X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 3 razy dziennie po 3 kropelki do każdej dziurki.

Dziś rano wysmarkala gila.

Nie wiem, nasza wczoraj też leżąc ma brzuchu wyplula trochę flegmy ale to było zanim dostała kropelki.

Właśnie lubię robić inhalacje jak ma drzemkę. Spokojnie sobie oddycha. Tesciowa twierdzi że najlepsze inhalacje jak dziecko wrzeszczy. Ja tak nie potrafię.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, sama byłam zaskoczona. Nie mierzyłam bo jakiś czas. Aż sprawdziłam jak polozna poszła.

Pediatra też mówiła że wygląda jak 4miesieczne dziecko. Muszę garderobe uzu0elnic bo w ciąży kupowałam tylko do 68 myśląc że mi starczy na dobre parę miesięcy :p

• symbolica Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika no duży bardzo jest, myślałam, że to jakaś pomyłka.. w takim razie udanych zakupów, wszak nic tak nie poprawia humoru 😊

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida ja tez nie lubie w placzu inhalacji robic ale czasem nie mam wyjscia chociaz mi sie wydaje ze wtedy gorzej bo mala sie kreci i maska sie przesuwa itd.
    No 68 to juz sporo. Moja co prawda w niektore 62 z ciuszkow sie juz nie mieści ale to raczej zla rozmiarówka...

Ruda nie odzywasz sie. Mam nadzieje ze nie urazilam Cie ostatnim wpisem skierowanym do Ciebie bo nie mialam takiego zamiaru. Chcialam Cie podniesc na duchu ze jestes super mama i masz cudna corcie i nie masz sie wszystkim zamartwiac ;)
    A porównując wagi pamietajcir ze niektore dzieciaczki sa ze stycznia a niektóre z marca ;) no i waga urodzeniowa,długość rozna no i kazde nasze dzieciatko inne, wyjątkowe i niepowtarzalne ;)

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko nie wzięłam tego do siebie :) nie odzywam się bo mała stała sie marudna śpi strasznie nie spokojnie i ciągle się wybudza

O 17.15 wizyta u ginekologa zobaczymy skąd to krwawienie...

• amir Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda daj znać po wizycie co ci gin powiedzial

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami, już pytałam o wedzidelko. Siostrzenica miała 2 miesiące.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie ominie nas wizyta u neurologa mała tak się dziwnie wycina i pręży ze wolę to skontrolować...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Monika, jak tylko minie nam ten kaszel i katar to jedziemy do specjalisty żeby ocenił czy trzeba podcinać.

Wróciliśmy właśnie od pediatry i jestem załamana. Dał nam syrop groprinosin (>1r.ż.!!!), jakiś psikacz do gardła też raczej dla większych dzieci, bo takiemu maluszkowi psiknac do gardła to nie wiem jakim sposobem by trzeba, maść majerankową -tez od 1r.ż i nasivin baby. I nie kazał wcale inhalować, bo to podrażnia... Zmieniam pediatrę

• bumbum Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami - my stosowałyśmy maść majerankową z polecenia położnej, skąd info, że od 1 r.ż?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 16:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami maść majerankowa jak najbardziej można.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ulotce jest napisane że brak danych o stosowaniu <1r.ż. i dawkowanie jest podane od 1...ale posmarowałam mu odrobinę wokół nozdrzy, myślę że to mu nie zaszkodzi, a wypróbowałam najpierw na sobie i dobrze zaczęło mi się oddychać. No ale to neosine to nie wiem czy dawać czy nie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam że masc majerankowa dopiero od 3rż. Ale jak cienko posmarujesz to nic nie bedzie.testowalam juz na takim maluchu ;) ale groprinosin to mnie zaskoczyłas.moja prywatna dr dopiero po roku mi go pozwolila wiec nie wiem ale moze rozwaz jeszcze wizyte u innego pediatry?

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami mi też z córki kiedyś przepisali maść majerankowa... Podobno jedna z bezpieczniejszych dla takiego malucha bo ma dość delikatny zapach

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, schowałam groprinosin do szuflady, może się przyda w przyszłości.

Za radą innej pediatry pulmonolog będziemy robić inhalacje z nebudose hialuronic. Wypróbowałam też ten psikacz do gardła i jak krzyczy to da się tego użyć.

Jeeezu, jak ja to wszystko przeżywam. Pierwsza infekcja u pierwszego dziecka. Czy przy kolejnej będzie lepiej? Czy to zawsze tak wygląda, że mama się martwi na maxa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami przy kolejnych niby wiesz troche więcej ale u takich maluchow nigdy nie wiadomo czy z katarku nie rozwinie sie cos wiecej wiec i tak się martwisz jak kazda kolejna choroba. Kazdy etap dziecka sie przezywa nie tylko choroby,pierwsze jedzenie, raczkowanie, chodzenie itd
    bynajmniej u mnie tak bylo i na pewno bedzie ponownie ;)

malami91 lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to że mam okres...usg nic nie wykazało więc można uznać ze mam pierwszy okres po porodzie

• bumbum Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, pierwszy okres po porodzie może być dużo mniej obfity lub bardziej. Mnie też coś brzuch boli okresowo, ale już 3 dzień to nie wiem... Liczyłam na więcej wolnego niż 2 m-ce :/

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też liczyłam na więcej wolnego niż 2.5 miesiąca :) no cóż... Zobaczymy jak to się skończy, kiedy będzie następny itp :)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też katary - ciągle choroby się nas trzymają. Jak było już ok to 3latka zatoki i gardło i oczywiście zaraziła najmłodszą. My stosujemy antybiotyk miejscowy do nosa (faktycznie to krople do oczu) floxal bo za długo to trwa i już żółto-zielony sie zrobił. 3latka ma antybiotyk doustny.... :/ lekarz mówił ,że jak katar będzie nadal u okruszka to też będzie trzeba antybiotyk doustny :/ maniana. Niech już będzie latooo, a nie raz -2, a raz plus 20 :/

Mnie dzis bolał brzuch na okres, spodziewam się go na dniach...

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 1055 1056 1057 1058 1059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ