X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • marmi Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere, takie historie są zdecydowanie nie dla mnie, siedzę i ryczę ze wzruszenia.
    Cudowny człowiek, ten doktor, że pomógł tylu rodzinom.

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi,a ty się wybrałaś do tej bajkowej szkoły czy po prostu sobie opłacisz te przy szpitalu?

dłukachna lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • stere Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasp... dopiero doczytalam... nigdy nie mialam problemow ze skracajaca sie szyjka macicy w czasie ciazy... kurcze, tak nie wiem jak pomoc Justa1994.... mysle sobie czasami czy to lekarze nie potrafia pomoc, czy moznaby robic cos wiecej...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze na pewno pomogą chociaż z pessarem .... ale on nie spadnie, troche z nim przeleżałam ....

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze na pewno pomogą chociaż z pessarem .... ale on nie spadnie, troche z nim przeleżałam ....

Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zapisana na 7 listopada na pobranie. Będę robić krzywą i przy okazji oddam 3 fiołki krwi na inne badania i mocz :)

Widziałam się dzisiaj z znajomą, której córeczka ma 13 miesięcy. Taki mały śmieszek :) miło było z nimi spędzić czas, aż czekam na moją Asię, aż się pojawi na świecie :)
    Koleżanka ma też poprzeglądać na strychu co tam ma z małych ciuszków.

Tokarzynka lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • kolka Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam u koleżanki, która urodziła dwa tygodnie temu. Jej mała taka malutka mi się wydała, aż przeżyłam szok, że dzidzius jest taki mały po urodzeniu :D

Czarna_kawa, Tokarzynka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane za odpowiedzi. Oczywiscie usg prywatne.

Ja jak miałam robić krzywą to moj gin sam kazal mi w domu wcisnac sobie cytryne i sie wcale nie przyznawac bo w roznych lab roznie podchodza. A tam gdzie ja chodze na badania wszystki wszystkich znaja i akurat mama byla dzien przed i pytala. Sama babka z punktu pobran krwi kazala mi kupic glukoze o smaku cytrynowym. Oczywiscie takową mialam juz wczesniej kupiona. Nie wiem jaka jest roznica miedzy jedna a druga w smaku ale ta cytrynowa glukoza mi smakowała :D

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki ale mnie tu nie było chyba ze dwa tygodnie, ale troszkę Was podczytywałam. Nie pisałam bo czasu jakoś nie miałam i natchnienia, a to wszystko przez cukrzycę ciążową- chyba mam depresję i do psychologa muszę iść, to wina diabetologa i dietetyka. ( z tych nerwów nasiliły mi się ataki epilepsji).:( Ale nie będę pisać. Chyba, że chcecie?

Z mają kruszynką wszystko w porządku, bryka sobie w brzuszku raz z lewej raz z prawej strony, a ponoć dziewczynki bardziej z prawej strony kopią pisałyście ale nie u wszystkich to się sprawdziło.

Trzymam kciuki za mamusie którym coś się dzieje, już jesteśmy bliżej niż dalej musimy wytrwać.

Zapowiadają brzydką pogodę może będzie więcej czasu dla Was, chciała bym tu być codziennie

• Paula. Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jiwa kochana jesli chcesz mozesz sie wygadac moze chociaz ciut to pomoze :) a co do psychologa to jesli czujesz taka potrzebr to zapisuj sie czym predzej. Zebys jeszcze w bardziej gorszy stan nie popadła.
    Super ze z Twoja kruszynką wszystko dobrze :)
    Moja jest ulozona poprzecznie i glowke ma z lewej strony wiec jak mnie kopie to czuje po prawej :) ale w inne czesci tez potrafie dostac :D

akacjowa lubi tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • asia__u Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Gdyby ktoras z Was chciala kupic poduszke do spania w ciazy Supermami w ksztalcie litery C, to ja chetnie swoja sprzedam.Nie umiem na niej spac. Uzyta zaledwie dwa razy. Zainteresowanym podesle zdjecia.Cena 55 zl+kw.prosze o wiadomosc prywatna.

km5s8ribrn17y8ix.png
    2nn33e3kt9e0m3f8.png
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio dziewczynki kopia z prawej? Hmm u mnie zalezy bo ostatnio miala glowke z prawej u gory :p to kopala po lewo :p

Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała jak była mniejsza, to faktycznie czułam ją po prawej stronie. Teraz, jak urosła, boksuje mnie rączkami w górnej prawej stronie, a nogami w dolnej lewej.

f2w3flw16652lysf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie nadrobie Was. ☹ witamy się w skończonym 26 tygodniu, zaczynamy 27 tydzień, a wg belly to już 7 miesiąc.
    Jeszcze tylko 12 tygodni. Jak ten czas szybko leci ☺. Mam dziś wychodne, bo za tydzien mam urodziny, więc "opijamy" z przyjaciółką, sokiem, bo sokiem, ale będzie opijane haha ☺☺☺. Malutki sprawdza jak bardzo elastyczny jest moj brzuch , aż mój Pan P. Jest w wielkim szoku. Nie śpię po nocach, bo albo malutki się kręci, albo 14 razy wstaje siku. A ja mam jeszcze bardzo lekki sen.. bywa tragicznie. ☺ dołączam zdjęcie mojego ogromnego brzuchola!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/edd85f749ddb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 09:49

Czarna_kawa, Paula., lena7, Liy88 lubią tę wiadomość

• Asasa Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys jaki maleńki brzuch! Mój jest 3 razy większy! I nie przesadzam, czuję się już jak słoń. Zamień się ;-)

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 28 października 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ` Dzień dobry w sobotę!

Justa- jak dzisiaj się czujesz? Przechodzą te skurcze/napinania brzucha?

Aiwlys- jak tam ogromny brzuchol- zgrabny ;] Mój też ostatnio się bardziej w nocy/nad ranem uaktywnił :)

Wiecie co, dzisiaj miałam po raz pierwszy taki ciązowy sen! Śniło mi się, że byłam u moich rodziców w mieszkaniu, w poniedziałek miałam rodzić, ale się nie udało. Przyszedł wtorek- mama poszła do pracy, tato gdzieś, męża nie było, a ja zostałam sama w moim pokoju. I się zaczęło! Szybko, bezboleśnie poród przeszedł. Jak mały "wyskoczył" z brzucha to pojawił się mój mąż i go wział, umył, ubrał. To był synek- Szymon :D I tak pięknie się uśmiechał <3 Później wzieliśmy go do wózka i poszliśmy tak jakby do kościoła- przed kosciołem był mój kuzyn, kuzynka, babcia. Z kuzynką rozmawiałyśmy i się śmiałyśmy że tak rodzić to możemy co chwila :D Piękny sen- tylko dlaczego Szymon?! :D Ale tak pięknie się uśmiechał! Zakochałam się <3 <3 <3

kasiarzyna, lena7, Liy88 lubią tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa wrote:
    Aiwlys jaki maleńki brzuch! Mój jest 3 razy większy! I nie przesadzam, czuję się już jak słoń. Zamień się ;-)
    Ja się modlę, żeby nie wywaliło mi brzucha na końcówce. ☺

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Kruszynki!!!

U mnie katar już na całego,gardło tak różnie.Caly czas w ruchu drażetki rozkurczające na zmianę z czopkami,luteina dopochwowo i dodatkowo krem na to zapalenie(ale coś czuje,ze chyba bez leków mocniejszych się nie obędzie)...Ciotka Kawa czuje się jak rasowa lekomanka ;p i non stop coś sobie muszę wtykać,łykać,smarować,psikać...już czekam,żeby chociaż to przeziębienie i zapalenie poszły w diabły ;)))

Kolka,to miałaś super przeżycia u koleżanki mogąc takiego malucha podejrzeć ;)znając życie miałabym taka sama reakcję jak Ty jakie dzieciaczki są drobniutkie po urodzeniu ;)

Kozamonia,ja już tez nie mogę się doczekać kiedy moja córa będzie na świecie...a teraz wiem,ze ten czas do nowego roku będzie mi się trochę ciągnął po ostatnich historiach.

Wasp,właśnie,a jak to jest z tym pessarem?Trzeba już leżeć plackiem z tym do końca ciąży?

Jiwa,dobrze,ze się odzywasz,koniecznie odwiedź psychologa jak czujesz,ze jest słabiej z samopoczuciem.Pewnie ta cukrzyca działa depresyjnie,ale powiedz to diabetolog i dietetyk cię tak wyprowadzają z równowagi?

Aiwlys,super wyglądasz ;) jak widać maluch na kręgosłupie przyklejony,bo mini brzunio ;D nie martw się,moja niunia tez mnie boksuje jak tylko może,chyba korzysta póki ma jeszcze więcej miejsca ;p

Tokarzynka lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys jaki jaki śliczny malutki brzusio :) moj to jest baaardzo duzo a jestemy na tym samym etapie ;) dzień dobry w 27 tygodniu :*

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys, toż to jest mały brzuszek, ja ze swoim już ledwo chodzę, a etap wg belly mamy podobny ;)
    Choć dziś usłyszałam teorię, że brzuchy brzuchom nierówne i niektórym kobietom wyskakują pod koniec, a inne 4 mce chodzą jak w 9mcu ciąży :D

Kawka, ja się zapisałam do bajkowej szkoły rodzenia i przypadkiem odkryłam, że są zajęcia na madalińskiego, więc stwierdziłam, czemu nie, przynajmniej zapoznam się wcześniej z okolicą i wnętrzami ;)

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ