X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i polecamy plastry aromactiv od 1dnia. Lepiej się oddycha - przyklejam na łóżeczko młodej

baranosia lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smarowalam mascia majerankowa, lekarka przypisala 3 razy dziennie nasivin in tez od 1 roku zycia ale nie bylo w aptekach i dala baby od 3 miesiecy, tetrisal psikac 4 razy w dzien i 2 w nocy, wit c 5 kropelek 3 razy dzinnie.

Mnie nie ma bo probuje ogarniac dom w miedzy czasie przed swietami.

Dziewczyny moj ma caly czas krostki na policzkach i brodzie, ja dsisiaj zjadlam tylko jednego wafla tortowego i kanapke z masłem i szynka. Nie wiem juz co robic... powieddzie co jecie na sniadanie i obiad. Nie wiem moze biale pieczywo go uczula...

Straciatella wczesniej pisalam z proxba o zmiane z mamuni na mnie czy mozesz?

k0kd82c32w13sbm1.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karletka a ile czasu nie jesz już nabiału?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też że śniadaniem bez nabiału muszę trochę więcej pomyslec: kanapki z szynką, parówki, śledzie solone z olejem (bez cebuli), kanapki z kurczakiem z piekarnika, ogórka, paprykę, sałatę, rzodkiewke, makaron z jagodami (gotowanymi). Codziennie sprawdzam coś nowego. Dziś mam chęć na kaszankę. Też wpakuje do piekarnika.
    3 razy jadłam jajko I za każdym razem się prezyl przy robieniu kupki.

W czwartek już spagetti weszło. Na obiady to albo zupy jarzynowe, krupnik, rosol albo ziemniaki z mięsem z piekarnika (kurczak, wieprzowina, indyk albo ryba) I warzywo. Marchewki mrożone baby sa pyszne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 08:29

• Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia tydzien a jak juz to w bardzo małuch ilościach, zawsze jadłam mało.

Monika dziekuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 08:42

k0kd82c32w13sbm1.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złapałam ROTA dziewczyny... cała rodzina przechodziła to w zeszłym tygodniu i kiedy się już cieszyłam, że mnie ominęło to jednak okazało się, że nie... wczoraj miałam dreszcze i gorączkę, trochę mnie muliło, pojawił się katar, ale żadnych objawów rota nie widziałam.. w nocy zarzucało mi jakimś kwasem z żołądka i zwymiotowałam, a rano juz poszło dołem... od razu węgiel leczniczy poszedł w ruch i dietka, ale jem i piję. Teraz trzymać kciuki żeby młody tego nie złapał.. mam nadzieję, że dostaje jakieś przeciwciała jak karmię. Chcę go zaszczepić na niecałe dwa tygodnie na to...

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica higiena i karmienie ;) musisz czesto rece myc zeby maly zadnego zarazka nie zlapal no i przy karmieniu dostaje pezeciwciala.zaangazuj meza do opieki nad malym. Trzymam kciuki zeby malenstwo sie uchronilo ;)

• Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica jesli jest mozliwosc niech maz sie zaangazuje w opieke, mały dostaje przecieciala wiec powinien nie zlapac. Wspolczuje choroby.

k0kd82c32w13sbm1.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem czy mały kataru nie złapał ode mnie... Pokasluje przez sen ale nie ma chyba problemów z oddychaniem... Ciężko było z tym odizolowaniem ode mnie bo gil leciał ciurkiem jak go karmiłam i wycierałam na bieżąco czasem nie mogąc umyć rąk od razu...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, mąż będzie pomagał jak może, choć też ma swoją robotę jak to przy domu bywa... ja się w sumie dobrze czuję na ten moment, a młody często je i dużo śpi... w nocy co 1,5-2h chciał ssać. Teraz będzie odsypiał (odpukać). Własnie dotarłam do tej informacji o przeciwciałach: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79401,3866984.html
    Jest nadzieja, że KP go uchroni.

Podpytałam moja przyjaciółkę chirurga dziecęcego o tego wodniaka jąderka i wykonala ok 100 takich operacji także wiem gdzie uderzyć w razie czego.. ponieważ u niego nie jest on wielki to jest duża szansa, że samo się wyleczy do 2 roku życia. A jakby co to wiem kto będzie operował :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 10:09

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdarza wam sie podnosić maluszki "pod pachy"?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:

Często mi się zdarza.

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam nadzieję, że kp uchroni mojego malucha przed zarażeniem, no ale się przeliczyłam :-(. Symbolica, MonisiaK, oby Wam się udało. U nas co prawda wydaje mi się, że jest lepiej. W nocy spał pięknie-8h ciągiem! Był po kąpieli, po inhalacji, z maścią majerankową na nosku i w łóżeczku poduszka klin. No super mu się spało i w nosie nic nie było słychać. Rano odciągnęłam niedużo wydzieliny. Czasem zakaszle, ale liczę na to, że wszystko jest na dobrej drodze. Za tydzień chrzciny, musimy być w formie 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 12:13

baranosia lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Często tak podnoszę 😉

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Często tak podnoszę 😉
    Ja też ;)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno to bardzo nie zdrowe bo obciąża kręgosłup dziecka...ja też tak robię ale nie umiem inaczej...

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja malutka często wkłada raczki do buzi. Czym myjecie w ciągu dnia dzieciaczkom rączki? Zwykła woda, przegotowana woda czy sola fizjologiczna?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też non stop rączka w buzi. Przecieram mu od czasu do czasu wacikiem namoczonym w wodzie zwykłej, chyba że mam akurat przegotowaną. Pod pachy podnoszę czasem, ale asekuruję głowę i daję rękę pod pupę. Za często staram się tego nie robić.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nigdy tak nie podniosłam :o ja podnoszę jedną ręką za pupę a drugą ramionka + głowa.
    Rączki przecieram chusteczkami nawilżanymi.

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile wasze dzieci ciagiem nie śpią? Bo moja je cyca, przebieram ja, wytrzyma max 1h i marudzi ze zmęczenia i znowu spi, w ciagu dnia przerwy w jedzeniu po 3-4godziny, w nocy 6-8. I sie martwie ze za malo je a za duzo spi, ale jak zmeczona to marudzi na maksa az zasnie. Co mnie niepokoi to nie lubi na raczkavh byc, zaraz placze i uspokaja sie w wózku, martwie sie ze moze cis jej nadwyrezylam i ja cos boli jak ja nosze. A i moja wogole nie interesuje sie rączkami,nie wyciaga do zabawek tylko macha chaotycznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 14:10

❤❤❤
    m5kxvau.png
‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ