Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Justa, moze to faktycznie wina tez tego zastoju ? Jedno z drugim troche zwiazane skoro masz infrkcje (dobrze lamietam?)
Musisz przede wszytskim starac sie wyciszyc Ty, bo to tez ma zwiazek, jedno z drugim, niestety . Ja za Ciebie mega mocno trzymam.kciuki. -
Dzień Dobry Dziewczynki!
Dopiero teraz piszę,bo wczoraj miałam głowę skołowaną po tej wizycie...Mała wazy coś ponad 570 g,ale jeśli chodzi o tygodnie ciazy to coś wyszło z pomiarów,ze jest tydzień opóźnienia,jeszcze podchodziłam do tego normalnie,ale pod koniec badania lekarz zaczął sprawdzać brzuszek i niestety się zaniepokoił,bo mi się ,,stawia'',wezwał swoją asystentkę doświadczona położną i potwierdziła to samo...wiec boją się czy nie mam przedwczesnych skurczy,bo mam brzunio jak kamień,a to nie jest normalne na tym etapie...mówiłam,ze od jakiegos czasu mam okropne zaparcia i dostałam niby czopki wczoraj,ale do dzisiaj nie pomogły...miałam za zadanie przeleżeć bez stresu i spiny do rana i szykuje się na KTG do szpitala. Mój lekarz kategorycznie powiedział,że rano mam to sprawdzić czy skurcze się pojawiają i w razie czego zostaje w szpitalu...tego to się nie spodziewałam powiem Wam,sprawdzajcie kochane te wasze skurcze i bóle,bo sama jestem w szoku,ze u mnie mogło się coś takiego pojawić skoro wydawałoby się funkcjonuje normalnie.Dam Wam znać po tym KTG jaka jest sytuacja...
-
Czarna, trzymam mocno kciuki, żeby ns ktg nie zapisały się żadne skurcze. Może faktycznie ten twardy brzuch to efekt zaparć. Ja polecam pić codziennie 2 łyżeczki siemienia lnianego (w całości) zalanego szklanką wrzątku. Jak przestygnie płyn wypijasz, a ziarna zjadasz. Tylko tu kluczowa jest systematyczność. To nie działa doraźnie, ale pijąc codziennie wieczorem zaparcia przesrsja dokuczać.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Kurcze dziewczyny, trzymajcie się tam mocno. Przerażona jestem tym co się dzieje.
Dziewczyny ja nie wiem jak odróżnić to napinanie od wzdęcia brzucha mam też twardy brzuch wieczorem i do tego gazy, wezmę nospe albo espumisan i przechodzi. Czy to jest to napinanie czy po prostu wzdęcia?Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
nick nieaktualnyO rany dziewczyny, trzymam za was i za maluszki mocne kciuki.
Dziwna jest ta nasza opieka zdrowotna. Ja się np. nie mogę zapisać na krzywą cukrową odpłatnie, a muszę mieć skierowanie. W innym przypadku mam jechać do jakiejś diagnostyki... a ja nie chcę jechać autobusem na głodniaka i jeszcze w taką pogodę.
Kurtkę zimową to ja już nie założę. Zachciało mi się dopasowany płaszcz... ehh
Jeszcze raz życzę siły! Dawajcie znać na bieżąco. Wierzę, że nasze dzidzie są silne -
Czarna kawa, u mnie też malutka ma tydzień opóźnienia, w dodatku też lekarz juz w 20 tygodniu zauważył twardy brzuch ale nic nie wspomniał o szpitalu, dostałam tylko czopki scopolan X2 dziennie. Kurcze, może też powinni mnie sprawdzić pod ktg, ale już prawie 1,5 miesiąca tak jest, więc mam nadzieję że wszystko ok
-
Kawusia będzie wszystko dobrze, trzymam kciuki.
Przeraża mnie co to się ostatnio u nas dzieje, wszystkie co chwilę w szpitalu lądują. Ja też miewam takie twardnienia brzucha i do tego ból podbrzusza. Na dodatek od wczoraj moja mała wierci się non stop, co mnie trochę niepokoi czy wszystko jest ok.. Jutro idę do lekarza, więc tylko odliczam godziny. -
Dzień dobry
Ja dzisiaj w nocy miałam taką dyskoteke w brzuchu jak nigdy- mały szalał! A teraz spokojny- jeszcze go od rana nie czułam. Ale z rana byłam na spacerze do laboratorium, dopiero od pół godziny leże, więc go ululałam
Jejku... dziewczyny co to się dzieje.... II trymestr miał być najlepszym czasem, a tu co chwilę jakaś ląduje w szpitalu
Justa- dziwne podejście tych lekarzy.. ale własnie rozmawiałaś ze swoim lekarzem prowadzącym? Może on by do innego szpitala skierował, albo by dał jakies zalecenia?
Biotech- super że u Ciebie lepiej i oby tak dalej!
Czarna Kawa- u mnie tez osttanio wyszedł maluszek ze jest o 6 dni młodszy, zobaczymy jak będzie teraz, moze podgonił. Ale oby rósł!
Mi brzuch się stawia-twardznieje jak więcej porobie, jak się położe to przechodzi.
Mam nadzieję, że u Ciebie KTG wyjdzie w porządku! CZekam na wieści i trzymam mocno kciuki i przytulam! :* -
Asasa, moja mała też od wczoraj prawie non stop się rusza, ale podobno dzieci między 24 a 28 tygodniem są najbardziej aktywne. Ale lepiej tak, niż miałybysmy się martwić brakiem ruchów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 10:30
-
Kawka, rozważ wcześniejsze odpuszczenie sobie pracy. Trzymam kciuki, żeby nie wyszły skurcze na ktg. Tak czy inaczej będziesz musiała dużo odpoczywać, dla dobra swojego i małej.
I trzymaj się tam, myślami jesteśmy z Tobą :*
Justa, tak sobie myślę, że małe możliwości leczenia są związane z tym zastojem. Skoro układ "wydalniczy" nie funkcjonuje poprawnie, to pewnie byłby problem z wydaleniem jakichś zbednych elementów czy niepotrzebnych leków, a to nie byłoby dobre ani dla Ciebie, ani dla dzidziusia.
Oby szybko rozprawili się z zastojem i mogli zająć się skurczami -
ChudaRuda, ja mam tak samo. Nie wiem, czy to, że wieczorami albo po jedzeniu mam cały twardy i napięty brzuch, to jest to twardnienie, czy nie. I coraz bardziej się tym stresuje, że nawet nie będę umiała rozpoznać, że coś się dzieje
Też już biorę magnez profilaktycznie... -
Marcepanka tak jest, nie zrobią Ci krzywej bez skierowania bo jesli masz cukrzyce to moze Ci zaszkodzic takie badanie. Nawet prywatnie potrzebują zaswiadczenia.
Dziewczyny kurcze co to sie dzieje?! Justa jestem zla na tych lekarzy, ze sie Toba lepiej nie zajmujam kurde nie wierze, ze sje więcej nie da zrobic
Czarna to jeszcze nic złego, moze faktycznie to jednak od zaparc, oby KTG nie pokazalo nic zlego! I zdecydowanie zakoncz już pracę!! Nie ma co ryzykowac, nawet jeśli to okaze się nic groznego!
Trzymam za Was wszystkie kciuki mocno!! -
nick nieaktualnyKrakowianka wrote:Justa współczuje strasznie jak tu sie nie denerwować jak patałachy tak sie zachowują. A co na to, Twój lekarz prowadzący?
Mój lekarz prowadzący jest na zwolnieniu bo ma problemy zdrowotne , Rozmawiałam teraz z położnym tym takim w porządku co jeden taki jest to mówi ze od 22 tyg dopiero jest poród przedwczesny a wcześniej jak ja mam 21 to poronienie .. i lekarze nic nie chcą robić ogolnie teraz bo się boja przy młodych ciążach No to super Najleoiej nic nie robić .. I jeszcze powiedział ze nie będą chcieli zrobić usg bo nawet jak zobaczą ze szyjka się skraca i wg to i tak nic z tym nie zrobią .. Ze nawet mnie nie podszyja ani nie zalaza tego krążka w tym tyg .. I dziwne to dla mnie kiedyś ratowali młodsze ciąże a teraz to maja w dupie ? Szok