Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się z Wami. Właśnie zostało mi 20 min do końca krzywej cukrowej. Powiem Wam, ze miałam glukoze cytrynowa i mi smakowała. Ze sama się zdziwiłam. I mówię że już Internetom wierzyć nie będę. Bo kazda inaczej reaguje
Oby wyniki były dobre, bo dziś mam imprezę urodzinową w rodzinie i pewnie tort i ciasta będą, no i w poniedziałek też tort się zapowiada więc się nie dam rady oprzećTokarzynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marmi,to super rozwiązanie )) ja muszę odczekać swoje i zobaczę jak się będę czuła,ale z chęcią tez bym się tam właśnie wybrała,nawet posłuchać jeśli nie będę mogła za bardzo ćwiczeń wykonywać pewnie bliżej grudnia dopiero szczerze,to mam wielka nadzieje,ze mi to wszystko przejdzie,nawet ten pessar jak założą to,ze będę mogła sobie normalnie funkcjonować
Meggi,brawo czyli jednak cytrynowa glukoza daje radę pomyśle o tym bliżej mojego badania -
Dzień dobry dzis ruszamy na 30-stke do meza siostry. W donu prawie ogarniete. Jeszcze musze tak z grubsza w lazience kurze zetrzec i moj eM musi odkurzyc. Kompletnie mnie sie juz nic nie chce robic, rano mialam wiekszy zapal do pracy. Ogladalismy wczoraj wesle Marysia densiła prawie przez 2 godziny. Jak sie polozylam to myslalam ze zaraz zasne, ale mojej corce bylo mało i tak sie krecila ze caly brzuch mi latał w te i wewte przekrecilam sie na prawy bok i zaraz sie uspokoila a ja padlam jak dziecko. Mąż przed 5 do pracy ale sie nie wybudzilam i wstalam dopiero o 8 mimo deszczu zycze wszystkim milutkiego i spokojnego dnia :*
Tokarzynka, akacjowa lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
` Paula- czyli mała miała powtórkę z rozrywki- fajnie że tak brykałą
Czarna- no ładujesz niezły zestaw w siebie, ale to w sumie zestaw dla dwojga ^^ Odpoczywaj jak najwięcej!Paula., Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
stere wrote:
Justa... ja kiedys slyszalam o tym lekarzu
http://lodz.wyborcza.pl/lodz/7,44788,21899823,dzieci-z-tasmy-profesor-z-lodzi-uratowal-ich-zycie-reportaz.html
Taśma tylko przed ciążą. W ciąży jedyne co można założyć to szew (do 25-27tc, w zależności od szpitala, szyjka musi mieć mniej niż 25mm) lub pessar.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Aiwlys, wiesz co, przy Tobie człowiek tylko ma kompleksy , bardzo mały brzuszek masz i do tego zgrabny
Kawiarnia Ty się tam kuruj, kurcze..i jeszcze fruzia swędzi..my baby to mamy nie?
Tokarzynka ale miałaś sen, życzę żeby się ziścił ten szybki poród
Meggi, ja Ci proponuje, zebys ten wynik glukozy odczytała jutro tak w razie czego..
Ja dziś z moim jechaliśmy szorować babci pomnik( właściwie to mój szorował)..kurde jeszcze w taką pogodę paskudna ale na szczęście byliśmy bardzo zabezpieczeni przed tą pogodą, chociaż przez to ruchy były lekko ograniczone teraz przyjechaliśmy ,odpoczywamy, i pijemy Rooibosa z imbirem, tak w razie czego, żeby nas nic nie dopadlo..a wieczorem przychodzą znajomi na małą imprezkęCzarna_kawa, Tokarzynka lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
A ja juz po drineczku w Diagnostyce dali mi cytrynowa glukozę,smakuje jak oranzadka i jest do przejścia,strasznie demonizuja to badanie,w 2 minuty da się wypić U mnie tylko gorzej z pobraniem,bo mam kiepskie żyły,wyniki super wiec jestem zadowolona.
Katar pokonalam,pierwszy raz w zyciu bez leków,samym imbirem,miodem,cytryna i czosnkiem,wiec się da
Miłego weekenduJustin30, Liy88, Asasa, Tokarzynka lubią tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
No z ciekawosci musialam sprawdzić wyniki na czczo 69, po 1h 160 a po 2h 140 ( cYli granica normy) czekam na wtorek na zdanie lekarza. Ale czekoladki, owoce odejdą i tak. Bo jednak szału nie ma. Ale jak ja sobie poradzę bez moich mandarynek
-
kasiarzyna wrote:Mandarynki przecież maja bardzo niski indeks glikemiczny, ja je namiętnie wcinalam przez ostatni tydzień
-
A ja mam dzis nie fajny humor bo brzuszek mnie boli tak trochę okresowo i piecze na samej górze, dodatkowo jakieś wzdęcia itp. Oby szybko przeszło..boje się, mam nadzieję że wszystko ok, dodatkowo malutka się mało rusza i mąż idzie na wieczór kawalerski do kolegi eh
-
Tokarzynka,tak to zdecydowanie zestaw dla dwojga...gdyby nie mała to na pewno bym tak na siebie nie uważała jak teraz muszę
Wasp,to mnie trochę pocieszyłaś,że nie będę musiała non stop tylko leżeć,zawsze to jakaś miła perspektywa...
Lena7,żebyś wiedziała...jeszcze ta swędząca fruzia na dokładkę...jeszcze tego brakowało...cały zestaw już wystarczy,niech trochę odpuści to wszystko ))hehe bo oszaleć można ;pTokarzynka lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry dzis znow deszczowo i wietrznie. Mimo ze dlugo nie spalam mam nawet w miare dobry nastroj fajnie ze czas zmienili. Dla mnie moglby byc caly czas zimowy mimo ze wielkiej roznicy nie ma
Jak ja sie juz piatku nie moge doczekac (III trymestr sie zbliza) szok nawet nie wiem kiedy to zlecialo. Wczoraj gadalam z bratowa meza i ona sama do mnie ze strasznie szybko jej ta mojw ciąża leci i patrzec jak niedlugo bede rodzic
Miłego dnia :*marmi, kolka, Tokarzynka, Czarna_kawa, akacjowa lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Hej, witamy sie i my. Pogoda tez w Gdansku koszmarna, pozostaje niedziela w domu z ksiazkami. Ta cukrzyca strasznie mnie rozregulowala i moj organizm srednio sobie radzi. Normalnie wstawalam pozniej, jadlam inaczej i czulam sie dobrze. Juz nie wiem jak to ogarnac. Ehhhhh, licze z to chwilowe i organizn jednak sie przyzwyczai.
-
Cześć dziewczyny. Poczytuje Was od czasu do czasu a dziś postanowiłam napisać przede wszystkim dlatego że mam podobne perypetie co Justa1994 i mam wrażenie że w moim szpitalu robią trochę więcej. Jutro kończę 24 tc. Do szpitala (III stopień referencyjności) trafiłam w 22t4d na założenie szwu. Szyjka dosyć szybko skróciła mi się z 34mm do 25mm a nawet 20mm. Mój ginekolog mówi że jej długość zależy od siły nacisku sondy, im mocniejszy nacisk na naczynia szyjki tym one bardziej się rozciągają. Poza skracaniem w ostatnich dniach coraz częściej stawiała mi się macica (skurcze BH), były dni że nawet co pół godziny. Tak więc założono mi szew w znieczuleniu do kręgosłupa. Tuż po zabiegu macica zesztywniała i dostałam bardzo bolesnych skurczy, takich jak przy miesiączce, do tego bóle krzyżowe. Najpierw podano mi magnez w kroplówce ale nie przyniósł żadnych efektów więc podłączono Partusisten (substancja czynna fenoterol). Wszystkie dolegliwości ustąpiły a już myślałam że urodzę. Ta kroplówka płynęła ponad 12 godzin. Potem dzień spokoju i znowu macica zaczęła się stawiać. Jak już było co kilka/kilkanaście minut to podłączono Partusisten. Znów było ok, skurcz miałam może 6 razy przez cały dzień i lekarz mówił że to jest tak normalnie. Wczoraj rano miałam znów intensywnie, potem przerwa i ok 15 znów te skurcze, nie tak często ale znowu więc dostałam magnez w kroplówce. Dziś na obchodzie kazali mi notować godziny skurczy, narazie dostanę coś rozkurczowego, jak nie miną to Partusisten. Jutro już będzie w szpitalu mój lekarz to pewnie zrobi usg i go podpytam co o tym sądzi. Przede wszystkim chciałabym się dowiedzieć o sterydach na rozwój płuc synusia. No zobaczymy... Staram się nie panikować i jakoś dzień za dniem upływa. A u mnie skurcze te są bezbolesne, raz tylko bolały tuż po zabiegu.
Lena1994 musimy być dzielne. Powodzenia!mutacja MTHFR 1298 homozygota
styczeń 2014 ciąża biochemiczna (naturalna)
październik 2014 ciąża bezzarodkowa (natur)
29.05.2017 punkcja 18 oocytów (zamrożono 4 zarodki)
1.06.2017 transfer 2 zarodków -
A jeszcze dodam że podają mi luteinę 2xdz, Duphaston 3xdz, magnez w tabletkach 3xdz. No i Clexane ale to od początku ciąży profilaktycznie po 2 poronieniach i przy mutacji.mutacja MTHFR 1298 homozygota
styczeń 2014 ciąża biochemiczna (naturalna)
październik 2014 ciąża bezzarodkowa (natur)
29.05.2017 punkcja 18 oocytów (zamrożono 4 zarodki)
1.06.2017 transfer 2 zarodków -
nick nieaktualnyWiki moja ciaza jest sporo młodsza 3 tygodnie na tym etapie to bardzo dużo - moje skurcze poza tym są bolesne , teraz to mnie wystraszyłas bo jak ja dostane takich skurczy po założeniu krążka to nie wiem co wtedy a tego leku co Tobie to oni wcale mi nie dadzą bo twierdzą ze nie mogą ..