Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLutyska wrote:Pau.Em a jak rozmrazac takie mleko? W kapieli wodnej? I jak dlugo sie rozmraza? Ide w czerwcu na 2 wesela w odstępie tygodnia wiec musze sie przygotowac wczesniej zeby dzieci u babci zostawic. Poki co mam 1 pojemnik zamrozony.
1. Wstawić na ok 8h do lodówki (czyli jak mleko ma być na rano to wieczorem wkładamy do lodowki).
2. Rozmrazamy pod ciepła bieżąca woda.
Woreczki lubią pękać, więc ja zawsze taki woreczek wkladalam do kubka i do lodówki.
Podgrzewanie w kąpieli wodnej - rozmrozne mleko wlewalam do butelki i butelkę do miseczki z ciepła woda (Nie wrzącą i nie goraca), ale bardzo ciepła. Sprawdzałam czy się podgrzalo na nadgarstku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 09:17
Lutyska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmir, w jaki sposób miał podcinane to wędzidełko? Laserowo czy normalnie? Co ze znieczuleniem? Bo nas też to chyba czeka niedługo... Możesz powiedzieć coś więcej o tych ćwiczeniach na brzuszek?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 09:25
-
niestety normalnie bo polecany lekarz który to robi laserowo akurat na zwolnieniu i to długim a zależało nam na czasie co do znieczulenia dostał zastrzyk przy którym płakał mniej niż przy szczepieniach a reszta już poszła gładko nie płakał
znieczulenie trzymało jakaś godzinkę dość mocno się slinił a że mój jest taki że polknac musi wszystko to trochę nam sie krztusil ale po jakims czasie załapał że można sline wypluc
malami jesli was to czeka to nie zwlekajcie długo bo im starsze dziecko tym gorzej -
Lutyska, my też mamy wesele w czerwcu, zostawiasz dzidziolka z babcią? Ja chyba pojadę z Malutką, będę się stresować czy jej nic nie jest, a wesele mamy daleko więc nie ma opcji szybko wrócić... Córeczka nie ma kontaktu z babcią za bardzo, więc nie zna jej dobrze na tyle, żeby z nią zostawić.
Dziewczyny, które już mają kolejne dzieci - w jakim wieku zostawiłyście dzieci pod opieką kogoś po raz pierwszy na całą noc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 09:55
beates lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Papatko swietnie się potrafisz zorganizować ja też podobnie staram się to ogarniać 😉
Dziś bd liczyć dokładnie ile moja zje.
Pau.Em kobieto ale miałaś zapasy masakraaa 😁😀😃
Znajomy mi opowiadał że oglądał jakiś program o rodzinie która zaoszczędza jakąś tam sumę kasy właśnie na mleku ....i tu szokujące mleko odciągane używali do smażenia naleśników , kawy itp.Babka ściągała ok 1.5 l dziennie.
Czego to ludzie nie wymyślą...🤣🤣🤣Papapatka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
amir wrote:dziewczyny czym smarujecie te wysypki na buziakach bo Kubie też jakieś krostki wyskakują nie wiem co to bo nabialu nie jem od dawna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 11:46
-
amir wrote:dziewczyny czym smarujecie te wysypki na buziakach bo Kubie też jakieś krostki wyskakują nie wiem co to bo nabialu nie jem od dawna
Nam wczoraj pediatra poleciła Dermaveel i u nas działa cuda bo zaczerwienienia znikają praktycznie od razu, zobaczymy czy krostki też będą znikać przy dłuższym stosowaniu🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualnyPau.Em dzieki za odpowiedz
zapamietam
Bymbum my mamy blisko wesela i blisko babcie. Jakby sie cos dzialo w ciagu max 15 min bede u nich. Jakbym miala jechac gdzies dalej na pewno bym dzieci zabrala. Na jedno wesele moja mama bedzie pilnować i spac beda u nas,na drugie tesciowa i tu ni nie wiem jak noc zorganizowac.tez bym wolala zeby spali w domu.synek ma 3 lata jwzeli spal poza domem to my tez tam jechalismy spac.sam jeszcze ani razu nie zostal.poza tym raczej pojedziemy do domu ich polozyc spac i mala nakarmic bo cyce by mi pekly tak dlugo bez karmienia -
nick nieaktualnyEwelcia my tez z tych spacerowych rodzin
w domu jestesmy tylko jak sa mega wichury badz jak mocno pada. Spacer musi byc codziennie bo inaczej nie da się z tymi urwisami wytrzymac. Dzis spacer diabli wzieli bo kolo od wózka nam wypada ale jestesmy na sloneczku na podworku.mala spi w wozku, w domu tylko ryczala,synek zakopany w piachu
tzn nogi sobie zakopal i sie bawi zabawkami, a ja wygrzewam sie z kawa w rece.uwielbiam taka pogode
lekki wiaterek zeby sie nie zgrzala i slonce.az chce sie zyc
tylko obiad sie nie chce sam zrobic.bedzie cos szybkiego
moze jakies ponysly na szybki obiad macie?
-
I mnie lapie przeziebienie, szczepienie znowu przesuniete, boje sie ze w końcu nie wyrobimy sie z rotawirusem zeby podac bo to do 12t a my dzis 10 mamy:( podawalyscie na jednej wizycie 6w1 i rotarix?
Co sprawdzonego na poczatki przeziebienia?