X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami krople do nosa, syrop prawoślazowy (możesz pić ten kisiel z siemienia lnianego), neoangin(jak boli gardło), ibuprofen (przeciwzapalny). Zdrowia!!!

Barnosia trzymam kciuki za Ciebie i podziwiam niezmiennie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 09:02

malami91 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Dziewczyny, ból głowy, z nosa cieknie, w gardle strasznie drapie 😱. Co mogę brać przy kp?
    Zerknij tu:
    http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/01/bol-i-infekcja/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chyba powoli zaczął ogarniac rączki. Bo jak leży na macie to próbuje uderzyć w zabawkę. Na razie trochę chaotyczne są te jego ruchy, ale widać, że się stara:p

Dziewczyny z większą liczba sztuk dzieci w domu:D jak sobie radzicie z wiszeniem na piersi i robieniem śniadania/obiadu itp..? Jest już po 9 A my jeszcze z młoda śniadania nie jadlysmy 🤦‍♀️🤦‍♀️ ja go staram się usypiac, ale małą takie decybele wytwarza, że on chyba nigdy nie usnie🤦‍♀️

• baranosia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em niestety często młoda płacze a ja robię dla starszego szybko śniadanie bo inaczej nie da mi jej nakarmić i ogarnąć

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja własne tez próbuje chwytać zabawki... ale średnio jej wychodzi. Ostatnio drżąca rączka próbowała złapać czerwony guzik od mojej koszuli nocnej do karmienia. Ale tylko dotykala te guzik.
    Obecnie leżaczek bujaczek jest fe. Uwielbia leżeć na macie. Z brzuszka na plecy raz dziennie potrafi soe przekręcić i się śmieje przy tym.
    Ręce pcha bardzo do buzi. W nocy jak jest głodna potrafi wsadzić sobie kciuka i ssać.
    No i położona na brzuszku pelznie do zabawki w slimaczym tempie. Tak by chciała a nie wie jak jeszcze... A jak jej przesune zabawkę to jest zadowoloma.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.em ja mam latwo bo synek niejadek.na śniadanie je tylko bulke bez niczego,potem albo jogurt albo banan a to się da ogarnac z mala na rekach.poza tym mam wozek wiec jak obiad robie a mala nie spi to noga ja bujam i mam rece wolne.
    Baranosia, Ewelcia łącze sie w bolu ;) mojego meza nie ma od 7 do 18-19 i tez czasem z ta dwojka nie wyrabiam,wogole jak w domu trzeba siedziec.
    Co do raczek moja dopiero dzis zaczela lapac wiszaca zabawkę i byla tak z 10-15 min byla na niej skupiona cala soba a ja zjadlam sniadanie i ogarnelam naczynia.do trzymania jej jeszcze nic nie daje ale widze ze czas mate wyciągnąć ;)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, Monikaaaa, jakie u was objawy skazy?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czaję się na kocyk lullalove więc dajcie znać jak wyczaicie jakąś promocję :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karletka wrote:
    I ostatnio boli mnie prawy sutek jakos tak dziwnie ssie jakby go w trakcie gryzl.
    Może już ząbkowanie?

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum u nas to chropowata wysypka na policzkach, za uchem i na szyji. Zaognia się na czerwono jak leży długo na jednym policzku,ale jak tak obserwuję dziś to wydaje mi się że jest lepiej niż wczoraj a nabiału tak naprawdę nie jem od dziś więc zastanawiam się czy to w ogóle skaza...

Baranosia spróbuj wpisać kod na 15% Rodze_z_lullalove, kiedyś działał na cały dział wyprawkowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 10:28

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Dziewczyny, ból głowy, z nosa cieknie, w gardle strasznie drapie 😱. Co mogę brać przy kp?

Mam podobnie ale bez bólu gardła.
    Stosuje herbatę z miodem, cytryna, imbirem...
    Do tego wczoraj wzięłam ibuprom bo miałam straszne dreszcze.
    Dostałam też syrop dla matek karmiących - Pregnofer immuno. on jest na bazie naturalnych składników.
    Inhalacje i woda morska do nosa.
    Dziś jest o niebo lepiej niż wczoraj...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 10:44

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że szybko dojdę do siebie i nie zarażę dziecka, bo to mnie najbardziej przeraża 😐.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 10:47

• bumbum Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cała seria Prenalen też jest ok.

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, Prenalen jest super. Mąż przyniósł coś do domu i mnie też zaczynało brać ale prenalen + herbaty z miodem i malinami i jestem zdrowa:)

Są jeszcze takie tabletki Quixx grip - dostałam je w ciąży na ból gardła, można stosować przy kp.

U nas mała kocha swoje rączki. Pcha je do buzi cały czas przez co już nie wiem kiedy chce jeść a kiedy nie. Cycek jest blee, smoczek jeszcze bardziej, rączki w buzi są super. Najlepiej dwie na raz ( układa je tak śmiesznie i jedną wpycha drugą).
    Próbuje łapać grzechotke, czasem machajac rękami uderza w pluszaki na karuzeli, śmieszna ma minę wtedy :) zaskoczona co się dzieje :)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Czaję się na kocyk lullalove więc dajcie znać jak wyczaicie jakąś promocję :)

Kupiłam bez promocji ale polecam kocyk babusowo-bawelniany, jest strzalem w dziesiatke, milutki i cieplutki, dosyc ciężki ake malej odpowiada bo sie nie ściąga taki elatyczny.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi właśnie ten gruszby nie tą mgiełkę chcę kupić :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię tak ze wkladam marnego do bujaczka i bujam go nogą a wtedy szybko robie kanapki czy obieram ziemniaki 🙈 często śniadanie dla dziewczyn ogarniam np. o 5 rano jak marny uśnie po kp bo wiem ze później może być różnie ale ogolnie Wojtuś te kilka monut polezy jak muszę coś zrobić 😘 ogarnięcie trójki to niezłe wyzwanie 😵🙈

symbolica lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• bumbum Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szacun dl Was, ja przy jednym nie mam czasu na nic, ale liczę, że to kwestia wprawy :)

Papapatka, Paulaa25 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia, ale jak podrosną to będą się razem bawić i będziesz mieć spokój 😁.

• Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez ma krosteczki i jak lezy na jednym boku to ma ich wiecej, ale mi sie wydaje ze to jest po prostu tradzik niemowlęcy. Przymywam kilka razy ciepla orzegotowana woda, po chwili smaruje. Niby ma tego mniej ale nadal widac, czasem sie nasila czasem tego nie widac, ale chodzi tutaj o plamki czerowne bo krosteczki są.

k0kd82c32w13sbm1.png
‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ