Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyruda90 wrote:Podobno to bardzo nie zdrowe bo obciąża kręgosłup dziecka...ja też tak robię ale nie umiem inaczej...
Nam przy starszakach fizjoterapeuta pokazywał jak nosić, podnosić, odkładać i ogólnie pielęgnować dziecko i bardzo nam taka „lekcja” pomogła. Dał nam tez namiary na taki poradnik http://www.ndt-bobath.pl/wp-content/uploads/2013/11/Poradnik-opieki-i-pielegnacji-malego-dziecka.pdf polecam -
nick nieaktualnySiSi111 wrote:Dziewczyny ile wasze dzieci ciagiem nie śpią? Bo moja je cyca, przebieram ja, wytrzyma max 1h i marudzi ze zmęczenia i znowu spi, w ciagu dnia przerwy w jedzeniu po 3-4godziny, w nocy 6-8. I sie martwie ze za malo je a za duzo spi, ale jak zmeczona to marudzi na maksa az zasnie. Co mnie niepokoi to nie lubi na raczkavh byc, zaraz placze i uspokaja sie w wózku, martwie sie ze moze cis jej nadwyrezylam i ja cos boli jak ja nosze. A i moja wogole nie interesuje sie rączkami,nie wyciaga do zabawek tylko macha chaotycznie
Ja mam wrazenie, ze moja mała w ogóle nie śpi w ciągu dnia. Ucina sobie tylko 15/20 minutowe drzemki i je co 1,5 godziny. Jedynie na spacerze pospi dłużej bo nawet 3 godziny 😊 Za to w nocy nadrabia bo najczęściej budzi się tylko 1-2 w nocy i potem 4-5.
Tak btw chyba suwaczek ci się zaciął 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 14:26
-
SiSi111 wrote:Dziewczyny ile wasze dzieci ciagiem nie śpią? Bo moja je cyca, przebieram ja, wytrzyma max 1h i marudzi ze zmęczenia i znowu spi, w ciagu dnia przerwy w jedzeniu po 3-4godziny, w nocy 6-8. I sie martwie ze za malo je a za duzo spi, ale jak zmeczona to marudzi na maksa az zasnie. Co mnie niepokoi to nie lubi na raczkavh byc, zaraz placze i uspokaja sie w wózku, martwie sie ze moze cis jej nadwyrezylam i ja cos boli jak ja nosze. A i moja wogole nie interesuje sie rączkami,nie wyciaga do zabawek tylko macha chaotycznie
Moja tak jak Twoja koło godzinki się bawi i później marudzi i ja usypiam (lezy w łóżeczku i ja glaszcze po główce aż zadanie) pospi czasem godzinkę czasem więcej i od znowu zabawa
-
W dzień jedzonko co około 2h i drzemki po 20 minutek. Jeśli chodzi o smoczek to ja nie daje, kilka razy próbowałam i wypluwała. W nocy cycek co 3-3,5h
Dziewczyny, nie chce zapeszać, ale delicol w naszym przypadku to chyba strzał w dziesiątkę, wczoraj i dzisiaj nie było ataku kolki. -
nick nieaktualnyMój tak po 2h aktywności jest już zmęczony, zaczyna marudzić i trzeba uśpić. Śpi około 1h. Wcześniej zasypiał bujany w wózku, teraz lubi zasypiać u mnie na rękach przytulony brzuszkiem do brzuszka
.
MonisiaK, my nie używamy smoczka. Mały sam zasypia w zasadzie tylko po wieczornym karmieniu, tzn. jest w takim półśnie, powierci się trochę w łóżeczku i zasypia.
Bumbum, super! Oby to trwało dalej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 14:43
bumbum lubi tę wiadomość
-
SiSi111 mój też macha chaotycznie rękami i nogami. Biegnie gdzieś nie wiadomo gdzie i łapie muchy w locie 😎
Moj ma jedną dłuższą drzemke w dzień i kilka po pół do godziny max...
Szcerze myślałam że takie bobasy więcej śpią 😂 Ale nocki mamy spokojne więc lepiej w tą stronę 😁 -
Moja maleńka je co 3-3,5 h w dzień i w nocy. W nocy po jedzeniu idzie od razu spac. W dzień jest aktywna ok 1-1,5 h po jedzeniu potem zawsze śpi do kolejnego jedzenia. Usypianie zawsze na rękach i czasami spi na rękach bo nie zawsze uda mi się ją odłożyć do łóżeczka
w nocy za to zawsze spi w łóżeczku a w dzien nie chce
my karmimy się mm. Używamy smoczka.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
malami91 wrote:No właśnie ja też nie...A podobno powinno się przemywać język, dziąsła...
i jęzor i poliki przemyć palcem w pieluszce.
malami91 lubi tę wiadomość
-
MonisiaK wrote:Najlepiej pieluche tetrowa zamoczyc w wodzie przegotowanej jeszcze ciepłej najlepiej i na palec i do dzioba
i jęzor i poliki przemyć palcem w pieluszce.
Ha hawyobraziłam to sobie z moim aniolkiem
już słyszę jej wrzask
SiSi111 lubi tę wiadomość
-
artemida27 wrote:Ha ha
wyobraziłam to sobie z moim aniolkiem
już słyszę jej wrzask
Moniiiikaaaa, Lutyska, SiSi111, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoje marzenie żeby dziecko samo chcialo w łóżeczku usnąć
w dzien wogole nie chce spac w lozeczki,spi w wozku. W nocy usypia u nas w lozku i wieczorem nie ma problemu zeby ja odlozyc za to w nocy/nad ranem jest bardzo czujna i jak ja odkładam to od razu ryk 😄 moje dzieci lubią spac z nami i to oby dwoje.skoro potrzebują takiej bliskosci to im to daje.na pewno z tego wyrosna
Bumbum mialam taka szczoteczke przy synku ale on sobie nie dawal jej wkladac do buzi.lepiej bylo palcem nalozyc jakis zel przy zabkowaniu niz tym...
-
Mojej kilka razy udało się zasnąć samej przy karuzelce. A zazwyczaj jest tak samo jak u Lutyski - wieczorem ja usypiam, czekam aż mocniej zaśnie i odkładam do łóżeczka, ale po karmieniu nie zdaje to egzaminu bo nim mała zaśnie głębiej to ja już śpię
i tak to mała jest u nas najczęściej w lóżku do rana
Lutyska lubi tę wiadomość
-
Mój uśnie sam jak jest zmęczony i nakarmiony np. wkurzał się dziś przy piersi więc odstawiłam do łóżeczka i już miał protestować (bo łóżeczko parzy!!), ale włączyłam sprawdzony pociąg z aplikacji w telefonie i młodemu w trymiga się oczka sklejają. Dobrze mieć patent
https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.trpaslik.babynoiseWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 20:00
-
Dziewczyny przepraszam, że się nie udzielam. Udało mi się Was nadrobić i czytam w miarę na bieżąco, ale mój maluch nie bardzo pozwala mi na czytanie w trakcie karmienia, bo domaga się miziania inaczej się kręci
U nas wszystko w porządku, młody ładnie rośnie, wcina cyca jak wariatmalami91, Lutyska, Pau.Em, baranosia lubią tę wiadomość