X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • marmi Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam bym mogła spać i spać, ale trzeba iść do pracy. Już chyba mi się nie opłaca zmniejszać liczby drzemek, ale powiem Wam, że tak ciężko mi się rano wstaje, że doszłam już do 6!! ;)
    Dobrego dnia :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi, jeszcze trochę i nie będziesz musiała wstawać rano :-) Podziwiam Cię, że jeszcze pracujesz ;-)

marmi lubi tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Biotech Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy dziś do domku:-)

lilka1984, Krakowianka, Anne92, Wasp, Czarna_kawa, marmi, kuzka, kolka, ChudaRuda, Basik83, Tokarzynka, szwesta80 lubią tę wiadomość

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    A ja tam bym mogła spać i spać, ale trzeba iść do pracy. Już chyba mi się nie opłaca zmniejszać liczby drzemek, ale powiem Wam, że tak ciężko mi się rano wstaje, że doszłam już do 6!! ;)
    Dobrego dnia :)

Marmi ja Cie podziwiam, ze pracujesz jeszcze. Ja chwile posiedze przed kompem w domu i juz mnie plecy bola.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 08:33

marmi lubi tę wiadomość

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 a jak u Was?

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch cały czas się spina jutro tydzień jak leżę w szpitalu ..

• lena7 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Biotech :-) najlepiej w domku!

Ruda Ty masz tam jakiegoś ducha? ;-)

Ja ostatnio nawet dobrze śpię tfu tfu, żeby nie zapeszyc! Wychodze właśnie z domu po 2 dniach, bo u mnie padało cały czas!! wczoraj to była masakra, a dziś widzę że słonko świeci :-)
    Kurcze kupiłam ostatnio w lumpku fajny biały misiowy kombinezon na zimę ale na 6-9 miesięcy, (9,5kg) ale właśnie doszłam do wniosku, że chyba to był zły zakup,.bo na luty za duży, a na następny. Zimę będzie za mały :-( co myślicie?
    Ale był taki ładny, że nie mogłam się oprzeć, a koszt. Tylko 20zl!

Biotech lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :),
    Biotech super wiadomości z rana, nie ma jak w domciu.

Marmi mi dzisiaj rano też było ciężko wstać , bo ok 2 w nocy nie mogłam spać, a jak już zasnęłam to o 5:40 zadzwonił budzik. Ale obyło się bez drzemek ;)

Czarna kawa daj znać co powie Twój lekarz dzisiaj.

Miłego dnia dziewczynki!

Biotech, marmi lubią tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Super Biotech :-) najlepiej w domku!

Ruda Ty masz tam jakiegoś ducha? ;-)

Ja ostatnio nawet dobrze śpię tfu tfu, żeby nie zapeszyc! Wychodze właśnie z domu po 2 dniach, bo u mnie padało cały czas!! wczoraj to była masakra, a dziś widzę że słonko świeci :-)
    Kurcze kupiłam ostatnio w lumpku fajny biały misiowy kombinezon na zimę ale na 6-9 miesięcy, (9,5kg) ale właśnie doszłam do wniosku, że chyba to był zły zakup,.bo na luty za duży, a na następny. Zimę będzie za mały :-( co myślicie?
    Ale był taki ładny, że nie mogłam się oprzeć, a koszt. Tylko 20zl!
    Moze na jesien sie przyda, zalezy jak duzy ten kombinezonik, bobrozmiar rozmiarowi nie rowny ;)

Biotech, super!

Justa, a moze niech Ci dadza jeszcze progesteron, duphaston czy cos...

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena nie ma wstydu! Ja tez uwielbiam święta i wszystko co wokol :) nawet listy do M co roku szlifuje :). Wczoraj dotrwałam film w klimacie Świątecznym "zaślubiny" i oglądałam do końca bo był swiąteczny klimat i ozdoby :). Ja sie wczoraj dowiedziałam, ze remont naszego pokoju dziecięcego vel sypialni odbędzie sie dopiero w grudniu...wiec nici z urządzania wcześniej :(

Czarna brawo Ty :):) piekne podejście :):). Lez i pachnij z muzyka relaksacyjna. Ja wczoraj relaksowalam sie na wałku do jogi...polecam :)

Justa jak tam? Cos robią dzisiaj? Czy obserwują? Zapytaj o Scopolan czopki moze...

Biotech śmigają do domku odpoczywać :)

Miłego dnia dziewczynki, ja dzis do szpitala odwiedzić koleżankę po wycięciu Glejaka. Jest mega optymistka wiec ryczeć nie planujemy :)

Biotech, Tokarzynka lubią tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się dziś witam :) W planach mam upieczenie jabłecznika, bo dostałam jabłuszka prosto z drzewka. Mniam... uwielbiam jabłeczniki, ale od słodkiego "choruję" więc mam nadzieję, że to mnie nie odrzuci, bo mąż będzie tylko zajadał.

Biotech super wiadomość. Odpoczywajcie w domku!

Justa1994 okropnie Ci współczuję. Czekam na dobre wieści, a i wysyłam dużo siły. Chciałabym pomóc, ale to moja pierwsza ciąża i jestem zielona w tych tematach :(

lena7 ja to nie wchodzę już do ciucholandów, zawsze widzę tam dosłownie szmaty, a nie ubrania. Chyba nie byłam w dobrym ;p Pozostają sklepy i wyprzedaże xD

Co do spania, to mnie synek wybudza ok. 3 nad ranem kopniakami. Zabawne jest to, że przed obudzeniem się, zawsze mi się śni, że na moim brzuchu ciało porusza się jak morskie fale.

Aha i jutro nareszcie mam połówkowe! Zapewne jestem ostatnia już :D

marmi, Biotech, ChudaRuda, Tokarzynka lubią tę wiadomość

• marmi Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka, kciuki za połówkowe :)

Biotech, cudnie, że wychodzicie. Ale nie miej skrupułów leżeć i odpoczywać w domu jak najwięcej :)

Justa, a jak kwestia leczenia tego zastoju? Bo mam nadzieję, że jak z tym się uporają, będą mogli zrobić więcej w kwestii skurczów.

Lena, ja od wczoraj, za każdym razem jak się kładę, to wciskam palec w brzuch i sprawdzam, czy daje się nacisnąć ;) dzięki, bo wreszcie mam jakiś namacalny sposób, żeby się uspokoić ;)

A z wstawaniem dziewczynki, zostało mi całe 3 pobudki i okrutnie się z tego cieszę, huehue ;)

Biotech, Anne92, meggi90 lubią tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a w kwestii wyprawki. Do którego tygodnia powinno się już praktycznie wszystko mieć?

Zapewne zaraz zacznę robić pomniejsze zakupy, no ale nie zmienia to faktu, że na ten czas nie mam zupełnie nic. Cały czas mówię sobie, że mam czas. Na rynku jest teraz tego tyle, że człowiek głupieje co potrzebne, a co niekoniecznie.

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biotech, dużo zdrówka i odpoczywaj jak najwięcej.
    Lena, nie strasz tymi duchami, jestem sama w domu, tzn. z sunią moją ale jak usłyszy jakiś większy hałas to czmycha szybko pod łóżko:) taki obronny pieseł :)
    Z tym palcem, mam to samo:) wczoraj cały wieczór dziubałam brzuch:)
    Coś mnie martwi bo moja mała jakoś mało ruchliwa się zrobiła:(
    Marcepanka, mi brakuje jeszcze sporo rzeczy, mąż wróci w polowie listopada i będziemy dalej szykować wyprawkę.
    Ja całą wyprawkę muszę mieć już do końca grudnia, w styczniu męża nie będzie cały miesiać, wraca dopiero na poród, mam nadzieje, że zdąży :)
    Mamusie, kiedy planujecie pranie ciuszków dla maluszka/maluszków? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 10:33

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • stere Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim

...oby wszystkie nasze "szpitalne" mamy szczesliwie wrocily do domu...

Marcepanka... ja juz chyba mam wszystko, zostaly tylko pieluchy jednorazowe i mokre chusteczki... chce jeszcze zrobic kocyk na drutach ale idzie mi jak krew z nosa...
    ....mysle ze spokojnie do miesiaca przed porodem mozna kompletowac wyprawke... ja mam termin na koniec stycznia - poczatek lutego a poza tym tydzien temu bylam ostatni raz w Polsce przed porodem i kupilismy w ojczyznie kilka rzeczy, ktorych nie dostane u siebie lub zwyczajnie tanszych a ubranka mam po starszym dziecku... rzeczy poporodowe dla siebie dostane od ubezpieczyciela i od poloznych wiec tym sobie glowy nie zawracam....

ChudaRuda... za jakis czas musze wyciagnac kartony z ubrankami i poprzeglądać co bedzie mi potrzebne a co nie ale pranie planuje pod koniec grudnia... czekam az mi sie stare kapsulki do prania skoncza i zaczne uzywac plyn biologiczny dla wszystkich, wtedy nie bede musiala oddzielnie prac ubran...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Biotech Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za mile słowa Dziewczyny:-*
    Ja po ostatnich atrakcjach chyba przyspiesze z kompletowaniem wyprawki, roznie moze byc. Sporo juz mam, ale troche tez brakuje;-)
    Tez jestem ciekawa kiedy wszystko wyprac zebym nie została z tzw reka w nocniku, ze juz np. Nie będę mogla wstawac i sama wszystkiego przygotować.

Wasp lubi tę wiadomość

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi cieszę się na Twoje tylko 3 pobudki do pracy ;-) bo zostało mi tyle samo :-)

marmi lubi tę wiadomość

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto moje rozważania odnośnie wczorajszej kąpieli..
    -Nie widzę co/jak sobie "tam" gole, i robię to na "czuja"
    -nie sięgam już stóp, i nie mogę obciąć paznokci- wczoraj był to zdaje ostatni raz jak zrobiłam to sama, a i tak przy akompaniamencie piosenki "wyginam śmiało ciało"
    Też tak macie? :-P

ChudaRuda, Liy88, marmi lubią tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest problem z goleniem, ale nie dlatego, bo nie widzę, a maszynka podrażnia mi skórę, a to później swędzi eh... wcześniej używałam kremów, a teraz wolę nie, także golę, ale sporadycznie, bo nie wytrzymuję. ;/

• Justin30 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena7 dokładnie mam tak samo :) z tym że od jakiegoś czasu mąż mi obcina paznokcie u stóp :)

w57v9n73s9oqyqdu.png
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ