X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Czy tylko ja nie byłam u lekarza po 6 tygodniach ?

Ja też nie byłam, nie śpieszy mi się.
    Okres dostałam 6 miesięcy od porodu przy KP i nie spodziewam się szybciej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 16:39

da8300b52b.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja malutka sadzi zielone kupki już 3 dzień.Byla 1 może 2 normalne i znowu zieleń.Wczoraj podałam mm i dziś dwa razy była normalna po czym zjadła cyca i znowu zielone ... nie wiem co to moze być buuu
    Czy któraś z was miała taki problem? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 18:29

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam ze o okresie mogę zapomnieć przy kp ale gin mnie szybko wyprowadził z błedu w każdej chwili możemy dostać.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma dostała przy kp po 6tyg okres. Ja nie miałam rok i 2mce po synu

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po poprzednich porodach dostałam po 10 tyg więc teraz tez już czekam 😜

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z córką po 4 miesiącach.
    Jezu dziewczyny mały w nocy spał jak suseł i ja też, obudziłam się o 3 i dałam mu cycka i po 5 obudził mnie okropny ból piersi i dreszcze...
    Teraz walczę z tym zapaleniem, czy zastojem...
    Do tego jestem przeziębiona i z dwójką w domu... Dziś była siostra to mi pomogła ale kolejne dni zapowiadają się słabo...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was używała Windi? Polecacie? Skuteczne?

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Czy któraś z Was używała Windi? Polecacie? Skuteczne?

My używaliśmy. Pierwszy raz polecili nam windi na sorze gdy trafiliśmy z Amelką jak miała 2 tygodnie i strasznie zagazowany brzuszek. Rurki te poleciła nam też położna. Niestety mielismy problemy z gazami od 2 tyg zycia. Uzywalismy esputiconu, delicolu, espumisanu - nic nie pomagało. Kupka raz na 2 dni wielka robiona samodzielnie lub jako "efekt uboczny" rurek. W koncu tesciu przywiozl z Niemiec sab simplex i dodajemy do kazdej butli 8-10 kropli. Od jakichś 3 tyg mamy wzgledny spokój a Amelka jutro konczy 12 tyg. Pomógł sab simplex, odbijanie w trakcie i po karmieniu, termoforek na brzuch po każdym karmieniu (my mamy szopa), po każdym karmieniu lezenie na brzuchu. Od jakichś 3 tyg nie musielismy uzywac rurek, kupkę też robi samodzielnie raz dziennie. Nie wiem na ile to kwestia tego co wymieniiłam a ile to po prostu upływ czasu ale jest zdecydowanie lepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz użyłam rurki jak mały mi płakał od 13 do 19... Chyba coś źle zrobiłam, bo żadne gazy nie odeszły. Na drugi dzień wzięłam go do pediatry i do naszego zestawu esputicon + biogaia dorzucił Delicol (dajemy zamiennik kolzym). Póki co jest ok. Od jutra odstawiam wszystkie kropelki i zobaczymy co będzie. Przed użyciem tej rurki czytałam opinie w Internecie i ludzie piszą, że w kryzysowych sytuacjach warto, bo przynosi natychmiastową ulgę...

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie radzę odstawiać od razu wszystkich kropel. Odstawiłam od razu całkowicie Sab simplex za rada pani gastrolog i dziecko miało straszliwa kolkę. Płakała non stop ponad 3 h. Z tego co mi wiadomo powinno się to robić stopniowo.

malami91 lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sab simplex normalnie można kupić w aptekach? Czy to się sprowadza?

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karletka, super że wróciłaś. :)

KaroKaro u nas dziś ta sama diagnoza. Uczulenie na krowie białko. Lekkie. I to gulgotanie to sapka bo kataru nie ma I osluchowo czysty. I doktor podała 3 mozliwosci: kakao o czekolada (nie jem), truskawki I maliny (nie jem) I mleko ( jem dużo I codziennie). I ta sama propozycja. Sprobowac przez 3 tygodnie odstawić mleko i zobaczyć czy pomoże. Potem włączać jogurty. U nas była dodatkowo taka kaszka na policzkach A to chyba specyficzne przy uczuleniu. No to probujemy.
    A szczepienie przelozylismy na za tydzień na wszelki wypadek.

Ruda ja też jestem 6 tygodni po. Wczoraj na wizycie doktor robił usg I mówił że wygląda jak by zaraz miał być okres. Więc to chyba możliwe.

• Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj czułam ból jajnikow jak na owulacje...

Co do uczulenia moj miał strasznie wysypana twarz i w plamach, staram sie ograniczać alergeny, ale nie mam silnej woli. Maslo tez odstawiacie?

I ostatnio boli mnie prawy sutek jakos tak dziwnie ssie jakby go w trakcie gryzl.

k0kd82c32w13sbm1.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysiadam już :( mąż od 5 do 21:30 w pracy, a dziś nawet nie wraca. Mała wczoraj i dzisiaj od ok 13 przesypia tylko na piersi lub na mnie. Odłożona budzi się z płaczem. Męczą ją bączki i kupa. O ile bączki są o tyle kupy nie ma :( wczoraj w akcie desperacji podałam 1_4 czopka glicerynowego. Zrobiła dużą kupę i jak zasnęła po 22 tak spała prawie do 4

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia jak ja cię rozumiem 😲 moj mąż pracuje na zmiany ostatnie 4 dni miał nocki więc do 14 odsypiał w jednym pokoju a ja w drugim z moją trójką 😵 za chwilę popołudniówki więc kąpanie i usypianie Ali i Wojtusia i czasami już wysiadam 😉 Mały na cycu a Młoda przytulona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 06:12

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ból głowy, z nosa cieknie, w gardle strasznie drapie 😱. Co mogę brać przy kp?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieciaczki wiedza już że mają 2 rączki ? Moja wymachuje ale nie ogarnia za ma 2 rączki...

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda :) czytasz mi w myślach. Miałam dziś pytać kiedy Wasze skarby odkryły że mają rączki :)

ruda90 lubi tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ma 8 tygodni i jeszcze rąk nie ogarnia ale teraz ma skok więc może niedługo je zauważy:) Pau.Em miała rację ten skok to jakaś tragedia..

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma 10 tygodni i też tylko czasem wkłada rączki do buzi :) a umieją już wasze maluchy chwycić zabawkę? Moja nie umie :)

‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ