X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka może melisa ?

Papapatka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:36

• baranosia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Mabella czyli owsiki wypełzają na powierzchnię ?
    Tak by złożyć jajeczka i się rozmnożyć. No i widać niteczki w kupie

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka melisa do picia zamiast kawy, sen!, magnez (może czekolada?), fajną muzykę sobie puścić i potańczyć, uśmiechnąć się (sam grymas uśmiechu przekonuje nasz mòzg że jest ok),twarz do słońca wystawić i głęboko oddychać - tylko spokòj nad uratuje... to jest coś zupełnie normalnego, że się przejmujemy i tak już będzie zawsze - to jest istotą macierzyństwa. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze.
    Fajny ten pakiet z Medicover. :-)
    Mleko w proszku ratuje mnie w sytuacjach patowych, także warto je mieć w razie W.

Dziś mamy mini urodziny - okres noworodkowy za nami, wczoraj do 17 hardcore, ale pòźniej już miodzio czy pobudki co ok 4h na jedzenie i dalsze spanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 08:23

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, Ty się nie stresuj, bo mała to wyczuje i jeszcze ze stresu zagorączkuje, a Ty będziesz myśleć, że to po szczepieniu. Twój stres jest niewskazany :-).

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tego snu. 4h? Marzenie... :D

Pepper lubi tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dzień był wczoraj piekny mały spal i spal za to w nocy od karmienia przed 3 koncert jeszcze chy ba mi się jakiś zastój robi cyc pobolewa a po karmieniu została gula i to w beznadziejnym miejscu bo na górze od strony mostka no i jak mam go przystawic żeby miał tam brode

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    My wczoraj o 15 szczepilismy Kacpra. 6w1 i myślałam że od razu pneumokoki, Ale powiedziała lekarka że częściej występują objawy niepożądane i mówiła, że za tydzień mamy przyjść:) A Kacper po szczepieniu ok. Wazy 5100 i ma 60 cm.

Papapatka można jakieś ziołowe na uspokojenie. Mi podawali neospazmine.

Ciekawe jak będzie i nas... Nie zgodzę się chyba na podanie 2 szczepionek. Umowie się na inny termin na pneumokoki

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj też była tragedia.. cały dzień płacz i marudzenie. Spala głównie na rękach.

Za to w nocy ok, teraz jeszcze śpi.

U nas szczepienie za tydzień w czwartek.. Też już się martwie jak to będzie..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po fizjo. Napięcia nie ma. Lekka asymetria. Pokazała jak podnosić, nosić itp. Jak z nią ćwiczyć. Ogólnie polecam taka wizytę nawet jak z paluszkiem wszystko ok. Wiemy co można czego nie można.

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też w nocy aniołek 8 teraz też na razie budzi się tylko na cyca 😏 Odsypia wczorajszą balange 😉

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny,

dzisiaj Mąż kupi meliskie, a ja powoli rozmawiam sama-ze-sobą, ze z Zośką wszystko ok, że wczoraj była przebadana od stop do głow. I ze mam monitor oddechu przy łózeczku i nie musze patrzec jak oddycha, postaram sie wrzucic na luz.

A ten pakiet, dla mnie, mega panikary jest idealny. Mam z firmy i kosztuje mnie, dla niej i dla mnie, 130 zł/mc (a i bioderka od razu był termin, pediatra, porady telefoniczne, ortopeda ale własnie fizjoterapeuty nie widze, musze zadzwonic na infolinię).

Ruda, my mielismy 4 wkucia na jednej wizycie... Bo 3x nfz + pneumokoki. I... w sumie, nie żałuję. Jedna wizyta, Mała przeszła dzielnie a teraz mam przerwy całe 2 mc. Nie bede szła do tej przychodni, do zarazków i od nowa przezywała ze "jutro szczepienie". Ale wiadomo-decyzja nalezy do Ciebie, ja piszę swoje zdanie. Kazde dziecko tez moze inaczej zareagować. U nas 4 wkucia i zadnych śladów.

symbolica, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które szczepią na pneumokoki Prevenarem13, podajecie tą szczepionkę w schemacie 2+1 czy 3+1? Co pediatra Wam powiedział?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Ciekawe jak będzie i nas... Nie zgodzę się chyba na podanie 2 szczepionek. Umowie się na inny termin na pneumokoki
    Ale widziałam,że na grupie szczepienia rozwiewamy wątpliwości szczepią normalnie 6w1 plus pneumo na 1 wizycie. Także może u nas po prostu przychodnia tak zapobiegawczo robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 10:37

• symbolica Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Ale widziałam,że na grupie szczepienia rozwiewamy wątpliwości szczepią normalnie 6w1 plus pneumo na 1 wizycie. Także może u nas po prostu przychodnia tak zapobiegawczo robi.

Gdzieś na stronie mamy pediatry była wzmianka (pewnie z ulotki), że przy równoczesnym szczepieniu 6w1 i prevenarem dochodzi do częstszych odczynów poszczepiennych więc lekarce pewnie chodziło o to by tego uniknąć. Na 100% zapobiegawczo.

Młody śpi od 8 porządnie nacycowany bo od 5:40 nie spał... zdążyłam porządnie zjeść, wykapać się, umyć włsoy wysuszyć, zajechac na ekpresowe zakupy,godzine temu wróciłam, napchałam się czekoladą z karmelem a on dalej śpi ;-) popołudnie pewnie będzie ciekawe..

Pau.Em lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauem ja jak bylam wczoraj po receptę na szczepionki to mi pielegniarka powiedziala ze szczepia wszystkie na raz. I ze to jest jakis moj chory wymysł zeby oddzielnie. Ale mnie to wkurwiło.

Papatka dzielna dziewczynka, ale wspolczuje nastepnych wizyt, wszakrze dziecko juz bedzie madrzejsze.

I pytanie dlaczego synflorix jest drozszy od pentaximu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 12:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    I pytanie dlaczego synflorix jest drozszy od pentaximu?

Synflorix to refundowana szczepionka na pneumokoki. Pentaxim to płatna szczepionka 5w1... Chyba że pomyliłaś nazwy i o coś innego Ci chodziło...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Synflorix to refundowana szczepionka na pneumokoki. Pentaxim to płatna szczepionka 5w1... Chyba że pomyliłaś nazwy i o coś innego Ci chodziło...
    Tak pomyslilam nazwy chodzilo mi prevenar vs synflorix.

Po ile kupowałyście.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 13:56

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia, na następne szczepienie idzie Mąż z Małą, a ja czekam pod drzwiami z cyckiem... to nie na moje nerwy

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Maleńka waży już 5200g :D

Papapatka, malami91, Moniiiikaaaa, baranosia, artemida27, Pau.Em, Lutyska, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ