Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Malami krople do nosa, syrop prawoślazowy (możesz pić ten kisiel z siemienia lnianego), neoangin(jak boli gardło), ibuprofen (przeciwzapalny). Zdrowia!!!
Barnosia trzymam kciuki za Ciebie i podziwiam niezmiennie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 09:02
malami91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMój chyba powoli zaczął ogarniac rączki. Bo jak leży na macie to próbuje uderzyć w zabawkę. Na razie trochę chaotyczne są te jego ruchy, ale widać, że się stara:p
Dziewczyny z większą liczba sztuk dzieci w domu:D jak sobie radzicie z wiszeniem na piersi i robieniem śniadania/obiadu itp..? Jest już po 9 A my jeszcze z młoda śniadania nie jadlysmy 🤦♀️🤦♀️ ja go staram się usypiac, ale małą takie decybele wytwarza, że on chyba nigdy nie usnie🤦♀️ -
Moja własne tez próbuje chwytać zabawki... ale średnio jej wychodzi. Ostatnio drżąca rączka próbowała złapać czerwony guzik od mojej koszuli nocnej do karmienia. Ale tylko dotykala te guzik.
Obecnie leżaczek bujaczek jest fe. Uwielbia leżeć na macie. Z brzuszka na plecy raz dziennie potrafi soe przekręcić i się śmieje przy tym.
Ręce pcha bardzo do buzi. W nocy jak jest głodna potrafi wsadzić sobie kciuka i ssać.
No i położona na brzuszku pelznie do zabawki w slimaczym tempie. Tak by chciała a nie wie jak jeszcze... A jak jej przesune zabawkę to jest zadowoloma. -
nick nieaktualnyPau.em ja mam latwo bo synek niejadek.na śniadanie je tylko bulke bez niczego,potem albo jogurt albo banan a to się da ogarnac z mala na rekach.poza tym mam wozek wiec jak obiad robie a mala nie spi to noga ja bujam i mam rece wolne.
Baranosia, Ewelcia łącze sie w bolumojego meza nie ma od 7 do 18-19 i tez czasem z ta dwojka nie wyrabiam,wogole jak w domu trzeba siedziec.
Co do raczek moja dopiero dzis zaczela lapac wiszaca zabawkę i byla tak z 10-15 min byla na niej skupiona cala soba a ja zjadlam sniadanie i ogarnelam naczynia.do trzymania jej jeszcze nic nie daje ale widze ze czas mate wyciągnąć -
Bumbum u nas to chropowata wysypka na policzkach, za uchem i na szyji. Zaognia się na czerwono jak leży długo na jednym policzku,ale jak tak obserwuję dziś to wydaje mi się że jest lepiej niż wczoraj a nabiału tak naprawdę nie jem od dziś więc zastanawiam się czy to w ogóle skaza...
Baranosia spróbuj wpisać kod na 15% Rodze_z_lullalove, kiedyś działał na cały dział wyprawkowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 10:28
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
malami91 wrote:Dziewczyny, ból głowy, z nosa cieknie, w gardle strasznie drapie 😱. Co mogę brać przy kp?
Mam podobnie ale bez bólu gardła.
Stosuje herbatę z miodem, cytryna, imbirem...
Do tego wczoraj wzięłam ibuprom bo miałam straszne dreszcze.
Dostałam też syrop dla matek karmiących - Pregnofer immuno. on jest na bazie naturalnych składników.
Inhalacje i woda morska do nosa.
Dziś jest o niebo lepiej niż wczoraj...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 10:44
malami91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Potwierdzam, Prenalen jest super. Mąż przyniósł coś do domu i mnie też zaczynało brać ale prenalen + herbaty z miodem i malinami i jestem zdrowa:)
Są jeszcze takie tabletki Quixx grip - dostałam je w ciąży na ból gardła, można stosować przy kp.
U nas mała kocha swoje rączki. Pcha je do buzi cały czas przez co już nie wiem kiedy chce jeść a kiedy nie. Cycek jest blee, smoczek jeszcze bardziej, rączki w buzi są super. Najlepiej dwie na raz ( układa je tak śmiesznie i jedną wpycha drugą).
Próbuje łapać grzechotke, czasem machajac rękami uderza w pluszaki na karuzeli, śmieszna ma minę wtedyzaskoczona co się dzieje
-
baranosia wrote:Czaję się na kocyk lullalove więc dajcie znać jak wyczaicie jakąś promocję
Kupiłam bez promocji ale polecam kocyk babusowo-bawelniany, jest strzalem w dziesiatke, milutki i cieplutki, dosyc ciężki ake malej odpowiada bo sie nie ściąga taki elatyczny. -
Ja robię tak ze wkladam marnego do bujaczka i bujam go nogą a wtedy szybko robie kanapki czy obieram ziemniaki 🙈 często śniadanie dla dziewczyn ogarniam np. o 5 rano jak marny uśnie po kp bo wiem ze później może być różnie ale ogolnie Wojtuś te kilka monut polezy jak muszę coś zrobić 😘 ogarnięcie trójki to niezłe wyzwanie 😵🙈
symbolica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moj tez ma krosteczki i jak lezy na jednym boku to ma ich wiecej, ale mi sie wydaje ze to jest po prostu tradzik niemowlęcy. Przymywam kilka razy ciepla orzegotowana woda, po chwili smaruje. Niby ma tego mniej ale nadal widac, czasem sie nasila czasem tego nie widac, ale chodzi tutaj o plamki czerowne bo krosteczki są.