Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hello ☺ dziewczyny po dzisiejszym dniu mam pewną refleksje😉 bez męża w domu wszystko idzie mi sprawniej . Moja brzydsza połówka ma popołudniówki a ja dzisiaj ugotowałam bigos , umalowałam włosy byłam z dzieciakami na placu zabaw a teraz wszyscy już pomyci a Ala z Wojtkiem od 20:00 już spią 😉
Jak jest moj mąż to nawet wyjście na spacer jakies bardziej skomplikowane jest 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 20:43
-
nick nieaktualny
-
Ja to już nie wiem... moja wypiła w ciągu doby 1 090 ml. Chyba naprawdę mam mało kaloryczne mleko, chociaż podobno coś takiego nie istnieje...?
Jutro będzie cdl, ale chyba wprowadzimy jeden posiłek mm. Bo naprawdę, cycki mi nie wyrobią. Jednak juz ma 2.5 mc, a ja zrobiłam wszystko co mogłam. A problemy z karmieniem mam od poczatu. Chce mieć dla niej siłę...nie potrafię funkcjonować z tym ściąganiem. Może, gdyby Mąż bądź ktokolwiek był ze mną w domu,ale realia są inne. Wole dać mm, niż mieć stracha ze upadne z Nią na rękach...symbolica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPapapatka nic na siłę
mala bedzie Cię tak samo kochac czy bedzie na twoim mleku czy na mm
Ewelcia ja tez tak mam ze bez meza lepiej ogarniam niz z nim ale sa dni gdy mala caly dzien nie chce spac i placze i wtedy maz by sie przydal bo wtedy ciezko nawet do toalety isc -
Papatka ja podziwiam te ściągające pokarm mamy, trzeba mieć cierplwość i czas, też by dokarmiała... p.s. a nie da rady u Was wrócić na pierś? co to jest cdl?
Ewelcia coś w tym jest co piszesz. Jesteś super zoorganizowana i fajnie, że dzieci na to pozwalają..śliczniuchny Wojtuś i tak poważnie/dostojnie wyszedł
Lutyśka też nam się takie ciężki dni zdarzają.. jak muszę to wychodzę wtedy do tej toalety czy kanapkę zrobić, mama nie robot, też ma potrzeby i funkcjonować musi.. kupiłam dziś małemu nosidełko ergonomiczne Kinderkraft Nino Grey bawełniane, mam nadzieję, że dobrze będzie się nosiło bo opinie ma świetne, a chust się bojęna ciężkie dni będzie jak znalazł..
https://allegro.pl/oferta/nosidelko-dla-dzieci-do-20kg-kinderkraft-nino-7699319742
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 22:11
-
Jestem z Helą w szpitalu... Ten wstretny katar okazał się początkiem zapalenia oskrzeli, a w poniedziałek nic na nich nie bylo! Jest tak strasznie zaśluzowana że jak jej odciagali ten śluz to się dziwili skąd tyle tego a bidulka tak płakała że aż jej się czerwone wybroczyny na buźce zrobiły. Wyłam razem z nią...
Pluję sobie w brodę bo tłumacząc sobie to wszystko sapką nie pojechaliśmy nigdzie wczoraj wieczorem jak pojawił się ten katar, nie wybacze sobie tego...🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
KaroKaro az przykro sie tego slucha, współczuję
duzo zdrowka dla malutkiej!!!
Dziewczyny a jak wygląda katar u takich maluchow, poprostu leci im Z nosa. Ja codziennie wyciagam kozy z nosa i zaczynan się martwić ze cos przeoczylam.
Dzis znowu bardzo płakała, chyba z pol godziny. To wyglada tak ze mi sie wydahe ze powinna zjesc bo mija 3godziny, zaczyna marudzic ale jak ja dostawiam to sie pręży i placze bardzo, zasypia ze zmeczenia na rekach i spi a jak sie przebudzi bo jakis 30min to na spiocha lapie cyca i normalnie pije z 20min. Myślicie ze takie maleństwo moze chciec cyca co 4godziny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 22:34
-
KaroKaro nie przewidzimy pewnych rzeczy
zdrówka dla Helenki i wychodźcie szybko.
Sisi karm na żądanie lub na śpiocha jeśli to Wam wychodzi. Mała chyba nie zostawia innego wyjścia, a zmuszać nie ma sensu. Przybiera Ci normalnie, co? Mój mały jak baaardzo zmęczony to też nerwowy się robię przy cycu, wyciszam go wtedy suszarką z aplikacji i wtedy spokojniejszy się robi przy piersi i je normalnie. Na śpiocha nie da razy go karmić - to nigdy nie przeszło u nas (z Weroniką się dało, ale to inny egzeplarz).Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 22:43
-
nick nieaktualnyKaroKaro u takich dzieci latwo o zapalenie iskrzeli czy nawet pluc i nawet gdybys eczoraj jechala oskrzela moglyby byc czyste także wspolczuje ale nie obwiniaj siebie
dobrze ze pojechałas i teraz szybkiego powrotu do zdrowia dla Heli
Sisi moze twoje dziecko nie ma potrzeby jesc co 3godz a wlasnie co 4?jezeli przybiera to na spokojnie karm go wtedy kiedy chce.no chyba ze mimo tego bedzie zlosc to wtedy inna przyczyna.... -
symbolica wrote:Papatka ja podziwiam te ściągające pokarm mamy, trzeba mieć cierplwość i czas, też by dokarmiała... p.s. a nie da rady u Was wrócić na pierś? co to jest cdl?
Ewelcia coś w tym jest co piszesz. Jesteś super zoorganizowana i fajnie, że dzieci na to pozwalają..śliczniuchny Wojtuś i tak poważnie/dostojnie wyszedł
Lutyśka też nam się takie ciężki dni zdarzają.. jak muszę to wychodzę wtedy do tej toalety czy kanapkę zrobić, mama nie robot, też ma potrzeby i funkcjonować musi.. kupiłam dziś małemu nosidełko ergonomiczne Kinderkraft Nino Grey bawełniane, mam nadzieję, że dobrze będzie się nosiło bo opinie ma świetne, a chust się bojęna ciężkie dni będzie jak znalazł..
https://allegro.pl/oferta/nosidelko-dla-dzieci-do-20kg-kinderkraft-nino-7699319742
Cdl to certyfikowany doradca laktacyjny -
KaroKaro nie obwiniaj się przecież zareagowalaś.Ja też boję się by czegoś nie przeoczyć.
Looo kamień z serca...myślałam że zajezdziłam laktator...ale naszczeście kabelek był niedociśniety...to by dopiero było!ufff
Papatko moja je ok 750 na dobę i nigdy wiecej nie jadła.Ładnie przybiera na wadzę chociaż ostatnio dużo mniej ale pediatra mówi że jest okey bo to się patrzy miesięcznie a nie tygodniowo.My ostatnio mieliśmy 100g na tydzień a raz było nawet 480.Caly czas je raczej tak samo.
Ja jak mam mało mleka a malutka głodna to wyciągam mm i nie widzę w tym problemu.
Mam znajomą ze szpitala która w ogóle nie karmiła piersią bo mała nie chciała ssac a potem okazało się że nawet laktator nie pomógł w walce o mleko i od początku są na mm.
Mam też koleżankę której 11 letnia cora 3 dni była na cycu i wyrosła na piękną i zdrową dziewczynkę.Głowa do góry,nic na siłę przynajmniej ja tak uważam! -
Pau.Em naprawdę Cię podziwiam przez taki okres odciągać to na serio wyzwanie.
Rozumiem ze w nocy też tak wstawałaś?
Ja wypiłam Karmi i jest troszkę lepiej ale szału nie ma.U mnie wszystko schodzi na bierząco aż tyle pokarmu nie mam by coś mrozić.
Ile moze stać w temp.pokojowej?
W necie wtczytałam że 8h ale ja staram sie chować do lodówki jak tylko ostygnie. -
nick nieaktualny
-
Karokaro kochana nie zadręczaj się , zrobiłas wszystko co mogłas a żadna z nas nie wie jak rozwinie się infekcja u takiego maluszka. Dużo zdrówka dla malutkiej 😘
Sisi niech mała je wtedy kiedy jest głodna , za chwilę może się okazać że jej się zmieni i będzie chciała jeść częściej😘
Pau.Em normalnie wielki szacun bo takie karmienie córeczki to było mega poświęcenie z twojej strony ❤
Symbolica ja ogólnie jestem zorganizowaną osobą ale że teraz mi się udaje sporo rzeczy zrobić to tylko i wyłącznie dzięki temu że dzieci są mało wymagające ☺ gdyby np.Wojtuś potrzebował więcej noszenia czy cycania nie zrobiłabym sama nic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 05:54
-
Właśnie każde dziecko jest inne. A ile waży Twoja Córka? Moja 5,680 kg. Pamiętam ze na usg zawsze u mojej brzuszek wychodził do przodu i na IP podczas badania usg pytała o ostatnie usg a ja jej ze główka była na wprost ułożona stąd miałam roznice między głową a brzyskiem 2 tyg, że głowa mniejsza. A ona bada bada i mowi mi ze w sumie to wygląda to tak, że wszystko odpowiada wiekowi ciąży oprócz brzuszka, bo to nie główka mniejsza tylko brzuszek większy. I, w szpitalu jak te 3 dni była na mm, to te porcję które mowilu położne jej nie starczaly. Wiec może od urodzenia mam takie zarte dziecko?
Pau.Em a jak radziłas sobie w dzień? Bo przychodzi np.godżin sciagania a tu mała chce jeść. I zanim ją się nakarmi, odbije, ulula to spokojnie mi czasem to 1 h zajmuje i jiz rytm zanurzony, nie mówiąc jak jest jakaś niespodzianka w pieluszce...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny