X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paznokcie jeszcze daje radę:) ale gole sie na czuja, tzn. jedna strona na czuja a druga przed lustrem bo mam pieprzyk i boje się żeby go nie zaciąć :)

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki dziewczyny za pomyślne zakończenie szpitalnych pobytów !!!

Kawka czas najwyższy zacząć się oszczędzać, całe szczęście, że trafił Ci się przytomny i sensowny lekarz.

Kurcze, co tu nie zaglądam, to ciągle coś się z którąś dzieje :( A miało być tak pięknie. W dodatku non-stop mnie wywala z Belly i większość czytam jako niezalogowana, bo jak to mój 6-letni siostrzeniec mówi "dostaję szlaku trafu" :D jak chcę coś napisać, a muszę się ciągle logować :/

Lena7 ja dziś szykując się pod prysznicem do wizyty też poczułam się jakaś taka niezdarna z tym brzucholem, jak taki orangutan się czuję :D I depilacja powoli coraz gorzej, aczkolwiek ja bym chyba nigdy męża nie poprosiła o pomoc w takich czynnościach :)

Aa i wczoraj robiłam test obciążenia glukozą - nie taki diabeł straszny, da się wypić i żadnych akcji typu omdlenia czy wymioty nie miałam :)

Tokarzynka lubi tę wiadomość

• Justin30 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ta miksture z imbirem to trzeba pić łyżeczka czy zjadać? Chyba pić :) jakaś gorąca woda zalać, wrzątkiem?

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę dzisiaj w końcu zrobić bo się czuje niewyraźnie

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam na jakimś forum że imbir w drugiej połowie ciąży może spowodować przedwczesny poród.. mam nadzieję że to głupoty.. może w nadmiarze, i jak tu się leczyć :/

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka wrote:
    U mnie jest problem z goleniem, ale nie dlatego, bo nie widzę, a maszynka podrażnia mi skórę, a to później swędzi eh... wcześniej używałam kremów, a teraz wolę nie, także golę, ale sporadycznie, bo nie wytrzymuję. ;/
    Marcepanka, moja skóra w okolicach intymnych od zawsze tak reaguje, dlatego nie golę całości, a tylko po boczkach, a resztę trymerem damskim na 3-4 mm. Polecam tę metodę :)

f2w3flw16652lysf.png
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin, w razie czego zawsze możesz zrobić babciną miksturę cebulową :)

f2w3flw16652lysf.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo..a to dopiero brzucha wywali haha :-D ja męża do golenia też nie zaproszę, ale do paznokci to już tak, tylko nie wiem czy dobrze zrobię prosząc go o to :-D

Mnie na kompie belly nawet nie chce zalogować od wczoraj, tylko z telefonu pisze :-(
    Ruda nie przejmuj się za dziś czujesz mniej ruchów, ja od wczoraj mam tornado w brzuchu, a dwa dni temu to też coś niemrawo było..także musimy się tu pocieszać, wzajemnie, bo to tak po prostu jest :-)

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Moje Złote!!!

Wasp,masz racje,co lekarz to podejście i chęci,mój ginek to super lekarz,on dmucha na zimne i bardzo dba o ciężarne,dzisiaj tez założył pessar mamuśke z bliźniakami,bo ja odesłali ze szpitala bez niczego,a ona jeszcze powinna pochodzić w tej ciazy,a nie rodzic przedwcześnie...Justa może upomnij się właśnie o ten pessar jak się szyjka skróciła i masz skurcze

Kuzka,Kolka,Krakowianka,dzięki dziewczynki,dobre nastawienie to podstawa,muszę dla dobra malutkiej kluseczki,bo ona ma tam siedzieć w brzuchu jeszcze co najmniej do przyszłego roku ;)

Meggi,będę zarażać optymizmem Was ile tylko mi starczy sił ;))) wierzę,ze dobro wraca ;)

Marmi,kochana doczekałas się :) już prawie koniec wstawania!!! Chyba będzie święto w chacie ;D

Biotech,super,ze już do domku wracasz!Odpoczywaj na równi ze mną i justą ;))) Trzeba doczekać tych bezpiecznych tygodni!!!

Liy88,dzięki,wrzuciłam na luz i się oszczędzam ile mogę ;) mnie już się belly uspokoiło tfu tfu,żebym nie zapeszyla ;p

Lena7,faza ,,cudowania'' przy goleniu i mnie dopadła,choć jeszcze daje radę,gorzej było z paznokciami u stop ;D wtedy akrobacje na całego!!!

Misiaki Kochane!Jestem po wizycie, okazuje się,ze jestem ,,małym egzemplarzem szyjkowym'' i musza mi zamówić tego pessara najmniejszego,w związku z czym zakładanie będzie we wtorek i to obowiązkowe...ponieważ skurcze skurczami,ale moja córa wykonała obrót o 180' w ciągu 2 dni i niczym rasowa kickbokserka zasuwa mi kopy w szyjkę kolanami i stopami ;) jest bardzo aktywnym maluchem i widać,ze już jest silna,a ginek powiedział,ze jak urośnie i się wzmocni to wtedy dopiero jak kopnie to może spowodować rozwieranie szyjki i przedwczesny poród(bo sadzi kopniaki teraz to prawie pewne,ze później będzie tylko mocniej ;))) Wiec skurcze to jedno,a moja boksereczka to drugie,wniosek,zaprzyjaźniam się od wt z panem pessarem co by już żadnych atrakcji nie było ;p a jeszcze kremik ,,dowcipny'' bo jakieś zapalonko małe,ale to już w ogóle pikuś jest ;)Wieje optymizmem,bo inaczej to w kaftanie można by było skończyć,a ja się do szpitali nie garnę... w końcu ktoś tu musi na forum Wam kibicować równo z kawą w łapce ;)))
    Jeszcze tylko Justą,żeby się dobrze zajęli ci lekarze,trzymamy kciuki,nie daj się mamuśka!!!

Tokarzynka, Paula., lena7, Anne92, marmi, Liy88, Wasp, Asasa lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobitki! Późno się z Wami witam, bo z rana jak wstałam, ogarnęłam się, zrobiłam śniadanie i byłam na spotkaniu w przychodni z położną. Dzisiaj był temat: Kąpiel i pielęgnacja noworodka :) A więc tak: temp. w pomieszczeniu 22-24 st, temp. wody 37st. Najlepiej na poczatku myć samą wodą, starać się jak najmniej środków stosować-zwracać uwage na skład- odradzają Johnsona. Do wody warto dodac kilka kropel pokarmu :)
    Na spód wanienki pieluszkę tetrową, żeby maluszek się nie slizgał, łapiemy go pod główką za rączkę :kleszczowo: i pod pupę za nóżkę "kleszczowo". Głowkę możemy na początku albo na końcu umyć. Aha, wody tak, żeby nie zanurzać kikuta za bardzo. I jak myjemy okolice pieluszki to od przodu to tyłu (odbytu)-szczególnie u dziewczynek. Po kąpieli wycieramy, dobrze spr się reczniczki z kapturkiem. Niemowlaczki kąpiemy co 2-3 dni,a codziennie wiadomo toaleta- gazikiem z wodą. Można czyms nakremować dziecko, ale nie za duzo- na początku to zbędne. Chyba ze cos się dzieje i tzreba kremy/maści stosować.
    A co do pierwszej kąpieli- w szpitalu po urodzeniu- wg WHO kąpiel po 6 godzinach- dobrze zeby maluszek ejszcze przez jakiś czas był w mazi płodowej-jest to dla niego naturalna ochrona.
    Położna też mówiła o sławnych niedrapkach- ze wcale nie są takie dobre, jak się malsuzek podrapie to trudni, a po urodzeniu jak będzie miał wolne rączki to umożliwi mu to poznanie siebie, będzie mógł paluszki to buzi wkładać. Pierwsze paznokcie się wykruszą, a obcinać dopiero w domu, po wyjsciu ze szpitala. Jesli chodzi o ropiejące oczka to też wystarczy gazik z letnia, przegotowana wodą lub z solą fizjologiczną- i oczka przezieramy od zewnątrz do wewnątrz i gazik wyrzucamy, uszka tez gazikiem. :)

A dzisiaj wizytujemy o 18:40- boję się tej wizyty,a le nie mogę już doczekać, mam nadzieje że wszystko u Bartusia będzie dobrze, że prawidłowo rośnie. Jakoś tak mi się wydaje że od tyg mi brzuch nie urósł ;( a jeszcze odebrałam wyniki, z krwi super, tylko w moczu mam bilirubine... :(

Czarna- dobrze ze to wszystko sprawdzili i bd miała pessar- zawsze to bezpieczniej :) I Ty nasza dobra duszyczko musisz być w dobrym nastroju i nie myśleć źle, bo kto nami się zajmie? :) :*

Biotech- super, ze juz w domku! Teraz odpoczywajcie :)

Lena7- co do kombinezonu- zostaw go sobie, zobaczysz kiedy bd dobry, jak cos to sprzedasz. A jak śliczny to skzoda juz sie go pozbywac :) Też wybieram sie po weekendzie na łowy do lumpka- moze cos dla chłopczyka będzie, bo ostatnil to same śpiworki, kombineozny i spiochy dla dziewczynek były ;)

Paula., Liy88, Asasa lubią tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Kawka, trzymam kciuki za Ciebie wtedy! Ty jesteś tak optymistyczną osoba, że musi być dobrze, chociaż wiem że pewnie w głowie trochę strachu jest, ale masz fajnego lekarza na szczęście, więc wszystko jest pod kontrolą :-)

Tokarzynka wow, ale informacji, wszystko sobie skopiuje, i jak przyjdzie czas, to jak znalazł :-)
    Trzymam && za wizyte! :-)
    Kombinezon zostawię, masz rację, później go komuś dam w razie czego..

Robię drożdżówkę ze śliwkami, mam nadzieję że wyjdzie, bo teściowa będzie dziś na gościnie, a nic innego nie mam:-\

Tokarzynka, marmi lubią tę wiadomość

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mi trochę bokiem wychodzi ta praca:/ nawał roboty, spina cały czas, odgruzować się nie mogę, 8h przy kompie, osoba na moje zastępstwo ma przyjść na początku listopada a jeszcze przyuczyć ją muszę bo zielona w moich tematach jest:/ planowałam popracować do końca grudnia ale nie wiem jak długo wytrzymam. Poza tym i tak szef myśli że będę część roboty robiła w domu... Brak nadziei. Pomarudziłam trochę teraz trzeba się wziąć za siebie:)

Kupiliśmy używaną brykę firmy jedo, nie wiem czy któraś z Was testowała wózki tej firmy? Ogólnie są polecane, tym bardziej że u nas bardziej terenowy wózek się nada niż miejski.

I miała bym jeszcze wieeeeeeelką prośbę: czy któraś z Was mogłabym mi przesłać listę wyprawkową w exelu na adres [email protected]? Przypominałam się już wcześniej ale do mnie nie dotarła:/

• Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena7- poproszę o kawałek drożdżówki :D

iv092n0aukx79ex5.png

Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga!Promocja w Rossmannie trwa do 31 grudnia! Pieluszki dla kobiet od 34 tyg ciązy :) Ja niestety się nie załapię, pod koniec grudnia bd w 32/33 tyg

http://www.rossmann.pl/pampers#steps_ebp

Asasa, sunset06 lubią tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka wrote:
    Lena7- poproszę o kawałek drożdżówki :D
    I ja :)

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka wrote:
    Uwaga!Promocja w Rossmannie trwa do 31 grudnia! Pieluszki dla kobiet od 34 tyg ciązy :) Ja niestety się nie załapię, pod koniec grudnia bd w 32/33 tyg

http://www.rossmann.pl/pampers#steps_ebp
    Dobrze wiedziec bo widzialam tą promocje ale nie sądzilam ze tak dlugo ona trwa. To ja jeszcze się zalapie tylko zebym o niej w grudniu pamietala :D

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeczynki a wiadomo co u Chekoladki ?

Trzymam za was kciuki ..szczegolnie za te dziewczynki co maja problemy..

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasnie, z ta promocja w Ross. to niektóre się z nas nie zalapia, ale oliwkę na rozstępy możecie odebrać :-)

Zapraszam zapraszam na tą drożdżówkę! Jeszcze pół blachy dla Was mam! Ja sama zzarlam 4 kawałki ;-)

Rafaello, ja mam tą listę ale w pliku txt ? Chcesz tak?

Liy88, Tokarzynka lubią tę wiadomość

• marmi Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik, czekoladka pisała na FB ze dwa dni temu, że są dalej w szpitalu, ale jest ok, Afi 9,5, a Olek ślicznie rośnie i waży bodajże 550g :) także od czekoladki dobre wiadomości :)

Ja Wam powiem, że wysypianie to jedno, ale jak wracam po tych 12h poza domem, to już mnie wieczorami boli i ciagnie w brzuchu. Więc najbardziej się ciesze, że bedę miała możliwość położyć się na chwilkę w ciągu dnia i zwyczajnie odpocząć :)

Anne, to w czwartek rano świętujemy razem :)

Kawka, super doktora trafiłaś, trzymaj się go, a ta mniejsza kawka to niezła aparatka, tak mamusię kopać i boksować, niech nie przesadza ;)

Justa, jak tam dziś u Ciebie?

Basik83, Tokarzynka, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie żebym namawiała do złego, ale zawsze mozna usunąć się z rossnę i dodać od nowa wpisując wcześniejszą datę produ, żeby się na tę rosskową promocję załapać ;)

Lena, zapomniałam wcześniej napisać, ale aż mi oczy wyszły, jak zobaczyłam info o drożdżówce ze śliwkami - kocham, uwielbiam i nie mogę się oprzeć :D

lena7 lubi tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ