Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy sie w kolejnym tygodniu tak dla uczczenia nowego tygodnia wczoraj pierwszy raz zaobserwowalam skurcze BH . wieczorem jak juz lezalam. I bylam juz bez zadnych watpliwosci pewna ze to to. A rano krew z nosa mi poleciala... Pierwszy raz od czasow chyba gimnazjum ....
Wczoraj bylam pierwszy raz na szkole rodzenia w szpitalu w ktorym bede rodzic. Szalu nie ma dupy nie urywa ale bede chodzic. Najgorzej ze nie ma tam zadnych zajec praktycznych. Jedyne co to bedziemy sie uczyc oddychac. Ale jeszcze tylko 4 spotkania wiec moment zleci.
Moja kluska cos ostatnio malo aktywna. Rano ją pobudzalam to troche sie przekomazyla i skonczyla swoja kariere. Te jej slabe ruchy tlumacze sobie tym ze jest ulozona twarza do mnie a po wnetrznosciach moze az tak bardzo jeszcze nie czuje bo moze troche lozysko hamuje. Nie wiem ale tak sobie tlumacze
Trzymam kciuki za badania i wizyty.
Milego dnia zycze :*Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Wiecie po szkole rodzenia dowiedzialam sie ze u mnie w szpitalu trzeba po porodzie miec spozywcza oliwe z oliwek dla dziecka do natluszczania (zamiast innych oliwek dla dzieci), ze przez 3 doby mozemy nie wyrazic zgody na mycie dziecka. A jesli chcemy myc dzieci to na sali sa wanienki i polozne myja a my tylko pomagamy w ubieraniu, sa podawane 2 zastrzyki na ktore tez nozemy nie wyrazic zgody (jedno jest podawnie witaminy K a druga zapomnialam) no i nie bierzemy ze soba zadnych mydel ani plynow do kapieli bo polozne dzieci kąpią w jakims roztworze niestety tez nie pamietam nazwy ale polozna powiedziala ze ma lekko kolor fioletowy.no i podawane sa kropelki do oczu od chorob wenerycznych ale na nie tez mozemy nie wyrazic zgody.
To tyle z takich ciekawosteklena7 lubi tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Krakowianka, zrobione
Wiecie co, zastanawia mnie jedno, że wynik będę miała nie tak jak Wy 3 członowy, ale 2..pani pobrała mi krew, i po 2h było drugie pobranie, przy tym drugim pytam się jak to jest że zamiast 3 wyników będę miała 2, jak z tego co wiem powinien być właśnie 3, to pani mi powiedziała że tylko kobiety w ciąży że wskazaniem od lekarza mają 3..miała któraś z Was 2 wyniki, zamiast 3??
Paula, to znaczy, że będziesz miala w szkole w sumie tylko 5 spotkań?Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Dzień Dobry Brzuszki<3!!!
Jak tak dalej pójdzie to w nocy w ogóle spać nie będę ;p przewalam się z boku na bok,a sen dopiero nad ranem przychodzi...przesilenie czy powrót do bezsennych nocy ?
ChudaRuda,co do szkoły rodzenia,to w moim przypadku jeśli się zapisze to na bank ćwiczenia odpadają,bo ginek mi tak zapowiedział po tych akcjach skurczowych.
Mayiolin,gratuluje zdrowego serduszka u Laurki !!!
Sunset,to teraz wrzuć tryb odpoczynek kochana,na silke przyjdzie czas po szczęśliwym rozwiązaniu,dzidziuś musi się teraz relaksować z mama
Krakowianka,oj to właśnie są błędy dentystów z tym kanałowym,ja aż się boje iść co z tym moim zębem,on zaklajstrowany jest,ale co z nim ta baba dentystka zrobiła to nie wiem...a nie pójdę do pierwszego lepszego tylko muszę kogoś dobrego wyhaczyc.
Justin30,a miałaś jakieś objawy tego grzybka?Tez biore lutke ,,dowcipną'',mam czasem wrażenie,ze mnie podrażnia,bo posiew jeśli chodzi o grzybki to czysty wyszedł jak ostatnio robiłam z tym zapaleniem.
Malineczkaa,moja córa tez raczej drobniutka będzie,a co do pomiaru szyjki to misiaku koniecznie niech ci ginka sprawdzi,to już podstawa teraz na tym etapie ciazy,żeby wiedzieć czy się nie skraca.
Lena7,gratuluje spożycia ,,ulepka'' , ja w przyszłym tyg się wybieram ;p
Paula,jejciu jakaś czarna magia dla mnie co piszesz co tam się będzie działo po porodzie z dzidziulkami ;p coś słyszałam o dwóch zastrzykach,ale właśnie nie wiem co to,koniecznie muszę sie doinformować,bo zielono miiiiii....
sunset06 lubi tę wiadomość
-
Czarna kawa, właśnie to jest najdziwniejsze że praktycznie nie mam objawów.. na początku tygodnia czułam swędzenie i pieczenie, ale byłam już w trakcie brania globulek Fluomizin, od tamtej pory cisza a grzybica nadal jest... Upławy wydaje mi się że trochę są ale więcej to tej luteiny która się rozpuszcza, teraz odstawiamy to lepiej przyobserwuje. Mam nadzieję że te infekcje nie wpływają na Malutka jak skończę brać Fluomizin to mam zaaplikować krem gynazol.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 11:18
-
lena7 a nie miałaś na skierowaniu info. o obciążeniu i badaniu 0,60,120min?
Jest też drugie badanie z mniejszą dawką glukozy 50 i wtedy bada się dwa razy tak jak u ciebie. W ciąży z tego co wiem robi się tą większą dawkę i 3 badania... może twoj lekarz miał jakiś powód żeby nie szprycować cię bardziej...06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
lilka1984 wrote:Ja dzis zauwazylam rozstepy na obu cyckach, paskune, czerwone i duzo
Lilka, póki są czerwone, to jeszcze masz szanse je zmniejszyć. Smaruj co najmniej 2 razy dziennie (najlepiej na dzień kremem, na noc oliwką), co drugi dzień myj szorstką rękawicą (delikatnie ). Ja dodatkowo w nocy śpię w sportowym staniku. Mówią, że jak się ma skłonności genetyczne, to i tak wyjdą, ale lepiej mieć świadomość, że zrobiło się wszystko, co można, żeby uniknąć tego paskudztwalilka1984 lubi tę wiadomość
-
sunset06 wrote:lena7 a nie miałaś na skierowaniu info. o obciążeniu i badaniu 0,60,120min?
Jest też drugie badanie z mniejszą dawką glukozy 50 i wtedy bada się dwa razy tak jak u ciebie. W ciąży z tego co wiem robi się tą większą dawkę i 3 badania... może twoj lekarz miał jakiś powód żeby nie szprycować cię bardziej...
Poczekam na wynik i zobacze..
Edit. Właśnie sprawdziłam i wynik już był.
Glukoza na czczo 78
Glukoza po 2h. 96
Zdaje się że super mi wyszło co?
A ja tyle wpierdzielam słodyczy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 12:10
Liy88, Krakowianka lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Cześć mamuski
Ja po wczorajszej wizycie na patologii,kartotekę juz u nich mam,USG mi robił przemily dr i kazał nie schizowac,bo jestem zdiagnozowana i pod kontrola.
W poniedziałek ide na USG III trymestru. I od środy zaczynamy szkole rodzenia pod kątem CC.
Justin jak byłam na luteinie to się strasznie meczylam,ciągle mnie cos swedzialo i piekło,w 12tc lekarz kazał odstawić i poczulam ulgę biorę duża dawkę magnezu,wiec odpukac żadnych twardnien.A jeśli chodzi o tętno malucha to miesiąc temu miał 140,wczoraj 146.
Lena ja miałam 75g i pobranie na czczo,po 1h i po 2h,trochę dziwne ze mialas tylko po 2h po takiej dawce glukozy hmmm...lena7, Justin30, Asasa, marmi lubią tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Lena... ja tez od pielegniarki sie dowiedzialam, ze mam skierowanie na dwa pomiary, bez glukozy i po 2 h i mowila ze na te dwa pomiary lekarze coraz czesciej kieruja...
...podobno jak nie ma podejrzen co do cukrzycy to zleca sie tylko po tych 2h... a wynik masz ladny.... u mnie bylo okolo 62 a po 2 h 68 - tylko ze ja biore heparyne a ona moze troszke zanizac wyniklena7 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Cześć dziewczyny, ostatnio przez przypadek weszłam na Wasz wątek zamiast wątek listopadowy i przeczytałam historię Justy. Justa, ja jestem z Siedlec, też leżałam w wojewódzkim, w tej ciąży 3 razy, też przechodziłam przez skurcze i założenie pessara. I pomimo tego, że stosunek lekarzy czasem wydawałby się olewczy, to naprawdę podejmowali dobre decyzje. Teraz leży obok mnie tygodniowe maleństwo urodzone w 39tc Jeśli masz ochotę pogadać, dodaj mnie do przyjaciółek i napisz. Mam wrażenie, że nasze historie są trochę podobne, więc może mogłabym Cię jakoś uspokoić.
-
nick nieaktualnylena7 wrote:Krakowianka, zrobione
Wiecie co, zastanawia mnie jedno, że wynik będę miała nie tak jak Wy 3 członowy, ale 2..pani pobrała mi krew, i po 2h było drugie pobranie, przy tym drugim pytam się jak to jest że zamiast 3 wyników będę miała 2, jak z tego co wiem powinien być właśnie 3, to pani mi powiedziała że tylko kobiety w ciąży że wskazaniem od lekarza mają 3..miała któraś z Was 2 wyniki, zamiast 3??
Paula, to znaczy, że będziesz miala w szkole w sumie tylko 5 spotkań?
ja miałam, ponoć wystarczą 2lena7 lubi tę wiadomość
-
lena7 wrote:Krakowianka, zrobione
Tak, ja miałam tylko 2 I jest o.k.lena7 lubi tę wiadomość
-
lena7 wrote:No wlasnie na skierowaniu miałam.zaznaczone 75g tylko...o minutach żadnego info nie bylo..cholera wie teraz
Poczekam na wynik i zobacze..
Edit. Właśnie sprawdziłam i wynik już był.
Glukoza na czczo 78
Glukoza po 2h. 96
Zdaje się że super mi wyszło co?
A ja tyle wpierdzielam słodyczy..
Elegancki wynik, zazdroszcze -
Dzień dobry!
Czarna Kawa - na bezsenność polecam ściągnąć Mahjonga na telefon i strzelić rundkę w łóżku. Mnie ta gra zawsze usypia i nie mam problemu z zaśnięciem. Pamiętam jeszcze jak rodziłam córkę, w pierwszej fazie między skurczami grałam i czas mi dzięki temu szybciej leciał jakoś trzeba było przetrwać, bo to była noc i mężusia wysłali do domu, więc musiałam sama jakoś się ogarnąć.
Lena super wynik glukozy!
Ja się pytałam w Luxmedzie o te badanie, bo już dużo razy musiałam przez nie przechodzić i mówili, że kiedyś robili dwa pobrania a teraz robią 3. 3 lata temu miałam dwa pobrania i po 2 godzinach wynik 157 i cukrzyca. Ponoć to lekarz decyduje ile ma być pobrań i tak wystawia skierowanie. Najważniejsze, że masz je już za sobą.
Właśnie czekam na klucz kodujący do mojego glukometru, producent ma mi wysłać priorytetem. Z tej okazji właśnie wszamałam pączka..no i obowiązkowo kawkę Czemu to co niezdrowe jest aż tak dobre.. Was też tak ciągnie do kawy? Przed ciążą nie byłam jakimś kawoszem, a teraz mam ciągle ochotę, a przecież nadmiar kawy jest szkodliwy dla dzidzi...MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc