Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Papapatka melisa do picia zamiast kawy, sen!, magnez (może czekolada?), fajną muzykę sobie puścić i potańczyć, uśmiechnąć się (sam grymas uśmiechu przekonuje nasz mòzg że jest ok),twarz do słońca wystawić i głęboko oddychać - tylko spokòj nad uratuje... to jest coś zupełnie normalnego, że się przejmujemy i tak już będzie zawsze - to jest istotą macierzyństwa. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze.
Fajny ten pakiet z Medicover.
Mleko w proszku ratuje mnie w sytuacjach patowych, także warto je mieć w razie W.
Dziś mamy mini urodziny - okres noworodkowy za nami, wczoraj do 17 hardcore, ale pòźniej już miodzio czy pobudki co ok 4h na jedzenie i dalsze spanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 08:23
Papapatka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
u nas dzień był wczoraj piekny mały spal i spal za to w nocy od karmienia przed 3 koncert jeszcze chy ba mi się jakiś zastój robi cyc pobolewa a po karmieniu została gula i to w beznadziejnym miejscu bo na górze od strony mostka no i jak mam go przystawic żeby miał tam brode
-
Pau.Em wrote:My wczoraj o 15 szczepilismy Kacpra. 6w1 i myślałam że od razu pneumokoki, Ale powiedziała lekarka że częściej występują objawy niepożądane i mówiła, że za tydzień mamy przyjść
A Kacper po szczepieniu ok. Wazy 5100 i ma 60 cm.
Papapatka można jakieś ziołowe na uspokojenie. Mi podawali neospazmine.
Ciekawe jak będzie i nas... Nie zgodzę się chyba na podanie 2 szczepionek. Umowie się na inny termin na pneumokoki -
My już po fizjo. Napięcia nie ma. Lekka asymetria. Pokazała jak podnosić, nosić itp. Jak z nią ćwiczyć. Ogólnie polecam taka wizytę nawet jak z paluszkiem wszystko ok. Wiemy co można czego nie można.
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Dzięki Dziewczyny,
dzisiaj Mąż kupi meliskie, a ja powoli rozmawiam sama-ze-sobą, ze z Zośką wszystko ok, że wczoraj była przebadana od stop do głow. I ze mam monitor oddechu przy łózeczku i nie musze patrzec jak oddycha, postaram sie wrzucic na luz.
A ten pakiet, dla mnie, mega panikary jest idealny. Mam z firmy i kosztuje mnie, dla niej i dla mnie, 130 zł/mc (a i bioderka od razu był termin, pediatra, porady telefoniczne, ortopeda ale własnie fizjoterapeuty nie widze, musze zadzwonic na infolinię).
Ruda, my mielismy 4 wkucia na jednej wizycie... Bo 3x nfz + pneumokoki. I... w sumie, nie żałuję. Jedna wizyta, Mała przeszła dzielnie a teraz mam przerwy całe 2 mc. Nie bede szła do tej przychodni, do zarazków i od nowa przezywała ze "jutro szczepienie". Ale wiadomo-decyzja nalezy do Ciebie, ja piszę swoje zdanie. Kazde dziecko tez moze inaczej zareagować. U nas 4 wkucia i zadnych śladów.symbolica, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyruda90 wrote:Ciekawe jak będzie i nas... Nie zgodzę się chyba na podanie 2 szczepionek. Umowie się na inny termin na pneumokoki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 10:37
-
Pau.Em wrote:Ale widziałam,że na grupie szczepienia rozwiewamy wątpliwości szczepią normalnie 6w1 plus pneumo na 1 wizycie. Także może u nas po prostu przychodnia tak zapobiegawczo robi.
Gdzieś na stronie mamy pediatry była wzmianka (pewnie z ulotki), że przy równoczesnym szczepieniu 6w1 i prevenarem dochodzi do częstszych odczynów poszczepiennych więc lekarce pewnie chodziło o to by tego uniknąć. Na 100% zapobiegawczo.
Młody śpi od 8 porządnie nacycowany bo od 5:40 nie spał... zdążyłam porządnie zjeść, wykapać się, umyć włsoy wysuszyć, zajechac na ekpresowe zakupy,godzine temu wróciłam, napchałam się czekoladą z karmelem a on dalej śpipopołudnie pewnie będzie ciekawe..
Pau.Em lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPauem ja jak bylam wczoraj po receptę na szczepionki to mi pielegniarka powiedziala ze szczepia wszystkie na raz. I ze to jest jakis moj chory wymysł zeby oddzielnie. Ale mnie to wkurwiło.
Papatka dzielna dziewczynka, ale wspolczuje nastepnych wizyt, wszakrze dziecko juz bedzie madrzejsze.
I pytanie dlaczego synflorix jest drozszy od pentaximu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 12:23
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymalami91 wrote:Synflorix to refundowana szczepionka na pneumokoki. Pentaxim to płatna szczepionka 5w1... Chyba że pomyliłaś nazwy i o coś innego Ci chodziło...
Po ile kupowałyście.?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 13:56