Mamusie luty 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamamajteczki cudownie! Też chciałabym dziś zobaczyć
Ilona niesamowite! Też marza mi się bliźniaki, a dwa jaja były na jajnikch w 7 dc 9 i 10 mm
Ruda gratulacje! A takie badania to zupełnie normalne. -
Makowa_Panna wrote:Mamamajteczki cudownie! Też chciałabym dziś zobaczyć
Ilona niesamowite! Też marza mi się bliźniaki, a dwa jaja były na jajnikch w 7 dc 9 i 10 mm
Ruda gratulacje! A takie badania to zupełnie normalne.
Makowa a o której masz wizytę? Trzymam kciuki -
Makowa_Panna wrote:Mamamajteczki cudownie! Też chciałabym dziś zobaczyć
Ruda gratulacje! A takie badania to zupełnie normalne.
To trzymamy kciuki, żeby marzenia się spełniłyMakowa_Panna lubi tę wiadomość
-
Makowa_Panna wrote:Vivanillka o 16.40. Już blisko...
ja w sobote na 12:20 tez będę około 5t6d
-
nick nieaktualnyPepper wrote:Inka ja 15 dnią po ow miałam 744,8
Pytam bo mnie właśnie ten brzuch martwi. Ja wazyłam ok 50 kg i raczej jestem szczupła a teraz na samym początku mam brzuch taka piłeczkę jak na conajmniej 4 miesiąc. ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 10:46
-
Karola94c wrote:Tak to prawda, córka dwa i pół roku, a jak mam spotkanie z porcelaną to przychodzi do mnie i mówi "mamusiu pomóc Ci?" Tak mi jej szkoda, że musi na to wszystko patrzeć biedactwo :*
U mnie podobnie tyle, że moja córka za miesiąc kończy 3 latka i jak widzi, że leżę w łóżku to przychodzi i pyta czy źle się czuje, ale i tak jest bardzo wyrozumiała, bo potrafi sobie znaleźć zajęcie jak totalnie nie mogę funkcjonować, a ja mam wyrzuty sumienia, że nie mogę poświęcić jej tyle czasu ile do tej pory. Mam nadzieję, że szybko minie ten pierwszy trymestr,a później będzie tylko lepiej.Karola94c lubi tę wiadomość
-
Powtórzyłam sobie na czczo progesteron i przy okazji zrobiłam glukozę
Wyniki
Progesteron 19,43 (wczoraj 17,8 (norma 1 trymestr 11-44)
Glukoza 4,92 (norma 3,9-5,5)
Ten progesteron kurczę dalej niskido ginekolog pisałam wczoraj ale nie odpisała)
Wcześniej jak sprawdzałam ok 3 razy to był ok 25, 26, 29Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 11:18
-
Paulina, ja robilam tydzien temu progesteron i mialam 11,9.. to jest dopiero niski
ginek powiedzial zeby sie nie przejmowac, dzidzia ladnie rosnie, ja tez zadnych plamien nie mam i czuje sie dobrze
dal mi jedynie duphaston tak dla spokoju 2x1 tabletka dziennie
ja to w ogole jestem chyba ewenementem bo w lutym moj organizm prawie nie produkowal progesteronu, w fazie lutealnej mialam 0.2.. zaczelam brac dupka i juz w 3 cyklu z duphastonem ciazai to bez staran.. po prostu zloty strzal
-
nick nieaktualnyJonessey to gratulacje, ludzie latami się starają a tu proszę
U nas akurat zabezpieczenie nie zadziałało, byłam w szoku, gdy zobaczyłam 2 kreski na teście. Ale w sumie fajnie, córka ma 2 latka i 8 miesięcy,wiec dobrze się stało:) będzie miała rodzeństwo i już się cieszyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 11:40
Jonesey lubi tę wiadomość
-
Dzieki Pau.Em
wlasnie przez te problemy z progesteronem myslalam ze bede jedna z tych kobiet ktore latami sie staraja.. a tu prosze, taki maly cud
a zeby bylo smieszniej wg moich obliczen musialam zajsc podczas miesiaczki
Pau.Em lubi tę wiadomość
-
Paulina, na twoim miejscu zaczekalabym na konsultacje z lekarzem, poza tym naprawde nie masz az tak niskiego progesteronu i mysle ze niepotrzebnie panikujesz
po prostu obserwuj swoje cialo, jesli nie masz bolesci, plamien tzn ze wszystko ok -
Masz racje panikuje ale taka już jestem
nic z tym nie zrobię niestety. Postaram się spokojnie zaczekać do wtorku a jeśli nie wytrzymam do dla spokoju powietrze sobie jeszcze 1 raz progesteron ;p moja siostra była w ciąży 2 lata temu i mówi mi ze ona w ogóle nie oznaczała progesteronu i ze nawet nie wiedziała o nim
-
kjt91 wrote:U mnie podobnie tyle, że moja córka za miesiąc kończy 3 latka i jak widzi, że leżę w łóżku to przychodzi i pyta czy źle się czuje, ale i tak jest bardzo wyrozumiała, bo potrafi sobie znaleźć zajęcie jak totalnie nie mogę funkcjonować, a ja mam wyrzuty sumienia, że nie mogę poświęcić jej tyle czasu ile do tej pory. Mam nadzieję, że szybko minie ten pierwszy trymestr,a później będzie tylko lepiej.
Tak, ja też mam bardzo duże wyrzuty sumienia.. Biedna leży ze mną i ogląda bajki, a jak nie to rysujemy na łóżku, tak żeby mamusia się nie podnosiła.. no cóż musimy dać jakoś radę -
Dziewczyny wiem że panikuje ale mój gin nie odbiera tel ( nie wiem może ma dyżur dzisiaj ) tak czy siak miałam rano lekkie brązowe plamienie później się nie powtórzyło jak myślicie jechać dzisiaj do szpitala wieczorem na izbę przyjęć?Cs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle)
06.2018 Udało się!-->02.07 puste jajo
Wracamy do walki !!!!
IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta