Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
lena7 wrote:Oto moje rozważania odnośnie wczorajszej kąpieli..
-Nie widzę co/jak sobie "tam" gole, i robię to na "czuja"
-nie sięgam już stóp, i nie mogę obciąć paznokci- wczoraj był to zdaje ostatni raz jak zrobiłam to sama, a i tak przy akompaniamencie piosenki "wyginam śmiało ciało"
Też tak macie?
-
marmi wrote:Dziewczyny, nie żebym namawiała do złego, ale zawsze mozna usunąć się z rossnę i dodać od nowa wpisując wcześniejszą datę produ, żeby się na tę rosskową promocję załapać
DTokarzynka lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Cześć mamuski
Ale się porobilo...boje się iść po tym szpitalu na wizytę kontrolna u prowadzacego,mam w poniedziałek,mam nadzieje ze szyjka trzyma.Przeziębienie mnie rozlozylo,przez katar nie mogę oddychać,nic nie czuje,ani węchu ani smaku także do słodkiego mnie nie ciągnie,tyle dobrze bo w sobotę jade na glukozę.
Kawusia to jaka masz ta szyjkę,ze Ci juz pessar zakładają?
Justa ja tam?
Biotech dobrze,ze Cie juz puścili,w domciu to jednak lepiej
Mnie tak od tygodnia coraz ciężej w wannie,gole się na raty,potem chyba odpuszcze,zeby brzucha nie napinac,jeszcze z tym moim nieszczesnym lozyskiem mam stracha jak ide do toalety ehhh byle do stycznia.
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Z miłych rzeczy to poukladalam i pochowalam rzeczy dla malucha do nowych mebelkow,wyslalam meza do rossmanna po kilka rzeczy w promocji z babydream,kierowalam się opiniami z bloga srokao
Wole przyspieszyć z wyprawka,bo różnie może być,żeby biedak sam z tym nie został jakbym znowu do szpitala wylądowała.
Zostaje misja wózek,ale nie wiem totalnie co wybrać,bebetto mi się ciekawy wydaje...
ChudaRuda mam identyczna poduche z identyczna poszewkaTokarzynka lubi tę wiadomość
Ja trochę mam fisia na punkcie eko jeśli chodzi o chemię, i też bardzo lubię firme z ross.babydream, w płynie do kąpieli dla dzieci kapie się ja, mój, i jeszcze używam jako płyn do higieny intymnej, tak samo oliwka HiPP, jedną z lepszych jeśli chodzi o skład. Mi kiedyś koleżanka która mieszka w UK, powiedziała, że u nich j&j to jest to jedna z najgorszych firm jeśli chodzi o kosmetyki dla.dzieci, i tak jak u nas stoi wysoko na Polkach, tak u nich na najniższych..
kasiarzyna lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak spina , skurcze zapisują się nawet na ktg jak dzis jedno miałam chwile .. ogolnie mam mieć założony pessar o ile dotrwam do założenia go dlatego ze mam grzybice która jest także na szyjce co wyszło dzisiaj w posiewie , żeby go założyć muszę mieć czysto wiec biore cały czas leki myśle ze koło niedzieli powtórzą mi wymaz ( z szyjki nie z pochwy ) wiec to już 4 dni i na wynik czeka się około 3 dni wiec wychodzi tydzień także jeżel wynik za ten tydzień będzie dobry dostane krążek .. mam nadzieje ze dobry będzie tak ogolnie i ze same te wymazy z szyjek brane nie zaszkodzą no i mam cały czas skurcze nikt mi nie sprawdza szyjki wiec żyje ogromna nadzieja ze nadal jest na co w ogóle ten krążek zakladac
-
Dziewczyny... gdzie macie zamiar wywalac zuzyte pieluszki? ....przy pierwszym dziecku, te pieluszki z wieksza zawartoscia pakowalismy do jednorazowych reklamowek i ze dwa razy dziennie wynosilismy do kosza na zewnatrz... teraz myslalam o tym wiaderku tomme tippe sengenic, raz ze podobno trzyma zapachy, dwa ze jednak jakos tak bardziej estetycznie wyglada...
https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Cześć moja dzidzia już prawie 1kg!to dlatego czuję ją w różnych częściach brzucha naraz;) przyplątało mi się "coś" i zaczynam 8 dni z globulkami dopoch. a na spinanie brzucha luteina pod język + 2 tyg. bez ćwiczeń i przemęczania się bo szyjka wg. lekarza przykrótka...zmieniłam lekarza więc jest szansa że tak już mam:) za 2tyg kontrola
stere koleżance się ten kosz nie sprawdził bo bardzo dużo tych woreczków zużywała i musiała dokładać co rusz, ale patent jest fajny jak dla mnie:)Asasa, marmi, Tokarzynka, Liy88 lubią tę wiadomość
06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
A ja po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia nie bardzo byłam zdecydowana ale cieszę się że poszliśmy bo położna super wyluzowana, wesoła kobieta, dużo przydatnych informacji. I powiem Wam, że mojemu mężowi się spodobało i powiedział że będzie ze mną chodził z czego się bardzo cieszę bo tego się nie spodziewałam, wcześniej dużo marudził że nie chce więc w szoku jestem:)
Asasa, Mayolin, Tokarzynka, Liy88 lubią tę wiadomość
-
Lena wczoraj miałam dokładnie ten sam problem z depilacją
Kasiarzyna podziel się co warto teraz kupić z babydream na promocji, bo zwyczajnie mi się nie chce szukać
Byłam dziś u lekarza i w sumie ta wizyta nic nie wniosła... trwała 5 min i jest wszystko w porządku, wyniki badań, szyjka, a usg nie miałam więc nie wiem co u dzidziWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 21:55
marmi, Czarna_kawa, Liy88 lubią tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj studniówka ogólnie z rana panika, strach płacz bo jedna strona brzuszka spinala sie na pare sekund.. Tak pol dnia mialam. Caly czas lezalam panikowalam.. Ale na 18.30 mialam wizyte i poprostu okazalo sie że to spinanie brzuszka to stópka mojej córeczki jest obrocona główka do dolu, buzka do kręgosłupa i poprostu fika mi nozkami wypychajac na chwile brzuch. Ma 908 gram, odetchnęłam z ulgą, szyjka 3.4cm wiec bez zmian w porównaniu do ostatniej wizyty.wszystko ok jest ale tak czy siak mam wiecej wypoczywac
kolka, Asasa, marmi, Tokarzynka, Liy88 lubią tę wiadomość
-
Asasa zaopatrzylismy się w pampersy newborn 43 szt z karta rossne, a z babydream to patyczki do uszu,płyn do kapieli ten błękitny pflegebad,może w sobotę maz upoluje chusteczki nawilżanie bo juz ktoś wykupił,4pak aha i balsam do budzi i ciała pozostało z kosmetyków kupić na wszelki wypadek krem na odparzenia i krem do buzi na mróz
Asasa lubi tę wiadomość
Asasa, taka 5 minutowa wizyta mimo wszystko wiele daje, +10 do spokoju, bo wiesz, że z szyjką ok, a po ostatnich przebojach dziewczyn tu i na FB, to ja już o swojej szyjce myślę każdego dnia, czy się tam trzyma i czy na pewno wszystko w porządku
Sunset, piekny dzidź - prawie kilogram myślę, że mój Olo waży podobnie już, jak nie więcej, bo to mały gigancik jest
Justa, podobno jest takie stare przysłowie, według którego duża liczba narodzin chłopców zwiastuje nadejście wojny oby nie...
Dobrze, że za coś się wzięli Ci lekarze u Ciebie. To leczymy szybciutko infekcję i kciuki za wyniki posiewu. Założą pessar, a mamusia będzie leżeniem, magnezem, nospą i lutką trzymać dzidziusia mocno w brzuszku teraz już musi być dobrze, mocno trzymam kciuki.
Ja z goleniem daję radę dzięki lusterku, polecam tę opcję chociaż ostatnio jakoś niezbyt często
Miłego dnia mamusie. Czy ktoś poza mną jeszcze nie robił badania krzywej? Chyba jeszcze Jomi i Kuzka?
Asasa, sunset06 lubią tę wiadomość
-
Lena198808, też pięknie rośnie Twój brzdąc
Nieźle Cię córeczka nastraszyła tą stópką, też bym panikowała. Gagatek Ci rośnie ale dobrze, że finalnie wszystko w porządku
Kasiarzyna, a teraz seria babydream jest w promocji, czy po prostu tak się złożyło, że akurat teraz maż się wybrał na łowy?lena198808 lubi tę wiadomość