X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam właśnie w szpitalu zamiast espumisanu na kolki wpisali w zlecenia esputicon- ponoć o wiele lepszy niż espumisan

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia a jakie dawkowanie esputiconu?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Baranosia a jakie dawkowanie esputiconu?
    Na opakowaniu jest 1-2 krople 2x dziennie

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    dziewczyny i widzicie różnice w zachowaniu maluszka po espumisanie?
    ja chwaliłam sowją Mała ze ładnie śpi itd a od 18 do 21 taka marududa i płakała duzo:/ teraz padła...

U nas mniej płaczu wieczorem i duuużo więcej gazów słychać że wychodzi z jelit a nie zalega tam.

Zamówiłam też katetery Windi. Pewnie będę bała się tego użyć i lepiej żebym nie musiała, ale w razie czego będą czekać na czarną godzinę.

Pepper, to daj znać jak efekty kuracji. Swoją drogą ciekawe że tak różne te diagnozy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 00:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże czy któraś z Was wstaje w nocy jeszcze co 1-2 godziny? Czy tylko ja mam przekichane?

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Boże czy któraś z Was wstaje w nocy jeszcze co 1-2 godziny? Czy tylko ja mam przekichane?
    U mnie różnie 😒 wczoraj od godz 2 budził się co godzinę 😬 a dzisiaj spał na razie ciągiem 5 h ale zobaczymy jak będzie przez resztę nocy 😳
    U mnie bąki bezzapachowe a kupki czuje ale taki raczej standardowy zapach 😊
    Pepper zastanawiam się własnie na zakupem delicolu . Ostatnio zjadłam rybę w sosie śmietanowym i ewidentnie potem małemu przelewało się w brzuszku , myślę że słabko trawi laktozę 😞.

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    U mnie różnie 😒 wczoraj od godz 2 budził się co godzinę 😬 a dzisiaj spał na razie ciągiem 5 h ale zobaczymy jak będzie przez resztę nocy 😳
    U mnie bąki bezzapachowe a kupki czuje ale taki raczej standardowy zapach 😊
    Pepper zastanawiam się własnie na zakupem delicolu . Ostatnio zjadłam rybę w sosie śmietanowym i ewidentnie potem małemu przelewało się w brzuszku , myślę że słabko trawi laktozę 😞.
    Moj też chyba słabo trawi bo jak zaczęłam pić Femaltiker z mleka a co za tym idzie więcej mleka to też go bąki męczyły. Teraz pije kawę i Femaltiker z mlekiem ryżowym :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam poprawę odkąd nie jem w ogóle słodyczy (poza domowym ciastem) i nie pije gazowanego. Dzisiaj 6sty dzień i od 3 dni Mała nie ma problemów z ulewaniem i nie prezy się po jedzeniu... czy to przypadek? Nie wiem, ale moim zdaniem jednak dieta matki karmiącej ma ogromne znaczenie. I nikt mnie nie przekona ze jest inaczej.

Pepper, Ika... lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia mój jeszcze nigdy nie przespal więcej niż 3godziny. Zdarzyło się to raz. Dokładnie 2 godziny i 55 minut..

U nas nie ma problemów z brzuchem. Puszczą baki ale to normalne. Nie płacze, czasem się pręży, wiadomo. Ale generalnie bezproblemowo. Jem też wszystko, słodycze tez, ale z umiarem (Córka w domu to nie ma czasu żeby zjeść cokolwiek 😂).

Pamiętajcie że do ok 3 miesiąca dojrzewa układ pokarmowy dziecka. Więc takie problemyz brzuszkiem to pewnie wynik tej niedojrzalosci.

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em ja tez jem wszystko: smażone , pieczone , pizze itd , pije gazowane ale chyba śmietana 30% go pokonała 😞 no nic kupie ten delicol i zobaczymy 😊
    Moj ma na pewno niedojrzały układ trawienny i wiem że tylko czas na to pomoże 😊

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile płacicie księdzu za chrzest ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu już krostki prawie znikneły, smaruje kilka razy dziennie bephantenem baby, bo sensidremu juz nie ma senau kupowac. I ma wkońcu buzie jak niemowlaczek aż się napatrzeć nie mogę.

Co do wstawania moj w nocy glodny co dwie godziny w zasadzie co dwie i poł bo poł godziny trwa karmienie z przebraniem.
    Ale przez trzy dni przesypial od 16 do 20. Wolałabym aby tak spał w nocy. Tylko że ja moge odespać w dzień, bo starszy idzie do szkołym.

Ja z chrztem poczekam do wakacji. Bedzie wtedy cieplutko dzieci sie pobawią na dworzre, ja wszystko na spokojnie przyszykuje. Mialam robic w swieta ale kazdy ma swoje rodziny ktore chce odwiedzic, a w majowke kazdy chce gdzies wyjechac.
    U nas chrzest jest w trakcie mszy takze nie bede rozpieszczac, dam z 200 zł, albo nawet i 100 zł. 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 06:49

Pepper lubi tę wiadomość

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch niespokojnie śpi i to najlepiej ze mną lub na mnie... Wieczorem znowu wisi na piersi... A tak to złoty chłopak... Ciekawe czy to skok czy taki towarzyski typ 😂

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uwazam ze nasze maluszki maja jeszcze niedojrzałe uklady trawienne.ja jem wszystko co wczesniej z tym ze gazowane napoje mamy tylko przy imprezach bo my nie pijemy od dawna i czasem ma napady placzu ale kupki ida normalnie i normalne, baczkow w pampersie nie slysze.a mala tez juz mniej ulewa ;) powoli bedzie co raz lepiej ;) na twarzy malutkiej tez krostki wyskoczyły ale synek tez mial i zniklo samo i niego wiec tylko przemywam woda przegotowana
    Ze spaniem w ciagu dnia u nas slabo ale w nocy nie narzekam. Spi od 21 do 6-7 i budzi sie 2-3 razy na jedzenie.luksus ale odpukac oby nie zapeszyc ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 08:01

• baranosia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Ile płacicie księdzu za chrzest ?
    Przy synku zakonnica powiedziała nam że nie mniej niż 200zł więc tyle dostali :D teraz zrobię tak samo. Chrzest jest podczas zwykłej niedzielnej mszy

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda u nas wczoraj mąż był u księdza i dał 200 zł .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja ciągle mam nadzieję, że to nie kolka tylko niedojrzałość układu pokarmowego. Najgorsze, że taki maluch nie potrafi powiedzieć co mu dolega 😪. Ja czasem już sama nie wiem czy to brzuszek boli, czy o coś innego chodzi...

Nasz mały zasypia 20-21, wstajemy 8-9. Budzi się koło 24-1, potem gdzieś o 3 i przed 6. Po tym karmieniu o 6 biorę go do siebie do łóżka, bo mąż już wstaje i tak sobie do tej 8-9 leżymy/śpimy, coś tam pociumka w międzyczasie. Po karmieniu nocnym chwilę mu zajmuje zaśnięcie w łóżeczku, ale odpalam szum i daje radę sam. Najczęściej nie muszę go 2gi raz wyjmować. Przed wprowadzeniem szumu to i ze 3-4x go odkładałam aż zasnął.

Ewelcia, co do tej laktozy to oczywiście możesz spróbować Delicol, ale w tłustej śmietanie jest mniej laktozy niż w tej chudszej, więc to raczej nie to. Poza tym zawartość laktozy w pokarmie jest stała bez względu na spożycie nabiału...

W ogóle to trafiłam na ciekawą wypowiedź jednej pani dr odnośnie dolegliwości brzuszkowych, wrzucam linka dla zainteresowanych https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/lista/131242,czy-nietolerancja-laktozy-u-dziecka-jest-przeciwwskazaniem-do-karmienia-piersia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 09:28

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas i 20 jest kąpiel potem cycek i zazwyczaj do 22 zasypia. Potem budzi się między 24 a 1, potem kolo 3 i ok 6-7. Od tej 7 di 8 ma aktywnośc i leży w bujaczku albo na brzuszku. I kolo 8.30 idzie spać a potem to już chaos.

Dzisiaj przez przypadek chyva obróciła się z brzuszka na plecy. Położyłam ja drugi raz to tez próbowała się obrócić ale dupa za ciezka, chociaż noga ładnie pracowała.

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też są dwie pobudki w nocy. Ok 24-1 I ok 3-4. W pierwszej przerwie sam usypia na jedzeniu. Nawet zmiana pieluchy to nie budzi. A na drugiej się wierci Ale nie płacze. I tak samo ok 4-6 bierzemy to do łóżka.

Zosia jaka sprawna już! Teraz trzeba dwa razy bardziej uważać na przewijaku albo zostawiając ja na łóżku. Nie wiadomo kiedy zechce wysunąć jakiś numer.:)

Rosną w oczach te nasze smyki. A dopiero co usg polowkowe były. Aż trudno uwierzyć w te cuda.

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Ja zauważyłam poprawę odkąd nie jem w ogóle słodyczy (poza domowym ciastem) i nie pije gazowanego. Dzisiaj 6sty dzień i od 3 dni Mała nie ma problemów z ulewaniem i nie prezy się po jedzeniu... czy to przypadek? Nie wiem, ale moim zdaniem jednak dieta matki karmiącej ma ogromne znaczenie. I nikt mnie nie przekona ze jest inaczej.

Ja się pod tym podpisuję rękami i nogami. Choć wiem, że to teraz niepopularny pogląd i przy pierwszym dziecku uparcie twierdziłam, że tak nie jest ;) przy drugim już zmieniłam zdanie. może nie każde dziecko, ale na pewno są dzieci, które lepiej funkcjonują, kiedy mama jest na diecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 10:14

‹‹ 1010 1011 1012 1013 1014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ