X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Papatko nigdy nie liczyłam ile mleka idzie.Dziś postaram się policzyć ale myślę ze coś koło tego co piszesz.Co 3h potrafi jeść daje jej ile mam.W nocy 120 a na dniu różnie bo czasem wł.mało odciągnę albo odciągnę wiecej a ona zje np.tylko 80-90.
    Teraz odciągam po ok.5h to mam sporo bo 150ml w 15 min z dwóch piersi.Przy czym jedna ok.120 ml a druga resztę.Ściągam aż przestaje lecieć czyli praktycznie do zera.
    Codziennie pije femaltiker i dużo wody staram się pić a i coraz to mniej ściągam.Po 2.3 godz.ledwo 90ml.ostatnio ściągnełam.Raz podałam mm to byłam do przodu z moim mlekiem a teraz na bierząco ściągam znowu.Nie wiemnjak długo pociągnę w ten sposób.Też ledwo wyrabiam bo malutka ma apetyt ;)🍼
    A Ty jak pracujesz z laktatorem i ile na raz potrafisz ściągnąc?

Ja mam laktator madeli na dwie piersi. Statam się aby sesja trwała pół h i max 3 h przerwy ale ciężko bywa jak jest się z Mala samą w domu. Ściągam nawet jak nie leci nic pp tych 15 min żeby może je pobudzic. Zazwyczaj po 2 h ok.100 ml mi się udaje (z obu). Tez pije dużo wody femaltiker karmi. Czasem nawet Małej wcisne swojego cycka żeby ona jeszcze pociumkala i stymulowala.
    Ja bym chciała chociaż jeszcze 2 tyg wyrobić do równych 3 mc jej życia.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to Was dziewczyny podziwiam za to ściąganie. Mi z moja dwojka czasem ciezko 1 butelke sciagnac jak musze gdzies wyjsc. Kupilam w razie czego mm bo roznie bywa i ostatnio jak mala miala zly dzien chcialam jej podac ale jej nie smakowalo bo mine zrobila i nie pila a z piersi zjadla. Może jakby byla glodna i nie byloby nic innego by sie przestawiła ale moze nie bedzie takiej potrzeby. A wy na piers nie chcecie przejsc? Moja sie czasem tez rzuca, denerwuje ale siedzenie tak dlugo az sie naje bo po jakims czasie sie w koncu uspokaja...
    Z innej beczki wczoraj bylismy na zakupach bo w tyg nigdy meza nie ma i mala cala drogę ok 1,5 godz spala potem ja nakarmilam i dalej w gondoli spala, chwile pogugala i cala droge powrotną spala. Az nie poznawalam swojego dziecka.a w domu tak malo spi.chyba woli jezdzic jak jej brat :D

Papapatka, Paulaa25 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karletka mi polozna poza odstawieniem nabialu kazala kupic Latopic krem i smarować buzke malej i jej zeszło a tak trz miala wysypke lekka po spaniu mocniej itp a od tej pory buzka czysta.teraz raz na jakis czas jej posmaruje ale bardziej zapobiegawczo. Moze spróbuj? Tani nie jest ten krem ale jak ma pomoc?u mnie w aptece pk 30zl kosztowal

Karletka lubi tę wiadomość

• Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wejdz na kupki do hafiji tam jest wzmainka o zielonych kupkach i mlekiem z pierwszej fazy.

Lutyska dziekuje dzisiak juz jakby mniej. Ale ten preparat bede miala na uwadze, poczytam jeszcze o nim.

Paulaa25 lubi tę wiadomość

k0kd82c32w13sbm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Ja mam laktator madeli na dwie piersi. Statam się aby sesja trwała pół h i max 3 h przerwy ale ciężko bywa jak jest się z Mala samą w domu. Ściągam nawet jak nie leci nic pp tych 15 min żeby może je pobudzic. Zazwyczaj po 2 h ok.100 ml mi się udaje (z obu). Tez pije dużo wody femaltiker karmi. Czasem nawet Małej wcisne swojego cycka żeby ona jeszcze pociumkala i stymulowala.
    Ja bym chciała chociaż jeszcze 2 tyg wyrobić do równych 3 mc jej życia.
    Ja tak robiłam I laktacje utrzymała 2 lata. Także uda Ci się,szczególnie że pierwsze 12 tygodni to jest sterowane przez hormony i mleko po prostu jest, ciężko je stracić na tym etapie, No chyba że się nie ściąga i nie przystawia, to wiadomo.
    W każdym razie szacun ! Polecam grupę randkujące z laktatorem na facebooku:) tam się melduja dziewczyny co 3h, że ściągają. Jak się ktoś nie zamelduje to się wywoluje- no motywacja ogromna :)

Papapatka, Paulaa25 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Was podziwiam dziewczyny i kibicuję. Ja z moją niecierpliwością pewnie nie dałabym rady i młody byłby na mm.

Czy Wasze dzieciaczki kp mają w miarę regularne przerwy między karmieniami w ciągu dnia? Co ile czasu jedzą? Bo mnie się wydaje, że u nas coś za często jest cycek. Zastanawiam się czy przetrwamy mszę w Kościele 🤔.

Paulaa25 lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w dzień nawet co 1.5 h

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jak dwa dni je regularnie co 2,5-3,5 godziny to pozmiej sie okazuje ze jednak trzeciego dnia je co godxine. Mi sie wydaje ze wszytko zakezy od tego ile zje, kak je 5min to zaraz jest glodna a jak15 to wytrzymuje dlugo

symbolica lubi tę wiadomość

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamiwydaje minsie ze przespi cala msze bo bedzie cieplutko ubrane. Bardziej balabym sie kupy. Haha moj tez roznie je.

k0kd82c32w13sbm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami moja je czasem co 2-3 godz a czasem jak ma dzien to co godzine. W każdym badz razie ja chrzcilam w sobote bo msza krotsza-tylko 30min a w niedziele to u jas min. 1godz... Nakarmilam ja, ubralam. W kosciele na rekach wiec na poczatku troche ja pobujalam i zasnela i przespala cala msze, nic jej nie obudziło ;) Tobie rowniez zycze przespanego chrztu ;)

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja malutka ma okropny katar i chrypkę :( byliśmy u pediatry. Osluchowo czysta. Mamy robuc inhalacje z soli fizjologicznej i nebbud. Nasivin plasterek na noc. Co jeszcze podawalyscie na katar? Odciągam katar aspiratorem bo bez tego ciężko by jej było oddychać. Mamy w środę pojawić się ponownie u pediatry na kontrole, chyba ze będzie gorzej to jutro.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że prześpi to wszystko :). Najwyżej dostanie cycka na zakrystii :D.

Magda, my robimy inhalacje, czyścimy nosek i smarujemy maścią majerankową. Jeszcze ma trochę tego kataru, ale zdecydowanie mniej niż w piątek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to je co 1-3 h. Bardzo różnie.

Magda jeszcze maść majerankowa można:)

symbolica lubi tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pojawiły się dziwne szorstkie placki na nóżkach i dzisiaj widziałam już na brzuszku. W czwartek jedziemy do pediatry z tym. Nie widzę żeby mała to siedziało. Nie wiem może AZS? Są koloru cielistego jak ja kąpie to czerwienieją. Może uczulenie jakieś?
    Jak nie urok to sr....

Magda u nas złoty zestaw. Aromactiv żel smarowanie rano i wieczorem. Plasterek cały czas przyklejony. Wit c 3 krople codziennie. Psikanie woda morska przed każdym odciagania katarku. Odciagalam różnie czasem z 5 razy dziennie i w nocy nawet. Po 5 dniach katarek przeszedł:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 13:38

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Polecam grupę randkujące z laktatorem na facebooku:) tam się melduja dziewczyny co 3h, że ściągają. Jak się ktoś nie zamelduje to się wywoluje- no motywacja ogromna :)

Padłam na plecy :-D
    ;-)
    nie przyszłoby mi do głowy że i taka strona powstanie, stara jestem i tyle..

Mój KP też je w tych granicach co ok 1-4/5 w zależności o od pory... w dzień częściej... w nocy 2xzazwyczaj w odstępach 3-4h czasami 5h. A zdarzają się noce gdzie je częściej.

Dzis zamawiamy chrzciny na 18maja bo tylko tak naszym chrzestnym pasuje... oby ksiądz nie widział przeszkód.. Weronikę też chrzciliśmy po zwykłej mszy wieczornej w sobotę.

Ja takie szorstkie miejsca a la gęsia skórka miałam wtedy u małego w pachwinkach i pod jajeczkami - pisałam wam... nagle się pojawiło, trochę pobyło, a teraz widzę i nie wyczuwam pod palcami... nie wiem co to było, ale pokazywałam lekarzom i oni nic tam złego nie widzieli. Teraz tego nie ma. Mój mały nie ma ciemieniuszki na glowie, za to tam gdzie brwi i między nimi jest coś takiego... wcześniej linomagiem to potraktowałam i pieluszką tetrowa po kilku godzinach tarłam... teraz odkryłam ze mam prókę Oillanu na ciemieniuchę więc dziś zastosowałam to i zamierzam powtarzać kilka dni dni z rzędu kilka godzin po aplikacji tego kremu bo to spora porcja w takiej próbce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 14:18

da8300b52b.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady E a w których miejscach na nogach? U mojej Małej były na lydlach od tyłu, trochę z boku z zewnetrznej strony. Smarowalam jej zwykłym kremem Nivea i przeszło po 4 dniach. Teraz też jej smaruje nóżki przy co 2-3 zmienie pieluszki.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie beznabialowe co dzisiaj bylo u was serwowane na obiad.? Ja dzisiaj zrobilam sosik koperkowy z filetem, ale jeść tego nie bede tylko podsmaze sobie filecik, bez panierki, suroweczka i kasza jaglana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 17:22

k0kd82c32w13sbm1.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak często odciągacie katar? Tak mi jej szkoda bo ciagle płacze przez ten zapachany nosek i jeszcze ta chrypa. Mam nadzieje ze jej przejdzie i nic się nie rozwinie :(
    Gdzie przyklękacie platerek? Moja bardzo rusza rączkami i boje się ze jak będzie przyklejony na klatce piersiowej to będzie go dotykać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 15:20

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jeszcze nie dawno jadła co 2 godziny w dzień i co 4.w nocy ( niemal z zegarkiem w reku).
    A teraz? Wisi na mnie cały dzień, co godzinę, czasem nawet po 30 minutach chce jeść. Za to jak wieczorem zaśnie koło 22 tak na karmienie budzi się o 4, potem koło 6-7 i wstaje po 9.
    Dziś to już przechodzi sama siebie, mam wrazenie ze cały czas się karmimy ;)
    Też zastanawiam się jak to będzie w niedzielę podczas chrztu..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, no właśnie u nas mały śpi od paru dni w nocy po 7-8h ciągiem, a w dzień nadrabia :-D.

Magda, ja odciągam jak słyszę, że coś w nosie siedzi. W piątek chyba z 4x odciągałam, wczoraj np. 2x.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 15:35

‹‹ 1059 1060 1061 1062 1063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ