X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wszystkie nasze dzieci podobny tryb nocny na jedzenie mają - prawidłowo :-)
    Tyle, że mój nadal dnie przesypia i mało tych aktywnych chwil ma... jak nie śpi to glównie je, jak najedzony i poleży trochę spokojnie i potem znowu wola mnie bo chce się wyciszyć i zasnąć.. jutro skończy 4tygodnie, gdyby w terminie się urodził to za 2 dni miałby 3 tygodnie.. dorósł do pieluch z nr 2 i takie zaczęliśmy dziś używać. :-)

Jeszcze jedno u nas szczepią pierwszy raz w przychodni dzieci, które skończą 8 tygodni- taka zasadę mają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 10:25

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawy ten artykuł Malami.
    Mam wielka nadzieje że pomimo szybkiego wpływu pokarmu ominie nas kolka. :D

malami91 lubi tę wiadomość

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Widzę, że wszystkie nasze dzieci podobny tryb nocny na jedzenie mają - prawidłowo :-)
    Tyle, że mój nadal dnie przesypia i mało tych aktywnych chwil ma... jak nie śpi to glównie je, jak najedzony i poleży trochę spokojnie i potem znowu wola mnie bo chce się wyciszyć i zasnąć..

Jak spi to rośnie :) Już niedługo będziemy za tym tęsknić jak nie będziemy wyrabiać na zakrętach za nimi :D

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella, dziękuję za dopisanie na 1 stronie :) :) :)
    Zaktualizujesz tylko datę w wolnej chwili?
    Franek urodził się 25.02 :)
    Dziękuję

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo tego co napisała papatka.

Czytałam że dziecko może robić zielone kupy jeśli matka zje za dużo zielonych owoców.
    A dlaczego dziecko dostaje skazy białkowej jak matka pije mleko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:36

baranosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauem a kolor kupy jeśli zje się za dużo zielonych owoców tak samo?

Ja z husty zrezygnowałam... jestem za bardzo leniwa do motania, a zreszta jak nosze dziecię to mi strasznie gorąco

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 13:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em i jak oceniasz trudność motania? Da się to ogarnąć? Bo też się zastanawiam nad chustą... Chociaż z drugiej strony obawiam się tego co Mamunia, czyli że się ugotuję z dzieckiem przyklejonym do mnie przez dłuższy czas, szczególnie latem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 13:32

• Pepper Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile godzin Wasze dziecko jest aktywne? Moja powoli nie chce zasypiać w dzień. Dobrze , że w dzień a nie w nocy :)

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja powoli też zaczyna byc aktywna w dzień :) szczególnie rano po .obudzeniu czyli ok 9:00

Co do chusty, ja opieram się na filmiku z YT i raz z mężem zamotaliśmy Małą, ale sama jeszcze nie mam odwagi, boję się, że mi się wywinie. Bardzo fajne uczucie z chustą, mi nie jest gorąco, ale nie wiadomo jak będzie latem :)

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Ile godzin Wasze dziecko jest aktywne? Moja powoli nie chce zasypiać w dzień. Dobrze , że w dzień a nie w nocy :)

Moja dzisiaj rano była aktywna od ok. 7-8.30, potem spała do 11 (ale ze mną, 4 razy probowałam wstac z lozka i za kazdym razem sie budziła...) i od 11 do 13:30 teraz była aktywna... ciekawe za ile wstanie, jakos szybko sie te dzieci regenerują...

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja roznie zazwyczaj tak 30-69 min wytrzymuje po jedzeniu i maruda do spania, jak sie zrobi bardzo zmeczona to chyba wtedy jest mega krzyk. Ostatnio chwalilan moje dziecie a od wczoraj maruda, jak nigdy płakała tez w nocy. Zawsze jadla ok 10-15 min a pozniej ja przebueralam bo zasypiala i znowu dokarmialM teraz wyglada na to ze najada sie w 10 min bo po przebieraniu juz nie chce dojadac. Jak dlugo wasze dzieci jedza?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi, mój też mam wrażenie że szybciej się najada.

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze taki ich etap teraz:)

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami dziękuje bardzo za ten artykuł ! Człowiek uczy się całe życie i przynajmniej wiem ze laktoza którą spożywam całkowicie się rozkłada 👍☺ czyli mogę jesc sosy na bazie smietany 😋
    Delicol kupiłam bo mam on jednak pomaga temu małemu organizmowi rozkładać laktozę , zobaczymy czy przestanie mu się przelewać w brzuszku. 😊
    Co do aktywności to moj mały po kazdym przebudzeniu w dzien ma ok 1 godziny aktywności tylko rano 2 godziny potrafi po nocy nie spać .

malami91 lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• bumbum Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też chyba szybciej się najada (je ok. 6 min) wcześniej 15 min. Ale zrzucałam to na espumisan, który zaczęłam podawać (jest bardzo słodki).

• Pepper Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś miała doświadczenie z nosidelkami. Chciałabym kupić jakieś miękkie ale nie wiem jakie.

Co myślicie o takim
    https://www.babymama.pl/nosidelko-ease-moonless-night-wallaboo-p9571

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się dziś pochwaliłam, że młody dnie przesypia.. od 12 postanowił nie spać tzn przysnął o 15 i kiedy już miałam wychodzić do sklepu podniòsł alarm i nie wyszłam... on ma jakiś czujnik w sobie.. wczoraj się obudził 5min po moim wyjściu i mój mąż miał syrenę... w dodatku telefonu zapomniałam wziąć. Chyba mu ta żòłtaczka przechodzi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 16:48

da8300b52b.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    No to się dziś pochwaliłam, że młody dnie przesypia.. od 12 postanowił nie spać tzn przysnął o 15 i kiedy już miałam wychodzić do sklepu podniòsł alarm i nie wyszłam... on ma jakiś czujnik w sobie.. wczoraj się obudził 5min po moim wyjściu i mój mąż miał syrenę... w dodatku telefonu zapomniałam wziąć. Chyba mu ta żòłtaczka przechodzi..
    Boże mój dzisiaj przechodzi sam siebie. Dość to najlepiej z cycem w buzi...
    Od 13 próbuje go ululsć i tylko jakieś 5 min drzemki...
    Masakra...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam.
    Moja jak wstała o 14.20 po mecalej godzinnej drzemce tak Mąż ja teraz przejął bo ja jiż nie dawał rady. Marudzenie płacz cyc marudzenie tu źle tam niedobrze taka pozycja zła tamta jeszcze gorsza...

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ