X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek się od wczoraj do mnie świadomie uśmiecha... :-)))) a jak Wasze pociechy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 14:50

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też są slodkie usmiechasy :) zwłaszcza jak wyspany.

Bumbum u nas pediatra stwierdziła uczulenie po wysyłce na policzkach. Taka kaszka. Chropowate policzki. I mówiła że przy alergii może pojawić się sapka. Stwierdziła to jak opisałam że charczy jak by miał katar chociaż nie ma. I kicha I pokasluje pojedynczo.
    Sama nie wiem. Ja jadłam bardzo dużo mleka. Rano zawsze jakąś zupę mleczną I wieczorem albo w biegu często serek lub jogurt. I przez cały weekend ciasto drozdzowe duża ilością masla. Zobaczymy przez kilka dni czy mleczny detoks coś da.

Prócz tego ma też trądzik (albo potowki) czyli czerwone krostki. Pojedyncze na twarzy I sporo na głowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 14:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, mój mały też miał takie chropowate policzki. Smarowałam bepanthenem sensiderm i buźka już gładziutka. Nabiału też jem sporo, nie ograniczam się.

Sprawdzaliście poziom przeciwciał p-ko białku mleka krowiego?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też się uśmiecha zwłaszcza jak jest wyspana :) ostatnio dużo śpi ...a ja się martwię dlaczego?

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Moja też się uśmiecha zwłaszcza jak jest wyspana :) ostatnio dużo śpi ...a ja się martwię dlaczego?

Ruda a jak z przybieraniem?

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami nic nie oznaczalismy. Pediatra tak z biodra strzeliła. Też nie jestem na 100 proc przekonana. Spróbujemy na te 2 tygodnie. Chyba nie powinnam przez to stracić pokarmu? Bo już takie newsy usłyszałam od koleżanek. Jem mięso węglowodany owoce i warzywa.

Kupiliśmy też nawilżacz na kaloryfer. Coś z tego zestawu musi pomoc. A do nabiału wrócę stopniowo po 2 tyg.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zastanawiam się czy odstawić nabiał że względu na kolki... Espumisan już nie pomaga, podaje też dicoflor. Pediatra powiedziała że jakby Espumisan nie działał to ograniczyć nabiał. Nie jestem przekonana...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum, a coś z laktazą dawaliście? U nas problemy brzuszkowe nie były jakieś bardzo nasilone, zdarzyły się ze 2-3 dni z dużą ilością płaczu, a tak to takie popołudniowe marudzenie, dość łatwe do ukojenia. Dlatego powoli będę schodzić z tych kropli. U Was dużo płaczu?

• bumbum Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy od dnia, ale czasami rano i wieczorem a czasami tylko wieczorem, ciężko patrzeć :/ ale spróbuję coś z tym enzymem rzeczywiście...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    Ruda a jak z przybieraniem?

Dzięki że pytasz :) z przybieranien różnie...wazymy się codziennie...raz przy bierze 170g później spadnie 20 później waga stoi w miejscu i tak w kółko ...jesteśmy na 50 centylu więc nie jest źle...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda 170 w jakim czasie?
    Ja to sie zgadzam z Ewelcia ze caly pierwszy rok to jeden wielki skok. 3 dni ryku w koncu dzis bylo lepiej i nauczyla sie bawić wiszaca zabawka mysle ze byl skok. Za szybko sie ucieszylam bo cale popołudnie na rekach i calkowicie nieodkladalna bo placz jakby ktos jej krzywde robil. Kocham nad zycie ale juz mnie rece bola!

A u nas tez mala miala kaszke na buzi i do tego sucha skore.polozna kazala odstawic nabial i to mleko jaja ryby itd czyli wszystko czego nie jem.mleko tylko do kawy ale to mala ilosc. Zalecila tez smarować kremem Latopik i kapiel w krochmalu.nie wiem co pomoglo ale malej zeszlo. Po 3 dniach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 20:16

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jakaś przez ostatnie 3 dni, od 17 do wieczornego spannia czyli 21 jest wielkie marudzenie, nie chce na rekach, w wózku, na cyca tez krzyczyz zdrzemnela sie raptem 30min po jedzeniu, zreszta krótkim. W cigu dnia ladnie spi i w nocy tez... martwie sie jak ona tak placze:(
    Lutyskamiedzy naszymi dziewczynami dwa dni różnicy, oby to byl skok..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 21:11

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Ja robię tak ze wkladam marnego do bujaczka i bujam go nogą a wtedy szybko robie kanapki czy obieram ziemniaki 🙈 często śniadanie dla dziewczyn ogarniam np. o 5 rano jak marny uśnie po kp bo wiem ze później może być różnie ale ogolnie Wojtuś te kilka monut polezy jak muszę coś zrobić 😘 ogarnięcie trójki to niezłe wyzwanie 😵🙈
    Ja nie używam bujaczka. A rano zanim wstanie małą,to ogarniam koty, kuwety, karmienie itp. Później jak wstajemy wszyscy (mąż już zwykle w pracy, bo pracuje 7-18) to sciele łóżko, szykuje ubrania dla córki, pomagam jej się ogarnąć ale nie zawsze zdążę ze śniadaniem.. ;/ czasem mąż zdąży przed pracą nam zrobić parę kanapek, ale rzadko bo on sam ledwo się wyrabia.

Ogarnięcie trójki to dla mnie totalna abstrakcja :D szacun :D

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Dzięki że pytasz :) z przybieranien różnie...wazymy się codziennie...raz przy bierze 170g później spadnie 20 później waga stoi w miejscu i tak w kółko ...jesteśmy na 50 centylu więc nie jest źle...
    50 centyl to bardzo ładnie :) u nas 25 i to jeszcze na siatkach dla wcześniaków. Doradca laktacyjny mówił mi, ze nie powinno się ważyć codziennie, najlepiej raz na tydzień i wtedy podzielić wagę na dni. Ja tez mam w domu wagę ale przestałam na niej ważyć bo się stresowałam. Chyba ją sprzedam.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jakiś skok dziś albo od dziś bo miał kłopoty od nocy ze spaniem, nad ranem spał już nami w łóżku bo zasnęłam-ostatnio często tak mam... a w dzień szedł spać przy cycku i szybko się wybudzał =ryk... i tak cały dzień.. w międzyczasie zdążył się poszczerzyć do matki i kraść jej serce.. teraz też szedł spać i wybudzał się dwa razy z rykiem który niemal natychmiast się kończył. Ma egipskie ciemności z pokoju więc chyba wie, że to jednak pora spania ;-)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też różnie sobie z moją dwójk@ daje radę ;) rano zazwyczaj mały już najedzony i wtedy robię nam śniadanie ale czasem kąpiel to 2 sekundy bo słyszę że się obudził. O myciu głowy mogę pomarzyć więc myje wieczorem choć nie lubię ;) Obiad różnie, czasem zrobię dopiero jak niemąż wróci z pracy i przejmie małego :) Wieczorem już dzielimy się dziećmi 😂

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym uśmiechem to fakt. Serce topnieje w moment ❤️
    Maćko to ogólnie dużo śmiesznych min robił, jakby nad czymś intensywnie myślał 😁

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś podałam młodemu modyfikowane na noc.. dziś laktatorem z jednej piersi przez 15 min ściągnąłam 5ml mleka.. :( . Nagle moja lantacja ustala.. Moje mleko jakiś tydzień temu jeszcze tryskalo.. teraz z ledwoscia ściągam 5ml.. :( aż mam sutki sine od laktatora.. wysiadam.

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam mu dac pierś ale pociągnął kilka razy, denerwował się i płakał, dlatego dałam mu modyfikowane.. wypił 100ml mleka..

Aż mi serduszko pęka, że tak mi się popsuła laktacja :( :( .

Ps.po prostu będę dawać mu butlę na noc.

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    170g w dzień...

‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ