X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:50

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, dzięki za info. Też Spojrze.

Apropo podnoszenia dzieci to też byłam zdziwiona jak pediatra obracala małego na brzuch. W ogóle nie trzymała mu glowy. Myślałam że mają taką wprawe że powinni asekurowac z nawyku.

Dziewczyny mam pytanie pieluchowe. Czy brak grudek w kupce to już biegunka? Polozna mówiła że biegunka jest jak kupka wsiaka w pieluche. U nas od wczoraj są częstsze kupki (po każdym karmieniu) Ale nie takie super rzadkie. Tylko nie ma grudek a zwykle były. I nie wiem czy już panikowac. Ja to sobie ciągle coś muszę nabic do głowy. Przedwczoraj te niby katary A dziś to.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiikaaa brak grudek to tez prawidłowa kupka. Może być grudkowata i bez grudek. O tutaj proszę:
    https://www.hafija.pl/wp-content/uploads/2017/03/wskaxniki-skutecznego-karmienia.pdf

Mleko mamy działa przeczyszczająco więc taka papkowata też jest ok. Nasz dieta też ma wpływ na kupki.

Barnosia wspólczuję, a jak wygląda taki zabieg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 16:08

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekiii :) :****

• bumbum Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj 5900 :) od dzisiaj testuje nowy zestaw zamiast espumisan i dicofloru dajemy esputicon i delicol. Zobaczymy czy pomoże, bo malutka miała znowu atak kołki rano :/
    Przyszła do nas dzisiaj farelka, może skończy sie płacz po wyciąganiu z wody.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Symbolica, dzięki za info. Też Spojrze.

Apropo podnoszenia dzieci to też byłam zdziwiona jak pediatra obracala małego na brzuch. W ogóle nie trzymała mu glowy. Myślałam że mają taką wprawe że powinni asekurowac z nawyku.
    Ja z kolei się dziwię jak polozne/lekarki podnoszą łapiąc pod pachami i nie podtrzymując pupy 😶

U nas oliwka nie działała na ciemieniuche, kupiłam specjalny spray babycap i po dwóch użyciach jest dużo lepiej, bo już była okropna skorupa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 16:13

• symbolica Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Dziekiii :) :****

Podpieram się autorytetami tutaj na forum... z ciekawości wczoraj przejrzałam tego bloga :-)

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Podpieram się autorytetami tutaj na forum... z ciekawości wczoraj przejrzałam tego bloga :-)
    A ja przeczytałam jakiś durny artykuł że każda zmiana to biegunka I natychmiast do lekarza. Mogłam zacząć od hafija:p

• symbolica Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika tutaj masz ze zdjęciami:
    https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.html
    ;-)

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, dobrze, że płucka już ok. U nas była pediatra, osłuchowo w porządku, mam karmić i przekazywać przeciwciała ;). Jakby się (odpukać!) coś zaczęło dziać, jakiś większy kaszel czy coś to do szpitala...

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam siły do tego terrorysty małego... Zgłoszę go do jakiejś Al Kaidy niech chociaż mają z niego pożytek bo każdego wykończy tym jojczeniem 😂 Miało być różowo i cukierkowo a mój syn śpi tylko z cycem w buzi. Dzisiaj każda próba mojego wyjścia z sypialni zakończyła się jego marudzeniem... Czuję się jakbym miała szlaban i marsz do swojego pokoju 😁
    Nie no ogólnie fajnie tak z mężczyzną pół dnia w łóżku spędzić ale wolałabym jego tatę 😉😂

symbolica, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do karmiących kp: jak podajecie kropelki bobaskom? Bezpośrednio do buzi czy na łyżeczce z odciagnietym mlekiem?

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum. Ja do buzki.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na łyżeczce, maleńkiej, plastikowej podaję devikap i ewent. probiotyk - znacznie wygodniej niż trzymać mu te buziulka otwartego bo te krople lecą jak chcą i kiedy chcą, czasem to trwa i trwa..

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję na łyżeczce, ale bez mleka.

Któryś dzieciaczek na forum miał podcinane wędzidełko?

• Mambella Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas do inhalacji też sól fizjologiczną, psikanie woda morska i nasivin.

Symbolica co za przerażające filmiki. Ale pamiętam jak że starszym szliśmy do neurologa i naczytałam sie żeby nie patrzeć jak oni badają dzieci bo to jest okropne, jakby chcieli zrobić im krzywdę a oni muszą ich sprawdzić w każda możliwa steone . Naszczescie nasz był delikatny.

Bartek dzisiaj miał 5h drzemkę, aż go obudziłam i boje się nocy 😩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 20:49

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaję prosto do buzi 😉
    Monisiak twoj synek to mężczyzna z krwi i kości , od małego koneser piersi 🙈😂😂😂
    Moj synek dzisiaj był łaskawy dla mnie , mąż od rana w pracy a ja dałam radę ugotować obiad , posprzątać i zrobić pranie - chce częściej takie dni 🙈😂😂😂

symbolica lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 dzień bez kupy, 3 dzień płaczu... już zaczynają się śmierdzące bąki

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej bączki śmierdzą od miesiąca a kupka jest codziennie...

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas do tej pory były bezwonne

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1053 1054 1055 1056 1057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ