X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:50

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, dzięki za info. Też Spojrze.

Apropo podnoszenia dzieci to też byłam zdziwiona jak pediatra obracala małego na brzuch. W ogóle nie trzymała mu glowy. Myślałam że mają taką wprawe że powinni asekurowac z nawyku.

Dziewczyny mam pytanie pieluchowe. Czy brak grudek w kupce to już biegunka? Polozna mówiła że biegunka jest jak kupka wsiaka w pieluche. U nas od wczoraj są częstsze kupki (po każdym karmieniu) Ale nie takie super rzadkie. Tylko nie ma grudek a zwykle były. I nie wiem czy już panikowac. Ja to sobie ciągle coś muszę nabic do głowy. Przedwczoraj te niby katary A dziś to.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiikaaa brak grudek to tez prawidłowa kupka. Może być grudkowata i bez grudek. O tutaj proszę:
    https://www.hafija.pl/wp-content/uploads/2017/03/wskaxniki-skutecznego-karmienia.pdf

Mleko mamy działa przeczyszczająco więc taka papkowata też jest ok. Nasz dieta też ma wpływ na kupki.

Barnosia wspólczuję, a jak wygląda taki zabieg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 16:08

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekiii :) :****

• bumbum Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj 5900 :) od dzisiaj testuje nowy zestaw zamiast espumisan i dicofloru dajemy esputicon i delicol. Zobaczymy czy pomoże, bo malutka miała znowu atak kołki rano :/
    Przyszła do nas dzisiaj farelka, może skończy sie płacz po wyciąganiu z wody.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Symbolica, dzięki za info. Też Spojrze.

Apropo podnoszenia dzieci to też byłam zdziwiona jak pediatra obracala małego na brzuch. W ogóle nie trzymała mu glowy. Myślałam że mają taką wprawe że powinni asekurowac z nawyku.
    Ja z kolei się dziwię jak polozne/lekarki podnoszą łapiąc pod pachami i nie podtrzymując pupy 😶

U nas oliwka nie działała na ciemieniuche, kupiłam specjalny spray babycap i po dwóch użyciach jest dużo lepiej, bo już była okropna skorupa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 16:13

• symbolica Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Dziekiii :) :****

Podpieram się autorytetami tutaj na forum... z ciekawości wczoraj przejrzałam tego bloga :-)

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Podpieram się autorytetami tutaj na forum... z ciekawości wczoraj przejrzałam tego bloga :-)
    A ja przeczytałam jakiś durny artykuł że każda zmiana to biegunka I natychmiast do lekarza. Mogłam zacząć od hafija:p

• symbolica Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika tutaj masz ze zdjęciami:
    https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.html
    ;-)

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, dobrze, że płucka już ok. U nas była pediatra, osłuchowo w porządku, mam karmić i przekazywać przeciwciała ;). Jakby się (odpukać!) coś zaczęło dziać, jakiś większy kaszel czy coś to do szpitala...

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam siły do tego terrorysty małego... Zgłoszę go do jakiejś Al Kaidy niech chociaż mają z niego pożytek bo każdego wykończy tym jojczeniem 😂 Miało być różowo i cukierkowo a mój syn śpi tylko z cycem w buzi. Dzisiaj każda próba mojego wyjścia z sypialni zakończyła się jego marudzeniem... Czuję się jakbym miała szlaban i marsz do swojego pokoju 😁
    Nie no ogólnie fajnie tak z mężczyzną pół dnia w łóżku spędzić ale wolałabym jego tatę 😉😂

symbolica, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do karmiących kp: jak podajecie kropelki bobaskom? Bezpośrednio do buzi czy na łyżeczce z odciagnietym mlekiem?

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum. Ja do buzki.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na łyżeczce, maleńkiej, plastikowej podaję devikap i ewent. probiotyk - znacznie wygodniej niż trzymać mu te buziulka otwartego bo te krople lecą jak chcą i kiedy chcą, czasem to trwa i trwa..

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję na łyżeczce, ale bez mleka.

Któryś dzieciaczek na forum miał podcinane wędzidełko?

• Mambella Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas do inhalacji też sól fizjologiczną, psikanie woda morska i nasivin.

Symbolica co za przerażające filmiki. Ale pamiętam jak że starszym szliśmy do neurologa i naczytałam sie żeby nie patrzeć jak oni badają dzieci bo to jest okropne, jakby chcieli zrobić im krzywdę a oni muszą ich sprawdzić w każda możliwa steone . Naszczescie nasz był delikatny.

Bartek dzisiaj miał 5h drzemkę, aż go obudziłam i boje się nocy 😩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 20:49

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaję prosto do buzi 😉
    Monisiak twoj synek to mężczyzna z krwi i kości , od małego koneser piersi 🙈😂😂😂
    Moj synek dzisiaj był łaskawy dla mnie , mąż od rana w pracy a ja dałam radę ugotować obiad , posprzątać i zrobić pranie - chce częściej takie dni 🙈😂😂😂

symbolica lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 dzień bez kupy, 3 dzień płaczu... już zaczynają się śmierdzące bąki

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej bączki śmierdzą od miesiąca a kupka jest codziennie...

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas do tej pory były bezwonne

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1053 1054 1055 1056 1057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ