Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny. Ja już po badaniu. Szyjka 30mm więc o 1mm krótsza niż dwa tyg. temu, ale nie ma tragedii. Tylko niestety 0 siłowni dużo odpoczynku i do świąt bez szaleństw. Czego się dla dzidzi nie robi;) pączka wciągnęłam czas na obiad.
A co do wagi to w miejscu stoi... może taka moja "uroda".
Chudaruda myślę że rogal nie zaszkodzi a tylko humor poprawi;)ChudaRuda, Liy88, Asasa, jiwa lubią tę wiadomość
06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
Ej dziewczyny..mąż kupił mi właśnie glukozę cytrynową w aptece..jej jest naprawdę tak dużo?? 75g mam, ale tyle tego w tej saszetce...
Chuda wcinaj, nie pytaj smacznegoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 16:59
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
lena7 wrote:Ej dziewczyny..mąż kupił mi właśnie glukozę cytrynową w aptece..jej jest naprawdę tak dużo?? 75g mam, ale tyle tego w tej saszetce...
Chuda wcinaj, nie pytaj smacznego
Nooo to jutro będę wcinac miałam obawy bo jednak ten mak. . . No ale nie dam się zwariować, że tego i tamtego nie wolnoGameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
Pomocy! Kupiłam nowe paski do glukometru, ale okazuje się, że potrzebny jest mi jeszcze czarny klucz. Czy może macie glukometr Accu Chek Active i wiecie jak zdobyć czarny klucz? Nie mogę nigdzie znaleźć części do tego glukometru. Mam tylko stare zielone klucze, ale chyba z nowymi paskami one nie działająMTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
-
Lena rozpuści sie, i wypijesz sobie likier jutro tylko bezalkoholowy .
Czarnakawa dzięki, cudnie dzis na szczęście, ale dziura jak.... to 5-tka niestety a ze często sie uśmiecham to widać . Implant lub inne działania dopiero po porodzie. Ja tez niestety w tym wlasnie zębie prżekonalam sie, co znaczy spieprzone leczenie kanałowe i na wiosnę było re-leczenie i odbudowa zęba na sztyfcie. Niestety pękł i do usunięcia.
Dziewczyny (Lena i kawka zwłaszcza na wszelkie bolączki polecam Wam jogę. U nas w grupie 16 osób nikomu nic nie dolega, nawet takim po terminie porodu... Ja chyba będę chodzić 3x w tyg, chyba ze, wybiorę sie w końcu na basen! Plan na poniedziałek jest .
Gratuluje udanych wizyt Dziewczyny
lena7 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, ja po wizycie i zajęciach w szkole rodzenia. Malutka waży 1015 gram, nie za dużo, ale ważne że rośnie, 10 dni temu było 850 g. Wszystko ok oprócz tego że mam grzybicę, mimo tego że biorę globulki... Dostałam krem do aplikacji jak skończę brać to co teraz i odstawiamy luteinę niestety bo lekarz uważa że może to przez nią cały czeste te infekcje. Byłam ciut spokojniejsza z tą luteina na twardnienia brzucha no ale lekarz mówi że trzeba coś wybrać
jiwa lubi tę wiadomość
-
Justa ja osobiscie uważam, że juz dawno powinnas wziąć sprawy w swoje ręce i zgłosić się do ordynatora ginekologii. To jest chore co robią,ale niestety tacy sa lekarze,a ordynator nie może na to pozwalać,więc myślę,ze zareaguje. Jeśli nie,wyslij najlepiej mamę do najbliższego szpitala na konsultacje prywatną. Dziewczyno nie daj się. Nie odpuszczaj. Najwazniejsze jest zdrowie dziecka, a Twoja ciąża jest juz na tyle zaawansowana, ze nie można jej lekceważyć. Myśl o tym, ze juz jestes matką,tylko nienarodzonego jeszcze dziecka! Nie wierze, ze gdyby było ono juz na świecie dawalabys tak lekarza zamiatac problemy pod dywan. Tu nie chodzi tylko o Ciebie,ale oni nawet nie chcą ratować tej ciąży,a to nie jest normalne. Wiec bierz się w garść, nie rozczulaj się i działaj.
Lilka1984 mi tez sie porobily czerwone rozstepy na piersiach, na udach na górze i na pośladkach. Paskudnie to wygląda i boje się, ze nie zejdzie i bardzo będzie rzucać się w oczy masuje skore oliwkami,smaruje kremami tak jak mi polecano nawet w aptece i nic, nie pomaga.
Nie wiem czy to normalne,ale moja gin rowniez id poczatku mojej ciąży nie zmierzyła mi szyjki, wiec zielonego pojecia nie mam jakiej jest długości. Ale na kolejnej wizycie będzie mi pobierać jakiś wymaz z szyjki,takze poprosze o sprawdzenie,będzie to juz 8 miesiąc, czas by był, żebym sie w końcu dowiedziała. Moja niunia wazyla 6.11 967g , chyba malo w przeciwieństwie do was, ale mała jest od poczatku tydzień młodsza, niż wynika z OM. Ale nawet doktor z prentalanych powiedział, ze duża nie będzie, po mnie. Ja miałam 52cm i 2200 gram jak sie urodziłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 21:51
Wasp, jiwa, marmi lubią tę wiadomość
-
Mayolin wrote:Justin, ponad kilogram! Piękny wynik.
Luteinę masz dopochwowo? Ja nie brałam, ale czytałam, że w tak zaawansowanej ciąży się zazwyczaj odstawia i faktycznie sprzyja infekcjom. -
Dwa dni temu twardniał mi brzuch i nie były to skurcze, tylko przez kilka/kilkanaście godzin brzuch był napięty. Już kiedyś tak miałam w 16 tyg. i wizyta na IP nie wykazała nic złego, więc postanowiłam poczekać do dzisiejszej wizyty. W badaniu wszystko było w porządku (rozwój dziecka, przepływy pępowinowe, maciczne i ilość płynu owodniowego). Lekarz zbadał dodatkowo szyjkę macicy, długa na 4cm. Przyczyna twardnień?spinania nieznana. Chyba taka moja uroda
Buziaki![/QUOTE]
Ja też tak mam, choć nie jest to codziennie. Zwłaszcza wieczorem po całym dniu mam taki twardy i napięty brzuch, ale skurczu nie odczuwam. Czasem nawet po wstaniu mam uczucie napiętego brzucha. Dziś miałam badania u mojego lekarza i poprosiłam o spr. szyjki. Szyjka o.k., więc u mnie przyczyna też nieznana. Chyba po prostu tak mamyMayolin, jiwa lubią tę wiadomość
-
O, to widzę, że u Was lekarz podaje wagę na badaniach. U mnie nie. Ja ostatnio miałam podaną na połówkowych. Dzis jak zapytałam mojego, czy mi poda, to powiedział, że musiałby zrobić badanie na nowo i pomierzyć główkę, brzuszek itd, to wtedy komputer mu przeliczy, więc stwierdziłam, że o.k. Jakoś bez tej wiedzy przeżyję. Nie wiem, ale pewnie zależy to od sprzętu. Ale nadal jestem ciekawa, w jakim tempie synek rośnie.
A ja piszę dziś po nocy, bo pospałam trochę w dzień, więc teraz niestety spać się nie chce....Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 02:03
-
Megiii, ja tez właśnie nie śpię od 2 nerwowy dzień wczoraj miałam, i chyba dlatego.
Co do twardego brzucha, to ja też tak mam, ale skorczy jakiś dziwnych nie mam, więc chyba nie powinnam się tym martwić?
Justin, w szkole rodzenia, położna mierzyła nam tętno, i większość miała ok 150..moja mała przedwczoraj miala 151,
U mnie też lekarz nie ważył, tylko sprawdzal pomiary główki i brzuszka.
Lilka, nie zazdroszczę rozstępów ja czekam z utęsknieniem, kiedy zobaczę u siebie i niestety nie ludzcie się że rozstępy znikną..one ewentualnie mogą tylko zblednąć
Ruda Ty z rogalem miałaś dylematy, a ja zjadłam ostatnio kilka kukułek..a tam chyba spiryt jest?
Krakowianka, u mnie niestety nie ma zajęć z jogi
Ale miałaś przeboje z tym zębem, nie zazdroszczę..Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn