X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Jak byłam na warsztatach bezpieczny maluch to ratownik medyczny mówił o spiworku z otworami na pasy,odradzał kombinezony. :-)

Ja już taki kupiłam. Będzie idealny na wyjście ze szpitala w lutym. Swój znalazłam na allegro. Używany w stanie idealnym. Pewnie dziecko miało na sobie ze 2 razy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 14:13

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas termin 3 luty i tez czuje ze mała będzie z nami na koniec stycznia, na usg zawsze parę dni do przodu jest. Pierwszy spacer dziecko już ma po wyjściu ze szpitala :P A później jak Sunset pisze balkonowanie, werandowanie. Tez mam zamiar szybko wyjść na spacerki jeśli pogoda dopisze, tak jak piszecie trzeba hartować dziecko a poza tym wrócić do formy :P
    co do śpiworka śledzę fb tej firmy i liczę na jakieś promocje chociażby na koniec roku :P

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena198808 wrote:
    U nas termin 3 luty i tez czuje ze mała będzie z nami na koniec stycznia, na usg zawsze parę dni do przodu jest. Pierwszy spacer dziecko już ma po wyjściu ze szpitala :P A później jak Sunset pisze balkonowanie, werandowanie. Tez mam zamiar szybko wyjść na spacerki jeśli pogoda dopisze, tak jak piszecie trzeba hartować dziecko a poza tym wrócić do formy :P
    co do śpiworka śledzę fb tej firmy i liczę na jakieś promocje chociażby na koniec roku :P

Też mam nadzieję, na szybkie wychodzenie z maluszkiem, ale u nas w tamtym roku był taki smog, że jak historia się powtórzy, to długo posiedzimy w domku...Teraz dopiero początek listopada i już normy przekroczone. Ostrzegają cały czas.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena198808 wyniki masz dobre, nie martw się. Ja miałam na czczo 84, 1h-191, a 2h-167 to jest już cukrzyca. A ty mieścisz się w normie.

stere ja planuję na drutach sukieneczkę do chrztu, ale sama nie będę robić - mama zrobi:)

lena7 p dr diabetolog powiedziała, że dziecko może mieć zespół downa i coś jeszcze wymieniła ale ja przez swoją chorobę epi nie mam dobrej pamięci i zapomniałam. Ale ja mieszczę się w normie (przykładowy wynik z jednego dnia: na czczo-70, 1h po śniadaniu- 85, po 2 śniad-108, po obiedzie-102 i po kolacji-117) czyli w normie ale niby to 70 to za mało, przeważnie mam 70 na czczo więc zaczynam jeść w nocy.

Co do wózka to ja już zamówiłam OTTIS- Abdor. Tam gdzie oglądałam wózki to tylko ten mi się spodobał choć było dużo. Z racji tego, że mieszkam na wsi w domku to nie patrzę na wagę.

• Chatte Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie wiedziałam ze na drugi dzień po wyjściu ze szpitala się już chodzi na spacery zwłaszcza w porze jesienno zimowej:p zgłębię temat bo ja bym pewnie przynajmniej do końca lutego trzymała te biedne dziecko w domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 17:55

thgfs65g0z0leut3.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena... Ty sie nie martw, ze Ci nic nie leci z piersi... mi tez nie leci i nigdy samoistnie nie lecialo... bezproblemowo wykarmilam starsze dziecko, bez zapalen piersi, zastojow, braku czy nawalu pokarmu - wszystko ksiazkowo...

Chatte... ja to podziwiam tutejsze kobiety... teraz moj syn juz sam jezdzi i wraca ze szkoly ale kiedys na niego czekalam pod szkola (tutaj rodzice do szkoly nie wchodza tylko czekaja az nauczyciele wyprowadza klase i wtedy pani dzieciaczki odsyla do rodzicow), wtedy widzialam np kobiete w ciazy, ktora juz drugiego dnia stala pod szkola z wozkiem :) ...oczywiscie dzieci bez czapek zima to norma, nawet takie malutkie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 18:18

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiiii wrote:
    To u mnie wygląda to podobnie, z tym, ze ja mam tak już przynajmniej od dwóch miesięcy. Również biorę te same leki i też lekarz sugerował mi szpital, ale, że na kontrolach jest wszystko o.k. i szyjka się nie skraca, to do szpitala nie idę, bo w sumie i tak nic więcej nie zrobią. Przyzwyczaiłam się do tego i nauczyłam z tym funkcjonować. Staram się nie przemęczać i ograniczyłam aktywność, i dużo odpoczywam. Pomaga. Niestety przy większej aktywności dolegliwości się nasilają, więc pozostają głównie spacery i krzątanie po domu. Bóle też do tego miewam różne i o różnym nasileniu. Najważniejsze jednak, że szyjka się trzyma :)

O proszę a mi mówią ze silniejsze leki na to nie istnieją ;);) - na Twardnienia brzucha i spinanie

• Chatte Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi ucięło pół wypowiedzi:/

Megiii najwazniejsze ze szyjka trzyma dobrze i na kontrolach wszystko Ok. Tak jak mówisz trzeba nauczyć się z tym funkcjonować, mój lekarz tez mówił ze przy pierwszym dziecku to zwracam bardzo na wszystko uwagę i jestem przeczulona. To prawda.

A te śpiworki co mówicie to bardzo często mi się przewijały gdzieś na Facebooku czy innych stronach ale w życiu nie pomyślałabym ze one się nadają do fotelika:p mryślałam ze głównie do wózka jak dziecko leży na prosto. Wychodzi na to ze jescze mało wiem;)

Stere ja to mówię ze to tak zwany „zimny chów” jak się tak nie cacka z dzieckiem:) Ale coś czuje ze u mnie nie przejdzie i będę z tych nadgorliwych

thgfs65g0z0leut3.png
  • dłukachna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się mamie nudzi to córcia znajdzie zajęcie. " Mamusiu zrobisz mi Olafa?!" Do tego dołączyła słodkie oczka i cóż było zrobić.
    https://zapodaj.net/6e0901d8a1162.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 20:20

lena198808 lubi tę wiadomość

dłukachna

201408201880.png

201802021578.png

201912065365.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere a gdzie mieszkasz?
    Ja po starszaku mam śpiworek, taki z rękawkami i otworami na pasy. Używaliśmy i do wózka, i do auta. Kombinezon przy takich maluchach jest trochę niepraktyczny, bo maluch ma podkurczone nóżki i ciężko np. ubierać. Ale to moje zdanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 21:17

Wasp lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucina mi posty, też tak macie? Jest jakiś limit znaków czy co? :/ Bo jak próbuję edytować i zapisać to jest tak samo

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do siary w ciąży to i jej obecność, i jej brak nie jest niczym dziwnym. Po prostu u każdej z nas hormony pracują inaczej. U mnie akurat w pierwszej ciąży siara była zwiastunem porodu, ale wtedy jeszcze o tym nie wiedziałam

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa u Ciebie to w ogóle dziwni Ci lekarze. A jak Ty się czujesz? Coś lepiej z tymi skurczami i upławami?

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanko, mierzycie sobie czasem ciśnienie? Bo ciekawi mnie jakie macie tętno, nie wiem czy u mnie nie jest za wysokie :/

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Ucina mi posty, też tak macie? Jest jakiś limit znaków czy co? :/ Bo jak próbuję edytować i zapisać to jest tak samo
    Emotki wstawiasz z ręki czy z telefonu ? Bo jak gotowe z telefonu to ucina

Aprilia lubi tę wiadomość

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to dobrze wiedzieć. Czasem ręcznie a czasem z telefonu. Wszystko jasne, dzięki :)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia w Holandii
    Ja to mam taki typowy spiworek do fotelika, do wozka sie nie nadaje

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianka,kochana nie widzę zaproszenia żadnego,chyba,ze coś złe wchodzę ;)

Hmmm,która mamusia pisała,ze jak odstawiła duphaston to się takie kwiatki z twardnieniem i skurczami zaczęły,w sumie mnie jak się tak zastanowię to miesiąc po odstawieniu i zamianie na luteinę dowcipna tez się pojawiło to wszystko...aż się zapytam ginka czy to może mieć coś z tym wspólnego
    Moja córa szaleje dzisiaj w brzuniu,aż byłam w szoku,może to zupa ogórkowa i lemoniada tak podziałały ;p
    A mnie trochę wcięło,bo mój ukochany zrobił mi niespodziankę i kazał się w piątek pakować i zabrał na mały wypad za miasto ;) wiec teraz mam chwilkę i doczytałam co tam u was ;)co do fotelika to ja zakupiłam taki specjalny otulacz firmy holenderskiej z dziurkami na pasy i ponoć bardzo sprawdzony,zobaczymy jak mała się pojawi czy rzeczywiście było warto ;)

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiiii wrote:
    Justa u Ciebie to w ogóle dziwni Ci lekarze. A jak Ty się czujesz? Coś lepiej z tymi skurczami i upławami?

Nie jest lepiej z uplawami ale miałam usg i wód jest tyle co trzeba wiec OK .. natomiast skurcze jak i były tak są nadal ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według usg moj syn ważył dzis +/- 70gram 500 g , wg usg wolniej rośnie bo nawet suwaczek pokazuje mi 22 i 4 dzień usg pokazało dwa dni mniej ale tak pewnie może być .. a od okresu to w ogóle mam z tydzień czy dwa młodsza ciąże bo później była owulacja

‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ