Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wasp... dopiero doczytalam... nigdy nie mialam problemow ze skracajaca sie szyjka macicy w czasie ciazy... kurcze, tak nie wiem jak pomoc Justa1994.... mysle sobie czasami czy to lekarze nie potrafia pomoc, czy moznaby robic cos wiecej...https://www.maluchy.pl/li-73368.png
-
Ja jestem zapisana na 7 listopada na pobranie. Będę robić krzywą i przy okazji oddam 3 fiołki krwi na inne badania i mocz
Widziałam się dzisiaj z znajomą, której córeczka ma 13 miesięcy. Taki mały śmieszek miło było z nimi spędzić czas, aż czekam na moją Asię, aż się pojawi na świecie
Koleżanka ma też poprzeglądać na strychu co tam ma z małych ciuszków.Tokarzynka lubi tę wiadomość
-
Dziekuje kochane za odpowiedzi. Oczywiscie usg prywatne.
Ja jak miałam robić krzywą to moj gin sam kazal mi w domu wcisnac sobie cytryne i sie wcale nie przyznawac bo w roznych lab roznie podchodza. A tam gdzie ja chodze na badania wszystki wszystkich znaja i akurat mama byla dzien przed i pytala. Sama babka z punktu pobran krwi kazala mi kupic glukoze o smaku cytrynowym. Oczywiscie takową mialam juz wczesniej kupiona. Nie wiem jaka jest roznica miedzy jedna a druga w smaku ale ta cytrynowa glukoza mi smakowałaMoj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
nick nieaktualnyhej dziewczynki ale mnie tu nie było chyba ze dwa tygodnie, ale troszkę Was podczytywałam. Nie pisałam bo czasu jakoś nie miałam i natchnienia, a to wszystko przez cukrzycę ciążową- chyba mam depresję i do psychologa muszę iść, to wina diabetologa i dietetyka. ( z tych nerwów nasiliły mi się ataki epilepsji). Ale nie będę pisać. Chyba, że chcecie?
Z mają kruszynką wszystko w porządku, bryka sobie w brzuszku raz z lewej raz z prawej strony, a ponoć dziewczynki bardziej z prawej strony kopią pisałyście ale nie u wszystkich to się sprawdziło.
Trzymam kciuki za mamusie którym coś się dzieje, już jesteśmy bliżej niż dalej musimy wytrwać.
Zapowiadają brzydką pogodę może będzie więcej czasu dla Was, chciała bym tu być codziennie
-
jiwa kochana jesli chcesz mozesz sie wygadac moze chociaz ciut to pomoze a co do psychologa to jesli czujesz taka potrzebr to zapisuj sie czym predzej. Zebys jeszcze w bardziej gorszy stan nie popadła.
Super ze z Twoja kruszynką wszystko dobrze
Moja jest ulozona poprzecznie i glowke ma z lewej strony wiec jak mnie kopie to czuje po prawej ale w inne czesci tez potrafie dostacakacjowa lubi tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Witajcie dziewczyny. Gdyby ktoras z Was chciala kupic poduszke do spania w ciazy Supermami w ksztalcie litery C, to ja chetnie swoja sprzedam.Nie umiem na niej spac. Uzyta zaledwie dwa razy. Zainteresowanym podesle zdjecia.Cena 55 zl+kw.prosze o wiadomosc prywatna.
-
nick nieaktualnyHej. Nie nadrobie Was. ☹ witamy się w skończonym 26 tygodniu, zaczynamy 27 tydzień, a wg belly to już 7 miesiąc.
Jeszcze tylko 12 tygodni. Jak ten czas szybko leci ☺. Mam dziś wychodne, bo za tydzien mam urodziny, więc "opijamy" z przyjaciółką, sokiem, bo sokiem, ale będzie opijane haha ☺☺☺. Malutki sprawdza jak bardzo elastyczny jest moj brzuch , aż mój Pan P. Jest w wielkim szoku. Nie śpię po nocach, bo albo malutki się kręci, albo 14 razy wstaje siku. A ja mam jeszcze bardzo lekki sen.. bywa tragicznie. ☺ dołączam zdjęcie mojego ogromnego brzuchola!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/edd85f749ddb.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 09:49
Czarna_kawa, Paula., lena7, Liy88 lubią tę wiadomość
-
` Dzień dobry w sobotę!
Justa- jak dzisiaj się czujesz? Przechodzą te skurcze/napinania brzucha?
Aiwlys- jak tam ogromny brzuchol- zgrabny ;] Mój też ostatnio się bardziej w nocy/nad ranem uaktywnił
Wiecie co, dzisiaj miałam po raz pierwszy taki ciązowy sen! Śniło mi się, że byłam u moich rodziców w mieszkaniu, w poniedziałek miałam rodzić, ale się nie udało. Przyszedł wtorek- mama poszła do pracy, tato gdzieś, męża nie było, a ja zostałam sama w moim pokoju. I się zaczęło! Szybko, bezboleśnie poród przeszedł. Jak mały "wyskoczył" z brzucha to pojawił się mój mąż i go wział, umył, ubrał. To był synek- Szymon I tak pięknie się uśmiechał Później wzieliśmy go do wózka i poszliśmy tak jakby do kościoła- przed kosciołem był mój kuzyn, kuzynka, babcia. Z kuzynką rozmawiałyśmy i się śmiałyśmy że tak rodzić to możemy co chwila Piękny sen- tylko dlaczego Szymon?! Ale tak pięknie się uśmiechał! Zakochałam siękasiarzyna, lena7, Liy88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień Dobry Kruszynki!!!
U mnie katar już na całego,gardło tak różnie.Caly czas w ruchu drażetki rozkurczające na zmianę z czopkami,luteina dopochwowo i dodatkowo krem na to zapalenie(ale coś czuje,ze chyba bez leków mocniejszych się nie obędzie)...Ciotka Kawa czuje się jak rasowa lekomanka ;p i non stop coś sobie muszę wtykać,łykać,smarować,psikać...już czekam,żeby chociaż to przeziębienie i zapalenie poszły w diabły ))
Kolka,to miałaś super przeżycia u koleżanki mogąc takiego malucha podejrzeć ;)znając życie miałabym taka sama reakcję jak Ty jakie dzieciaczki są drobniutkie po urodzeniu
Kozamonia,ja już tez nie mogę się doczekać kiedy moja córa będzie na świecie...a teraz wiem,ze ten czas do nowego roku będzie mi się trochę ciągnął po ostatnich historiach.
Wasp,właśnie,a jak to jest z tym pessarem?Trzeba już leżeć plackiem z tym do końca ciąży?
Jiwa,dobrze,ze się odzywasz,koniecznie odwiedź psychologa jak czujesz,ze jest słabiej z samopoczuciem.Pewnie ta cukrzyca działa depresyjnie,ale powiedz to diabetolog i dietetyk cię tak wyprowadzają z równowagi?
Aiwlys,super wyglądasz jak widać maluch na kręgosłupie przyklejony,bo mini brzunio nie martw się,moja niunia tez mnie boksuje jak tylko może,chyba korzysta póki ma jeszcze więcej miejsca ;pTokarzynka lubi tę wiadomość
-
Aiwlys, toż to jest mały brzuszek, ja ze swoim już ledwo chodzę, a etap wg belly mamy podobny
Choć dziś usłyszałam teorię, że brzuchy brzuchom nierówne i niektórym kobietom wyskakują pod koniec, a inne 4 mce chodzą jak w 9mcu ciąży
Kawka, ja się zapisałam do bajkowej szkoły rodzenia i przypadkiem odkryłam, że są zajęcia na madalińskiego, więc stwierdziłam, czemu nie, przynajmniej zapoznam się wcześniej z okolicą i wnętrzamiCzarna_kawa lubi tę wiadomość