Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPapapatka wrote:A jeszcze zapytam jaki miałaś laktator? Ja mam madela swing maxi na dwie piersi i ściągam z dwóch jednocześnie, nie wiem czy to dobrze... czy nie lepiej pojedynczo...?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 09:43
-
nick nieaktualny
-
malami91 wrote:Symbolica, od kiedy będziesz używać tego nosidła? Bo wszyscy mówią, że jak dziecko już siedzi samodzielnie...
Bumbum, ja trzymam mocno stopę i obcinam jak nie śpi. U rączek też
.
No właśnie muszę je obadać bo w instrukcji na stronie jest od 3 miesiąca (od 3,2kg+) także była pewna że od razu lub za miesiąc, bo nie wiem jak odczytać "od trzeciego miesiąca"... nie jest to wisidło, dziecko ma tam mieć pełne podparcie pleców/głowy... kurczę zastrzeliłaś mnie tym pytaniem, muszę ten temat ogarnąć. -
nick nieaktualny
-
O tak.. My co chwilę w szoku jesteśmy że mała jest już z nami ponad 2 miesiące.
Dziś znów byliśmy u lekarza bo jeszcze trochę pokasłuje ale jest ok. Podobno tak jeszcze może być przez jakiś czas. No i ma 5200. 130 g w tydzień. Mało trochę ale co zrobię. Mleko mam, przystawiam ją średnio 8 razy dziennie.
Pediatra powiedziała żeby się nie martwić bo przy kp tak czasem jest. -
nick nieaktualny
-
Moja malutka 8.04 na wizycie ważyła 5360
Ja mam laktator Campol na jedną pierś i odciagam co 4-5 godzin bo jak próbuję wcześniej to nic nie mogę uciągnąć.
My dziś na spacerku 2h pogoda piękna malutka wreszcie przespała smacznie caly spacerek:)
Tak to można spacerować! -
Dziewczyny wiecie może czemu dziecko nie chcę jeść ? Ala na 2 miesiące i 3 tygodnie i waży 5300 w tydzień przybrała 50g...przystawiam ja ale nie chcę jeść ...memla cyca i tyle...pokarm mam bo w nocy je ładnie (budzę na co 3H) czasem mam wrażenie że ona nie odczuwa głodu...od narodzin je minimum z minimum
-
Ruda90 wydaje mi się ze dobrze by było jakbyś skonsultowała to z pediatra. Pewnie zleci jakieś badania albo może coś doradzi. My ze względu na to ze Amelka jest wcześniakiem i hipotrofikiem to bardzo często odwiedzamy pediatrę na kontrole wagi. Ja nie karmie piersią, ale na początku jak karmiłam jeszcze to pediatra zaleciła konsultacje z doradca laktacyjnym. Takie spotkanie dużo daje bo ja np się dowiedziałam ze Amelka płytko łapie piers i nieefektywnie ssie. Niestety u mnie skończyło się na karmieniu butla, ale nie dawałam rady psychicznie z tym ze złe przybiera i płacze przy piersi. Po przestawieniu na butle ładnie zaczęła przybierać a teraz to jest różnie ale cały czas do przodu
Lutyska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRuda jutro zwaze sie z mala i powiem ci ile moja wazy
podejrzewam że podobnie jak twoja bo 2 tyg nie miala 5kg, a pani doktor powiedziala że ma dobra wage skoro na piersi jest. Moja tez nie je co 3 godz, dzis np zjadla o 6,15 potem o 10.30 o 15, o 18 pol godz temu tylko troszke zjadla. Chciałabym zeby jadla z zegarkiem w reku, byloby tak idealnie
ale dziecko to nie maszyna i kazde jest inne i roznie przybierają. Moja jak nie jest glodna to jej nie zmusze do jedzenia wiec tego nie robie.czekam na jej sygnal. Skoro przybiera jest ok no chyba ze znow ci spada. Pisalas ze raz przybrala 170g a teraz 50g przez tydzien. Dziecko przybiera skokowo jak widac u ciebie i to nie jest powod do zmartwien
A bylas u lekarza z tym ulewaniem? Moze tu jest problem i dlatego sie zniecheca do jedzenia?
My dzis od 11.30 do 18 na podworku z malymi przerwami na posilki20 stopni bylo wiec cudna pogoda tylko w domu nic nie zrobione ale co tam. Dzieci najwazniejsze
-
malami91 wrote:Papapatka, jak po wizycie doradcy?
Artemida, może Agatka po prostu z tych drobniejszych dzieciaczków.
Hej, dzięki ze pytasz. badała odruch ssania u Zoski i jest ok. Potrafi ssać dobrze. Przystawila mi ją do piersi (bez nakładek, piersi pelne) pokazała jak powinna chwytać i jak wywijac usta zeby dobrze ssać. Musze tego pilnować bo nie wywija górnej wargi zazwyczaj. No ale coś tam zjadła z cycka tylko ze jak przestało szybko lecieć to się wkurzala. Uspokojenie ponoszenie odbicie i drugi cycek a reszta z butli. I mam schodzić z ilością z butli o dawać cycka, karmic częściej. Jak poszła to udało mi się ją polspiaca przystawic do obu cyckow i upomniala się o jedzenie dopiero po 2.5 h. Ale potem zjadła jednego była glodna a drugiego nie chciała...
Mamy dać sobie tydzień, dwa żeby powrócić tylko na pierś.
Tyje ponad norme biorąc pod uwagę całe jej życie. Mam pp tygodniu skontrolować wagę... aczkolwiek polozna powiedziala ze ona już sobie krzywdy zrobić nie da i jak będzie głodna to będzie płakać.
Ciesze się ze wzięłam cdl. Nawet jak to nie wypali to... tO wiem, że zrobiłam wszystko co w mojej mocy. Co 3 h nie będę ściągać, dzisiaj ściągalam tylkp 4 razy (licząc od północy). Mam nadzieję że Zośka dobrze pobudzi cycki a właściwie utrzyma laktacje na tym poziomie co wypracowałam. Pozatym pogadalam z cdl która jest też polozna o wszystkim. O noszeniu dziecka, ubieraniu pytałam który kocyk brać o porodzie jeszcze... cóż, wizyty tanie nie są, ale... warto.Lutyska, Pau.Em, malami91, Paulaa25 lubią tę wiadomość