Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie i ja! My po szybciutkiej wizycie, dziewczynka na milion:) szyjka ok, przeplywy prawidlowe, tylko mniejsza wg usg o tydzien, ale nie kazal sie tym przejmowac, wiec sie stosuje.
lena7, Justin30, jiwa, Aprilia, Czarna_kawa, sunset06 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny;) odzywałam się na początku ciąży, później jakoś natłok różnych spraw i od dawna nic nie pisałam. Przez ostatnie dni czytałam Wasze wpisy i patrzę ze nie tylko ja mam problem z twardnieniem brzucha:/ Od kilku tygodni mnie też męczą skurcze macicy, które powodują twardnienie brzucha. Co prawda są bezbolesne ale wyraźnie czuje ze brzuch się napina... Wczoraj byłam na wizycie to szyjka ma 38mm i lekarz stwierdził ze jest zamknięta i się nie skraca więc jeszcze nie jest tak zle. Biorę 3 razy dziennie nospe i 2 razy duphaston. Jeśli to nie pomoże to będę musiała się położyć do szpitala na obserwacje żeby wprawadzic inne leki ale trochę boje się tych silniejszych leków...
-
lena7 wrote:Ej dziewczyny..mąż kupił mi właśnie glukozę cytrynową w aptece..jej jest naprawdę tak dużo?? 75g mam, ale tyle tego w tej saszetce...
Chuda wcinaj, nie pytaj smacznego
Ale super masz wyniki! Ja w poniedziałek drinkuje... więc na pewno w nd detoks od słodkości :d w marchewki się zaopatrzyłam i grejfruty, mandarynki, pomarańcze
A w ramach rozpusty chyba kupię rogale- trzeba jutro uczcić św. Marcina ^^lena7 lubi tę wiadomość
-
ChudaRuda wrote:Lena, ale masz piękny wynik.
U mnie już chyba nie tak kolorowo ten po godzinie wysoki? Nie znam się
72
164 po 1h
110 po 2h
Na czczo norma jest do 90, po 1h 180, po 2h 153 wiec miscisz sie w normach -
No widzisz Ruda, Twój wynik też jest ok Lilka zapuściła newsa, i już rogal i na Twarzy i w buzi
No, Tokarzynka, ta paczka jak dwa kisle
Cześć Chatce nie martw się na zapas, nawet jakbyś miała się tam położyć, to nie podadzą Ci nic, co mogłoby zaszkodzić dzidziowi.
No widzisz Marczolino, u mnie widocznie lekarz właśnie nie widział wskazań, bo ja wszystkie normalne glukozy które zrobiłam, były zawsze książkowe..
Muszę zaraz zobaczyć co to jest ten Mahjong
Dziewczyny, wracamy właśnie z tkmaxxa, i miałam śmieszna sytuację..stałam jako chyba 50ta w kolejce, i słyszę że krzyczy jedną z ekspedientek w moją stronę, że "ta pani niech podejdzie", patrzę się na nią, ona znowu głowa moją stronę, i krzyczy to samo..tak,tak do pani mówię, krzyczy, ja się rozglądałam za siebie i na boki, i stoję dalej..w końcu już zobaczyłam w oczach tej pani jakby politowanie, czy nawet i zniechęcenie, ludzie ,zaczęli się w kolejce śmiać, a ja wtedy w końcu wpadłam na to, że ta babka krzyczy cały czas do mnie! Czerwona jak burak byłam! Zaćmienie miałam, że to chodziło o mój brzuchChudaRuda, Justin30, Liy88, Asasa, Czarna_kawa, Krakowianka, marmi lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualnyhej, Ja jak zwykle czasu nie mam dla Was:(. Muszę pare stronek nadrobić.
Witamy się w 3 trymestrze, jak ten czas leci.
Byłam wczoraj u diabetologa, P Dr mnie pochwaliła, że mój cukier jest ładniejszy niż 2 tygodnie temu, ale nie powiedziałam, że jem to co chcę i na co mam ochotę a nie tylko dieta i przez to był niski cukier. kolejna wizyta 20 grudnia.
Dziś miałam mieć wizytkę u ginekologa ale P Dr na urlopie, chyba z tydzień się przedłuży. A niech to, chciała bym zobaczyć moją kruszynkę.
Dobrze, że na razie nic się nie dzieje, malutka ruchliwa nawet w nocy buszuje. Jedynie trochę za krótko śpimy 5:30 się budzę i koniec spania, ale widzę, że nie ja sama z tym problemem. J dopiero 2kg na plusie.
-
Jiwa, 2kg??? Ja mam z 9, jak nie więcej, bo moja waga chce mi się chyba przypodobać, i coś zaniża..
Dziewczyny 3 trymestr, liczy się po skończonym 27tc tak? Czyli jeśli tak to za tydzień będę w 3..szok, jak to leci..Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
Rogale i rogale powiem Wam ze tyle lat ile zyje w tym roku pierwszy raz jest nagonka na rogale. Na poczatku wcale nie wiedzialam o co chodzi. Jeden kraj a tyle roznic
Krakowianka lubi tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Justin30,rozumiem kochana,spokojnie,masz infekcje pod kontrolą,na pewno wszystko będzie dobrze!!!
Marczolinio,aż sprawdzę z ciekawości te grę ))!!!
Lena7,Ahahaha brawo Ty!!!Nie bój żaby,ja tez mam spóźniony zapłon ostatnio ;Daaa i ja w przyszłym tyg już wkroczę w 3 trymestr )) niech leci!!!Ja to już nawet chciałabym być w dalszym tyg ) ale to pewnie przez te perypetie wcześniejsze
Stokrotka,najważniejsze,ze córunia zdrowiutka,a te pomiary to u połowy rozjechane raz w jedna,raz w druga stronę )))
Chatte,powolutku,może spróbuj Scopolan to co ja teraz biore tableteczki,a jak coś więcej się spina to dodatkowo czopki.Odpoczywaj dużo,powinno się wyciszyć to wszystko i relaksik bez stresów pamiętaj
Justin30, lena7, stokrotka30 lubią tę wiadomość
-
Justin30 wrote:Kochane, jak myślicie czy lepiej kupić śpiworek czy kombinezon, co się lepiej sprawdzi? Czy musza być jakieś otwory na pasy do fotelika ? Nie mam pojęcia na co zwrócić uwagęStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
Lena, ale Ci zazdroszczę!!!! Masz już to za sobą
Czarna ja tez baluje w nocy ostatnio, dzis chodzę na rzęsach cały dzien, ale na spotkanie z fotografem i zakupy ciążowe w H&M znalazłam siły . Efekt - umówiona sesja brzuszkowa, zakupione dwie extra obcisłe kiecki (czarna i kwiecista), czarne brzuchowe spodnie, legginsy i bluzka
Mahjonga polecam!! Grałam w nocy 10x
Wasp, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
A ja po tarcie cytrynowej z bezą i małej kawce - przepraszam cukrzyczki;) aż się Gabi rozbrykała;) brzuch mnie swędzi i chyba rośnie. ludzie się śmiesznie patrzyli w pubie;) niby w oczy a potem hyc i na brzuch szybki look;)06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url]