Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
baranosia wrote:3 dzień bez kupy, 3 dzień płaczu... już zaczynają się śmierdzące bąki
U nas już od miesiąca kupy są raz na 3/4 dni, nie mam pojęcia dlaczego, ale chyba czas uznać to za normę 🙄 byliśmy wczoraj u pediatry i powiedziała że jeśli przynajmniej raz na tydzień robi i konsystencja kupy jest normalna to wszystko jedt w normie i nie uznaje się tego za zatwardzenie.. A kiedyś robił 6 kup dziennie ehh nie wiem ale widocznie tak mu się układ trawienny zmienił 😕
No i mój klocek waży już 5720g a gdy się urodził miał 2730g także przybiera jak smok.. 😵 Az się pediatra śmiała że czym go karmimy i że może za często, a z niego jest taki mały żarłok, że nie ma mowy żeby go karmić rzadziej 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 21:35
-
nick nieaktualnyU nas jakis czas temu tez byl problem z kupka i smierdzace baki. Ktos tu wtedy tez pisał o tych bakach i że juz moga byc kupy rzadziej ale mala to ewidentnie meczylo wiec dalam probiotyk i po paru dniach wszystko wróciło do normy i kupki normalne i baki bezwonne. Moze u kazdego dziecka inaczej. Szkoda że nie moga nam powiedziec co im dolega.
MonisiaK jak ja Cie rozumiem. Moja od poniedzialku tez by tylko na cycu wisiała a potem ulewa albo rzyga nadmiarem wiec troche ograniczam i daje smoka... Dzis juz apogeum i mnie wszystko boli.caly dzien samej z dwojka z czego jedna ryczy,synek tez chce mojej uwagi i jak tu sie rozdwoic?i jeszcze maz oznajmil ze w sobote tez do pracy jedzie.koszmar. zeby chociaz cieplej bylo a nie taka zima sie zrobila.no wybaczcie ze smece ale dzis to nie byl moj dzien.oby jutro bylo lepiej -
baranosia wrote:Byłam dziś na kontroli u gina i niestety mam obniżone narządy po porodzie
jak skończę kp czeka mnie zabieg ale póki co mogę spróbować ćwiczeniami sobie pomóc
Co do podawania kropelek to ja to robię na łyżeczce z odrobiną mojego mleka, tak jest mi najwygodniejWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 22:05
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
amir wrote:symbolica my też mamy wodniaka jądra i to widocznego gołym okiem ciekawe czy sie wchlonie bo na moje oko w ogole się nie zmniejsza mamy tez przepukline pepkową duża bo 2.5 cm także też ciągle cos
czyli nie jesteśmy odosobnione w tym temacie.. u mojego tak na pierwszy rzut oka nie widać. Moja córa miała przepuklinę pępkową, samo się wchłonęło, naklejam plastry jakieś co położna kazała ale to mogą być jakieś staroświeckie metody bo ona sędziwa.
Sisi ja zauważyłam, że gdy nie podaję probiotyków i ograniczyłam nabiał to młody zaczął robić gęste kupki czyli jajeczniczki 2-3razy na dzień do pieluszki. A tak mieliśmy to co u Was.. męczyło mnie to non stop przewijanie, nie wspominając o zużyciu setek pieluch.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 22:17
-
KaroKaro wrote:A miałaś jakieś objawy tego że się narządy obniżyły? Ja ciągle mam uczucie jakby wszystko miało mi przez pochwę wylecieć, gin w poniedziałek więc zobaczę co tam się podziało...
Jest kupa! Ale mega rzadka jak przy biegunce
-
Poznałam chyba przyczynę dla czego mała nie chciała spać w łóżeczku. Klin! Wyjęłam i dzisiaj śpi na płasko jak susełek. Stała tylko na szybkiego cyca i śpi dalej. W końcu mamy łóżko dla siebie po miesiącu;p
Poza tym mała nie toleruje noszenia w poziomie. Musi widzieć świat i koniec. Jak ja nosimy w pionie jest cichutko nawet z godzinę. I główkę już praktycznie sama sztywno trzyma. Więc tak ja nosimy A bicepsy rosnąNa brzuszku też już wysoko się podnosi.
I nie toleruje chusty... Próbowałam już kilka razy. Posiedzi z 5 min i płacz. Może się jednak przekona. Byłoby mi łatwiej;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 02:04
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualny
-
Kurczę dziewczyny, mam nadzieję że nie pisze tego za wcześnie.
We wtorek Wam pisałam że ograniczę mleko bo pediatra stwierdziła uczulenie.
Stan na dzis: kaszka Z policzkow schodzi, czerwone krostki znikły, nie pojawiają się nowe. I przestał ulewac. Chrobotanie w nosku zdarza się po długim spaniu (np. W nocy jak wstanie). No jestem ciekawa co będzie dalej.
To obniżanie narządów nie brzmi za dobrze:/ mam nadzieję że Wam się to samo ustabilizuje -bez zabiegów.
Sisi, u nas też kupki są prawie przy każdym przebieraniu. Przez kilka dni były co druga pieluche A teraz znów prawie w każdej.
Malami, Franek nie miał podcinanego wedzidelka. Chociaż mam wrazenie że mu samo pękło (o ile to mozliwe). W 3 dobie po powrocie że szpitala wieczorem poleciała mu krewka z buzi. Troszeczkę. I od tego momentu zaczął szybciej jeść. Jak byś chciała zapytać o coś co dotyczy podcinania to moja siostrzenica miała - mogę podpytac. Chyba że są tu mamy które mają wiedzę z pierwszej ręki:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 09:13
malami91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Wczoraj mieliśmy pediatrę w domu, zajrzała do buzi i od razu "o, za krótkie wędzidełko, do podcięcia". Nasz pediatra z POZ o tym nie wspominał. Ze ssaniem problemów raczej nie ma, przybiera super, ale jakby miał mieć z tego powodu problemy z wymową to chyba lepiej podciąć jak dziecko mniejsze. Muszę to jeszcze skonsultować. A w jakim wieku siostrzenica miała podcinane?
W nocy mały dostał kataru, było co odciągać... Także po wczorajszej wizycie nie mieliśmy nic zalecone na kaszel prócz karmienia i przekazywania przeciwciał a dziś już sama nie wiem co robić. Chyba wycieczka do przychodni 🥺🥺. -
U nas inhalacje z soli pomagaja na katar. Mala spokojnie przesypia nocke. Dodatkowo dostaliśmy jeszcze isonasin septo. Dopiero od wczoraj używamy więc jeszcze ciężko mi powiedzieć czy pomaga. Po inhalacji widzimy wyraźną poprawę.
To moja kruszynka w porównaniu z Waszymi61 cm i 5070g
W 2 tygodnie przybrała 240 g. Trochę mało ale była chora i dużo gorszy apetyt miała. Za 2 tygodnie będziemy kontrolować na wizycie. Mam nadzieję że już będzie lepiej. -
nick nieaktualnyartemida27 wrote:U nas inhalacje z soli pomagaja na katar. Mala spokojnie przesypia nocke. Dodatkowo dostaliśmy jeszcze isonasin septo. Dopiero od wczoraj używamy więc jeszcze ciężko mi powiedzieć czy pomaga. Po inhalacji widzimy wyraźną poprawę.
To moja kruszynka w porównaniu z Waszymi61 cm i 5070g
W 2 tygodnie przybrała 240 g. Trochę mało ale była chora i dużo gorszy apetyt miała. Za 2 tygodnie będziemy kontrolować na wizycie. Mam nadzieję że już będzie lepiej.
A jak masz ten isonasin stosowac? Tez go mam ale nie dopytalam czy 1 amp do jednej dziurki czy na dwie? Stosuje 1 ampulke na 2 dziurki to i tak wydaje mi sie duzo a po 5-10 min odciagam.wydaje mi się ze po tym mala wymiotuje flegma glownie, czyli oczyszcza się ale nie wien czy tak powinno byc.moja strasznie ryczy przy inhalacjach,nawet przez sen jej ciezko je zrobic bo sie wybudza a szkoda bo uwazam ze to lepsze niz podawanie lekarstw... -
Moniiikaaa ja też zauważyłam zdecydowaną poprawę po odstawieniu nabiału, policzki o wiele ładniejsze i sapka też mniej daje się we znaki i ulewa też dużo rzadziej. Zastanawia mnie tylko jakie będzie dalsze postępowanie, wiesz może? Po jakim czasie będzie trzeba powoli wprowadzać nabiał?
W poniedziałek mamy szczepienie więc ciekawa jestem co powie pediatraWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 10:58
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza