Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka może melisa ?

Papapatka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:36

• baranosia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Mabella czyli owsiki wypełzają na powierzchnię ?
    Tak by złożyć jajeczka i się rozmnożyć. No i widać niteczki w kupie

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka melisa do picia zamiast kawy, sen!, magnez (może czekolada?), fajną muzykę sobie puścić i potańczyć, uśmiechnąć się (sam grymas uśmiechu przekonuje nasz mòzg że jest ok),twarz do słońca wystawić i głęboko oddychać - tylko spokòj nad uratuje... to jest coś zupełnie normalnego, że się przejmujemy i tak już będzie zawsze - to jest istotą macierzyństwa. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze.
    Fajny ten pakiet z Medicover. :-)
    Mleko w proszku ratuje mnie w sytuacjach patowych, także warto je mieć w razie W.

Dziś mamy mini urodziny - okres noworodkowy za nami, wczoraj do 17 hardcore, ale pòźniej już miodzio czy pobudki co ok 4h na jedzenie i dalsze spanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 08:23

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, Ty się nie stresuj, bo mała to wyczuje i jeszcze ze stresu zagorączkuje, a Ty będziesz myśleć, że to po szczepieniu. Twój stres jest niewskazany :-).

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tego snu. 4h? Marzenie... :D

Pepper lubi tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dzień był wczoraj piekny mały spal i spal za to w nocy od karmienia przed 3 koncert jeszcze chy ba mi się jakiś zastój robi cyc pobolewa a po karmieniu została gula i to w beznadziejnym miejscu bo na górze od strony mostka no i jak mam go przystawic żeby miał tam brode

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    My wczoraj o 15 szczepilismy Kacpra. 6w1 i myślałam że od razu pneumokoki, Ale powiedziała lekarka że częściej występują objawy niepożądane i mówiła, że za tydzień mamy przyjść:) A Kacper po szczepieniu ok. Wazy 5100 i ma 60 cm.

Papapatka można jakieś ziołowe na uspokojenie. Mi podawali neospazmine.

Ciekawe jak będzie i nas... Nie zgodzę się chyba na podanie 2 szczepionek. Umowie się na inny termin na pneumokoki

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj też była tragedia.. cały dzień płacz i marudzenie. Spala głównie na rękach.

Za to w nocy ok, teraz jeszcze śpi.

U nas szczepienie za tydzień w czwartek.. Też już się martwie jak to będzie..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po fizjo. Napięcia nie ma. Lekka asymetria. Pokazała jak podnosić, nosić itp. Jak z nią ćwiczyć. Ogólnie polecam taka wizytę nawet jak z paluszkiem wszystko ok. Wiemy co można czego nie można.

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też w nocy aniołek 8 teraz też na razie budzi się tylko na cyca 😏 Odsypia wczorajszą balange 😉

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny,

dzisiaj Mąż kupi meliskie, a ja powoli rozmawiam sama-ze-sobą, ze z Zośką wszystko ok, że wczoraj była przebadana od stop do głow. I ze mam monitor oddechu przy łózeczku i nie musze patrzec jak oddycha, postaram sie wrzucic na luz.

A ten pakiet, dla mnie, mega panikary jest idealny. Mam z firmy i kosztuje mnie, dla niej i dla mnie, 130 zł/mc (a i bioderka od razu był termin, pediatra, porady telefoniczne, ortopeda ale własnie fizjoterapeuty nie widze, musze zadzwonic na infolinię).

Ruda, my mielismy 4 wkucia na jednej wizycie... Bo 3x nfz + pneumokoki. I... w sumie, nie żałuję. Jedna wizyta, Mała przeszła dzielnie a teraz mam przerwy całe 2 mc. Nie bede szła do tej przychodni, do zarazków i od nowa przezywała ze "jutro szczepienie". Ale wiadomo-decyzja nalezy do Ciebie, ja piszę swoje zdanie. Kazde dziecko tez moze inaczej zareagować. U nas 4 wkucia i zadnych śladów.

symbolica, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które szczepią na pneumokoki Prevenarem13, podajecie tą szczepionkę w schemacie 2+1 czy 3+1? Co pediatra Wam powiedział?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Ciekawe jak będzie i nas... Nie zgodzę się chyba na podanie 2 szczepionek. Umowie się na inny termin na pneumokoki
    Ale widziałam,że na grupie szczepienia rozwiewamy wątpliwości szczepią normalnie 6w1 plus pneumo na 1 wizycie. Także może u nas po prostu przychodnia tak zapobiegawczo robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 10:37

• symbolica Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Ale widziałam,że na grupie szczepienia rozwiewamy wątpliwości szczepią normalnie 6w1 plus pneumo na 1 wizycie. Także może u nas po prostu przychodnia tak zapobiegawczo robi.

Gdzieś na stronie mamy pediatry była wzmianka (pewnie z ulotki), że przy równoczesnym szczepieniu 6w1 i prevenarem dochodzi do częstszych odczynów poszczepiennych więc lekarce pewnie chodziło o to by tego uniknąć. Na 100% zapobiegawczo.

Młody śpi od 8 porządnie nacycowany bo od 5:40 nie spał... zdążyłam porządnie zjeść, wykapać się, umyć włsoy wysuszyć, zajechac na ekpresowe zakupy,godzine temu wróciłam, napchałam się czekoladą z karmelem a on dalej śpi ;-) popołudnie pewnie będzie ciekawe..

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauem ja jak bylam wczoraj po receptę na szczepionki to mi pielegniarka powiedziala ze szczepia wszystkie na raz. I ze to jest jakis moj chory wymysł zeby oddzielnie. Ale mnie to wkurwiło.

Papatka dzielna dziewczynka, ale wspolczuje nastepnych wizyt, wszakrze dziecko juz bedzie madrzejsze.

I pytanie dlaczego synflorix jest drozszy od pentaximu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 12:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    I pytanie dlaczego synflorix jest drozszy od pentaximu?

Synflorix to refundowana szczepionka na pneumokoki. Pentaxim to płatna szczepionka 5w1... Chyba że pomyliłaś nazwy i o coś innego Ci chodziło...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Synflorix to refundowana szczepionka na pneumokoki. Pentaxim to płatna szczepionka 5w1... Chyba że pomyliłaś nazwy i o coś innego Ci chodziło...
    Tak pomyslilam nazwy chodzilo mi prevenar vs synflorix.

Po ile kupowałyście.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 13:56

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia, na następne szczepienie idzie Mąż z Małą, a ja czekam pod drzwiami z cyckiem... to nie na moje nerwy

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Maleńka waży już 5200g :D

Papapatka, nick nieaktualny, Moniiiikaaaa, baranosia, artemida27, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ