Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę, że wszystkie nasze dzieci podobny tryb nocny na jedzenie mają - prawidłowo
Tyle, że mój nadal dnie przesypia i mało tych aktywnych chwil ma... jak nie śpi to glównie je, jak najedzony i poleży trochę spokojnie i potem znowu wola mnie bo chce się wyciszyć i zasnąć.. jutro skończy 4tygodnie, gdyby w terminie się urodził to za 2 dni miałby 3 tygodnie.. dorósł do pieluch z nr 2 i takie zaczęliśmy dziś używać.
Jeszcze jedno u nas szczepią pierwszy raz w przychodni dzieci, które skończą 8 tygodni- taka zasadę mają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 10:25
-
symbolica wrote:Widzę, że wszystkie nasze dzieci podobny tryb nocny na jedzenie mają - prawidłowo
Tyle, że mój nadal dnie przesypia i mało tych aktywnych chwil ma... jak nie śpi to glównie je, jak najedzony i poleży trochę spokojnie i potem znowu wola mnie bo chce się wyciszyć i zasnąć..
Jak spi to rośnieJuż niedługo będziemy za tym tęsknić jak nie będziemy wyrabiać na zakrętach za nimi
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPau.Em i jak oceniasz trudność motania? Da się to ogarnąć? Bo też się zastanawiam nad chustą... Chociaż z drugiej strony obawiam się tego co Mamunia, czyli że się ugotuję z dzieckiem przyklejonym do mnie przez dłuższy czas, szczególnie latem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 13:32
-
Moja powoli też zaczyna byc aktywna w dzień
szczególnie rano po .obudzeniu czyli ok 9:00
Co do chusty, ja opieram się na filmiku z YT i raz z mężem zamotaliśmy Małą, ale sama jeszcze nie mam odwagi, boję się, że mi się wywinie. Bardzo fajne uczucie z chustą, mi nie jest gorąco, ale nie wiadomo jak będzie latem -
Pepper wrote:Ile godzin Wasze dziecko jest aktywne? Moja powoli nie chce zasypiać w dzień. Dobrze , że w dzień a nie w nocy
Moja dzisiaj rano była aktywna od ok. 7-8.30, potem spała do 11 (ale ze mną, 4 razy probowałam wstac z lozka i za kazdym razem sie budziła...) i od 11 do 13:30 teraz była aktywna... ciekawe za ile wstanie, jakos szybko sie te dzieci regenerują... -
Moja roznie zazwyczaj tak 30-69 min wytrzymuje po jedzeniu i maruda do spania, jak sie zrobi bardzo zmeczona to chyba wtedy jest mega krzyk. Ostatnio chwalilan moje dziecie a od wczoraj maruda, jak nigdy płakała tez w nocy. Zawsze jadla ok 10-15 min a pozniej ja przebueralam bo zasypiala i znowu dokarmialM teraz wyglada na to ze najada sie w 10 min bo po przebieraniu juz nie chce dojadac. Jak dlugo wasze dzieci jedza?
-
nick nieaktualny
-
Malami dziękuje bardzo za ten artykuł ! Człowiek uczy się całe życie i przynajmniej wiem ze laktoza którą spożywam całkowicie się rozkłada 👍☺ czyli mogę jesc sosy na bazie smietany 😋
Delicol kupiłam bo mam on jednak pomaga temu małemu organizmowi rozkładać laktozę , zobaczymy czy przestanie mu się przelewać w brzuszku. 😊
Co do aktywności to moj mały po kazdym przebudzeniu w dzien ma ok 1 godziny aktywności tylko rano 2 godziny potrafi po nocy nie spać .
malami91 lubi tę wiadomość
-
No to się dziś pochwaliłam, że młody dnie przesypia.. od 12 postanowił nie spać tzn przysnął o 15 i kiedy już miałam wychodzić do sklepu podniòsł alarm i nie wyszłam... on ma jakiś czujnik w sobie.. wczoraj się obudził 5min po moim wyjściu i mój mąż miał syrenę... w dodatku telefonu zapomniałam wziąć. Chyba mu ta żòłtaczka przechodzi..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 16:48
-
symbolica wrote:No to się dziś pochwaliłam, że młody dnie przesypia.. od 12 postanowił nie spać tzn przysnął o 15 i kiedy już miałam wychodzić do sklepu podniòsł alarm i nie wyszłam... on ma jakiś czujnik w sobie.. wczoraj się obudził 5min po moim wyjściu i mój mąż miał syrenę... w dodatku telefonu zapomniałam wziąć. Chyba mu ta żòłtaczka przechodzi..
Od 13 próbuje go ululsć i tylko jakieś 5 min drzemki...
Masakra...