Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też są slodkie usmiechasy
zwłaszcza jak wyspany.
Bumbum u nas pediatra stwierdziła uczulenie po wysyłce na policzkach. Taka kaszka. Chropowate policzki. I mówiła że przy alergii może pojawić się sapka. Stwierdziła to jak opisałam że charczy jak by miał katar chociaż nie ma. I kicha I pokasluje pojedynczo.
Sama nie wiem. Ja jadłam bardzo dużo mleka. Rano zawsze jakąś zupę mleczną I wieczorem albo w biegu często serek lub jogurt. I przez cały weekend ciasto drozdzowe duża ilością masla. Zobaczymy przez kilka dni czy mleczny detoks coś da.
Prócz tego ma też trądzik (albo potowki) czyli czerwone krostki. Pojedyncze na twarzy I sporo na głowie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 14:57
-
nick nieaktualny
-
Malami nic nie oznaczalismy. Pediatra tak z biodra strzeliła. Też nie jestem na 100 proc przekonana. Spróbujemy na te 2 tygodnie. Chyba nie powinnam przez to stracić pokarmu? Bo już takie newsy usłyszałam od koleżanek. Jem mięso węglowodany owoce i warzywa.
Kupiliśmy też nawilżacz na kaloryfer. Coś z tego zestawu musi pomoc. A do nabiału wrócę stopniowo po 2 tyg. -
nick nieaktualnybumbum, a coś z laktazą dawaliście? U nas problemy brzuszkowe nie były jakieś bardzo nasilone, zdarzyły się ze 2-3 dni z dużą ilością płaczu, a tak to takie popołudniowe marudzenie, dość łatwe do ukojenia. Dlatego powoli będę schodzić z tych kropli. U Was dużo płaczu?
-
nick nieaktualnyRuda 170 w jakim czasie?
Ja to sie zgadzam z Ewelcia ze caly pierwszy rok to jeden wielki skok. 3 dni ryku w koncu dzis bylo lepiej i nauczyla sie bawić wiszaca zabawka mysle ze byl skok. Za szybko sie ucieszylam bo cale popołudnie na rekach i calkowicie nieodkladalna bo placz jakby ktos jej krzywde robil. Kocham nad zycie ale juz mnie rece bola!
A u nas tez mala miala kaszke na buzi i do tego sucha skore.polozna kazala odstawic nabial i to mleko jaja ryby itd czyli wszystko czego nie jem.mleko tylko do kawy ale to mala ilosc. Zalecila tez smarować kremem Latopik i kapiel w krochmalu.nie wiem co pomoglo ale malej zeszlo. Po 3 dniachWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 20:16
-
Masakra jakaś przez ostatnie 3 dni, od 17 do wieczornego spannia czyli 21 jest wielkie marudzenie, nie chce na rekach, w wózku, na cyca tez krzyczyz zdrzemnela sie raptem 30min po jedzeniu, zreszta krótkim. W cigu dnia ladnie spi i w nocy tez... martwie sie jak ona tak placze:(
Lutyskamiedzy naszymi dziewczynami dwa dni różnicy, oby to byl skok..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 21:11
-
nick nieaktualnyEwelcia85 wrote:Ja robię tak ze wkladam marnego do bujaczka i bujam go nogą a wtedy szybko robie kanapki czy obieram ziemniaki 🙈 często śniadanie dla dziewczyn ogarniam np. o 5 rano jak marny uśnie po kp bo wiem ze później może być różnie ale ogolnie Wojtuś te kilka monut polezy jak muszę coś zrobić 😘 ogarnięcie trójki to niezłe wyzwanie 😵🙈
Ogarnięcie trójki to dla mnie totalna abstrakcjaszacun
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
ruda90 wrote:Dzięki że pytasz
z przybieranien różnie...wazymy się codziennie...raz przy bierze 170g później spadnie 20 później waga stoi w miejscu i tak w kółko ...jesteśmy na 50 centylu więc nie jest źle...
u nas 25 i to jeszcze na siatkach dla wcześniaków. Doradca laktacyjny mówił mi, ze nie powinno się ważyć codziennie, najlepiej raz na tydzień i wtedy podzielić wagę na dni. Ja tez mam w domu wagę ale przestałam na niej ważyć bo się stresowałam. Chyba ją sprzedam.
-
U nas też jakiś skok dziś albo od dziś bo miał kłopoty od nocy ze spaniem, nad ranem spał już nami w łóżku bo zasnęłam-ostatnio często tak mam... a w dzień szedł spać przy cycku i szybko się wybudzał =ryk... i tak cały dzień.. w międzyczasie zdążył się poszczerzyć do matki i kraść jej serce.. teraz też szedł spać i wybudzał się dwa razy z rykiem który niemal natychmiast się kończył. Ma egipskie ciemności z pokoju więc chyba wie, że to jednak pora spania
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
Ja też różnie sobie z moją dwójk@ daje radę
rano zazwyczaj mały już najedzony i wtedy robię nam śniadanie ale czasem kąpiel to 2 sekundy bo słyszę że się obudził. O myciu głowy mogę pomarzyć więc myje wieczorem choć nie lubię
Obiad różnie, czasem zrobię dopiero jak niemąż wróci z pracy i przejmie małego
Wieczorem już dzielimy się dziećmi 😂
-
Ja dziś podałam młodemu modyfikowane na noc.. dziś laktatorem z jednej piersi przez 15 min ściągnąłam 5ml mleka..
. Nagle moja lantacja ustala.. Moje mleko jakiś tydzień temu jeszcze tryskalo.. teraz z ledwoscia ściągam 5ml..
aż mam sutki sine od laktatora.. wysiadam.
-
Próbowałam mu dac pierś ale pociągnął kilka razy, denerwował się i płakał, dlatego dałam mu modyfikowane.. wypił 100ml mleka..
Aż mi serduszko pęka, że tak mi się popsuła laktacja.
Ps.po prostu będę dawać mu butlę na noc.