Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPapapatka wrote:Pau.Em a jak radziłas sobie ze świętami np? Bo zaraz Wielkanoc i chyba po prostu będę musiała wziąć laktator ze sobą. W samochodzie na baterie i ściągnąć a potem odejść od stołu i tez ściągnąć....
Papapatka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelcia85 wrote:Lutyska ja dzisiaj miałam makaron z kurczakiem i szpinakiem ☺ mega szybki obiad 😂 i na szczęście dzieciaki lubią 👌
Bumbum u nas Ala została u teściów jak miała 10 msc ( mieliśmy wesele mojego brata ) .
Tez o tym myslalam ale szukajac piersi znalazlam gotowy sos z miesem (jakis czas temu nadmiar zamrozilam) i do tego kasza bo synek uwielbia a piers ze szpinakiem jutro bedzieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 15:13
-
SiSi111 wrote:I mnie lapie przeziebienie, szczepienie znowu przesuniete, boje sie ze w końcu nie wyrobimy sie z rotawirusem zeby podac bo to do 12t a my dzis 10 mamy:( podawalyscie na jednej wizycie 6w1 i rotarix?
Co sprawdzonego na poczatki przeziebienia?SiSi111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewelcia na Twoim mleku tak przybiera? bo nie pamiętam.. ile ważył na początku?
Barnosia a ile Maja waży?
My mamy szczepienie po świętach 25.04. a bardzo chciałam teraz, ale nic z tego bo dzieci już pozapisywane były.. szczepię: 6w1+synflorix na nfz +rotarix to ma być 10 tydzień także oby byłby zdrowy.
Jacek mi tak pięknie dziś spał i w nocy, i w dzień, że nie miałam sumienia go budzić na spacer, a jak się obudził i nakarmiłam to już 18 była... za to mieszkanie posprzątałam, okna ogarnęłam i ugotowałam na jutro jużWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 19:48
Ewelcia85, Lutyska lubią tę wiadomość
-
Wojtuś urodził się spory bo 4 kg ale karmimy się tylko cycem i przez 2 msc przybrał ponad 2,5 kg ( waga wyjściowa ze szpitala 3870 ) ☺.Pieluchy 3 a ubranka jeszcze rozm.68 ale wydaje mi się że niedługo zaczniemy nosić 74 🙈 rośnie mi ten chłopak jak na drożdżach 😉
Dzisiaj stwierdziłam że jako matka jeszcze muszę się sporo nauczyć 😜 jak wróciliśmy ze szczepienia Wojtuś cały czas płakał no i oczywiście milon myśli ze może nop( bo on mało płacze) , że nóżki go bolą itd a co się okazało ??? Że plasterki go "ciągły" bo jak odkleiłam to dziecko z miejsca było spokojne 😆symbolica lubi tę wiadomość
-
Ewelcia to pochwal się co kupiłaś na ten chrzest.. może odkupię albo kupię to samo bo to może być jakieś uniwersalne ubranko nie tylko na chrzest
kiedyś takie garniaczki sprzedawałam, wcale białe nie były..
mój teraz 5kg waży więc za miesiąc powinen ok 6kg mieć i być w przedziale 62?-68?. Teraz ma 55cm..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 20:01
-
nick nieaktualnyJa kupiłam na allegro ubranko, rozmiar 68 a body ledwo się dopina 🙄. Dokupiłam body w smyku - rozmiar 62, wielkie, wygląda jak jakieś 74, oszaleć idzie z tymi rozmiarami 🙉. Inne bodziaki że smyka w rozmiarze 62 mamy już dawno schowane, bo za małe są...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 20:48
-
nick nieaktualny
-
malami91 wrote:Śliczna niunia
. W jakim wieku miała chrzest?
malami91 lubi tę wiadomość
-
U mnie na krosteczki doktorka przypisala dexeryl, smarowac trzy razy dziennie cienka wartwa, ale czy pomaga.... hm w kazdym badz razie szybko sie wchłania i nawilża.
Bylam dzisiaj na kolejnej wizycie bo jak widzialyscie nic nie schodzi a dieta nie pomaga. Dodatkowo przypisala zyrtec 2 krople raz dziennie- lek dla dzieci od 2 lat. Mamy skierowanie do arelgologa.
... ale dzisiaj pogadalam z prababcia i polecila przykladac na buzie napar z kory dębu, wiec przylozylam Maluszkowi i o dziwo krostki zrobily sie bardziej plaskie, takze bede kontynuowala dalszy babciny zabieg i zobaczymy.
Moj Klusek waży juz 6500 g.symbolica, Ewelcia85, malami91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybaranosia wrote:Ewelcia wow już 3 pampersy?
Maja waży niecałe 5kg. I dalej nosi 56 😉
Moja wazyla 2 tyg temu nie cale 5kg i jeszcze nosi pampersy 1, ciuchy zalezy z jakiej firmy 62-74. Pampersy tez mam zapas 2 ale dlugo byly za duze i wszystko bokiem wychodziło wiec dokupilam duza paczke 1 i teraz sie juz konczy ale teraz 2 juz beda ok. Z rozmiarami ubran tez nie ogarniam jak oni to mierzą?kazdy ma inna miare...dobrze ze jestem wzrokowcem i wszystko na oko sprawdzam. Na chrzest kupilam body i rajstopki. Moja mama na drutach zrobila jej sliczna sukienke i czapeczke
Ja tez kradne czas jak mala spi i myje okna od wczoraj ale jeszcze na jutro zostały a wlasnie slysze ze jakas mucha lata.wrr zawsze wyczuja świeżo umyte okna...Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny