Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulaa25 wrote:Papatko nigdy nie liczyłam ile mleka idzie.Dziś postaram się policzyć ale myślę ze coś koło tego co piszesz.Co 3h potrafi jeść daje jej ile mam.W nocy 120 a na dniu różnie bo czasem wł.mało odciągnę albo odciągnę wiecej a ona zje np.tylko 80-90.
Teraz odciągam po ok.5h to mam sporo bo 150ml w 15 min z dwóch piersi.Przy czym jedna ok.120 ml a druga resztę.Ściągam aż przestaje lecieć czyli praktycznie do zera.
Codziennie pije femaltiker i dużo wody staram się pić a i coraz to mniej ściągam.Po 2.3 godz.ledwo 90ml.ostatnio ściągnełam.Raz podałam mm to byłam do przodu z moim mlekiem a teraz na bierząco ściągam znowu.Nie wiemnjak długo pociągnę w ten sposób.Też ledwo wyrabiam bo malutka ma apetyt🍼
A Ty jak pracujesz z laktatorem i ile na raz potrafisz ściągnąc?
Ja mam laktator madeli na dwie piersi. Statam się aby sesja trwała pół h i max 3 h przerwy ale ciężko bywa jak jest się z Mala samą w domu. Ściągam nawet jak nie leci nic pp tych 15 min żeby może je pobudzic. Zazwyczaj po 2 h ok.100 ml mi się udaje (z obu). Tez pije dużo wody femaltiker karmi. Czasem nawet Małej wcisne swojego cycka żeby ona jeszcze pociumkala i stymulowala.
Ja bym chciała chociaż jeszcze 2 tyg wyrobić do równych 3 mc jej życia. -
nick nieaktualnyJa to Was dziewczyny podziwiam za to ściąganie. Mi z moja dwojka czasem ciezko 1 butelke sciagnac jak musze gdzies wyjsc. Kupilam w razie czego mm bo roznie bywa i ostatnio jak mala miala zly dzien chcialam jej podac ale jej nie smakowalo bo mine zrobila i nie pila a z piersi zjadla. Może jakby byla glodna i nie byloby nic innego by sie przestawiła ale moze nie bedzie takiej potrzeby. A wy na piers nie chcecie przejsc? Moja sie czasem tez rzuca, denerwuje ale siedzenie tak dlugo az sie naje bo po jakims czasie sie w koncu uspokaja...
Z innej beczki wczoraj bylismy na zakupach bo w tyg nigdy meza nie ma i mala cala drogę ok 1,5 godz spala potem ja nakarmilam i dalej w gondoli spala, chwile pogugala i cala droge powrotną spala. Az nie poznawalam swojego dziecka.a w domu tak malo spi.chyba woli jezdzic jak jej bratPapapatka, Paulaa25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarletka mi polozna poza odstawieniem nabialu kazala kupic Latopic krem i smarować buzke malej i jej zeszło a tak trz miala wysypke lekka po spaniu mocniej itp a od tej pory buzka czysta.teraz raz na jakis czas jej posmaruje ale bardziej zapobiegawczo. Moze spróbuj? Tani nie jest ten krem ale jak ma pomoc?u mnie w aptece pk 30zl kosztowal
Karletka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPapapatka wrote:Ja mam laktator madeli na dwie piersi. Statam się aby sesja trwała pół h i max 3 h przerwy ale ciężko bywa jak jest się z Mala samą w domu. Ściągam nawet jak nie leci nic pp tych 15 min żeby może je pobudzic. Zazwyczaj po 2 h ok.100 ml mi się udaje (z obu). Tez pije dużo wody femaltiker karmi. Czasem nawet Małej wcisne swojego cycka żeby ona jeszcze pociumkala i stymulowala.
Ja bym chciała chociaż jeszcze 2 tyg wyrobić do równych 3 mc jej życia.
W każdym razie szacun ! Polecam grupę randkujące z laktatorem na facebooku:) tam się melduja dziewczyny co 3h, że ściągają. Jak się ktoś nie zamelduje to się wywoluje- no motywacja ogromnaPapapatka, Paulaa25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeż Was podziwiam dziewczyny i kibicuję. Ja z moją niecierpliwością pewnie nie dałabym rady i młody byłby na mm.
Czy Wasze dzieciaczki kp mają w miarę regularne przerwy między karmieniami w ciągu dnia? Co ile czasu jedzą? Bo mnie się wydaje, że u nas coś za często jest cycek. Zastanawiam się czy przetrwamy mszę w Kościele 🤔.Paulaa25 lubi tę wiadomość
-
Moja jak dwa dni je regularnie co 2,5-3,5 godziny to pozmiej sie okazuje ze jednak trzeciego dnia je co godxine. Mi sie wydaje ze wszytko zakezy od tego ile zje, kak je 5min to zaraz jest glodna a jak15 to wytrzymuje dlugo
symbolica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalami moja je czasem co 2-3 godz a czasem jak ma dzien to co godzine. W każdym badz razie ja chrzcilam w sobote bo msza krotsza-tylko 30min a w niedziele to u jas min. 1godz... Nakarmilam ja, ubralam. W kosciele na rekach wiec na poczatku troche ja pobujalam i zasnela i przespala cala msze, nic jej nie obudziło
Tobie rowniez zycze przespanego chrztu
-
Dziewczyny moja malutka ma okropny katar i chrypkę
byliśmy u pediatry. Osluchowo czysta. Mamy robuc inhalacje z soli fizjologicznej i nebbud. Nasivin plasterek na noc. Co jeszcze podawalyscie na katar? Odciągam katar aspiratorem bo bez tego ciężko by jej było oddychać. Mamy w środę pojawić się ponownie u pediatry na kontrole, chyba ze będzie gorzej to jutro.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U nas pojawiły się dziwne szorstkie placki na nóżkach i dzisiaj widziałam już na brzuszku. W czwartek jedziemy do pediatry z tym. Nie widzę żeby mała to siedziało. Nie wiem może AZS? Są koloru cielistego jak ja kąpie to czerwienieją. Może uczulenie jakieś?
Jak nie urok to sr....
Magda u nas złoty zestaw. Aromactiv żel smarowanie rano i wieczorem. Plasterek cały czas przyklejony. Wit c 3 krople codziennie. Psikanie woda morska przed każdym odciagania katarku. Odciagalam różnie czasem z 5 razy dziennie i w nocy nawet. Po 5 dniach katarek przeszedłWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 13:38
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Pau.Em wrote:Polecam grupę randkujące z laktatorem na facebooku:) tam się melduja dziewczyny co 3h, że ściągają. Jak się ktoś nie zamelduje to się wywoluje- no motywacja ogromna
Padłam na plecy
nie przyszłoby mi do głowy że i taka strona powstanie, stara jestem i tyle..
Mój KP też je w tych granicach co ok 1-4/5 w zależności o od pory... w dzień częściej... w nocy 2xzazwyczaj w odstępach 3-4h czasami 5h. A zdarzają się noce gdzie je częściej.
Dzis zamawiamy chrzciny na 18maja bo tylko tak naszym chrzestnym pasuje... oby ksiądz nie widział przeszkód.. Weronikę też chrzciliśmy po zwykłej mszy wieczornej w sobotę.
Ja takie szorstkie miejsca a la gęsia skórka miałam wtedy u małego w pachwinkach i pod jajeczkami - pisałam wam... nagle się pojawiło, trochę pobyło, a teraz widzę i nie wyczuwam pod palcami... nie wiem co to było, ale pokazywałam lekarzom i oni nic tam złego nie widzieli. Teraz tego nie ma. Mój mały nie ma ciemieniuszki na glowie, za to tam gdzie brwi i między nimi jest coś takiego... wcześniej linomagiem to potraktowałam i pieluszką tetrowa po kilku godzinach tarłam... teraz odkryłam ze mam prókę Oillanu na ciemieniuchę więc dziś zastosowałam to i zamierzam powtarzać kilka dni dni z rzędu kilka godzin po aplikacji tego kremu bo to spora porcja w takiej próbce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 14:18
-
Lady E a w których miejscach na nogach? U mojej Małej były na lydlach od tyłu, trochę z boku z zewnetrznej strony. Smarowalam jej zwykłym kremem Nivea i przeszło po 4 dniach. Teraz też jej smaruje nóżki przy co 2-3 zmienie pieluszki.
-
Mamusie beznabialowe co dzisiaj bylo u was serwowane na obiad.? Ja dzisiaj zrobilam sosik koperkowy z filetem, ale jeść tego nie bede tylko podsmaze sobie filecik, bez panierki, suroweczka i kasza jaglana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 17:22
-
Dziewczyny a jak często odciągacie katar? Tak mi jej szkoda bo ciagle płacze przez ten zapachany nosek i jeszcze ta chrypa. Mam nadzieje ze jej przejdzie i nic się nie rozwinie
Gdzie przyklękacie platerek? Moja bardzo rusza rączkami i boje się ze jak będzie przyklejony na klatce piersiowej to będzie go dotykać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 15:20
-
Moja jeszcze nie dawno jadła co 2 godziny w dzień i co 4.w nocy ( niemal z zegarkiem w reku).
A teraz? Wisi na mnie cały dzień, co godzinę, czasem nawet po 30 minutach chce jeść. Za to jak wieczorem zaśnie koło 22 tak na karmienie budzi się o 4, potem koło 6-7 i wstaje po 9.
Dziś to już przechodzi sama siebie, mam wrazenie ze cały czas się karmimy
Też zastanawiam się jak to będzie w niedzielę podczas chrztu..
-
nick nieaktualnyArtemida, no właśnie u nas mały śpi od paru dni w nocy po 7-8h ciągiem, a w dzień nadrabia
.
Magda, ja odciągam jak słyszę, że coś w nosie siedzi. W piątek chyba z 4x odciągałam, wczoraj np. 2x.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 15:35