X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Alstro38 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety te wszelkie plamienia wprowadzają duży stres a podobno to dość częste i lekarze do momentu jak nie są krwiste zalecają odpoczywać i nie stresować się, ale jest to trudne . . .
    Ja tez dziś zmagam się ze stresem związanym z "brązowymi" upławami , bez zapachu ale też nie wiem z czego to , a do tego biorę luteinę dopochwowo . . .:-/
    Może któraś z Was coś doradzi?

• Maaagy Znajoma

Wysłany: 18 czerwca 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaw wrote:
    Mdłości mam poranne, dzienne i wieczorne ale wymiotuje sporadycznie . Co do spania mogłabym spać w dzień a w nocy np o 3 koniec spania.
    Jeszcze napisze wam o kp, co prawda mnie teraz to nie dotyczy ale pomiędzy moimi młodszymi córkami jest 25 mcy różnicy , całą trzecia ciąże karmiłam , jak się najmłodsza urodziła to jeszcze 6 mcy karmiłam dwójkę . Potem starsza zrezygnowała sama a młodsza na piersi była do lekko ponad dwóch lat. Moj lekarz twierdził ze skoro czuje się dobrze , nic się nie dzieje to on nie widzi przeciwwskazań . Dodam że tez jestem po cc , nawet trzech.
    Wow podziwiam Cię :) chciałabym tak karmić ... trafiłaś na super lekarza:) niestety nie spotkałam jeszcze lekarza który jest za kp :(

f2w3gox1au48jxjj.png
    ex2b9vvj4kyjlto9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alstro38 wrote:
    Niestety te wszelkie plamienia wprowadzają duży stres a podobno to dość częste i lekarze do momentu jak nie są krwiste zalecają odpoczywać i nie stresować się, ale jest to trudne . . .
    Ja tez dziś zmagam się ze stresem związanym z "brązowymi" upławami , bez zapachu ale też nie wiem z czego to , a do tego biorę luteinę dopochwowo . . .:-/
    Może któraś z Was coś doradzi?
    Ja biorę duphaston i plamienia ustały po 4-5 dniach od brania. Luteina zawsze na mnie jakoś dziwnie działala. Staram się nie stresowac i przy pobolewaniu doraźnie brać nospe. Nie jechalam specjalnie na ip, bo i tak nic na to nie zarządza prócz tego co robię.. Jutro ide na bete zobaczyć czy wszystko ok (zalecenia lekarza przez plamienia) :)

Alstro38 lubi tę wiadomość

• Maaagy Znajoma

Wysłany: 18 czerwca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia wrote:
    Ja mam zamiar odstawić córkę pod koniec roku, no chyba że będę musiała, ale to zupełnie inna sprawa. Ja mam mdłości i zawroty głowy, brak apetytu do tego co nasila mdłości i tak w kolko
    A ile ma córcia ?

f2w3gox1au48jxjj.png
    ex2b9vvj4kyjlto9.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po swoich doświadczeniach wiem, że jak pojawiają się plemienia to od razu do szpitala. Przy pierwszym pojawiły mi się różowe plamki wieczorem, a rano już brązowe plemienie i to było poronienie całkowite. Przy drugim poronieniu plemienia pojawiły się dopiero po tym jak było już wiadomo , że kruszynka się nie rozwija.

Co do duphastonu - lekarz zaproponował mi że względu na moje poronienia , ja na razie się wstrzymałam z przyjmowaniem. Lek to lek. Kiedys tego nie było.

Choć duphaston mam w apteczce i podejrzewam ,że gdyby pojawiły się plemienia to pewnie bym wzięła bez zastanowienia.

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• Alstro38 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy żadnym z 3 poronien nie było plamieni ani uplawów za każdym razem dowiadywalam się z USG.

• Meginka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajaca000 wrote:
    Ja mam mdłości całą dobę łącznie z nocą ale na szczęście bez wymiotów. Jest takie charakterystyczne klucie i ssanie w żołądku nieprzyjemne tak jakbym była głodna co chwilę. Beznadziejne uczucie.
    A synka który ma już 20 mies nadal karmię piersią i on zamiast coraz mniej je coraz więcej w dzień i w nocy i nie ma żadnej siły by go odstawić. Lekarka kazała bezwzględnie odstawić może to z powodu przebojów z tą moją ciążą. Nie dość ze z zaskoczenia, podczas karmienia piersią to jeszcze podczas bezwzględnego zakazu zachodzenia od endokrynologa (niedoczynność tarczycy) takie życie jest przewrotne. Po kilku dniach od pozytywnej wysokiej bety miałam plamienie a potem krwawienie i ból brzucha byłam pewna że poronilam (tak pomyślałam że że stosunku przerywanego wychodzą jakieś słabsze te ciążę niż normalnie) tym bardziej ze na 1 usg gość nie zobaczył ciąży i nawet macicy powiekszonej wiec stwiedził, że jeśli byłam w ciąży to już jej nie ma. Po 2 dniach nie dawało mi to spokoju o zrobiłam betę kolejny raz byka juz na poziomie 16 tys wiec poszłam do innego lekarza który jednak zobaczył ciążę i to podwójną. Niestety drugi pęcherzyk zanikał i stąd prawdopodobnie miałam to krwawienie. A drugi pęcherzyk się utrzymał i jest nawet serduszko:) A w międzyczasie naczytalam się o ciążach pozamacicznych, o zaśniadach groniastych i oczywiście sobie wkręcalam ze to wszystko mam i dodatkowy stres. Tak więc od początku same dziwne rzeczy z tą moją ciążą.
    Ja mam dokładnie takie samo uczucie w żołądku. Jakbym co chwila była głodna mimo że niedawno jadłam. A w którym tygodniu i dniu dokładnie zobaczyłaś serduszko??

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alstro38 wrote:
    U mnie przy żadnym z 3 poronien nie było plamieni ani uplawów za każdym razem dowiadywalam się z USG.
    Alastro co ciąża to inaczej. Brązowe plamienia przeważnie są oznaka niskiego progesteronu. (Nie mowie o różowych). Ja miałam śluz taki ciemny kremowy, a później brązowawy, ale nie lalo się ze mnie nic brunatnego, ani mocno brązowego! :) u mnie przypuszczał była to kwestia progesteronu skoro po 4 dniach od brania dupshastonu przeszło :)

• Alstro38 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie masz większe doświadczenie niż ja wiec dla spokojnosci zrobię jutro badanie tego progesteronu .
    Dziękuję :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alstro38 wrote:
    Zdecydowanie masz większe doświadczenie niż ja wiec dla spokojnosci zrobię jutro badanie tego progesteronu .
    Dziękuję :-)
    Jeśli Cię to niepokoi bez obaw możesz jechać na izbę przyjęć. Zrobią USG i dla pewności zostawia na obserwacji :)

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaagy wrote:
    A ile ma córcia ?

13,5 miesiaca

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heeeej, wczoraj test pozytywny, dwie grube krechy po sekundzie :-) termin 25 lutego pokazuje belly ;-) w środę mam wizytę u lekarza, a jutro beta!

katiuszaa, Alstro38, aiwlys lubią tę wiadomość

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć to rodzimy razem ;)

IZOSTAR lubi tę wiadomość

• rosann Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Izostar :)

Ale mam dzisiaj koszmarny dzień :( Bardzo mnie boli żołądek, jest mega wzdęty :( Mam nadzieję, że jutro obejdzie się bez podobnych sensacji :(
    No a we wtorek wizyta u lekarza! <3 W końcu <3

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez cały 6 tydzień byłam wzdęta, teraz jest już lepiej :P

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• marmi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwoluje oficjalnie "tesknote" za wszelkimi ciazowymi objawami!!!

Dzis mam mdlosci, boli mnie glowa, a najgorsze jest to, ze jestem wrecz potwornie smutna. Posprzeczalam sie z mezem o pierdole i potem biedaczek musial mnie przez godzine przytulac i pocieszac ;)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Odwoluje oficjalnie "tesknote" za wszelkimi ciazowymi objawami!!!

Dzis mam mdlosci, boli mnie glowa, a najgorsze jest to, ze jestem wrecz potwornie smutna. Posprzeczalam sie z mezem o pierdole i potem biedaczek musial mnie przez godzine przytulac i pocieszac ;)

Skoro Ciebie tak "późno" złapało to może i dla mnie jest jeszcze szansa? :D

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 21:42

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Skoro Ciebie tak "późno" złapało to może i dla mnie jest jeszcze szansa? :D

Czekalam na to, ale teraz mam nadzieje, ze to jednodniowa akcja ;)

Choc podobno, jesli chodzi o mdlosci, apogeum przypada na 9-12 tydzien ;)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór ;)

Nieśmiało dołączam do Was z terminem wg belly na 19 lutego :) Przedwczoraj test negatywny, a dziś już II kreski i to dość wyraźny ;) Wieczorkiem będę Was czytać i powoli poznawać o ile zechcecie mnie tutaj ;)

Jestem mamom niespełna dwuletniej dziewczynki :) Byłam tutaj w Lipcówkach 2015 :)

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego wieczoru :)

a88, aiwlys lubią tę wiadomość

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ