X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella, Magda, jak katar?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Di mnie jutro przychodzi cdl. Może on cos poradzi. Jednak mimo starań nir daje rady ściągać tak często. Jeszcze 4 dni pod rząd to ok. Ale samej w domy masakra. Po prostu nie mam sił się bawić z Mala czy wczorsj wieczorem podnieść jej...A nie o to chodzi przecież....

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, dobra decyzja. Oby udało się wrócić na pierś.

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uwazam ze nic na sile, dziecko bedzie szczesliwe gdy od many bedzue bila pozytywna energia, uwazam ze ten terrror laktacyjny nas wykancza. Czasem naturacdecyduje ze jednak lepiej j karmić mm i trzeba to zaakceptowac.
    A ja mam dola z innej beczki, mała plakaka wczoraj wieczorem bardzo chyba z godzine, zjadła troche a jak ja przystawialam to byl płacz, w nocy spala spokojnie dzis rano tez troche marudzi i tez jadla ale krótko. Teraz spi.mam doła bo jeszcze moja mama chodzi i gada ze to nienormalne zeby dziecko tak płakało, ze moze chora albo schynieta, a ja sie czuje podle bo sie martwie o corcie a to gadanie nie pomaga. Jedyne co mnie martwi to to ze czesto robo kupy, w kazdej pieluszce po karmieniu jest, ale ona od urodzenia dużo kup robila. Myślicie ze powinnam isc f o lekarza bo płacze?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to znaczy sychnieta ?

Sisi doskonale Cię rozumiem...moją też mało je dużo ulewa i dużo śpi...mało przybiera na wadze i też się zastanawiam czy nie iść z nią do lekarza

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to co to znaczy schynieta wie chyba tylko moja mama i jej pokolenie:/ ze niby zle ja podnioslam i cos sie w kostkach przesunelo...

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi, nie słuchaj mamy, weź małą do pediatry, niech ją przebada, może brzuszek boli.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi daj spokój, jakby złe podnoszenie miało psuć dzieci to wszystkie byłyby schynięte :)
    Aczkolwiek mojej zaczęło przeszkadzać moje podnoszenie (brałam za pupę i drugą ręką za plecki, kark szyję). Popatrzyłam filmiki i teraz podkładam całą rękę od pupy do karku a drugą głowę. Staram się też bardziej bokiem.
    Od kiedy można nosić dzidzie w pionie? Mojej się bardzo spodobało, a chyba na to za wcześnie :/

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mieliśmy wczoraj wieczór.. tak źle to jeszcze nigdy nie było. Mała z krótkimi przerwami płakała od 19 do północy. We troje padlismy wykonczeni.

Dziś też jest jakaś marudna.. Boże dziewczyny jak Wy dajecie radę z więcej niż jednym dzieckiem.
    Też coś tam próbuje sprzątać na święta ale idzie mi słabo.

beates lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie sprzątam na święta wyjeżdżamy więc mam to w nosie...

Nie mam już siły na to ulewanie Ali...po Świętach idziemy do gastologa...a ja się głupia dziwię czemu ona nie przybiera a co gorsza traci na wadze...

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Mambella, Magda, jak katar?

Katar i kaszal dalej jest. Byłyśmy dzisiaj znowu u pediatry i na szczęście osłuchowo czysta i że katar tak szybko nie przejdzie... No nic walczymy dalej :)

malami91 lubi tę wiadomość

• Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi moze skok? Moj tez teraz robi kupy z kazdym pierdnieciem bo zmienilam diete i nie jem juz slodyczy, a dieta lekkostrawna.

Co do dawania rady, ti wszystko zalezy od dziecka starszego i mlodszego, u mnie jest tak ze starszak bawi a ja robie swoje, tak gi zalulał ze spi już ponad 3 godziny, jak nigdy!!

k0kd82c32w13sbm1.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się mówi że dziecko jest przełamane albo ktoś urok rzucił 😝😂😂😂 na szczęście u nas nic z tych rzeczy nikt mi nie mówi bo bym chyba wzrokiem zabiła 😆 Moj mały teraz to złote dziecko i poleży i prawie nie płacze za to Ala nadrabia za niego 😉
    Kupiłam strój na chrzest ale zapomniałam o butach 🙈 no nic kupie jutro i z ciekawostek wzięłam rozm.74 i jest tylko trochę za duży .
    A to moj mały przystojniak 😍
    url=https://naforum.zapodaj.net/9a47f91033db.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a47f91033db.jpg[/url

ruda90, malami91, Lutyska, KaroKaro, baranosia, artemida27, symbolica, Jonesey, Paulaa25, Karletka, Papapatka lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia, mamy podobne wdzianko :-). Też nie kupiłam butów i zastanawiam się czy muszą koniecznie być 🤔.

Edit: znalazłam jakieś używki w czeluściach szafy, nadadzą się :-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 15:24

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia ale masz ciasteczko w domu ;) do schrupania ;) uwielbiam wystrojone dzieci ;) a moja tesciowa komentuje ze moje dzieci nie wiedza co to śpiochy. Odp jej ze wiedza i w nocy w takich śpi:D a w dzien koszulki/body i leginsy albo spodnie jakies luzne.. Na imprezy synowi zawsze koszule ubieram a nie dresy.no przeciez dziecko tez musi jakos wyglądać... ;)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam zakatarzonych dzieciaczków. U nas od wczorajszego popołudnia mała ma spory katar i do tego mokry kaszel jakby ksztusila się tym spływającym katarem i ogólnie momentami nie może powietrza złapać... Zaraz idziemy do pediatry, byliśmy w poniedziałek i była il osluchowo czysta kataru też nie miała, jedyne co to ta nieszczęsny sapka ale od wczoraj jest masakra normalnie!

Czy Wasze pociechy też tak się ksztuszą tym katarem i nie mogą złapać oddechu? Bo ja się zaczynam zastanawiać czy to czasem nie jakaś alergia bo wczoraj byliśmy rekordowo długo na dworze, a mąż jest alergikiem...
    Jak katar się u Was objawiał? Bardziej ciekło z noska czy raczej był zatkany i dopiero po odciagnieciu asporatorem było go widać?

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro, mój się nie krztusił, ale pokasływał. Z nosa nie ciekło, było słychać, że coś w nosie siedzi i aspirator wyciągał glutki.

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobne objawy jak u malami.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jak u mała mi kaszle. Choć pierwszej nocy a właściwie rano to aż właśnie jakby się krztusił... Jakby mu spływało i nie wiedział co z tym zrobić...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em jak Ty to robiłaś, że miałaś tyle mleka???Co ile odciagałaś?Wspomagałaś się czymś?

klz99vvj0gp9lsbd.png
‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ