Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyartemida27 wrote:Ha ha
A która parafia?My u św. Antoniego
Zaczynam powoli ogarniać wszystko.. Najgorzej będzie z ubraniem bo ona tak szybko rośnie. Chyba kupię w ostatnim tygodniu aby mieć pewność że nie będzie za małe.
My na Złotnie. Też właśnie myślę nad ubrankiem, upatrzyłam sobie zestaw na allegro, chyba zamówię rozmiar 68 i będę liczyć na to, że będzie ok. A w razie czego to ze Smartem można zamawiać i odsyłać do woli
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 10:17
-
nick nieaktualny
-
Amir widzę że mamy ten sam problem z tryskajacym mlepiem i o ile dobrze pamiętam ksztuszeniem się dzieciaczków. Ja staram się karmić tak żeby Malutka miała pod górę do cyca i w pozycji półleżącej i mleko już tak bardzo nie tryska na buźkę☺️
U nas temat chrzcin też jest na tapecie, mąż idzie dziś do księdza. Wstępnie chcielibyśmy 16 czerwca, zobaczymy co uda się załatwić ☺️
Dziewczyny wiem że temat szczepień już się przewijał ale chyba głównie dotyczył wyboru pomiędzy szczepionkami tradycyjnyni i skojarzonymi aczkolwiek mogło mi coś umknąć bo czas mam dość ograniczony 😁
Zastanawia mnie jakimi szczepionkami dodatkowymi szczepicie Maluszki? I czy w ogóle szczepicie dodatkowymi? 🙂
Byliśmy dziś na pierwszej wizycie u pediatry i mózg mi się zlasował od tego wszystkiego...
A jeszcze do tego Hela miała pobieraną krew z żyły i prawie płakałam razem z nią 😭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 12:16
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
No my po wizycie położnej. Nasz smyk ma 3 tygodnie i waży 4910
Pytałam Was na tygodniu o bolała Blizne po cc. Ta polozna powiedziała o ciepłych okladach. I na razie nic więcej.
I u nas tez termin chrzcin w lokalu zaklepany na 5 mająWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 12:32
-
Karokaro My się zastanawiamy nad dodatkowymi. Ponoć warto jak ma się zamiar puścić szybko dziecko do żłobka. Zobaczymy
Dziewczyny dzisiaj picwiczylam rano pół godzinki. I zaczęłam lekko płacić. Tak jakby resztki po połogu ciemne. To chyba noc złego? Gina mam za tydzień kontrolnie. Może poruszalam macicy i jeszcze coś tam jest.
Moja mała ma skok. W dzień jest dramat. Ale uspokaja ja spanie na brzuszku. Więc o tyle dobrze. W nocy spala z nami bo budziła się co chwilę w łóżeczku. Oby szybko przeszedł
Jeśli chodzi o buźkę to Blanka miała okropny trądzik. Trwał z 3 tyg. Teraz już praktycznie czysto i nie wiem czy już się unormowało. Czy pomogło to że przeżywam jej buzię woda przegotowaną i smaruje nivea s.o.s. Na razie odpuść jest ok. Myślałam też że może uczulenie na czekoladę ma bo miała duży wysyp jak się jej objadlam. Teraz już tydzień ponad nie jem wcale nic z kakao i jest super.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 13:29
Pepper lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKaro ja planuje meningokoki.
Lady E- mi gin powiedziała,że ćwiczenia jakiekolwiek to najwcześniej 3 miesiące po cc. Brzuszki najwcześniej 6 miesięcy po. Nie wiem jak Ty rodziłas, jeśli naturalnie to na pewno wcześniej możeszA te plamienia skonsultuj z lekarzem, ale pewnie tak jak mówisz -to jakieś "resztki"
BeOptimistic lubi tę wiadomość
-
My 4maja, chcielismy w swieta ale ciezko z lokalem. Ogolnie to moje dziecko jest kolejny dzien bardzo laskawe:) Wczoraj trzy dlugie drzemki później w nocy jak zasnela o 20 to pobudka o 2 i 6 wiec super oby jej tak zostało. Ja tez jeszcze niezdecydowana co do szczepionek i nie mam pojecia co wybrac:( dziewczyny a jak wasze brzuchy? Moj niby juz prawie taki jak przed ciaza ale taka garaleta miekka i nad blizna jeszcze taki wałek troche....
-
nick nieaktualnySisi właśnie ja w 1 ciąży miałam taki gabczasty, galaretowaty brzuch po naturalnym. A teraz mam taki normalny tyle, że skóra jeszcze się nie ściągnęła (mam jeszcze nadmiar o kilka cm w obwodzie), waleczka nad blizna już praktycznie nie ma.
Gdzieś czytałam, że do formy sprzed ciąży wraca się dokładnie tyle tygodni ile ta ciąża trwała. Ale to chyba bzdura -
nick nieaktualnyCzy do tego aspiratora Katarek trzeba mieć odkurzacz z regulowaną mocą ssania? Chciałabym się zaopatrzyć w niego, ale mamy odkurzacz 1000W bez regulacji...
Lady_E, ja nie ćwiczyłam, a od kilku dni lekko krwawię mimo że od jakichś 2-3tyg było już zupełnie czysto...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 15:23
-
Cześć dziewczyny
ja co prawda z wątku kwietniowe mamy 2019, ale z racji na to że tu wszystkie z Was już macie porody za sobą pozwoliłam sobie do Was zajrzeć i podpytać, czy któraś z Was miała podobną sytuację do mojej. Mam nadzieję, że nie macie mi tego za złe
Chodzi dokładnie o zastrzyki z heparyny (ja akurat przyjmuję Neoparin 0,4).
Czy któraś z Was przyjmowała je w trakcie ciąży? Jeśli tak to czy przed porodem/cesarką miałyście je odstawić? Jeśli tak to na ile przed? A jeśli nie to jak wyglądał poród z nimi?
Mój prowadzący zalecił branie ich aż do samego porodu i nie ukrywam, że martwię się co będzie jak np. wezmę zastrzyk a poród zacznie się w niedużym odstępie od niego czy nie skończy się to poważnym krwotokiem (nie wspominając jakby była konieczna nagła cesarka). Lekarz w szpitalu w którym chce rodzić nastraszył mnie, że jest to duże zagrożenie dla matki i może się skończyć tragicznie. Mój prowadzący jednak dalej twierdzi, że mam ich nie odstawiać, więc mam dwie skrajne opinie.
Będę bardzo wdzięczna jeśli któraś z was zechce podzielić się swoimi doświadczeniami z tym lekiemWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 15:29