Mamusie luty 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
labamba wrote:Gratuluje serduszek!!!
Ehh jak czytam o Waszych wizytach to az sie swojej doczeakc nie moge,a tu jeszcze tyle czasu do 20ego..
W miedzyczasie tylko synek mial 3 dniowke i pochlonelo mnie to calkowicie,bo goraczka przekraczala 40 stopni...
Ja też mam wizytę 20 -
Hej!
Same dobre wieści
Grzechotka na szczęście zgaga jeszcze nie mam, ale wczoraj zasypiałm na stojąco. Dziś ledwo zwlekłam się z łóżka. I mam wstręt do jedzenia. Zmuszam się żeby coś zjeść. A jak wczoraj poczułam zapach mielonych to myślałm, że zwymiotuję... -
Makowa Panna, idziemy równo bety mam praktycznie takie same i owu też 25/26 maja .
Kiedy masz pierwsze usg? My 23.06. Tzn byłam już już poniedziałek, ale oczywiście nic nie widać poza torbiela na jajniku.
Ma któraś z Was taki problem? Mam nadzieję, że szybko sie wchłonie.
Też Was myśli od pasty do zębów? -
nati1992 wrote:Hej, jestem wściekła. Wróciłam od ginekologa, zrobiła mi usg, potwierdziła ciążę, było widać zarodek, ale nie założyła karty bo stwierdziła, że to jeszcze za wcześnie. W dodatku chciałam się zapytać o swoją sytuację, chodzi mi o zwolnienie od września. Widać, że jest przeciwna mówi, że jak będzie sytuacja, że źle bym się czuła, ciąża byłaby zagrożona itp. to tak, ale jak nie będzie przeciwwskazań to po co, bo co będę robiła przez 9 miesięcy i kiedyś kobiety normalnie pracowały i to jeszcze na zmiany. Jestem niezadowolona ponieważ pracuję z bardzo małymi dziećmi, codziennie wracam zmęczona, skaczę nad nimi, mam mnóstwo obowiązków i myślałam, że po wakacjach jak będę w 17 tyg. to bez problemu dostanę zwolnienie. Chciałam poinformować dyrekcję o ciąży i się określić bo to nie jest tak jak przykładowo praca na produkcji, że jak ktoś pójdzie na L4 to może za chwile wrócić. Mam wychowawstwo i w momencie kiedy pójdę na zwolnienie musi zostać ktoś zatrudniony na zastępstwo i wtedy nie będę miała powrotu...
A nie myślałas żeby zmienić gin? Ja na pierwszej wizycie 4.06 byłam u babeczki która mnie przygotowywala do ciąży ale jak potwierdziła mu ciaze i powiedziała ze mogę jeździć na rowerze jechać na wyjazd z pracy i pływać tam kajakami malować farbami i sprzątać schronisko dla psów to powiedziałam jej dowiedzenia i zmienilam lekarza. I jest dużo lepiej wystawił zaświadczenie o ciąży i paru rzeczy jednak zabronił. -
Cześć
Ja się czujecie dziewczyny?
W czwartek zrobilam test, ale i tak bylam pewna na 90% ze bedzie pozytywny. Według OM termin mam na 4.02. Do lekarza pewnie w przyszlym tygodniu sie wybiore, zeby już było wszystko wiadomo na 100%.
PS: Jestem z Krakowa - widziałam że któraś z Was tez jest stąd, dlatego piszę o tym. -
Agnessa ja miałam torbiel na jajniku w poprzedniej ciąży, powiększał się, a później sam się wchłonął, nawet nie wiem kiedy, ale chyba w ciągu miesiąca już nie było
Od pasty mnie nie mdli, ale musze mieć colgate, blenda-med nie przejdzieAgnessa lubi tę wiadomość
-
U mnie z samopoczuciem kiepsko. Na początku jedzenie stało mi w gardle wiec zmieniłam na zupy. Ustapilo.
Ale teraz pojawiły się mdłości poranne i proszę Boga żeby ustąpiły jak najszybciej. Jak się obudze to tak mi jest niedobrze przez około godzinę wymiotuje ślina i sokami z żołądka. Nie wiem co mam robić. Staram się otworzyć okno i oddychać głęboko ale dupa nadal.... ;( -
My też późno wizytujemy, bo dopiero 29..eh Ale nie chciałam też iść za bardzo wcześniej, żeby już serduszko było widać.
W poprzedniej ciąży czytałam, żeby rano szybko się nie zrywać z łóżka i najlepiej też jeszcze przed wstanie coś zjeść. Na moje mdłości pomagały banany. Narazie mam jakąś niechęć do jedzenia.
-
Dziewczyny mam wyniki bety. 160,5. Według om dzisiaj jest 4t3d nie za mała ta beta?Cs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle)
06.2018 Udało się! -->02.07 puste jajo
Wracamy do walki !!!!
IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta -
No powiem że zestresowalam się czy nie za mała
Czekam do piątku i powtarzamCs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle)
06.2018 Udało się! -->02.07 puste jajo
Wracamy do walki !!!!
IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta -
Cześć
Myślicie że mogę do Was nieśmiało dołączyć? U nas ostatni okres 4.05, wczoraj plamienie i wizyta u lekarza na USG widoczny tylko pęcherzyk z cialkiem żółtym, ale jak to dr stwierdzil wygląda obiecująco, aczkolwiek jestem już po jednym poronieniu wiec dla pewnosci badamy betę. Wiec do jutra siedze jak na szpilkach. Wynik bety z wczoraj to niecałe 12000. A ogolnie jestem z Warszawy i mam rocznego synka
Ogolnie witam wszystkich06.2018 - wiadomość o ciąży
06.2017- na świat przychodzi nasz synek
10.2016 - wiadomość o nowej ciazy
08.2016 - poronienie