X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paznokcie jeszcze daje radę:) ale gole sie na czuja, tzn. jedna strona na czuja a druga przed lustrem bo mam pieprzyk i boje się żeby go nie zaciąć :)

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki dziewczyny za pomyślne zakończenie szpitalnych pobytów !!!

Kawka czas najwyższy zacząć się oszczędzać, całe szczęście, że trafił Ci się przytomny i sensowny lekarz.

Kurcze, co tu nie zaglądam, to ciągle coś się z którąś dzieje :( A miało być tak pięknie. W dodatku non-stop mnie wywala z Belly i większość czytam jako niezalogowana, bo jak to mój 6-letni siostrzeniec mówi "dostaję szlaku trafu" :D jak chcę coś napisać, a muszę się ciągle logować :/

Lena7 ja dziś szykując się pod prysznicem do wizyty też poczułam się jakaś taka niezdarna z tym brzucholem, jak taki orangutan się czuję :D I depilacja powoli coraz gorzej, aczkolwiek ja bym chyba nigdy męża nie poprosiła o pomoc w takich czynnościach :)

Aa i wczoraj robiłam test obciążenia glukozą - nie taki diabeł straszny, da się wypić i żadnych akcji typu omdlenia czy wymioty nie miałam :)

Tokarzynka lubi tę wiadomość

• Justin30 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ta miksture z imbirem to trzeba pić łyżeczka czy zjadać? Chyba pić :) jakaś gorąca woda zalać, wrzątkiem?

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę dzisiaj w końcu zrobić bo się czuje niewyraźnie

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam na jakimś forum że imbir w drugiej połowie ciąży może spowodować przedwczesny poród.. mam nadzieję że to głupoty.. może w nadmiarze, i jak tu się leczyć :/

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka wrote:
    U mnie jest problem z goleniem, ale nie dlatego, bo nie widzę, a maszynka podrażnia mi skórę, a to później swędzi eh... wcześniej używałam kremów, a teraz wolę nie, także golę, ale sporadycznie, bo nie wytrzymuję. ;/
    Marcepanka, moja skóra w okolicach intymnych od zawsze tak reaguje, dlatego nie golę całości, a tylko po boczkach, a resztę trymerem damskim na 3-4 mm. Polecam tę metodę :)

f2w3flw16652lysf.png
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin, w razie czego zawsze możesz zrobić babciną miksturę cebulową :)

f2w3flw16652lysf.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo..a to dopiero brzucha wywali haha :-D ja męża do golenia też nie zaproszę, ale do paznokci to już tak, tylko nie wiem czy dobrze zrobię prosząc go o to :-D

Mnie na kompie belly nawet nie chce zalogować od wczoraj, tylko z telefonu pisze :-(
    Ruda nie przejmuj się za dziś czujesz mniej ruchów, ja od wczoraj mam tornado w brzuchu, a dwa dni temu to też coś niemrawo było..także musimy się tu pocieszać, wzajemnie, bo to tak po prostu jest :-)

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Moje Złote!!!

Wasp,masz racje,co lekarz to podejście i chęci,mój ginek to super lekarz,on dmucha na zimne i bardzo dba o ciężarne,dzisiaj tez założył pessar mamuśke z bliźniakami,bo ja odesłali ze szpitala bez niczego,a ona jeszcze powinna pochodzić w tej ciazy,a nie rodzic przedwcześnie...Justa może upomnij się właśnie o ten pessar jak się szyjka skróciła i masz skurcze

Kuzka,Kolka,Krakowianka,dzięki dziewczynki,dobre nastawienie to podstawa,muszę dla dobra malutkiej kluseczki,bo ona ma tam siedzieć w brzuchu jeszcze co najmniej do przyszłego roku ;)

Meggi,będę zarażać optymizmem Was ile tylko mi starczy sił ;))) wierzę,ze dobro wraca ;)

Marmi,kochana doczekałas się :) już prawie koniec wstawania!!! Chyba będzie święto w chacie ;D

Biotech,super,ze już do domku wracasz!Odpoczywaj na równi ze mną i justą ;))) Trzeba doczekać tych bezpiecznych tygodni!!!

Liy88,dzięki,wrzuciłam na luz i się oszczędzam ile mogę ;) mnie już się belly uspokoiło tfu tfu,żebym nie zapeszyla ;p

Lena7,faza ,,cudowania'' przy goleniu i mnie dopadła,choć jeszcze daje radę,gorzej było z paznokciami u stop ;D wtedy akrobacje na całego!!!

Misiaki Kochane!Jestem po wizycie, okazuje się,ze jestem ,,małym egzemplarzem szyjkowym'' i musza mi zamówić tego pessara najmniejszego,w związku z czym zakładanie będzie we wtorek i to obowiązkowe...ponieważ skurcze skurczami,ale moja córa wykonała obrót o 180' w ciągu 2 dni i niczym rasowa kickbokserka zasuwa mi kopy w szyjkę kolanami i stopami ;) jest bardzo aktywnym maluchem i widać,ze już jest silna,a ginek powiedział,ze jak urośnie i się wzmocni to wtedy dopiero jak kopnie to może spowodować rozwieranie szyjki i przedwczesny poród(bo sadzi kopniaki teraz to prawie pewne,ze później będzie tylko mocniej ;))) Wiec skurcze to jedno,a moja boksereczka to drugie,wniosek,zaprzyjaźniam się od wt z panem pessarem co by już żadnych atrakcji nie było ;p a jeszcze kremik ,,dowcipny'' bo jakieś zapalonko małe,ale to już w ogóle pikuś jest ;)Wieje optymizmem,bo inaczej to w kaftanie można by było skończyć,a ja się do szpitali nie garnę... w końcu ktoś tu musi na forum Wam kibicować równo z kawą w łapce ;)))
    Jeszcze tylko Justą,żeby się dobrze zajęli ci lekarze,trzymamy kciuki,nie daj się mamuśka!!!

Tokarzynka, Paula., lena7, Anne92, marmi, Liy88, Wasp, Asasa lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobitki! Późno się z Wami witam, bo z rana jak wstałam, ogarnęłam się, zrobiłam śniadanie i byłam na spotkaniu w przychodni z położną. Dzisiaj był temat: Kąpiel i pielęgnacja noworodka :) A więc tak: temp. w pomieszczeniu 22-24 st, temp. wody 37st. Najlepiej na poczatku myć samą wodą, starać się jak najmniej środków stosować-zwracać uwage na skład- odradzają Johnsona. Do wody warto dodac kilka kropel pokarmu :)
    Na spód wanienki pieluszkę tetrową, żeby maluszek się nie slizgał, łapiemy go pod główką za rączkę :kleszczowo: i pod pupę za nóżkę "kleszczowo". Głowkę możemy na początku albo na końcu umyć. Aha, wody tak, żeby nie zanurzać kikuta za bardzo. I jak myjemy okolice pieluszki to od przodu to tyłu (odbytu)-szczególnie u dziewczynek. Po kąpieli wycieramy, dobrze spr się reczniczki z kapturkiem. Niemowlaczki kąpiemy co 2-3 dni,a codziennie wiadomo toaleta- gazikiem z wodą. Można czyms nakremować dziecko, ale nie za duzo- na początku to zbędne. Chyba ze cos się dzieje i tzreba kremy/maści stosować.
    A co do pierwszej kąpieli- w szpitalu po urodzeniu- wg WHO kąpiel po 6 godzinach- dobrze zeby maluszek ejszcze przez jakiś czas był w mazi płodowej-jest to dla niego naturalna ochrona.
    Położna też mówiła o sławnych niedrapkach- ze wcale nie są takie dobre, jak się malsuzek podrapie to trudni, a po urodzeniu jak będzie miał wolne rączki to umożliwi mu to poznanie siebie, będzie mógł paluszki to buzi wkładać. Pierwsze paznokcie się wykruszą, a obcinać dopiero w domu, po wyjsciu ze szpitala. Jesli chodzi o ropiejące oczka to też wystarczy gazik z letnia, przegotowana wodą lub z solą fizjologiczną- i oczka przezieramy od zewnątrz do wewnątrz i gazik wyrzucamy, uszka tez gazikiem. :)

A dzisiaj wizytujemy o 18:40- boję się tej wizyty,a le nie mogę już doczekać, mam nadzieje że wszystko u Bartusia będzie dobrze, że prawidłowo rośnie. Jakoś tak mi się wydaje że od tyg mi brzuch nie urósł ;( a jeszcze odebrałam wyniki, z krwi super, tylko w moczu mam bilirubine... :(

Czarna- dobrze ze to wszystko sprawdzili i bd miała pessar- zawsze to bezpieczniej :) I Ty nasza dobra duszyczko musisz być w dobrym nastroju i nie myśleć źle, bo kto nami się zajmie? :) :*

Biotech- super, ze juz w domku! Teraz odpoczywajcie :)

Lena7- co do kombinezonu- zostaw go sobie, zobaczysz kiedy bd dobry, jak cos to sprzedasz. A jak śliczny to skzoda juz sie go pozbywac :) Też wybieram sie po weekendzie na łowy do lumpka- moze cos dla chłopczyka będzie, bo ostatnil to same śpiworki, kombineozny i spiochy dla dziewczynek były ;)

Paula., Liy88, Asasa lubią tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Kawka, trzymam kciuki za Ciebie wtedy! Ty jesteś tak optymistyczną osoba, że musi być dobrze, chociaż wiem że pewnie w głowie trochę strachu jest, ale masz fajnego lekarza na szczęście, więc wszystko jest pod kontrolą :-)

Tokarzynka wow, ale informacji, wszystko sobie skopiuje, i jak przyjdzie czas, to jak znalazł :-)
    Trzymam && za wizyte! :-)
    Kombinezon zostawię, masz rację, później go komuś dam w razie czego..

Robię drożdżówkę ze śliwkami, mam nadzieję że wyjdzie, bo teściowa będzie dziś na gościnie, a nic innego nie mam:-\

Tokarzynka, marmi lubią tę wiadomość

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mi trochę bokiem wychodzi ta praca:/ nawał roboty, spina cały czas, odgruzować się nie mogę, 8h przy kompie, osoba na moje zastępstwo ma przyjść na początku listopada a jeszcze przyuczyć ją muszę bo zielona w moich tematach jest:/ planowałam popracować do końca grudnia ale nie wiem jak długo wytrzymam. Poza tym i tak szef myśli że będę część roboty robiła w domu... Brak nadziei. Pomarudziłam trochę teraz trzeba się wziąć za siebie:)

Kupiliśmy używaną brykę firmy jedo, nie wiem czy któraś z Was testowała wózki tej firmy? Ogólnie są polecane, tym bardziej że u nas bardziej terenowy wózek się nada niż miejski.

I miała bym jeszcze wieeeeeeelką prośbę: czy któraś z Was mogłabym mi przesłać listę wyprawkową w exelu na adres [email protected]? Przypominałam się już wcześniej ale do mnie nie dotarła:/

• Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena7- poproszę o kawałek drożdżówki :D

iv092n0aukx79ex5.png

Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga!Promocja w Rossmannie trwa do 31 grudnia! Pieluszki dla kobiet od 34 tyg ciązy :) Ja niestety się nie załapię, pod koniec grudnia bd w 32/33 tyg

http://www.rossmann.pl/pampers#steps_ebp

Asasa, sunset06 lubią tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka wrote:
    Lena7- poproszę o kawałek drożdżówki :D
    I ja :)

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka wrote:
    Uwaga!Promocja w Rossmannie trwa do 31 grudnia! Pieluszki dla kobiet od 34 tyg ciązy :) Ja niestety się nie załapię, pod koniec grudnia bd w 32/33 tyg

http://www.rossmann.pl/pampers#steps_ebp
    Dobrze wiedziec bo widzialam tą promocje ale nie sądzilam ze tak dlugo ona trwa. To ja jeszcze się zalapie tylko zebym o niej w grudniu pamietala :D

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeczynki a wiadomo co u Chekoladki ?

Trzymam za was kciuki ..szczegolnie za te dziewczynki co maja problemy..

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasnie, z ta promocja w Ross. to niektóre się z nas nie zalapia, ale oliwkę na rozstępy możecie odebrać :-)

Zapraszam zapraszam na tą drożdżówkę! Jeszcze pół blachy dla Was mam! Ja sama zzarlam 4 kawałki ;-)

Rafaello, ja mam tą listę ale w pliku txt ? Chcesz tak?

Liy88, Tokarzynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik, czekoladka pisała na FB ze dwa dni temu, że są dalej w szpitalu, ale jest ok, Afi 9,5, a Olek ślicznie rośnie i waży bodajże 550g :) także od czekoladki dobre wiadomości :)

Ja Wam powiem, że wysypianie to jedno, ale jak wracam po tych 12h poza domem, to już mnie wieczorami boli i ciagnie w brzuchu. Więc najbardziej się ciesze, że bedę miała możliwość położyć się na chwilkę w ciągu dnia i zwyczajnie odpocząć :)

Anne, to w czwartek rano świętujemy razem :)

Kawka, super doktora trafiłaś, trzymaj się go, a ta mniejsza kawka to niezła aparatka, tak mamusię kopać i boksować, niech nie przesadza ;)

Justa, jak tam dziś u Ciebie?

Basik83, Tokarzynka, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie żebym namawiała do złego, ale zawsze mozna usunąć się z rossnę i dodać od nowa wpisując wcześniejszą datę produ, żeby się na tę rosskową promocję załapać ;)

Lena, zapomniałam wcześniej napisać, ale aż mi oczy wyszły, jak zobaczyłam info o drożdżówce ze śliwkami - kocham, uwielbiam i nie mogę się oprzeć :D

lena7 lubi tę wiadomość

‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ