X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i polecamy plastry aromactiv od 1dnia. Lepiej się oddycha - przyklejam na łóżeczko młodej

baranosia lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smarowalam mascia majerankowa, lekarka przypisala 3 razy dziennie nasivin in tez od 1 roku zycia ale nie bylo w aptekach i dala baby od 3 miesiecy, tetrisal psikac 4 razy w dzien i 2 w nocy, wit c 5 kropelek 3 razy dzinnie.

Mnie nie ma bo probuje ogarniac dom w miedzy czasie przed swietami.

Dziewczyny moj ma caly czas krostki na policzkach i brodzie, ja dsisiaj zjadlam tylko jednego wafla tortowego i kanapke z masłem i szynka. Nie wiem juz co robic... powieddzie co jecie na sniadanie i obiad. Nie wiem moze biale pieczywo go uczula...

Straciatella wczesniej pisalam z proxba o zmiane z mamuni na mnie czy mozesz?

k0kd82c32w13sbm1.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karletka a ile czasu nie jesz już nabiału?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też że śniadaniem bez nabiału muszę trochę więcej pomyslec: kanapki z szynką, parówki, śledzie solone z olejem (bez cebuli), kanapki z kurczakiem z piekarnika, ogórka, paprykę, sałatę, rzodkiewke, makaron z jagodami (gotowanymi). Codziennie sprawdzam coś nowego. Dziś mam chęć na kaszankę. Też wpakuje do piekarnika.
    3 razy jadłam jajko I za każdym razem się prezyl przy robieniu kupki.

W czwartek już spagetti weszło. Na obiady to albo zupy jarzynowe, krupnik, rosol albo ziemniaki z mięsem z piekarnika (kurczak, wieprzowina, indyk albo ryba) I warzywo. Marchewki mrożone baby sa pyszne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 08:29

• Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia tydzien a jak juz to w bardzo małuch ilościach, zawsze jadłam mało.

Monika dziekuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 08:42

k0kd82c32w13sbm1.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złapałam ROTA dziewczyny... cała rodzina przechodziła to w zeszłym tygodniu i kiedy się już cieszyłam, że mnie ominęło to jednak okazało się, że nie... wczoraj miałam dreszcze i gorączkę, trochę mnie muliło, pojawił się katar, ale żadnych objawów rota nie widziałam.. w nocy zarzucało mi jakimś kwasem z żołądka i zwymiotowałam, a rano juz poszło dołem... od razu węgiel leczniczy poszedł w ruch i dietka, ale jem i piję. Teraz trzymać kciuki żeby młody tego nie złapał.. mam nadzieję, że dostaje jakieś przeciwciała jak karmię. Chcę go zaszczepić na niecałe dwa tygodnie na to...

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica higiena i karmienie ;) musisz czesto rece myc zeby maly zadnego zarazka nie zlapal no i przy karmieniu dostaje pezeciwciala.zaangazuj meza do opieki nad malym. Trzymam kciuki zeby malenstwo sie uchronilo ;)

• Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica jesli jest mozliwosc niech maz sie zaangazuje w opieke, mały dostaje przecieciala wiec powinien nie zlapac. Wspolczuje choroby.

k0kd82c32w13sbm1.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem czy mały kataru nie złapał ode mnie... Pokasluje przez sen ale nie ma chyba problemów z oddychaniem... Ciężko było z tym odizolowaniem ode mnie bo gil leciał ciurkiem jak go karmiłam i wycierałam na bieżąco czasem nie mogąc umyć rąk od razu...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, mąż będzie pomagał jak może, choć też ma swoją robotę jak to przy domu bywa... ja się w sumie dobrze czuję na ten moment, a młody często je i dużo śpi... w nocy co 1,5-2h chciał ssać. Teraz będzie odsypiał (odpukać). Własnie dotarłam do tej informacji o przeciwciałach: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79401,3866984.html
    Jest nadzieja, że KP go uchroni.

Podpytałam moja przyjaciółkę chirurga dziecęcego o tego wodniaka jąderka i wykonala ok 100 takich operacji także wiem gdzie uderzyć w razie czego.. ponieważ u niego nie jest on wielki to jest duża szansa, że samo się wyleczy do 2 roku życia. A jakby co to wiem kto będzie operował :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 10:09

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdarza wam sie podnosić maluszki "pod pachy"?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:

Często mi się zdarza.

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam nadzieję, że kp uchroni mojego malucha przed zarażeniem, no ale się przeliczyłam :-(. Symbolica, MonisiaK, oby Wam się udało. U nas co prawda wydaje mi się, że jest lepiej. W nocy spał pięknie-8h ciągiem! Był po kąpieli, po inhalacji, z maścią majerankową na nosku i w łóżeczku poduszka klin. No super mu się spało i w nosie nic nie było słychać. Rano odciągnęłam niedużo wydzieliny. Czasem zakaszle, ale liczę na to, że wszystko jest na dobrej drodze. Za tydzień chrzciny, musimy być w formie 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 12:13

baranosia lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Często tak podnoszę 😉

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Często tak podnoszę 😉
    Ja też ;)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno to bardzo nie zdrowe bo obciąża kręgosłup dziecka...ja też tak robię ale nie umiem inaczej...

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja malutka często wkłada raczki do buzi. Czym myjecie w ciągu dnia dzieciaczkom rączki? Zwykła woda, przegotowana woda czy sola fizjologiczna?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też non stop rączka w buzi. Przecieram mu od czasu do czasu wacikiem namoczonym w wodzie zwykłej, chyba że mam akurat przegotowaną. Pod pachy podnoszę czasem, ale asekuruję głowę i daję rękę pod pupę. Za często staram się tego nie robić.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nigdy tak nie podniosłam :o ja podnoszę jedną ręką za pupę a drugą ramionka + głowa.
    Rączki przecieram chusteczkami nawilżanymi.

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile wasze dzieci ciagiem nie śpią? Bo moja je cyca, przebieram ja, wytrzyma max 1h i marudzi ze zmęczenia i znowu spi, w ciagu dnia przerwy w jedzeniu po 3-4godziny, w nocy 6-8. I sie martwie ze za malo je a za duzo spi, ale jak zmeczona to marudzi na maksa az zasnie. Co mnie niepokoi to nie lubi na raczkavh byc, zaraz placze i uspokaja sie w wózku, martwie sie ze moze cis jej nadwyrezylam i ja cos boli jak ja nosze. A i moja wogole nie interesuje sie rączkami,nie wyciaga do zabawek tylko macha chaotycznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 14:10

❤❤❤
    m5kxvau.png
‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ