Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Aprilia... moj starszak ciagnal piers do moment az sie najadl, fakt faktem ze po 2 godzinach znowu chcial jesc no ale 2 godziny to nie 40 minut czy siedzenie na piersi non stop.... ale mlodszy pieknie ssie piers gdy jest troszke przetrzymany i wydaje mi sie ze napelni troszke brzuszek i sobie chlopak zasypia...https://www.maluchy.pl/li-73368.png
-
Wczoraj o 23:20 przywitałam mojego Czarka. 3350 gram, 55 cm, sn. Miałam rewelacyjny poród. Wody odeszły o 19. O 20 wyladowalam na porodowce i od razu skurcze co 3 min. O 21 rozwarcie na 4 cm. Wzielam zzo o 22. Znieczulenie to wybawienie! Reszta porodu prawie bezbolesna. O 23 zaczelam parcie, które praktycznie nie bolało a jednak wiedzialam kiedy mam przec. Po 4 skurczach malutki wyladowal na piersi calutenki w mazi. Potem szycie, bo mnie nacieli, ale również bezbolesne i czyszczenie macicy. Dostalam dzidzię do cyca i przez godzinę ssal a mleko ladnie lecialo. Glodomorek teraz leżę na polozniczyn i słyszę jak Czarek daje koncert poloznym po tym porodzie nie czuję w ogóle jakiegos zmeczenia, w przeciwienstwie do pierwszego. Jestem zakochana w tym malutkim brzdacu ;] jak na faceta ma b.dlugie i geste rzęsy
Aprilia, lena198808, lostdestionation, AnnaIzabela, ChudaRuda, nadziejka88, Marcepanka, stere, Mayolin, Lilly123, gondi, sunset06, Decadence, Megiiii lubią tę wiadomość
MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
-
Marczolinio wielkie gratulacje. Zdrówka dla was.
Mayolin to super że na wizycie ok. Moja też niby miala być malutka ok 3kg ale ostatnio przez 2,5 tygodnia przybrała prawie 600g więc też będzie koło 3,5 kg. Zobaczymy.
Patrzyłam ta ofertę w Lidlu i nie jest głupia. Jak nie urodze jeszcze to się wybiorę. -
nick nieaktualny
-
Tak, tak, jak ktoś wszystkiego jeszcze nie ma, to w Lidlu będzie masa rzeczy dla maluszków!
Marczolinio :-*
Dziś przyszedł kocyk który kiedyś polecałas Jiwa, bardzo jest fajny!! Cieplutki i milutkiStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualny
-
Marcepanka wrote:Dziewczyny, a czy pod koniec ciąży robiłyście jakieś badania oprócz morfologii, moczu i GBS?
I kolejne pytanie do mamusiek już. Bierzecie jakieś suplementy dla matek karmiących?Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Mi ginka zlecila wszystko po kolei Hiv, Toxo, WR, GBS i coś jeszcze, dopiero dziś odbieram wyniki a już nie pamiętam dokładnie.
Mamuska nie jestem, ale wiem, że po porodzie będę musiała brać suplement z jodem z racji niedoczynnosci. Chyba, że nie będę karmić wtedy dziecko będę faszerowac jodem.. -
Marcepanka... ja nie robilam zadnych badan... Poza tymi ktore robilam co 4-6 tyg czyli wit b12,kwas foliowy, homocysteina, tsh, czasami wit d i morfologia...
Po porodzie biore metylowane wit b i kwas foliowy bo tylko takie moge oraz zelazo... tych zwyklych witamin z apteki brac mi nie wolno... kazano mi pic duzo wody i ogolnie duzo pic... pije wiec oprocz wody herbaty owocowe, wode z cytryna, herbate mietowa i pokrzywowa oraz herbate roibos, podobno swietna dla kobiet karmiacych...
https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Marczolinio gratulacje:)
Ja po wizycie, masażu szyjki nie miałam, bo co prawda szyjka skrócona i miękka, ale zamknieta. W poniedziałek następna wizyta mam też się zgłosić po weekendzie do szpitala na usg i ktg. A jak będzie wszystko dobrze to dalej czekać, aż się samo coś zacznie dziać.
Dzisiaj wyszedł mi pierwszy rozstep na brzuchu:( a już myślałam, że mnie to minie:( -
Marcepanka- ja robiłam jeszcze toxo i kiłę.
Witaminy dla karmiących będę brać takie jak teraz biorę. I ciąża i karmienie "wyciąga" z organizmu co najlepsze i o ile dziecku na pewno niczego nie zabraknie bo pokarm będzie wartościowy, to wychodzę z założenia, że o siebie powinnam zadbać by mój organizm zbytnio nie ucierpiał, żeby się to w dłuższej perspektywie nie odbiło negatywnie.
W Lidlu będą też staniki i topy do karmieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 16:54
-
nick nieaktualnyTeż po wizycie, waga 3 kg szyjka miękka bez rozwarcia, a długości nie pamiętam. Ogólnie wszystko dobrze, ale jak nie urodzę do 28, to będę miała skierowanie do szpitala. O! Co ja tam będę robić? Synu, posiedź jeszcze tydzień i wychodź do nas, bo matka nie lubi szpitali hehe
AnnaIzabela, Mayolin, Aprilia lubią tę wiadomość