Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień Dobry Mamuśki !!!
Tokarzynka,trzymałam kciuki za wizytę,super,że z Bartusiem wszystko dobrze i ten wynik moczu tylko nastraszył,a tak to w normie ))! Dziękuje kochana,ode mnie wsparcie zawsze i dobra energia dla Was ;***
Lena7,dzięki słoneczko;) staram się być pozytywna i nastawiać siebie i otoczenie na same dobre scenariusze ;)aaaa ciasto drożdżowe!!!Uwielbiam!!!
Marmi,misiaku,jeszcze ja nie robiłam tej krzywej ;)masz racje,ginek,którego ze świecą szuka naprawdę trzymam się trzymam go,niech mnie zabezpieczy ze wszystkich stron )) a mała aparatka naprawdę daje czadu,szatan rośnie Z innej beczki,czytałam wczoraj info o szpitalu na Madalińskiego i wiesz,ze niewykluczone,ze się zdecyduje,bo po tych ostatnich moich historiach to chyba wole być obstawiona tym indywidualnym pakietem...bo taki przykład,byłam na Karowej na Izbie Przyjęć z tymi skurczami i na moich oczach dziewczynę z torbą do porodu odesłali,bo miejsca nie ma...a na drugi dzień na korytarzu ma leżeć do porodu...
Kasiarzyna,tez przeziębiona jestem z golami do ziemi ;p wszystko na raz...kochana i tez z takim strachem do toalety chodzę,bo mi się napinać nawet gram nie można,a te zaparcia były utrapieniem,teraz czopki pomagają,kefiry itd Szyjka mi się waha w najwezszym pomiarze ostatnio była 3,2 cm,wiem,ze to jeszcze ok,ale lekarz jak zobaczył skurcze+kopniaki mojej córy,która waliła prosto w szyjkę co powodowało na usg jej odksztalcanie to powiedział,ze nie ma co się zastanawiać,bo pessar przytrzyma szyjkę przed skracaniem,a Mira jak urośnie będzie boksowała mocniej i może narobić problemów.
Justa,widzisz czyli podobnie jak u mnie,ja się teraz kremem leczę,bo mam jakieś małe zapalenie(jak na złość przed tym pessarem,co wcześniej nic mi nie było),a rzeczywiście musi być czysto,żeby założyć ten krążek.Z szyjka musi być ok skoro Cię leczą i przygotowują na spokojnie.Wymazy z szyjek są normalne,nie zaszkodzą.U mnie jeśli się przeleczę do wt to wtedy zakładają i tez zobaczymy co to za zapalenie,bo wynik w tym samym czasie będzie.Jak to mówią,jak nie urok to sraczka...Ten krążek jest wielkością tak dopasowany,żeby nie spadł,on trzyma szyjkę w miejscu właśnie jak są skurcze,żeby już się nie skracała.
marmi lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Zapytajcie czy możecie zabrać cytrynę do glukozy. Wiem, że nie wszystkie laboratoria zgadzają się na to. Ja robiłam w Luxmed i mogłam mieć cytrynę. Jest bardziej do przełknięcia.
Ja wczoraj miałam dziwne uczucie rozpychania. Tak jakby Staś przeciągał się w każdą możliwą stronę jednocześnie. Od dwóch dni znów na nospie forte. Nie mam skurczy na szczęście. Ale brzucho czasem twardy. 7.11 wizyta zobaczymy co powie pani doktor.
My chodzimy na usg prywatnie bo w gabinecie lekarza prowadzącego nie ma sprzętu. Nigdy mi lekarz od usg nic w karcie ciąży nie wpisywał. Zawsze dostajemy opis na osobnej kartce. Myślę, że spokojnie na 3d/4d można iść.
Miłego dnia chociaż pochmurnyPaula. lubi tę wiadomość
-
E, to troszkę nas jeszcze jest przed tą wątpliwą, słodką "przyjemnością"
Ja miałam iść jutro, ale zdezerterowałam i zapisałam się na przyszły piątek - słowo skauta, że wtedy już zrobię!
Krzywa po 24tc i na czczo, to na pewno
Co do tego olejka z babydream, to według srokio olejek nie jest najlepszy, poleca za to mleczko z tej serii
Kawka, dawaj na Madalińskiego, kilka nas tam będzie, bo z tego co się orientuję jeszcze Anieńka i KasjaK, może nam się uda trafić na siebie, to rozbujamy ten oddział
Czarna_kawa, Wasp lubią tę wiadomość
-
Marmi,ooo to widzę,ze więcej nas się tam szykuje we wtorek pogadam z ginkiem moim o tym szpitalu co o nim sądzi ale dużo jest plusów,bo przede wszystkim nie odsyłają nigdzie jak rodzisz,możesz ten pokój rodzinny wykupić (a u mnie przyjezdni będą na bank),można te położną tez obstawić...i w ogóle blisko do mojego domku,bo tylko 6,3 km i znieczulenie tez można zaznaczyć...i chyba wolę po prostu odłożyć kaskę na to wszystko i mieć spokój w głowie po tych moich historiach,mama mojego chłopaka jest tego samego zdania.A powiedz z ta szkoła rodzenia kochana to muszę być zameldowana w wawie ?(bo niestety nie jestem)
-
Mi poprzednim razem, gdy robiłam krzywa cukrowa pielęgniarka poradzila zeby cytryny nie wciskac tylko ja sobie podczas picia polizac. Mi sie spodobal ten pomysl, bo łatwiej sie pije a jednocześnie nie dostarczamy tego soku z cytryny do organizmu tyle;-)
-
nick nieaktualny
-
Kawka, ja też nie jestem zamekdowana w Warszawie w tej szkole na madalińskiego, chyba trzeba spełniać te warunki, żeby uczestniczyć bezpłatnie...
Ale, wygoogluj sobie bajkową szkołę rodzenia - ona jest darmowa, mają kilka lokalizacji i jedna jest właśnie na madalińskiego. Po prostu zapisując się poprzez kalendarz zajęć wybierz lokalizację na mokotowie -
nick nieaktualnykasiarzyna wrote:Wczoraj zaczelam sprawdzać na stronie rossmanna dostępność kosmetyków i się okazało,ze te co mnie interesują to cześć jest po promocji wiec od razu wyslalam mezula,w gazetce nic nie było wspomniane
Ja na glukozę jade jutro,średnio mi się uśmiecha,ale wizyte mam w poniedzialek,może przez katar nie będzie tak zle i przeżyje bo nie czuje smaku
Nie powinnaś robić glukozy przy infekcji. Wynik może być zakłamany. Infekcje podnoszą cukier. -
Czesc wszystkim
ChudaRuda... nieporadne jak nieporadne ale ja to lapie sie na tym ze zapominam polskich slow albo robie bledy ortograficzne - za chwile widze co napisalam ale jednak kiedys mi sie to nie przytrafialo.... i zeby nie bylo, w pierwszej ciazy tak nie mialam...
Podobno olejek sojowy moze byc niekorzystny w ciazy, szczegolnie w pierwszym trymestrze, zawiera estrogeny czyli zaburza gospodarke hormonalna... malym chlopcom lepiej nie podawac do picia mleka sojowego czy deserkow sojowych...
Mi tez sugerowano badanie glukozy bez cytryny, bo zmienia wynik...
Justa... ja kiedys slyszalam o tym lekarzu
http://lodz.wyborcza.pl/lodz/7,44788,21899823,dzieci-z-tasmy-profesor-z-lodzi-uratowal-ich-zycie-reportaz.htmlhttps://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Taśmę niestety zakłada się przed ciąża i to na prawdę przy dużych wskazaniach... mam koleżankę z taśma ... ale jej historii nie będę opowiadać