Mamusie luty 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruda90 gratuluję po nicku wnioskuję ze obie mamy po 28 lat skąd jesteś?
Z dolegliwości to tak jak pisze mamajaneczki bolą mnie jajniki raz jeden raz drugi czasem jeden przed dłuższy czas. I czuje jedzenie ciągle w gardle wszystko, nawet lyczek wody czuje i mi się odbija. -
a ja miałam 2 maja nie mówiłam doszliśmy do wniosku że powiemy po kolejnej wizycie czyli po 20 czerwca :)czy długo hmmm długo o tym myśleliśmy cały kwiecień braliśmy kwas foliowy (oboje) i w maju udało się za 1 razem
a Ty już komuś się pochwaliłaś ? -
Hej dziewczyny nieśmiało dołączam. Jutro skończę 4 tydzień więc ciąża bardzo młodziutka. Dzisiaj byłam u ginekologa po skierowanie na podstawowe badania i na pierwsze usg mam przyjść za 2 tygodnie. Nie wiem jak tyle wytrzymam, bo z natury jestem bardzo niecierpliwa
ruda90 lubi tę wiadomość
-
Witam, mogę dołączyć? Dzisiaj rozpoczęłam 5 tydz. ciąży. Termin prawdopodobnie ok. 10.02. Nie mam jeszcze umówionej wizyty u lekarza planuje dopiero koło 20 czerwca w pierwszej ciąży już w 6t2d było serduszko mam nadzieję, że teraz też będzie.
ruda90 lubi tę wiadomość
-
Ewelcia85 wrote:Hej dziewczyny u mnie 5 tydzień , trochę się stresuje bo chociaż ciąża planowana moja młodsza córka ma prawie 8 msc ....
Ja mam różnice niecałe 1,5 roku między dziećmi. Pracy jest sporo przy takich maluszkach. Przez pierwsze pół roku miałam nianie na pół etatu do pomocy. Niestety nie mamy rodziny w pobliżu, aby pomogła. Jak dziecko ma te 2 lata jest bardziej samodzielne i jest łatwiej, dlatego teraz między 2 a 3 dzieckiem różnica będzie u nas trochę ponad 2 lata.
Moja mama idzie w przyszłym roku na emeryturę i już deklaruje że chce mi pomagać. Powiedziałam jej już o ciąży i bardzo się cieszy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 14:31
-
ruda90 wrote:a ja miałam 2 maja nie mówiłam doszliśmy do wniosku że powiemy po kolejnej wizycie czyli po 20 czerwca :)czy długo hmmm długo o tym myśleliśmy cały kwiecień braliśmy kwas foliowy (oboje) i w maju udało się za 1 razem
a Ty już komuś się pochwaliłaś ?
Widzę że sporo tzw "złotych strzałów" u nas w grupie.
Nam teraz udało się w 3 cyklu.
Z dolegliwości to zmęczenie i ciągle czuje że coś mi stoi w gardle, bardzo bym chciała aby ominęły mnie wymioty.. -
Ruda90 czyli nasze ciąże roznia się o 1 dzien, Twoja strasza
My powidzieliśmy wczoraj moim rodzicom bo do Nas wpadli do mieszkania tzn zadzwonili ze będą za pół h a mamy na ścianie farbę tablicowa po której piszemy kreda. Mamy tam napisane mile słowa do Groszka itp. Wiec na szybko wzięłam pudełko małe (po pandorze) i zapakowałam kuleczkę taka jak się ciasta ozdabia. I daliśmy rodzicom.... a jutro jedziemy powiedzieć drugim w taki sam sposób ))) -
nati1992 wrote:Mi właśnie mijają 4tyg i 4 dni od ostatniego okresu. Myślicie, że za tydzień na usg będzie już widoczny zarodek? Jest szansa, że dostane zaświadczenie o ciąży? Chciałabym jak najszybciej poinformować w pracy
za tydzień serduszko może jeszcze nie być widoczne, ale z pierwszym synkiem też poszłam w 5 tygodniu i było widać tylko pęcherzyk, z drugim to samo teraz umówiłam sobie wizytę 2,5 tygodnia po terminie miesiączki i liczę że zobaczę serduszko
-
Papapatka fajny pomysł z tą kuleczą my planujemy rodzicom dać w ramach podziękowań na ślubie m.in. torebeczki z małymi skarpetkami w środku, myślę że nie spodziewają się takiego prezentu tylko, że dostaną je dopiero na poprawinach, żeby było bardziej kameralnie i żeby się przypadkiem od razy wszystkim nie pochwalili bo to dopiero początek 8tc będzie
-
Nati1992 a wiesz kiedy doszło do zapłodnienia? 22-23 dni po zapłodnieniu widać już serduszko ale czytałam tez ze zalezy od sprzętu. Ja idę w poniedziałek 11.06 wtedy będzie 5t5d i mam nadzieje ze będzie serduszko tez chce powiedzieć w pracy jak najszybciej...