Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPepper, a może to jednak trądzik niemowlęcy i samo minie? Jak Cię to bardzo niepokoi to może do dermatologa?
Nasz mały miał na buzi podobne krostki tylko chyba trochę drobniejsze, takie maciupenkie punkciki. Położna poleciła bepanthen sensiderm i po kilku dniach się poprawiło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 19:56
-
Moja tez lubi spać na brzuchu, zazwyczaj usypiam ja na plecach i tak pospi góra godzinę jak zaczyna sie wybudzac to przekladam na brzuch i tak mize za dwie nawet. W nocy tego nie robie ale pewnie by jej pasowało:) ogolnie musze pochwalic moje dziecko, dzis miala trzy dlugie drzemki, bylismy w gościach i mimo wielkiego hałasu spaka jak suselek dwie godziny:) ale niec awsze jest tak kolorowo dziewczyny dkatego tak sie ciesze i chwalę
malami91, Ewelcia85, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój w dzień śpi niespokojnie ostatnio, bardzo płytko...
Czy jak Wasze dzieci robią kupę to słychać to z drugiego pokoju? 🤔 Naczytałam się, że strzelająca kupa to objaw alergii, nietolerancji laktozy itp. itd. A może to normalne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 21:39
-
nick nieaktualnyPepper jak bym swoje dziecko opisała i to co z nim robie...
Ja karmie piersia i moj ma identyczne objawy co Twoja coreczka. Czyli na brodzie i policzkach. Zwiekszylo sie jak zjadlam mandarynki i nalesniki z serem i jogurtem. Bardziej obstawiam nabiał, oczywiscie sprawdze to jutro, zjem sobie jogurcik i zobaczymy czy znów bedzie tego wiecej. A wyglada to strasznie, ja smaruje buzke bephantenem, ale tylko sie zmniejsza. W tym tygodniu planuje pojsc na szczepienie i sie zapytam.
Tylko u mnie jest to szorstkie. I wlasciwie ma to od urodzenia. Raz wieksze raz mniejsze.
Malami mój właśnie strzela kupą, więc może i rzeczywiście tw krostki i ta strzelajaca kupa to jietolerancja laktozy. Ale jak tu zyć bez nabiałuWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 22:04
-
Nasz też się załatwia z barwnymi efektami dźwiękowym
. Tylko nie wiem czy głosna kupka to od razu strzelająca. Bo jak zrobi kupke w trakcie zmieniania pieluszki to nie strzela tylko wypływa.
Pediatra mówiła nam że strzeliste I piaenista kupki to nietolerancja laktozy. I wtedy można ten delikol probowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 00:19
-
ehh tez wam mleko tryska z piersi? mały odessal się chwilkę po przystawieniu do piersi to stróżka jak prysznica zalało mu buzię.. nie dziwię sie że sie krztusi i trudno mu nadążyć z łykaniem, jest jakis sposób żeby to wyhamować? umówiłam się do poradni laktacyjnej ale termin dopiero w następny poniedziałek
-
nick nieaktualnyhttps://www.google.pl/search?q=szorstkie+krostki+u.niemowlaka&client=ms-opera-mobile&channel=new&espv=1&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj2jLq8uIrhAhWJk4sKHQE7CokQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=412&bih=604&dpr=2.63#imgrc=SKP7uYUhVApjMM&imgdii=ZenOEeVNjNfDYM
Pepper u Nas wyglada to tak, u Ciebie widzę jeszcze punktowe białe krostki,to pewnie kaszka, nie drap tego samo przejdzie.
Doczytalam sie ze to skaza bialkowa. Kurdeeee...
Co do szczepienie to nie wiem jeszcze jak to bedzie bo Mały coś pokaszluje, a dzisiaj jeszcze Nas odwiedził mocno zasmarkany chlopiec, cycki mi opadły...
Amir mi tak tryskało jak miałam nabrzmiałe, właśnie tak samo jak u ciebie mały troche zassal i przy puszczeniu sutka mleko trysło na buźkę. Moze karm bokiem na leżąco, albo odciagnij sobie teoche mleka przed karmieniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 01:58
-
Mamunia to zdjęcie to wygląda jak łojotokowe zapalenie skóry. Przy skazie policzki są jakby "porcelanowe" takie niby świecące. Ale też może wystąpić sapka, biegunka lub zaparcia, ulewanie, śluz w kupce itp.
U mnie nic z tych rzeczy nie ma.
Na necie znalazłam obrazy pasujące do mojego z trądzikiem i skazą jednak też
Może zamówię ten bebilon pepti i sprawdzę czy to zniknie. -
nick nieaktualnyPepper koleżanka mówiła że kupiła Dermedic baby i u jej córeczki przeszło, ja nie chce inwestować kolejnej kasy, smaruje bepanthenem i już nie ma takich mocnych plam i krost. Poczekam conpowie pediatra, ale pewnie przypisze coś na receptę
Pepper lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas kupa też z dzwiękiem idzie i z ciśnieniem takze czesto ląduje na pleckach 😏
Moja malutka nie chce leżeć na brzuszku odkladamy ją tak na chwilę wg zaleceń pediatry by dzwigała główkę ale chwilke bo zaraz jest płacz.
Dziewczyny my jutro na echo serca jedziemy doktor wysłuchala jakieś szmery, martwię się 😔 czy któraś z was miała takie zalecenie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 05:42
-
-Mamunia- wrote:Pepper koleżanka mówiła że kupiła Dermedic baby i u jej córeczki przeszło, ja nie chce inwestować kolejnej kasy, smaruje bepanthenem i już nie ma takich mocnych plam i krost. Poczekam conpowie pediatra, ale pewnie przypisze coś na receptę
Dermedic dla mnie nr 1, ma mało shea i super nawilzalo/ natluszczalo. Przy starszaku przetestowałam mnóstwo kremow i tylko ten dał rade. Mial stwierdzona skazę przeze mnie bo pediatra bagatelizowała plamy, albo mówiła że ona nic tu nie widzi a on miał cały brzuszek w plamach 😤 zero plamek na buzi, tylko pojawiali się na brzuszku, rączkach, nóżkach. -
nick nieaktualny
-
Mi bratowa poleciła buzię przemywac solą fizjologiczna i jest efekt
Ja już cała osrana przed środowym szczepienie...nawet jeszcze nie podjęłam decyzji na 100 % czym zaszczepić...
Moja naszczescie lubi spać na brzuchumusi mieć szeroko nóżki więc i jej i mi to pasuje
Wczoraj byliśmy u księdza odnośnie chrzcinpołowa maja:) jezeli uda nam się znaleźć lokal w tym terminie..m