X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa współczuje strasznie :( jak tu sie nie denerwować jak patałachy tak sie zachowują. A co na to, Twój lekarz prowadzący?

5958beaa9c1f8.png
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 25 października 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciez podaja fenoterol w pompie ... ale glupoty gadaja ...

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 25 października 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, moze to faktycznie wina tez tego zastoju ? Jedno z drugim troche zwiazane skoro masz infrkcje (dobrze lamietam?)
    Musisz przede wszytskim starac sie wyciszyc Ty, bo to tez ma zwiazek, jedno z drugim, niestety :(. Ja za Ciebie mega mocno trzymam.kciuki.

Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Dziewczynki!

Dopiero teraz piszę,bo wczoraj miałam głowę skołowaną po tej wizycie...Mała wazy coś ponad 570 g,ale jeśli chodzi o tygodnie ciazy to coś wyszło z pomiarów,ze jest tydzień opóźnienia,jeszcze podchodziłam do tego normalnie,ale pod koniec badania lekarz zaczął sprawdzać brzuszek i niestety się zaniepokoił,bo mi się ,,stawia'',wezwał swoją asystentkę doświadczona położną i potwierdziła to samo...wiec boją się czy nie mam przedwczesnych skurczy,bo mam brzunio jak kamień,a to nie jest normalne na tym etapie...mówiłam,ze od jakiegos czasu mam okropne zaparcia i dostałam niby czopki wczoraj,ale do dzisiaj nie pomogły...miałam za zadanie przeleżeć bez stresu i spiny do rana i szykuje się na KTG do szpitala. Mój lekarz kategorycznie powiedział,że rano mam to sprawdzić czy skurcze się pojawiają i w razie czego zostaje w szpitalu...tego to się nie spodziewałam powiem Wam,sprawdzajcie kochane te wasze skurcze i bóle,bo sama jestem w szoku,ze u mnie mogło się coś takiego pojawić skoro wydawałoby się funkcjonuje normalnie.Dam Wam znać po tym KTG jaka jest sytuacja...

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Biotech Ekspertka

Wysłany: 25 października 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Dziewczyny co to sie dzieje:'( justa, kawa trzymajcie sie. Widzisz kawa Ciebie tez biora na ktg, a ja mimo ze jestem w szpitalu to mnie nie podpinaja, chyba tu uwazaja ze to za wczesna ciąża...

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, trzymam mocno kciuki, żeby ns ktg nie zapisały się żadne skurcze. Może faktycznie ten twardy brzuch to efekt zaparć. Ja polecam pić codziennie 2 łyżeczki siemienia lnianego (w całości) zalanego szklanką wrzątku. Jak przestygnie płyn wypijasz, a ziarna zjadasz. Tylko tu kluczowa jest systematyczność. To nie działa doraźnie, ale pijąc codziennie wieczorem zaparcia przesrsja dokuczać.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 25 października 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktg w tak wcześniej ciazy jest rzadkością.
    Czarna a często Ci się stawia ten brzuch?

Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, trzymajcie się tam mocno. Przerażona jestem tym co się dzieje.
    Dziewczyny ja nie wiem jak odróżnić to napinanie od wzdęcia brzucha :( mam też twardy brzuch wieczorem i do tego gazy, wezmę nospe albo espumisan i przechodzi. Czy to jest to napinanie czy po prostu wzdęcia?

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany dziewczyny, trzymam za was i za maluszki mocne kciuki.

Dziwna jest ta nasza opieka zdrowotna. Ja się np. nie mogę zapisać na krzywą cukrową odpłatnie, a muszę mieć skierowanie. W innym przypadku mam jechać do jakiejś diagnostyki... a ja nie chcę jechać autobusem na głodniaka i jeszcze w taką pogodę.

Kurtkę zimową to ja już nie założę. Zachciało mi się dopasowany płaszcz... ehh

Jeszcze raz życzę siły! Dawajcie znać na bieżąco. Wierzę, że nasze dzidzie są silne

• kolka Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawusia trzymam kciuki, dawaj znać co i jak. Będzie dobrze, musi być :* Mira jest dzialna jak mamusia, więc nie ma opcji, żeby coś było nie tak :)

Ja jeszcze w łóżku, nawet na siusiu mi sie nie chce wstać :P

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo mocne kciuki za Was trzymam!

Kurczę, chyba i ja zacznę brać tak profilaktycznie magnez. Nie czuję żadnych napinań brzucha, ale nie zaszkodzi.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna kawa, u mnie też malutka ma tydzień opóźnienia, w dodatku też lekarz juz w 20 tygodniu zauważył twardy brzuch ale nic nie wspomniał o szpitalu, dostałam tylko czopki scopolan X2 dziennie. Kurcze, może też powinni mnie sprawdzić pod ktg, ale już prawie 1,5 miesiąca tak jest, więc mam nadzieję że wszystko ok

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawusia będzie wszystko dobrze, trzymam kciuki.
    Przeraża mnie co to się ostatnio u nas dzieje, wszystkie co chwilę w szpitalu lądują. Ja też miewam takie twardnienia brzucha i do tego ból podbrzusza. Na dodatek od wczoraj moja mała wierci się non stop, co mnie trochę niepokoi czy wszystko jest ok.. Jutro idę do lekarza, więc tylko odliczam godziny.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj czuje jakby mnie przeziębienie brało.. oby się nie rozkręciło..narazie leczę się czosnkiem i woda utleniona wkraplana do uszu (odpukac!! Od początku ciąży zawsze rozganiala przeziębienie )

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 25 października 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja dzisiaj w nocy miałam taką dyskoteke w brzuchu jak nigdy- mały szalał! A teraz spokojny- jeszcze go od rana nie czułam. Ale z rana byłam na spacerze do laboratorium, dopiero od pół godziny leże, więc go ululałam ;)

Jejku... dziewczyny co to się dzieje.... :( II trymestr miał być najlepszym czasem, a tu co chwilę jakaś ląduje w szpitalu :(

Justa- dziwne podejście tych lekarzy.. ale własnie rozmawiałaś ze swoim lekarzem prowadzącym? Może on by do innego szpitala skierował, albo by dał jakies zalecenia?

Biotech- super że u Ciebie lepiej :) i oby tak dalej!

Czarna Kawa- u mnie tez osttanio wyszedł maluszek ze jest o 6 dni młodszy, zobaczymy jak będzie teraz, moze podgonił. Ale oby rósł!
    Mi brzuch się stawia-twardznieje jak więcej porobie, jak się położe to przechodzi.
    Mam nadzieję, że u Ciebie KTG wyjdzie w porządku! CZekam na wieści i trzymam mocno kciuki i przytulam! :*

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa, moja mała też od wczoraj prawie non stop się rusza, ale podobno dzieci między 24 a 28 tygodniem są najbardziej aktywne. Ale lepiej tak, niż miałybysmy się martwić brakiem ruchów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 10:30

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawka, rozważ wcześniejsze odpuszczenie sobie pracy. Trzymam kciuki, żeby nie wyszły skurcze na ktg. Tak czy inaczej będziesz musiała dużo odpoczywać, dla dobra swojego i małej.
    I trzymaj się tam, myślami jesteśmy z Tobą :*

Justa, tak sobie myślę, że małe możliwości leczenia są związane z tym zastojem. Skoro układ "wydalniczy" nie funkcjonuje poprawnie, to pewnie byłby problem z wydaleniem jakichś zbednych elementów czy niepotrzebnych leków, a to nie byłoby dobre ani dla Ciebie, ani dla dzidziusia.
    Oby szybko rozprawili się z zastojem i mogli zająć się skurczami :(

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda, ja mam tak samo. Nie wiem, czy to, że wieczorami albo po jedzeniu mam cały twardy i napięty brzuch, to jest to twardnienie, czy nie. I coraz bardziej się tym stresuje, że nawet nie będę umiała rozpoznać, że coś się dzieje :(
    Też już biorę magnez profilaktycznie...

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka tak jest, nie zrobią Ci krzywej bez skierowania bo jesli masz cukrzyce to moze Ci zaszkodzic takie badanie. Nawet prywatnie potrzebują zaswiadczenia.

Dziewczyny kurcze co to sie dzieje?! Justa jestem zla na tych lekarzy, ze sie Toba lepiej nie zajmujam kurde nie wierze, ze sje więcej nie da zrobic :/

Czarna to jeszcze nic złego, moze faktycznie to jednak od zaparc, oby KTG nie pokazalo nic zlego! I zdecydowanie zakoncz już pracę!! Nie ma co ryzykowac, nawet jeśli to okaze się nic groznego!
    Trzymam za Was wszystkie kciuki mocno!!

km5sp07weqrpj7bl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianka wrote:
    Justa współczuje strasznie :( jak tu sie nie denerwować jak patałachy tak sie zachowują. A co na to, Twój lekarz prowadzący?

Mój lekarz prowadzący jest na zwolnieniu bo ma problemy zdrowotne , Rozmawiałam teraz z położnym tym takim w porządku co jeden taki jest to mówi ze od 22 tyg dopiero jest poród przedwczesny a wcześniej jak ja mam 21 to poronienie .. i lekarze nic nie chcą robić ogolnie teraz bo się boja przy młodych ciążach No to super Najleoiej nic nie robić .. I jeszcze powiedział ze nie będą chcieli zrobić usg bo nawet jak zobaczą ze szyjka się skraca i wg to i tak nic z tym nie zrobią .. Ze nawet mnie nie podszyja ani nie zalaza tego krążka w tym tyg .. I dziwne to dla mnie kiedyś ratowali młodsze ciąże a teraz to maja w dupie ? Szok

‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ