X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Wiki83 Debiutantka

Wysłany: 6 listopada 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Kurcze, Lena brak mi słów co do postępowania szpitala w którym przebywasz.
    Tydzień temu wyszłam ze swojego i mam odwrotne wrażenia. Tak jak wcześniej pisałam zrobili dla mnie naprawdę dużo i wypuścili z dobrym samopoczuciem. Obecnie skurcze mam sporadyczne i czuję się o niebo lepiej. Leżę w domu plackiem a dziś byłam na kontroli i szew trzyma się bez zarzutu, szyjka dłuższa.
    Jak tam leżałam 11 dni to kilkukrotnie miałam robione usg. Każde moje wątpliwości sprawdzali. Raz na wieczornym obchodzie zgłosiłam że niepokoi mnie wodnisty śluz i obawiam się że to wody płodowe. Jeden lekarz stwierdził że gdyby to były wody to na pewno się zorientuje bo będzie ich więcej, a drugi że skoro mnie to dręczy to trzeba to sprawdzić. Oprócz badania, zrobił mi test paskiem. Wszystko było ok.
    Nadal trzymam mocno kciuki za Ciebie i dzieciątko!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 15:58

mutacja MTHFR 1298 homozygota
    styczeń 2014 ciąża biochemiczna (naturalna)
    październik 2014 ciąża bezzarodkowa (natur)
    29.05.2017 punkcja 18 oocytów (zamrożono 4 zarodki)
    1.06.2017 transfer 2 zarodków
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa szyjka byla ok :) w piatek wizyta to znow zbadamy. Stawia mi sie brzuszek jak za duzo pochodze, ale po nospie w miare przechodzi. To u nas dziedziczne, mama tez tak miala, ja w poprzedniej ciazy tez, nawet czestsze:)

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ` Co do ruchów- zgadza się- jak chodzimy do lulamy nasze maleństwa do snu, jak odpoczywamy to one są akurat aktywne :D tak na przekór ;)

Justa1994- poproś o magnez, coś rozkurczowego... nie mogą Cie tak bez niczego zostawić...

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin30 wrote:
    Justa a Ty leżysz cały czas na plecach? Czy jak leżysz na boku to też tak często Ci się napina? U mnie np jest najczęściej ok jak leżę na boku, choć czasami też twardnieje napina się pobolewa ale jak kładę się na plecy to prawie zawsze robi mi się taka kulka z brzucha i twardy

Nieważne jak leżę i tak twardnieje i spina się na maxa .. dzis pewnie ze sto razy już nawet nie liczę , nie mam sił do tego tak bardzo boje się o moje dziecko ciagle chce mi się płakać jestem rozsypana psychicznie już .. zastanawiam się jak szyjka po dzisiejszym dniu ale nikt tu tego nie sprawdzi ..

• Justin30 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, staraj się myśleć pozytywnie mimo wszystko. Zobacz, już długo jesteś w szpitalu i trwacie mimo tych skurczy więc na pewno do bezpiecznego tygodnia się uda! A w którym teraz tyg jesteś?

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz bliżej święta :D
    Pierwsze ozdoby zrobione :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/94a7b8fea020.jpg

Krakowianka, Asasa, kuzka, kasiarzyna, Aprilia, Basik83, lena7, Justin30, jiwa lubią tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa 1994- bądź dzielna! A USG Ci robili, jakieś badania od kiedy Ci pessar założyli?

iv092n0aukx79ex5.png

Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do szaleństw naszych maluchów, tak jak piszecie - mama aktywna (chyba ze to joga) to dziecię śpi, mama plackiem - dziecię szaleje. Wieczorem na płasko jak sie położę to jest szaleństwo, w nocy najwiecej spokoju mam na lewym boku, na prawym czasem Leon bardzo szaleje. Zauważyłam tez, ze jak leżę na plecach i podłoże poduchę pod nogi to jest super.

A ja sie pochwale - dostałam stypendium naukowe na uczelni ;) i to chyba 3000 zł wiec kaska sie przyda :)

Tokarzynka, Liy88, Asasa, sunset06, lena7, szwesta80, marmi lubią tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin30 wrote:
    Justa, staraj się myśleć pozytywnie mimo wszystko. Zobacz, już długo jesteś w szpitalu i trwacie mimo tych skurczy więc na pewno do bezpiecznego tygodnia się uda! A w którym teraz tyg jesteś?

Tak jak widać na pasku , nawet nie skończyłam 22.. dla mnie najważniejsze żeby chociaż 25 żeby dało się to moje dziecko ratować żeby miało szanse

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka wrote:
    Justa 1994- bądź dzielna! A USG Ci robili, jakieś badania od kiedy Ci pessar założyli?

Odkąd założyli mi krążek to nie miałam żadnych badań .. dla nich tłumaczenie ze lepiej nie ruszać dodatkowo tej szyjki bo to i tak nic nie zmieni i tyle

• Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracajac do tematu pościeli to wiem, że z początku nie jest potrzebna kolderka i podusia ale chciałam mieć komplet wiec będzie czekać w szafie na swój moment ;)
    A co do ochraniaczy to uważam, że jeżeli będą dobrze przymocowane to nie zagroza dziecku. A chce przymocować tylko od ścian czyli od dwóch stron żeby chłód nie ciągnął. No ale wiadomo każdy ma swoje zdanie na ten temat ;)
    Ja pranie ciuszków planuje z początkiem grudnia rozpocząć. Będzie tego trochę a krzyże juz dają o sobie znać także czarno widzę długie stanie przy prasowaniu;)

Kurcze dziewczyny bardzo mi przykro z powodu waszych skurczy. Zawsze myślałam, że pierwszy trymestr najgorszy, że później juz z górki a tu niestety...
    Ja taki mega twardy brzuch u siebie zauważyłam po orgazmie ale tylko przez chwilkę. Ale czytałam ze to normalne.

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też pranie planuję zacząć jakoś w grudniu, czytałam gdzieś, że właśnie 8 miesiąc jest najlepszy, bo jeszcze jakoś jest się w stanie ruszać a też nie za wcześnie, że te ciuszki będą w miarę świeże. Teraz to i tak nawet nie mam kiedy bo jeszcze do pracy chodzę.
    Byłam dziś złożyć deklarację do położnej środowiskowej i jednocześnie zapisać się do szkoły rodzenia. 22 listopada zaczynamy. Dostałam też od położnej kilka darmowych "próbek" np. wkładki laktacyjne, butelkę lovi 150, smoczek lovi. Miło tak :-)

Tokarzynka lubi tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Tak jak widać na pasku , nawet nie skończyłam 22.. dla mnie najważniejsze żeby chociaż 25 żeby dało się to moje dziecko ratować żeby miało szanse

Myślałam, że dziecko ma szanse na przeżycie od 7 m-c, ale widać medycyna idzie do przodu. :)
    Trzymam kciuki, abyście wytrzymali znacznie dłużej. &&

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa, ja też dzisiaj na zajęciach w szkole rodzenia dostałam paczuszkę z lovi :) butelka, smoczek i wkładki laktacyjne :)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa do której szkoły się zapisalas ?

My właśnie zamowilismy wózek,najbardziej do nas przemówił Camarelo Avenger :-)

Justin30 lubi tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Asasa do której szkoły się zapisalas ?

My właśnie zamowilismy wózek,najbardziej do nas przemówił Camarelo Avenger :-)

Jaki czas oczekiwania macie?
    Ja jeszcze nawet nie byłam w sklepie z wózkami, a na necie to zawsze wszytko ładnie wygląda :P

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Justa dziwni ci twoi lekarze..u mnie polozne juz 3 razy byly sie pytac czy wszystko ok...

A do dziewczyny obok to juz wogole lezy tu juz 3 tyg..bo wody jej odchodzily i krwawienia jakies...to lataja sprawdzaja tetno...

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka my odwiedzilismy 2 sklepy z wózkami i w 2 nasz upatrzony model 200 zł tańszy i czas oczekiwania 2 a nie 5 tygodni :-) wózek bardzo solidny,polski producent,porządne amortyzatory,hamulce,stelaż,kokosowy materacyk i bawełniana wysciolka wiec długo się nie zastanawialismy a cena do przelkniecia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 19:32

Marcepanka lubi tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzyna zapisałam się do szkoły rodzenia prowadzonej przez Beatę Marzec (ma swoją stronę internetową), mam blisko i na dodatek jest darmowa. A Wam gratuluję zakupu wózka :-D

kasiarzyna lubi tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie dłuższy czas, bo znowu zaliczyłam szpital. Szyjka się skrociła i wzięli mnie na podratowanie sytuacji. Tydzień temu dostałam sterydy na płuca maluchów, poza tym pomimo braku skurczy na wszelki wypadek wlali we mnie 6 kroplówek z magnezem, na koniec połączyli mnie na 48h pod pompę z atobisanem. Przez cały tydzień dostawałam tez dożylnie sntybiotyk na klebsiellę. Na usg tydzień temu maluchy ważyły 1000gr oraz 1070 gr. Miałam tez ktg po 2 razy dziennie, serducha pięknie biją, skurcze się nie piszą.
    Dziś wróciliśmy do domu, bo szyjka chwilowo opanowana, ale dla odmiany hemoglobina leci na łeb na szyję, wiec zaczynam jeść tardyferon i ratować się pietruszką i burakami.

Pozdrawiamy wszystkie ciotki. Jutro może uda się trochę nadrobić zaległości.

Wasp, Paula., marmi lubią tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ