X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Czy tylko ja nie byłam u lekarza po 6 tygodniach ?

Ja też nie byłam, nie śpieszy mi się.
    Okres dostałam 6 miesięcy od porodu przy KP i nie spodziewam się szybciej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 16:39

da8300b52b.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja malutka sadzi zielone kupki już 3 dzień.Byla 1 może 2 normalne i znowu zieleń.Wczoraj podałam mm i dziś dwa razy była normalna po czym zjadła cyca i znowu zielone ... nie wiem co to moze być buuu
    Czy któraś z was miała taki problem? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 18:29

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam ze o okresie mogę zapomnieć przy kp ale gin mnie szybko wyprowadził z błedu w każdej chwili możemy dostać.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma dostała przy kp po 6tyg okres. Ja nie miałam rok i 2mce po synu

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po poprzednich porodach dostałam po 10 tyg więc teraz tez już czekam 😜

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z córką po 4 miesiącach.
    Jezu dziewczyny mały w nocy spał jak suseł i ja też, obudziłam się o 3 i dałam mu cycka i po 5 obudził mnie okropny ból piersi i dreszcze...
    Teraz walczę z tym zapaleniem, czy zastojem...
    Do tego jestem przeziębiona i z dwójką w domu... Dziś była siostra to mi pomogła ale kolejne dni zapowiadają się słabo...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was używała Windi? Polecacie? Skuteczne?

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Czy któraś z Was używała Windi? Polecacie? Skuteczne?

My używaliśmy. Pierwszy raz polecili nam windi na sorze gdy trafiliśmy z Amelką jak miała 2 tygodnie i strasznie zagazowany brzuszek. Rurki te poleciła nam też położna. Niestety mielismy problemy z gazami od 2 tyg zycia. Uzywalismy esputiconu, delicolu, espumisanu - nic nie pomagało. Kupka raz na 2 dni wielka robiona samodzielnie lub jako "efekt uboczny" rurek. W koncu tesciu przywiozl z Niemiec sab simplex i dodajemy do kazdej butli 8-10 kropli. Od jakichś 3 tyg mamy wzgledny spokój a Amelka jutro konczy 12 tyg. Pomógł sab simplex, odbijanie w trakcie i po karmieniu, termoforek na brzuch po każdym karmieniu (my mamy szopa), po każdym karmieniu lezenie na brzuchu. Od jakichś 3 tyg nie musielismy uzywac rurek, kupkę też robi samodzielnie raz dziennie. Nie wiem na ile to kwestia tego co wymieniiłam a ile to po prostu upływ czasu ale jest zdecydowanie lepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz użyłam rurki jak mały mi płakał od 13 do 19... Chyba coś źle zrobiłam, bo żadne gazy nie odeszły. Na drugi dzień wzięłam go do pediatry i do naszego zestawu esputicon + biogaia dorzucił Delicol (dajemy zamiennik kolzym). Póki co jest ok. Od jutra odstawiam wszystkie kropelki i zobaczymy co będzie. Przed użyciem tej rurki czytałam opinie w Internecie i ludzie piszą, że w kryzysowych sytuacjach warto, bo przynosi natychmiastową ulgę...

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie radzę odstawiać od razu wszystkich kropel. Odstawiłam od razu całkowicie Sab simplex za rada pani gastrolog i dziecko miało straszliwa kolkę. Płakała non stop ponad 3 h. Z tego co mi wiadomo powinno się to robić stopniowo.

malami91 lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sab simplex normalnie można kupić w aptekach? Czy to się sprowadza?

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karletka, super że wróciłaś. :)

KaroKaro u nas dziś ta sama diagnoza. Uczulenie na krowie białko. Lekkie. I to gulgotanie to sapka bo kataru nie ma I osluchowo czysty. I doktor podała 3 mozliwosci: kakao o czekolada (nie jem), truskawki I maliny (nie jem) I mleko ( jem dużo I codziennie). I ta sama propozycja. Sprobowac przez 3 tygodnie odstawić mleko i zobaczyć czy pomoże. Potem włączać jogurty. U nas była dodatkowo taka kaszka na policzkach A to chyba specyficzne przy uczuleniu. No to probujemy.
    A szczepienie przelozylismy na za tydzień na wszelki wypadek.

Ruda ja też jestem 6 tygodni po. Wczoraj na wizycie doktor robił usg I mówił że wygląda jak by zaraz miał być okres. Więc to chyba możliwe.

• Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj czułam ból jajnikow jak na owulacje...

Co do uczulenia moj miał strasznie wysypana twarz i w plamach, staram sie ograniczać alergeny, ale nie mam silnej woli. Maslo tez odstawiacie?

I ostatnio boli mnie prawy sutek jakos tak dziwnie ssie jakby go w trakcie gryzl.

k0kd82c32w13sbm1.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysiadam już :( mąż od 5 do 21:30 w pracy, a dziś nawet nie wraca. Mała wczoraj i dzisiaj od ok 13 przesypia tylko na piersi lub na mnie. Odłożona budzi się z płaczem. Męczą ją bączki i kupa. O ile bączki są o tyle kupy nie ma :( wczoraj w akcie desperacji podałam 1_4 czopka glicerynowego. Zrobiła dużą kupę i jak zasnęła po 22 tak spała prawie do 4

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia jak ja cię rozumiem 😲 moj mąż pracuje na zmiany ostatnie 4 dni miał nocki więc do 14 odsypiał w jednym pokoju a ja w drugim z moją trójką 😵 za chwilę popołudniówki więc kąpanie i usypianie Ali i Wojtusia i czasami już wysiadam 😉 Mały na cycu a Młoda przytulona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 06:12

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ból głowy, z nosa cieknie, w gardle strasznie drapie 😱. Co mogę brać przy kp?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieciaczki wiedza już że mają 2 rączki ? Moja wymachuje ale nie ogarnia za ma 2 rączki...

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda :) czytasz mi w myślach. Miałam dziś pytać kiedy Wasze skarby odkryły że mają rączki :)

ruda90 lubi tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ma 8 tygodni i jeszcze rąk nie ogarnia ale teraz ma skok więc może niedługo je zauważy:) Pau.Em miała rację ten skok to jakaś tragedia..

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma 10 tygodni i też tylko czasem wkłada rączki do buzi :) a umieją już wasze maluchy chwycić zabawkę? Moja nie umie :)

‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ