Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja smarowalam mascia majerankowa, lekarka przypisala 3 razy dziennie nasivin in tez od 1 roku zycia ale nie bylo w aptekach i dala baby od 3 miesiecy, tetrisal psikac 4 razy w dzien i 2 w nocy, wit c 5 kropelek 3 razy dzinnie.
Mnie nie ma bo probuje ogarniac dom w miedzy czasie przed swietami.
Dziewczyny moj ma caly czas krostki na policzkach i brodzie, ja dsisiaj zjadlam tylko jednego wafla tortowego i kanapke z masłem i szynka. Nie wiem juz co robic... powieddzie co jecie na sniadanie i obiad. Nie wiem moze biale pieczywo go uczula...
Straciatella wczesniej pisalam z proxba o zmiane z mamuni na mnie czy mozesz? -
No ja też że śniadaniem bez nabiału muszę trochę więcej pomyslec: kanapki z szynką, parówki, śledzie solone z olejem (bez cebuli), kanapki z kurczakiem z piekarnika, ogórka, paprykę, sałatę, rzodkiewke, makaron z jagodami (gotowanymi). Codziennie sprawdzam coś nowego. Dziś mam chęć na kaszankę. Też wpakuje do piekarnika.
3 razy jadłam jajko I za każdym razem się prezyl przy robieniu kupki.
W czwartek już spagetti weszło. Na obiady to albo zupy jarzynowe, krupnik, rosol albo ziemniaki z mięsem z piekarnika (kurczak, wieprzowina, indyk albo ryba) I warzywo. Marchewki mrożone baby sa pyszne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 08:29
-
Złapałam ROTA dziewczyny... cała rodzina przechodziła to w zeszłym tygodniu i kiedy się już cieszyłam, że mnie ominęło to jednak okazało się, że nie... wczoraj miałam dreszcze i gorączkę, trochę mnie muliło, pojawił się katar, ale żadnych objawów rota nie widziałam.. w nocy zarzucało mi jakimś kwasem z żołądka i zwymiotowałam, a rano juz poszło dołem... od razu węgiel leczniczy poszedł w ruch i dietka, ale jem i piję. Teraz trzymać kciuki żeby młody tego nie złapał.. mam nadzieję, że dostaje jakieś przeciwciała jak karmię. Chcę go zaszczepić na niecałe dwa tygodnie na to...
-
nick nieaktualny
-
A ja nie wiem czy mały kataru nie złapał ode mnie... Pokasluje przez sen ale nie ma chyba problemów z oddychaniem... Ciężko było z tym odizolowaniem ode mnie bo gil leciał ciurkiem jak go karmiłam i wycierałam na bieżąco czasem nie mogąc umyć rąk od razu...
-
Dzięki dziewczyny, mąż będzie pomagał jak może, choć też ma swoją robotę jak to przy domu bywa... ja się w sumie dobrze czuję na ten moment, a młody często je i dużo śpi... w nocy co 1,5-2h chciał ssać. Teraz będzie odsypiał (odpukać). Własnie dotarłam do tej informacji o przeciwciałach: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79401,3866984.html
Jest nadzieja, że KP go uchroni.
Podpytałam moja przyjaciółkę chirurga dziecęcego o tego wodniaka jąderka i wykonala ok 100 takich operacji także wiem gdzie uderzyć w razie czego.. ponieważ u niego nie jest on wielki to jest duża szansa, że samo się wyleczy do 2 roku życia. A jakby co to wiem kto będzie operowałWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 10:09
-
nick nieaktualnyJa też miałam nadzieję, że kp uchroni mojego malucha przed zarażeniem, no ale się przeliczyłam
. Symbolica, MonisiaK, oby Wam się udało. U nas co prawda wydaje mi się, że jest lepiej. W nocy spał pięknie-8h ciągiem! Był po kąpieli, po inhalacji, z maścią majerankową na nosku i w łóżeczku poduszka klin. No super mu się spało i w nosie nic nie było słychać. Rano odciągnęłam niedużo wydzieliny. Czasem zakaszle, ale liczę na to, że wszystko jest na dobrej drodze. Za tydzień chrzciny, musimy być w formie 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 12:13
baranosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ile wasze dzieci ciagiem nie śpią? Bo moja je cyca, przebieram ja, wytrzyma max 1h i marudzi ze zmęczenia i znowu spi, w ciagu dnia przerwy w jedzeniu po 3-4godziny, w nocy 6-8. I sie martwie ze za malo je a za duzo spi, ale jak zmeczona to marudzi na maksa az zasnie. Co mnie niepokoi to nie lubi na raczkavh byc, zaraz placze i uspokaja sie w wózku, martwie sie ze moze cis jej nadwyrezylam i ja cos boli jak ja nosze. A i moja wogole nie interesuje sie rączkami,nie wyciaga do zabawek tylko macha chaotycznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 14:10