X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka trzymam kciuki za udane proby przystawiania ;)

Papapatka lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, a ulewa w czasie odbijania czy potem? Odbijacie ją? Bo córa mojej koleżanki właśnie ulewa i wymiotuje jak jej nie odbiją.
    Mój ssak to je w dzień co 1.5h jak z zegarkiem w ręku... W nocy je co 3h, ale zdarzają się noce, że je co 2h.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka to super,trzymam kciuki:)

Ruda, może zwyczajnie ma niedobor żelaza? Pamiętam, że koleżanka miała problem z niejadkiem i odkąd włączyli leczenie zelazem, To dziecko zaczelo więcej jeść. Najlepiej przejdź do lekarza i poproś o podstawowe badania.

Mój mały dalej je co 1-3h. Jak mu nie odbije w nocy, to jest marudny, wydaje mi się, że pobolewa go wtedy brzuch. W dzień nie mamy tego problemy, bo śpi na brzuchu, więc zawsze odbije.

Właśnie skończyłam robić paznokcie, zaraz skończy mi się prac pranie. Masakra😂

Papapatka lubi tę wiadomość

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka super ze mialas taka konsultacje, tez bym chciala ale na tym moim zadupiu to ciezko o takich fachowców.
    Ruda rozumiem twoje zmartwienie, moja mała robi czasem duze przerwy w jedzeniu w nocy je co 5-7godzin i robi dwie takie przerwy mnie nie martwi bardzo bo to jednak noc ale w dzień moglaby czesciej jesc i nadrabiac a ona co 3-4 godziny i nie ma opcji przestawić wczesniej bo jest placz. Ogólnie podejrzewam kolki bo kolejny dzien ok 19 bardzo zaczyna płakałc tak przeraźliwie jakby cos ja bolalo, az sie serce kraje:(:(:( jak ona tK placze to ja sie tak nakrecam ze w nocy nie moge spać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 23:23

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a z jakiej wagi startowałyście?

Nasza na początku przybierała ponad 200 g na tydzień, teraz 120-130g. W nocy w zasadzie się nie karmimy; jak zje koło 22 tak budzi się dopiero koło 4-5.

Wg mnie ten spadek jest wlasnie tym spowodowany, mała już nie chce jeść w nocy, do 2 miesiąca karmilam ja dodatkowo w nocy jakieś 2-3 razy.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3600 urodzeniowa 3450 jak wychodzilismy że szpitala

Po świętach idziemy do lekarza może coś się wyjaśni...

Obliczulam że przez miesiąc mała przybrała niecałe 500G...;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 07:31

• bumbum Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się Ruda, na pewno lekarz coś doradzi :)

ruda90 lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Nie martw się Ruda, na pewno lekarz coś doradzi :)
    Mam nadzieję bo inaczej wyląduje w psychiatryku

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjezdzacie na Święta czy zostajecie u siebie ? My wyjeżdżamy jutro z rana ciekawe jak malutka zareaguje...:)

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy na całe święta do mojej mamy ale mamy blisko ok 20 km :) niestety katar dalej nas meczy. Kiedy on się skończy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, u nas katar już tydzień. Co prawda teraz jest już malutki, ale jednak rano coś tam w nosku siedzi jeszcze. Wróciliśmy właśnie z kontroli - osłuchowo w porządku, gardło czyste, tylko ten katar niewielki jeszcze. Podobno u takich maluchów to i 2tyg. może trwać.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy w niedziele na sniadanie i obiad, 15 km od domu, ale przez całą Warszawę -.-
    A w poniedziałek ok. 60 km w jedną stronę, poza Warszawę.
    Z jednej strony sie cieszę, bo to cos innego, a z drugiej strony ilosc rzeczy do wziecia mnie przeraza. No, ale kupiłam przepiekną sukieneczkę na świeta dla Zosi, w Pepco za 25 zł :)

edit:

o taką:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2db0b5a3daf.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 09:47

malami91, artemida27, Karletka, Ewelcia85, symbolica, bumbum, Pau.Em lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super kiecka :-). Papapatka, my z małym byliśmy już 200km od domu, zmieściliśmy się w hatchbacka 😁.

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też odkąd przestala budzić sie w nocy na jedzonko mniej przybiera Połozna uprzedziła nas że dziecko na pewnym etapie zwalnia z przybieraniem.
    Mieliśmy tydzien ze przybrała 480.
    Teraz w ciągu 2 tyg 200 g wiec po 100 tygodniowo no ale nie je w nocy.
    Papatko super sukienunia !;)
    Ja też dziś ide do pepco ;) Jaki rozmiar już nosicie?My 62 i zauważyłam ze te fajniejsze rzeczy w pepko zaczynają się od 68 tylko ze ta rozmiarowka pepkowa wg mnie mala wiec 68 tez jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 12:45

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    3600 urodzeniowa 3450 jak wychodzilismy że szpitala

Po świętach idziemy do lekarza może coś się wyjaśni...

Obliczulam że przez miesiąc mała przybrała niecałe 500G...;/

Ruda nie martw sie. Moj chrzesniak przybieral na miesiac 0,5 kg i nikt nigdy nie powiedział ze malo. Po prostu jest z tych mniejszych i drobniejszych. Sprytem i zwinnoscia przebija innych.
    My w pierwsze święto na obiad do tesciow czyli jakies 15km, pozniej do moich rodzicow po sasiedzku.
    Papapatka jaka sliczna sukieneczka. Bylam wczoraj w pepco i u nas takich nie widzialam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kataru u nas trwał bite 2 tygodnie. Nie byl mocny ale po spaniu jednak męczył. Oby jak najmniej tych infekcji bo szkoda dzieciaczkow.
    Bylam z mala na podworku ale chyba jej za cieplo bylo bo marudzila a jak do domu weszlismy tak cisza i spi. Nie byla grubo ubrana ale jednak słońce dosc mocno swieci...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to nie wiadomo jak ubierać te dzieciaczki...Tzn. ja jakoś mam z tym problem 😐.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam ta sukienkę rozm 80. Jakaś mała mi się wydawała 74... A nosimy obecnie 68 niektóre 74... z tym ze ja wolę jej luźne zakładać. A z pepco jakieś niewyramowe są według mnie body... w ramionach ok a za krótkie na długości.
    Co do przybierają na wadze to spisalam wczoraj od cdl normy, bo teoretycznie kolo 3 mc zwalnia przyrost. Napisze je tutaj jak wrócę ze spaceru

EDIT:

NORMY PRZYBIERANIA NA WADZE OD CDL
    0-3 mc- 26-31 g/dzien
    3-6 mc - 17-18 g/dzien
    6-9 mc- 12-13 g/dzien
    9-12 mc - 9/dzien

Ona wziela wczoraj wage najnizsza Zoski czyli 2980 g (2ga doba w szpitalu), wczorajsza wage- 5680 g . roznica 2700 g i podzieliła na ilosc dni ile Zoska zyje, czyli 80. Wyszlo 33,75 g/dobe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 14:18

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też z rana zaliczyliśmy spacerek 2h.. do paczkomatu i do parku - jednak zwracam nosidło, wkurzałoby mnie gdyby tak leżało i się kurzyło, a potem to już młody będzie mobilny i nie chcę go ograniczać..

Co sądzicie o tym wdzianku na chrzest:
    https://allegro.pl/oferta/breeze-garniturek-komplet-welur-czarny-68-e1f813-7623426491

tylko rozmiar - musiałabym dwa rozmiary wziąć i jeden odesłać... w sumie nic by mnie to nie kosztowało bo ze smartem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 14:19

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy ! Chciałam odciągnąć pokarm i dac z butelki a tu nic nie leci...a jak scisne piersc to tryska...

‹‹ 1066 1067 1068 1069 1070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ