

rosann lubi tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset, Maaagy, Alstro, Czekająca cześć Wam! :) Spokojnych ciąż :)

Katiusza ja bym nie brała... Lek to lek, to nie cukierki i nie odważyłabym się wziąć czegokolwiek bez konsultacji z lekarzem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 15:07

sunset06 lubi tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Alstro38 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajaca000 wrote:
    Cześć dziewczyny. To i ja dołączę do Was - lutówek :) Mój termin to 9 luty i jest to 2 ciąża. Co najciekawsze moja ciąża jest ze stosunku przerywanego nieplanowana ale jak najbardziej chciana. A poza tym była blizniacza a już został tylko 1 kropek. Tamten zanikl.
    Życzę wszystkim przyszłym mamusiom samych dobrych chwil bez mdłości, które sama mam i bez żadnych złych chwil :)

Witaj :-)

Też nie planowałam teraz ciąży bo byłam w trakcie badań , ale bardzo chciałam :-)

czekajaca000 lubi tę wiadomość

• qatynka Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bez powodu Duphaston czy Luteina jest na receptę. Tym bardziej na początku ciąży powinno się konsultować każdy lek z lekarzem prowadzącym ciążę, bo maluch jest bardzo wrażliwy. Ja bym się nie odważyła, raczej zrobiła bym wszystko, żeby jak najszybciej zobaczyć się z lekarzem. :)

szwesta80, Milliemoo lubią tę wiadomość

p19u43r8y4e057zb.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Trzymam za ciebie kciuki z całych sił.
    podzwoniłam po lekarzach i najwcześniej mogą mnie przyjąć w środę. to się zapisałam. Obejrze sobie przy okazji mój pęcherzyk może do małża więcej dotrze jak zobaczy że rzeczywiście coś tam jest a nie że tylko mdłości symuluję ha ha no przynajmniej ja mam takie wrażenie że on tak myśli.
    Ale jak myślice wziąść na własną rękę duphaston?
    A nie możesz iść nawet do jakiegoś innego gin w poniedziałek? Ja bym się raczej bała sama eksperymentować żeby nie przesadzić. Dużo odpoczywaj i jak najszybciej idź do lekarza. Wszystko będzie ok :)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    A nie możesz iść nawet do jakiegoś innego gin w poniedziałek? Ja bym się raczej bała sama eksperymentować żeby nie przesadzić. Dużo odpoczywaj i jak najszybciej idź do lekarza. Wszystko będzie ok :)
    niestety najwcześniejszy termin w moim mieście to środa.
    Plan jest taki siedzieć z orzechami pracować ale bardzo lekko i przetrwać do środy. Dam rade! Muszę dać! Nie po to tyle lat czekałam na to szczęście żeby teraz coś poszło nie tak. a w poniedziałek postaram się zbadać proga czy coś rośnie

‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ