Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dobrze ze piszecie ze u was tez dzis meksyk z dzieciakami bo juz bylam bliska depresji ze nie wiem o co chodzi mojemu dziecku. Miala ladna drzemke po spacerze od 13 do 15:30 ale teraz wciaz marudzi, wszedzie źle. No i wiecej sie nie bede chwalic ze jest super bo sie znowu zpartaczy:) moja mama oczywiscie tyra mi glowe ze schynieta, ze coś zjadłam albo ze zmarzla ma dworze bo dzis zimno:(
-
nick nieaktualny
-
Czyli dziś wszystkie są nasze dzieciaki takie - zwalmy to na zbiorowy skok rozwojowy... wprowadzę chyba raz dziennie mleko modyfikowane regularnie bo młody z kupami tez dziś przechodzi sam siebie (co przysypiać chciał przy cycku to narobiła w trakcie i trzeba było go przewijać więc ryk), tyłek mu się trochę zaczerwienił bo 2x nie posmarowałam tylko starłam i założyłam nową pieluchę (mam nauczkę!). Przy dokarmianiu MM raz dziennie ilość kup jest diametralnie mniejsza, i chyba mu probiotyk zredukuję..
p.s. zasnął o 17 bo setnym wypluciu smoczka i ryku bo go nie ma... za ostatnim razm wyszłam z pokoju i stwierdziłam, że już mu kolejny raz nie wsadzę jak wypluje.. poryczał minutę i zasnął. Wredna matka jestem..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 18:46
-
symbolica wrote:Czyli dziś wszystkie są nasze dzieciaki takie - zwalmy to na zbiorowy skok rozwojowy... wprowadzę chyba raz dziennie mleko modyfikowane regularnie bo młody z kupami tez dziś przechodzi sam siebie (co przysypiać chciał przy cycku to narobiła w trakcie i trzeba było go przewijać więc ryk), tyłek mu się trochę zaczerwienił bo 2x nie posmarowałam tylko starłam i założyłam nową pieluchę (mam nauczkę!). Przy dokarmianiu MM raz dziennie ilość kup jest diametralnie mniejsza, i chyba mu probiotyk zredukuję..
p.s. zasnął o 17 bo setnym wypluciu smoczka i ryku bo go nie ma... za ostatnim razm wyszłam z pokoju i stwierdziłam, że już mu kolejny raz nie wsadzę jak wypluje.. poryczał minutę i zasnął. Wredna matka jestem..symbolica lubi tę wiadomość
-
Jestem z wami
Moja spala na spacerze 40 mi przyszlysmy i od 15 do teraz czyli 20 nie śpi... Masakra. Usypiam 5 razy spala 10 minut i pobudka. Niech ten skok się już kończy.
Co do ćwiczeń to można spokojnie ćwiczyć po połogu. Info on fizjoterapeuty. Tylko trzeba wiedzieć jak ćwiczyćMało tego fizjo mówi że nawet trzeba ćwiczyć. Ale wiadomo trzeba z skonsultować żeby nie narobić sobie problemów. Więc ja już ćwiczę po 30 min dziennie. Powoli wracam do aktywności:)
Jedziemy na 8 do fizjoterapeuty z małą skonsultować te napiecie miesniowe. Zobaczymy co powie.
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No wiec tak...
Jak pisałam wczoraj moja Mała od 14 dawała czadu, płakała była ogólnie na nie
. Mąż wrócił przejął ja ode mnie ok. 17.30 ja ściągnęłam 40 ml daliśmy jej wypiła i nadal.ryk. juz nie wiedzieliśmy co się dzieje... cały dzień ok jadła normalnie tylko potem coś nie tak. Zqdwonilam po pediatre.
Okazało się ze Zośka jest głodna... pomimo że wisiała na cycku pół dnia, dojadla 40 ml przed wizytą to Ona po prostu jest głodna, a ja jakos miałam za mało pokarmu.... pediatra siedziała u nas ponad godzinę, przebadala jej wszystko- uszy, głowę, gardło, nosek, plecy, serduszko brzuszek, pachwiny. Naprawdę fajna babka, starsza. Pokazala jak przystawic jak odbijać... no i stwierdziła że ja jestem znerwicowana a dziecko zdrowe tylko głodne... I czy mam mm. Powiedziałam ze nie mam ale mam zapasy swojego zamrożone.
Po jej wyjściu odmrozilismy i zjadła jeszcze 70 ml. Poszła spać i spala od 21 do 3. Czyli ogólnie rzecz biorąc: jadła pół dnia z cyckow, przed pediatra 40 ml potem przy pediatrze 40 min z cyckow i po wyjściu jej jeszcze 70 ml.
Cóż, po jej nakarmieniu mam resztę ściągać laktatorem żeby zwiększy produkcję. A może się okazać że powoli tracę pokarm po prostu albo wczoraj była wyjątkowo głodna bo, jak to pediatra powiedziała, zmiana pogody, silne wiatry,gorszy dzień itp.
Dobrze ze mam Medicover jak się dowiedziałam na infolinii mam w pakiecie nieograniczona ilość wizyt domowych. Lekarz przyjeżdża w ciągu max 4 h (dla tych co mają pakiet warto sprawdzić ta usluge)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 04:21
-
SiSi111 wrote:Dziewczyny czy tem.37,5 u malej to powod do niepokoju?
SiSi111 lubi tę wiadomość