X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Ruda, u nas też wczoraj wjechał temat chrztu :) chcemy 5 albo 12 maja. Muszę do lokalu zadzwonic dziś.

Chociaż miesiąc komunii więc może być ciężko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 09:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzciny w Wielkanoc, chcieliśmy latem, ale wtedy rodzina jest w rozjazdach i ciężko zebrać wszystkich razem a z kolei do jesieni czekać nie chcemy.

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    My chrzciny w Wielkanoc, chcieliśmy latem, ale wtedy rodzina jest w rozjazdach i ciężko zebrać wszystkich razem a z kolei do jesieni czekać nie chcemy.

U nas tak samo, pierwszy dzień świąt :)

malami91 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    U nas tak samo, pierwszy dzień świąt :)

Ten sam termin :-)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chumyna 19 maj :)

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    O Ruda, u nas też wczoraj wjechał temat chrztu :) chcemy 5 albo 12 maja. Muszę do lokalu zadzwonic dziś.

Chociaż miesiąc komunii więc może być ciężko.
    Własnie mąż jest u księdza 😂 my chcemy 28 kwietnia 👌

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Ten sam termin :-)

Ha ha :)
    A która parafia? ;) My u św. Antoniego :)

Zaczynam powoli ogarniać wszystko.. Najgorzej będzie z ubraniem bo ona tak szybko rośnie. Chyba kupię w ostatnim tygodniu aby mieć pewność że nie będzie za małe.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    Ha ha :)
    A która parafia? ;) My u św. Antoniego :)

Zaczynam powoli ogarniać wszystko.. Najgorzej będzie z ubraniem bo ona tak szybko rośnie. Chyba kupię w ostatnim tygodniu aby mieć pewność że nie będzie za małe.

My na Złotnie :-). Też właśnie myślę nad ubrankiem, upatrzyłam sobie zestaw na allegro, chyba zamówię rozmiar 68 i będę liczyć na to, że będzie ok. A w razie czego to ze Smartem można zamawiać i odsyłać do woli :-D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 10:17

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też celuje w 68.. Tylko że ona teraz nosi 62 i jest w sam raz. A do chrztu jeszcze miesiąc..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    Też celuje w 68.. Tylko że ona teraz nosi 62 i jest w sam raz. A do chrztu jeszcze miesiąc..

U nas też 62 teraz, ale podobno w 68 dzieciaczki stosunkowo długo chodzą.

artemida27 lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chrzciny 7 kwietnia i kupuję sukieneczkę na 62.

Osłuchowo u nas już dobrze ale przez ten antybiotyk musimy być do piątku w szpitalu :(

symbolica, malami91, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir widzę że mamy ten sam problem z tryskajacym mlepiem i o ile dobrze pamiętam ksztuszeniem się dzieciaczków. Ja staram się karmić tak żeby Malutka miała pod górę do cyca i w pozycji półleżącej i mleko już tak bardzo nie tryska na buźkę☺️

U nas temat chrzcin też jest na tapecie, mąż idzie dziś do księdza. Wstępnie chcielibyśmy 16 czerwca, zobaczymy co uda się załatwić ☺️

Dziewczyny wiem że temat szczepień już się przewijał ale chyba głównie dotyczył wyboru pomiędzy szczepionkami tradycyjnyni i skojarzonymi aczkolwiek mogło mi coś umknąć bo czas mam dość ograniczony 😁
    Zastanawia mnie jakimi szczepionkami dodatkowymi szczepicie Maluszki? I czy w ogóle szczepicie dodatkowymi? 🙂
    Byliśmy dziś na pierwszej wizycie u pediatry i mózg mi się zlasował od tego wszystkiego...
    A jeszcze do tego Hela miała pobieraną krew z żyły i prawie płakałam razem z nią 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 12:16

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my po wizycie położnej. Nasz smyk ma 3 tygodnie i waży 4910 :)

Pytałam Was na tygodniu o bolała Blizne po cc. Ta polozna powiedziała o ciepłych okladach. I na razie nic więcej.

I u nas tez termin chrzcin w lokalu zaklepany na 5 mają:) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 12:32

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karokaro My się zastanawiamy nad dodatkowymi. Ponoć warto jak ma się zamiar puścić szybko dziecko do żłobka. Zobaczymy

Dziewczyny dzisiaj picwiczylam rano pół godzinki. I zaczęłam lekko płacić. Tak jakby resztki po połogu ciemne. To chyba noc złego? Gina mam za tydzień kontrolnie. Może poruszalam macicy i jeszcze coś tam jest.

Moja mała ma skok. W dzień jest dramat. Ale uspokaja ja spanie na brzuszku. Więc o tyle dobrze. W nocy spala z nami bo budziła się co chwilę w łóżeczku. Oby szybko przeszedł:)

Jeśli chodzi o buźkę to Blanka miała okropny trądzik. Trwał z 3 tyg. Teraz już praktycznie czysto i nie wiem czy już się unormowało. Czy pomogło to że przeżywam jej buzię woda przegotowaną i smaruje nivea s.o.s. Na razie odpuść jest ok. Myślałam też że może uczulenie na czekoladę ma bo miała duży wysyp jak się jej objadlam. Teraz już tydzień ponad nie jem wcale nic z kakao i jest super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 13:29

Pepper lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro, my będziemy szczepić na rotawirusy (jeśli uda nam się podać pierwszą dawkę Rotarixu przed 12tyg.) i prawdopodobnie na meningokoki B, ale to trochę później.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo ja planuje meningokoki.

Lady E- mi gin powiedziała,że ćwiczenia jakiekolwiek to najwcześniej 3 miesiące po cc. Brzuszki najwcześniej 6 miesięcy po. Nie wiem jak Ty rodziłas, jeśli naturalnie to na pewno wcześniej możesz :) A te plamienia skonsultuj z lekarzem, ale pewnie tak jak mówisz -to jakieś "resztki":)

BeOptimistic lubi tę wiadomość

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 4maja, chcielismy w swieta ale ciezko z lokalem. Ogolnie to moje dziecko jest kolejny dzien bardzo laskawe:) Wczoraj trzy dlugie drzemki później w nocy jak zasnela o 20 to pobudka o 2 i 6 wiec super oby jej tak zostało. Ja tez jeszcze niezdecydowana co do szczepionek i nie mam pojecia co wybrac:( dziewczyny a jak wasze brzuchy? Moj niby juz prawie taki jak przed ciaza ale taka garaleta miekka i nad blizna jeszcze taki wałek troche....

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi właśnie ja w 1 ciąży miałam taki gabczasty, galaretowaty brzuch po naturalnym. A teraz mam taki normalny tyle, że skóra jeszcze się nie ściągnęła (mam jeszcze nadmiar o kilka cm w obwodzie), waleczka nad blizna już praktycznie nie ma.

Gdzieś czytałam, że do formy sprzed ciąży wraca się dokładnie tyle tygodni ile ta ciąża trwała. Ale to chyba bzdura ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy do tego aspiratora Katarek trzeba mieć odkurzacz z regulowaną mocą ssania? Chciałabym się zaopatrzyć w niego, ale mamy odkurzacz 1000W bez regulacji...

Lady_E, ja nie ćwiczyłam, a od kilku dni lekko krwawię mimo że od jakichś 2-3tyg było już zupełnie czysto...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 15:23

• Martita25 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja co prawda z wątku kwietniowe mamy 2019, ale z racji na to że tu wszystkie z Was już macie porody za sobą pozwoliłam sobie do Was zajrzeć i podpytać, czy któraś z Was miała podobną sytuację do mojej. Mam nadzieję, że nie macie mi tego za złe :)
    Chodzi dokładnie o zastrzyki z heparyny (ja akurat przyjmuję Neoparin 0,4).
    Czy któraś z Was przyjmowała je w trakcie ciąży? Jeśli tak to czy przed porodem/cesarką miałyście je odstawić? Jeśli tak to na ile przed? A jeśli nie to jak wyglądał poród z nimi?

Mój prowadzący zalecił branie ich aż do samego porodu i nie ukrywam, że martwię się co będzie jak np. wezmę zastrzyk a poród zacznie się w niedużym odstępie od niego czy nie skończy się to poważnym krwotokiem (nie wspominając jakby była konieczna nagła cesarka). Lekarz w szpitalu w którym chce rodzić nastraszył mnie, że jest to duże zagrożenie dla matki i może się skończyć tragicznie. Mój prowadzący jednak dalej twierdzi, że mam ich nie odstawiać, więc mam dwie skrajne opinie.

Będę bardzo wdzięczna jeśli któraś z was zechce podzielić się swoimi doświadczeniami z tym lekiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 15:29

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
‹‹ 1008 1009 1010 1011 1012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ