Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kurcze dziewczyny, współczuję
Justa, ten Twój szpital jest po prostu do d! Jaja jakieś
Tego nie, tamtego nie, to co w takim razie? Jest tam w ogóle oddział neo? A w razie czego masz tam u siebie jakiś inny szpital?
Kawa mam nadzieję że wszystko okaże się w porządku..kurcze co się dzieje, aż strach
Dziewczyny trzymajcie się, trzymamy kciuki za Was!
Biotech ciesze się że u Ciebie już lepiej
Co do twardnienia brzucha, to mam cały czas twardy..i też nie wiem teraz czy powinnam się martwić czy nie ehh..Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualnyJest oddział od 32 tyg , przy wcześniejszych porodach ale tez tylko powyżej któregoś tam tyg pewnie koło 25 minimum dzwonią do Warszawy 100 km dalej i przewożą .. o ile oczywiście w danym szpitalu w Warszawie znajdzie się dla ciebie miejsce , nie chce nawet myśleć co z osobami rodzącymi w 21,22,23,24 tyg.. w ogóle maja gdzieś .. siedzę i wyje ale próbuje się uspokoić bo wiadomo dobrze to nie wpłynie .. ale ciężko na prawdę nie mam już sił
-
Justa1994 wrote:Mój lekarz prowadzący jest na zwolnieniu bo ma problemy zdrowotne , Rozmawiałam teraz z położnym tym takim w porządku co jeden taki jest to mówi ze od 22 tyg dopiero jest poród przedwczesny a wcześniej jak ja mam 21 to poronienie .. i lekarze nic nie chcą robić ogolnie teraz bo się boja przy młodych ciążach No to super Najleoiej nic nie robić .. I jeszcze powiedział ze nie będą chcieli zrobić usg bo nawet jak zobaczą ze szyjka się skraca i wg to i tak nic z tym nie zrobią .. Ze nawet mnie nie podszyja ani nie zalaza tego krążka w tym tyg .. I dziwne to dla mnie kiedyś ratowali młodsze ciąże a teraz to maja w dupie ? Szok
-
lena7 wrote:Kurcze dziewczyny, współczuję
Justa, ten Twój szpital jest po prostu do d! Jaja jakieś
Tego nie, tamtego nie, to co w takim razie? Jest tam w ogóle oddział neo? A w razie czego masz tam u siebie jakiś inny szpital?
Kawa mam nadzieję że wszystko okaże się w porządku..kurcze co się dzieje, aż strach
Dziewczyny trzymajcie się, trzymamy kciuki za Was!
Biotech ciesze się że u Ciebie już lepiej
Co do twardnienia brzucha, to mam cały czas twardy..i też nie wiem teraz czy powinnam się martwić czy nie ehh..
Twardnienie to czujesz jak ci się z brzucha robi skala a za chwile odpuszcza, coś takiego? Bierzesz magn3z? -
Justa1994 wrote:Jest oddział od 32 tyg , przy wcześniejszych porodach ale tez tylko powyżej któregoś tam tyg pewnie koło 25 minimum dzwonią do Warszawy 100 km dalej i przewożą .. o ile oczywiście w danym szpitalu w Warszawie znajdzie się dla ciebie miejsce , nie chce nawet myśleć co z osobami rodzącymi w 21,22,23,24 tyg.. w ogóle maja gdzieś .. siedzę i wyje ale próbuje się uspokoić bo wiadomo dobrze to nie wpłynie .. ale ciężko na prawdę nie mam już sił
-
Justa1994.... oby te bole ustapily...
...w pierwszej ciazy po prostu cieszylam sie z kazdego dnia i spokojnie czekalam, teraz wyczekuje 30 tygodnia ciazy zeby poczuc sie w miare bezpiecznie... u nas wczesniakow do 25 tygodnia ciazy w ogole sie nie ratuje, dopiero od 26 tygodnia... nie wiem tez na jakie wspomaganie moglabym liczyc gdyby cos sie dzialo....
...mysle o Was codziennie...
Marcepanka... bo krzywa cukrowa robi sie tylko ze skierowaniem... tez bylam zdziwiona bo placilam za to ale tak jest, ze wzgledu na duze obciazenie organizmu przy tym badaniu...
ChudaRuda, Marmi... ja po zjedzeniu tez mam twardszy brzuch i czuje sie ociezala ale to raczej normalne, potem wszystko wraca do normy...
Justa1994... mi to sie wydaje, ze trafilas na jkis dziwnych lekarzy.... przeciez tyle sie mowi w Polsce o podtrzymywaniu ciazy, o nowych sposobach itp a tu takie szopkihttps://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Wasp wrote:Lena jak wyglada u Ciebie twardnienie, umiesz opisać ? I co znaczy cały czas?
Twardnienie to czujesz jak ci się z brzucha robi skala a za chwile odpuszcza, coś takiego? Bierzesz magn3z?
Magnezu żadnego nie biorę, skorczy żadnych nie mam, jedynie ostatnio, chyba w niedzielę takie coś dziwnego miałam ale chyba to były h-b.Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
Jeny , co tu się dzieje.
Trzymam mocno kciuki dziewczyny! Jednocześnie sama jestem nieco przerażona, bo już sama nie wiem czy mi się brzuch stawia czy co?
Myślałam , że to wzdęcia... mi jak się napnnie brzuch to potrafi być sztywny do wieczora- ja to wiązałam właśnie ze wzdęciem, bo od zawsze mam problemy z jelitami . Ale teraz to już sama nie wiem czy to a pewno to i czy powinnam się martwić -
nick nieaktualnyMama poruszyła sprawę i zadzwoniła do znajomej która jest tu przełożona czegoś tam , dwa dni czekałam na konsultacje z urologiem i nagle jak przyszła ta znajoma to po 15 minutach byłam już na konsultacji i to nie u zwykłego urologa a u ordynatora urologii podobno najlepszy lekarz u nas.. powiedział ze jeżeli założą mi cewnik to nie DJ tylko przez plecy dziura do nerki .. ale jeszcze nie wiem jaka podejmie decyzje ma się skonsultować z ginekologiem , ginekolodzy tłumaczyli się ze chcą znaleźć przyczynę tych skurczy tak czy tak leczenia na to nie ma ..
-
Jejku dziewczyny co to się dzieje Wasp fajnie, że jesteś na tym forum i mozna poczytac twoich porad, wskazówek. Ja też mam twardy brzuszek.. Może nie jest tak napiety bo moge cos tam tłuszczyku chwycic. Ale tak czy siak czytajac Was zaczynam się tez martwic... Pomimo ze biorę magne b6 2x2 i aspargin 2x1 pojawily mi sie znowu skurcze w lydkach. Zwiekszylam magnez juz. Poza tym nie wiem mam takie dziwne uczucie w pochwie jakby mi cos tam zalegało jakbym miala wsadzonego tampona.. Malą przeważnie ostatnio czuje nisko.. Czekam na jutrzejsza wizyte, ktora dopiero na 18.30. Zdrowka mamusie musimy naprawde zwolnić i pozostaje nam tylko leżeć i pachnieć
Wasp, marmi lubią tę wiadomość
-
Justa1994 wrote:Mój lekarz prowadzący jest na zwolnieniu bo ma problemy zdrowotne , Rozmawiałam teraz z położnym tym takim w porządku co jeden taki jest to mówi ze od 22 tyg dopiero jest poród przedwczesny a wcześniej jak ja mam 21 to poronienie .. i lekarze nic nie chcą robić ogolnie teraz bo się boja przy młodych ciążach No to super Najleoiej nic nie robić .. I jeszcze powiedział ze nie będą chcieli zrobić usg bo nawet jak zobaczą ze szyjka się skraca i wg to i tak nic z tym nie zrobią .. Ze nawet mnie nie podszyja ani nie zalaza tego krążka w tym tyg .. I dziwne to dla mnie kiedyś ratowali młodsze ciąże a teraz to maja w dupie ? Szok
-
Justa trzymam mocno kciuki, żeby znajomosci pomogły. Wierz prosze ze przetrwasz szpital a pózniej już z górki.
Kawa &&& za zero skurczy na ktg.
Mnie brzuch twardnieje jak za dużo np, sprzątam, ale położę sie i przechodzi. Skurcze H- b teraz rzadziej mam odpukać. Oprócz witamin prenatalnych biorę magnez nawet do 6 tabletek dziennie.
Trzymajcie sie Dziewczyny kochane!!!
-
Wiem, że to forum ciążowe ale mi się od razu polityka nasuwa w związku z ze szpitalnymi przebojami Justy.
Jeszcze się będą lekarze na klauzulę sumienia przy problematycznych wczesnych ciążach powoływali. I przy zagrożonych ciążach nie będą chcieli nic robić, by nie zostać o nic oskarżonym. Czytając wasze wpisy o perypetiach szpitalnych aż strach być w ciąży. A co to będzie później, jeśli wejdzie całkowity zakaz aborcji? Lekarze będą się bali cokolwiek robić, by czasem nie mieć kłopotów. Szkoda gadać normalnie.
Ja szkołę rodzenia zaczynam w przyszły czwartek. A dzisiaj o 15:30 podglądam Franka. Po całym miesiącu, aż nie mogę się doczekać. Jestem strasznie ciekawa ile wazy i czy przyrost jego wagi jest ok. Młody od rana buszuje w brzuchu, nawet moja mama w końcu po raz pierwszy poczuła jak wnuk kopie. Wyraz jej twarzy - bezcenny. Babcia zachwycona na maxa.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Właśnie przyszedł mój adapter besafe ciesze się bardzo, bo będę się czuła o wiele bezpieczniej w aucie!
Dziewczyny wstyd się mi przyznać, ale wczoraj zakupiłam kilka ozdób bożonarodzeniowych..wiem, jestem okropnaChudaRuda, Justin30, marmi, Krakowianka lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
Lena7 nie musi ci być wstyd Ja już planuję jak Młodemu w nocy przed 1 grudnia wywiesić na ścianie kalendarz adwentowy taki na sznurku z 24 kieszonkami i co w te kieszonki zapakować. Kupiłam go w zeszłym roku na kiermaszu świątecznym z pracy i schowałam przed Młodym. Bedzie miał niezłą niespodziankę jak się 1 grudnia obudzi I już nie mogę się doczekać jego miny jak go zobaczy
marmi, lena7 lubią tę wiadomość
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Lena będziesz z adaptera zadowolona, ja wczoraj miałam ostre hamowanie i tak mi ulżyło ze go mam bo nie odcisnęło do brzuszka
lena7 lubi tę wiadomość
-
Właśnie rozmawiałam z koleżanką w sprawie twardego brzucha, ona ma 2.dzieci, ostatnie rodziła w maju, i powiedziała mi że jej w szpitalu powiedzieli ze brzuch powinien być taki, że jak się położysz na płasko, to możesz nacisnac palcem brzuch, to jest ok..więc ja w te pędy zaraz się położyłam i tym paluchem w ten brzuch na moje oko, wydaje się być ok, ale dziećiu mojemu chyba się to niezbyt podobało, bo zaczął mi oddawać
marmi, Asasa, Krakowianka lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn