X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Papapatka jakbym o moim ancymonie czytała...
    Mam nadzieję że to jakiś skok bo dziecko powinno chyba w tym wieku więcej spać 😏

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przybijam piątkę! Jasiek po południu to maruda, śpi po 20min, teraz kima na mnie z cyckiem w buzi.

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze piszecie ze u was tez dzis meksyk z dzieciakami bo juz bylam bliska depresji ze nie wiem o co chodzi mojemu dziecku. Miala ladna drzemke po spacerze od 13 do 15:30 ale teraz wciaz marudzi, wszedzie źle. No i wiecej sie nie bede chwalic ze jest super bo sie znowu zpartaczy:) moja mama oczywiscie tyra mi glowe ze schynieta, ze coś zjadłam albo ze zmarzla ma dworze bo dzis zimno:(

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to, że sporo tu schyniętych dzieciaków 🙃🤪.

SiSi111 lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dziś wszystkie są nasze dzieciaki takie - zwalmy to na zbiorowy skok rozwojowy... wprowadzę chyba raz dziennie mleko modyfikowane regularnie bo młody z kupami tez dziś przechodzi sam siebie (co przysypiać chciał przy cycku to narobiła w trakcie i trzeba było go przewijać więc ryk), tyłek mu się trochę zaczerwienił bo 2x nie posmarowałam tylko starłam i założyłam nową pieluchę (mam nauczkę!). Przy dokarmianiu MM raz dziennie ilość kup jest diametralnie mniejsza, i chyba mu probiotyk zredukuję..

p.s. zasnął o 17 bo setnym wypluciu smoczka i ryku bo go nie ma... za ostatnim razm wyszłam z pokoju i stwierdziłam, że już mu kolejny raz nie wsadzę jak wypluje.. poryczał minutę i zasnął. Wredna matka jestem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 18:46

da8300b52b.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Czyli dziś wszystkie są nasze dzieciaki takie - zwalmy to na zbiorowy skok rozwojowy... wprowadzę chyba raz dziennie mleko modyfikowane regularnie bo młody z kupami tez dziś przechodzi sam siebie (co przysypiać chciał przy cycku to narobiła w trakcie i trzeba było go przewijać więc ryk), tyłek mu się trochę zaczerwienił bo 2x nie posmarowałam tylko starłam i założyłam nową pieluchę (mam nauczkę!). Przy dokarmianiu MM raz dziennie ilość kup jest diametralnie mniejsza, i chyba mu probiotyk zredukuję..

p.s. zasnął o 17 bo setnym wypluciu smoczka i ryku bo go nie ma... za ostatnim razm wyszłam z pokoju i stwierdziłam, że już mu kolejny raz nie wsadzę jak wypluje.. poryczał minutę i zasnął. Wredna matka jestem..
    Raczej normalna matka niemowlaka 😵 moj tez uspokaja się tylko u mnie albo jak stoje i do niego mówię a u wszyatkich innych ryk

symbolica lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to by pewnie się piłował do skutku... Dość mam dzisiejszego dnia.

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy tem.37,5 u malej to powod do niepokoju?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z wami :) Moja spala na spacerze 40 mi przyszlysmy i od 15 do teraz czyli 20 nie śpi... Masakra. Usypiam 5 razy spala 10 minut i pobudka. Niech ten skok się już kończy.

Co do ćwiczeń to można spokojnie ćwiczyć po połogu. Info on fizjoterapeuty. Tylko trzeba wiedzieć jak ćwiczyć:) Mało tego fizjo mówi że nawet trzeba ćwiczyć. Ale wiadomo trzeba z skonsultować żeby nie narobić sobie problemów. Więc ja już ćwiczę po 30 min dziennie. Powoli wracam do aktywności:)

Jedziemy na 8 do fizjoterapeuty z małą skonsultować te napiecie miesniowe. Zobaczymy co powie.

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:36

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia, nie wiem czy to zabieg okoliczności Ale u nas zielone kupy były jak się najadlam mieszankęi sałat do niedzielnego obiadu. Nie jem tej sałaty i kupki żółte.

Zobaczymy co dalej.

• Mambella Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś pełnia 😉

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra chyba z placzu ta temp., juz 37,2 ale jestem panikara:/ dziewczyny a macie jakis zestaw bezpiecznych ćwiczeń?
    Moja mama i tak mi tyra glowe ze schynieta a mi sie ryczec chce:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 20:41

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella weź nie strasz...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabella czyli owsiki wypełzają na powierzchnię ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 22:04

• Pepper Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja mała ma dzisiaj tez swoje humory. Pierwszy raz nie mogliśmy jej uspokoić. 3 godziny kombinowania. Co jest dzisiaj z tymi dziećmi...

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec tak...
    Jak pisałam wczoraj moja Mała od 14 dawała czadu, płakała była ogólnie na nie
    . Mąż wrócił przejął ja ode mnie ok. 17.30 ja ściągnęłam 40 ml daliśmy jej wypiła i nadal.ryk. juz nie wiedzieliśmy co się dzieje... cały dzień ok jadła normalnie tylko potem coś nie tak. Zqdwonilam po pediatre.
    Okazało się ze Zośka jest głodna... pomimo że wisiała na cycku pół dnia, dojadla 40 ml przed wizytą to Ona po prostu jest głodna, a ja jakos miałam za mało pokarmu.... pediatra siedziała u nas ponad godzinę, przebadala jej wszystko- uszy, głowę, gardło, nosek, plecy, serduszko brzuszek, pachwiny. Naprawdę fajna babka, starsza. Pokazala jak przystawic jak odbijać... no i stwierdziła że ja jestem znerwicowana a dziecko zdrowe tylko głodne... I czy mam mm. Powiedziałam ze nie mam ale mam zapasy swojego zamrożone.

Po jej wyjściu odmrozilismy i zjadła jeszcze 70 ml. Poszła spać i spala od 21 do 3. Czyli ogólnie rzecz biorąc: jadła pół dnia z cyckow, przed pediatra 40 ml potem przy pediatrze 40 min z cyckow i po wyjściu jej jeszcze 70 ml.

Cóż, po jej nakarmieniu mam resztę ściągać laktatorem żeby zwiększy produkcję. A może się okazać że powoli tracę pokarm po prostu albo wczoraj była wyjątkowo głodna bo, jak to pediatra powiedziała, zmiana pogody, silne wiatry,gorszy dzień itp.

Dobrze ze mam Medicover jak się dowiedziałam na infolinii mam w pakiecie nieograniczona ilość wizyt domowych. Lekarz przyjeżdża w ciągu max 4 h (dla tych co mają pakiet warto sprawdzić ta usluge)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 04:21

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Dziewczyny czy tem.37,5 u malej to powod do niepokoju?
    A.mierzysz na czole? Pediatra mi mówiła ze takie dziecko ma cienka skórę na czole przez co pomiar jest zawyzony. Najlepiej mierzyć w odbycie i odjSC 5 kresek wtedy powinna być 36.6. Q jeżeli chodzi o czoło to żeby były wyniki miarodajne to tylko przez porównanie. Codziennie o określonej porze mierzyć i wtedy mamy rozeznanie jaka temp jest ok

SiSi111 lubi tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pytanie: co polecacie na znerwicowanie? (Sprawy rodzinne, matrwienie się o dziecko i ogólnie przejmowanie się wszystkim?)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś wielki dzień...o 15 szczepienie.chyba 6 w 1 Inter costam hexa plus płatne pneumokoki. Już się boję na samą myśl😰😰😰😰😰

‹‹ 1012 1013 1014 1015 1016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ