X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka trzymam kciuki za udane proby przystawiania ;)

Papapatka lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, a ulewa w czasie odbijania czy potem? Odbijacie ją? Bo córa mojej koleżanki właśnie ulewa i wymiotuje jak jej nie odbiją.
    Mój ssak to je w dzień co 1.5h jak z zegarkiem w ręku... W nocy je co 3h, ale zdarzają się noce, że je co 2h.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka to super,trzymam kciuki:)

Ruda, może zwyczajnie ma niedobor żelaza? Pamiętam, że koleżanka miała problem z niejadkiem i odkąd włączyli leczenie zelazem, To dziecko zaczelo więcej jeść. Najlepiej przejdź do lekarza i poproś o podstawowe badania.

Mój mały dalej je co 1-3h. Jak mu nie odbije w nocy, to jest marudny, wydaje mi się, że pobolewa go wtedy brzuch. W dzień nie mamy tego problemy, bo śpi na brzuchu, więc zawsze odbije.

Właśnie skończyłam robić paznokcie, zaraz skończy mi się prac pranie. Masakra😂

Papapatka lubi tę wiadomość

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka super ze mialas taka konsultacje, tez bym chciala ale na tym moim zadupiu to ciezko o takich fachowców.
    Ruda rozumiem twoje zmartwienie, moja mała robi czasem duze przerwy w jedzeniu w nocy je co 5-7godzin i robi dwie takie przerwy mnie nie martwi bardzo bo to jednak noc ale w dzień moglaby czesciej jesc i nadrabiac a ona co 3-4 godziny i nie ma opcji przestawić wczesniej bo jest placz. Ogólnie podejrzewam kolki bo kolejny dzien ok 19 bardzo zaczyna płakałc tak przeraźliwie jakby cos ja bolalo, az sie serce kraje:(:(:( jak ona tK placze to ja sie tak nakrecam ze w nocy nie moge spać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 23:23

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a z jakiej wagi startowałyście?

Nasza na początku przybierała ponad 200 g na tydzień, teraz 120-130g. W nocy w zasadzie się nie karmimy; jak zje koło 22 tak budzi się dopiero koło 4-5.

Wg mnie ten spadek jest wlasnie tym spowodowany, mała już nie chce jeść w nocy, do 2 miesiąca karmilam ja dodatkowo w nocy jakieś 2-3 razy.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3600 urodzeniowa 3450 jak wychodzilismy że szpitala

Po świętach idziemy do lekarza może coś się wyjaśni...

Obliczulam że przez miesiąc mała przybrała niecałe 500G...;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 07:31

• bumbum Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się Ruda, na pewno lekarz coś doradzi :)

ruda90 lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Nie martw się Ruda, na pewno lekarz coś doradzi :)
    Mam nadzieję bo inaczej wyląduje w psychiatryku

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjezdzacie na Święta czy zostajecie u siebie ? My wyjeżdżamy jutro z rana ciekawe jak malutka zareaguje...:)

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy na całe święta do mojej mamy ale mamy blisko ok 20 km :) niestety katar dalej nas meczy. Kiedy on się skończy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, u nas katar już tydzień. Co prawda teraz jest już malutki, ale jednak rano coś tam w nosku siedzi jeszcze. Wróciliśmy właśnie z kontroli - osłuchowo w porządku, gardło czyste, tylko ten katar niewielki jeszcze. Podobno u takich maluchów to i 2tyg. może trwać.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy w niedziele na sniadanie i obiad, 15 km od domu, ale przez całą Warszawę -.-
    A w poniedziałek ok. 60 km w jedną stronę, poza Warszawę.
    Z jednej strony sie cieszę, bo to cos innego, a z drugiej strony ilosc rzeczy do wziecia mnie przeraza. No, ale kupiłam przepiekną sukieneczkę na świeta dla Zosi, w Pepco za 25 zł :)

edit:

o taką:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2db0b5a3daf.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 09:47

malami91, artemida27, Karletka, Ewelcia85, symbolica, bumbum, Pau.Em lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super kiecka :-). Papapatka, my z małym byliśmy już 200km od domu, zmieściliśmy się w hatchbacka 😁.

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też odkąd przestala budzić sie w nocy na jedzonko mniej przybiera Połozna uprzedziła nas że dziecko na pewnym etapie zwalnia z przybieraniem.
    Mieliśmy tydzien ze przybrała 480.
    Teraz w ciągu 2 tyg 200 g wiec po 100 tygodniowo no ale nie je w nocy.
    Papatko super sukienunia !;)
    Ja też dziś ide do pepco ;) Jaki rozmiar już nosicie?My 62 i zauważyłam ze te fajniejsze rzeczy w pepko zaczynają się od 68 tylko ze ta rozmiarowka pepkowa wg mnie mala wiec 68 tez jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 12:45

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    3600 urodzeniowa 3450 jak wychodzilismy że szpitala

Po świętach idziemy do lekarza może coś się wyjaśni...

Obliczulam że przez miesiąc mała przybrała niecałe 500G...;/

Ruda nie martw sie. Moj chrzesniak przybieral na miesiac 0,5 kg i nikt nigdy nie powiedział ze malo. Po prostu jest z tych mniejszych i drobniejszych. Sprytem i zwinnoscia przebija innych.
    My w pierwsze święto na obiad do tesciow czyli jakies 15km, pozniej do moich rodzicow po sasiedzku.
    Papapatka jaka sliczna sukieneczka. Bylam wczoraj w pepco i u nas takich nie widzialam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kataru u nas trwał bite 2 tygodnie. Nie byl mocny ale po spaniu jednak męczył. Oby jak najmniej tych infekcji bo szkoda dzieciaczkow.
    Bylam z mala na podworku ale chyba jej za cieplo bylo bo marudzila a jak do domu weszlismy tak cisza i spi. Nie byla grubo ubrana ale jednak słońce dosc mocno swieci...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to nie wiadomo jak ubierać te dzieciaczki...Tzn. ja jakoś mam z tym problem 😐.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam ta sukienkę rozm 80. Jakaś mała mi się wydawała 74... A nosimy obecnie 68 niektóre 74... z tym ze ja wolę jej luźne zakładać. A z pepco jakieś niewyramowe są według mnie body... w ramionach ok a za krótkie na długości.
    Co do przybierają na wadze to spisalam wczoraj od cdl normy, bo teoretycznie kolo 3 mc zwalnia przyrost. Napisze je tutaj jak wrócę ze spaceru

EDIT:

NORMY PRZYBIERANIA NA WADZE OD CDL
    0-3 mc- 26-31 g/dzien
    3-6 mc - 17-18 g/dzien
    6-9 mc- 12-13 g/dzien
    9-12 mc - 9/dzien

Ona wziela wczoraj wage najnizsza Zoski czyli 2980 g (2ga doba w szpitalu), wczorajsza wage- 5680 g . roznica 2700 g i podzieliła na ilosc dni ile Zoska zyje, czyli 80. Wyszlo 33,75 g/dobe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 14:18

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też z rana zaliczyliśmy spacerek 2h.. do paczkomatu i do parku - jednak zwracam nosidło, wkurzałoby mnie gdyby tak leżało i się kurzyło, a potem to już młody będzie mobilny i nie chcę go ograniczać..

Co sądzicie o tym wdzianku na chrzest:
    https://allegro.pl/oferta/breeze-garniturek-komplet-welur-czarny-68-e1f813-7623426491

tylko rozmiar - musiałabym dwa rozmiary wziąć i jeden odesłać... w sumie nic by mnie to nie kosztowało bo ze smartem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 14:19

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy ! Chciałam odciągnąć pokarm i dac z butelki a tu nic nie leci...a jak scisne piersc to tryska...

‹‹ 1066 1067 1068 1069 1070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ