Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPapapatka to super,trzymam kciuki:)
Ruda, może zwyczajnie ma niedobor żelaza? Pamiętam, że koleżanka miała problem z niejadkiem i odkąd włączyli leczenie zelazem, To dziecko zaczelo więcej jeść. Najlepiej przejdź do lekarza i poproś o podstawowe badania.
Mój mały dalej je co 1-3h. Jak mu nie odbije w nocy, to jest marudny, wydaje mi się, że pobolewa go wtedy brzuch. W dzień nie mamy tego problemy, bo śpi na brzuchu, więc zawsze odbije.
Właśnie skończyłam robić paznokcie, zaraz skończy mi się prac pranie. Masakra😂Papapatka lubi tę wiadomość
-
Papatka super ze mialas taka konsultacje, tez bym chciala ale na tym moim zadupiu to ciezko o takich fachowców.
Ruda rozumiem twoje zmartwienie, moja mała robi czasem duze przerwy w jedzeniu w nocy je co 5-7godzin i robi dwie takie przerwy mnie nie martwi bardzo bo to jednak noc ale w dzień moglaby czesciej jesc i nadrabiac a ona co 3-4 godziny i nie ma opcji przestawić wczesniej bo jest placz. Ogólnie podejrzewam kolki bo kolejny dzien ok 19 bardzo zaczyna płakałc tak przeraźliwie jakby cos ja bolalo, az sie serce kraje:(jak ona tK placze to ja sie tak nakrecam ze w nocy nie moge spać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 23:23
-
Ruda a z jakiej wagi startowałyście?
Nasza na początku przybierała ponad 200 g na tydzień, teraz 120-130g. W nocy w zasadzie się nie karmimy; jak zje koło 22 tak budzi się dopiero koło 4-5.
Wg mnie ten spadek jest wlasnie tym spowodowany, mała już nie chce jeść w nocy, do 2 miesiąca karmilam ja dodatkowo w nocy jakieś 2-3 razy. -
nick nieaktualnyMagda, u nas katar już tydzień. Co prawda teraz jest już malutki, ale jednak rano coś tam w nosku siedzi jeszcze. Wróciliśmy właśnie z kontroli - osłuchowo w porządku, gardło czyste, tylko ten katar niewielki jeszcze. Podobno u takich maluchów to i 2tyg. może trwać.
-
My jedziemy w niedziele na sniadanie i obiad, 15 km od domu, ale przez całą Warszawę -.-
A w poniedziałek ok. 60 km w jedną stronę, poza Warszawę.
Z jednej strony sie cieszę, bo to cos innego, a z drugiej strony ilosc rzeczy do wziecia mnie przeraza. No, ale kupiłam przepiekną sukieneczkę na świeta dla Zosi, w Pepco za 25 zł
edit:
o taką:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2db0b5a3daf.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 09:47
malami91, artemida27, Karletka, Ewelcia85, symbolica, bumbum, Pau.Em lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja też odkąd przestala budzić sie w nocy na jedzonko mniej przybiera Połozna uprzedziła nas że dziecko na pewnym etapie zwalnia z przybieraniem.
Mieliśmy tydzien ze przybrała 480.
Teraz w ciągu 2 tyg 200 g wiec po 100 tygodniowo no ale nie je w nocy.
Papatko super sukienunia !
Ja też dziś ide do pepcoJaki rozmiar już nosicie?My 62 i zauważyłam ze te fajniejsze rzeczy w pepko zaczynają się od 68 tylko ze ta rozmiarowka pepkowa wg mnie mala wiec 68 tez jest ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 12:45
-
nick nieaktualnyruda90 wrote:3600 urodzeniowa 3450 jak wychodzilismy że szpitala
Po świętach idziemy do lekarza może coś się wyjaśni...
Obliczulam że przez miesiąc mała przybrała niecałe 500G...;/
Ruda nie martw sie. Moj chrzesniak przybieral na miesiac 0,5 kg i nikt nigdy nie powiedział ze malo. Po prostu jest z tych mniejszych i drobniejszych. Sprytem i zwinnoscia przebija innych.
My w pierwsze święto na obiad do tesciow czyli jakies 15km, pozniej do moich rodzicow po sasiedzku.
Papapatka jaka sliczna sukieneczka. Bylam wczoraj w pepco i u nas takich nie widzialam... -
nick nieaktualnyA co do kataru u nas trwał bite 2 tygodnie. Nie byl mocny ale po spaniu jednak męczył. Oby jak najmniej tych infekcji bo szkoda dzieciaczkow.
Bylam z mala na podworku ale chyba jej za cieplo bylo bo marudzila a jak do domu weszlismy tak cisza i spi. Nie byla grubo ubrana ale jednak słońce dosc mocno swieci... -
nick nieaktualny
-
Ja kupiłam ta sukienkę rozm 80. Jakaś mała mi się wydawała 74... A nosimy obecnie 68 niektóre 74... z tym ze ja wolę jej luźne zakładać. A z pepco jakieś niewyramowe są według mnie body... w ramionach ok a za krótkie na długości.
Co do przybierają na wadze to spisalam wczoraj od cdl normy, bo teoretycznie kolo 3 mc zwalnia przyrost. Napisze je tutaj jak wrócę ze spaceru
EDIT:
NORMY PRZYBIERANIA NA WADZE OD CDL
0-3 mc- 26-31 g/dzien
3-6 mc - 17-18 g/dzien
6-9 mc- 12-13 g/dzien
9-12 mc - 9/dzien
Ona wziela wczoraj wage najnizsza Zoski czyli 2980 g (2ga doba w szpitalu), wczorajsza wage- 5680 g . roznica 2700 g i podzieliła na ilosc dni ile Zoska zyje, czyli 80. Wyszlo 33,75 g/dobe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 14:18
-
My też z rana zaliczyliśmy spacerek 2h.. do paczkomatu i do parku - jednak zwracam nosidło, wkurzałoby mnie gdyby tak leżało i się kurzyło, a potem to już młody będzie mobilny i nie chcę go ograniczać..
Co sądzicie o tym wdzianku na chrzest:
https://allegro.pl/oferta/breeze-garniturek-komplet-welur-czarny-68-e1f813-7623426491
tylko rozmiar - musiałabym dwa rozmiary wziąć i jeden odesłać... w sumie nic by mnie to nie kosztowało bo ze smartem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 14:19